# 1 Wojciech Szczęsny

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2024, 15:45

Dobry interes dla Wojtka i jeszcze lepszy dla Barcelony. Pogra sobie jeszcze rok i ma duże szanse na zdobycie z nimi mistrzostwa. I nie zdziwię się jak na koniec sezonu Barcelona zaproponuje mu przedłużenie umowy. Ter Stegen jest raptem 2 lata młodszy, wcale nie lepszy, a zarabia krocie. Szczęsny mógłby być dla nich (dla nas zresztą też) dobrą opcją przejściową aż nie znajdą młodszego, dobrze zapowiadającego się bramkarza na stałe.

Obrazek
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2024, 16:37

To co wydarzyło się wczoraj i w ogóle histeryczne komentarze na temat tego, że balansujący na granicy bankructwa klub ściąga emeryta, który podobno miał dość grania... to mnie dziwi, chociaż nie dziwi, taki kraj.

Ale coś tam słyszałem, że wypłynęła jakaś klauzula, podobnież nałożona, gdyby jednak takiego topa jak Wojtula ktoś zechciał w letnim okienku - a jak wiadomo, nie zechciał.

I że gdyby ktoś go wziął to wypłacona kasa ma być mniejsza? Czy on ma coś zwrócić? W związku z tym, że chyba to już pewne, że zagra w FC Dźwigni, to czy coś wiadomo w temacie tej klauzuli? Bo czytałem, że podobno nie mieli kasy na nią, co oczywiste w klubie, który kombinował jak zarejestrować Olmo?

Czy Juventus wyszedł na swoje, czy jednak grzecznościowo Wojtasowi nie robił pod górę, czyli niejako casus Daniego Alvesa, czyli znowu są dymani?
Ktoś wie, bo w zalewie niezrozumiałej radości, jakoby znowu papieżem wybrali Polaka, nie widziałem o tym info?

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 października 2024, 17:23

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2024, 19:04

Juve wyszło na swoje i to całkiem nieźle.
Normalna pensja Wojtka i nas to ponad 6 mln netto. Zgodził się na rozwiązanie kontraktu za wypłacenie mu 4 mln a jakby znalazł klub to 2 mln. Więc odejście Wojtka kosztowało ile...3 mln brutto? Jakby grał normalnie to kosztowałby prawie 13 mln brutto.
Także na całej tej sytuacji Juve jest jakieś 10 mln do przodu.

ODPOWIEDZ