SerieA 2024/2025 - Przewidywania
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
W związku z tym, że na forum w ostatnich latach wieje nudą postanowiłem odświeżyć stary temat 
Piszcie swoje przewidywania w nadchodzącym sezonie SerieA. Poniżej wklejam kod do skopiowania.
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 2/3
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki?
Michele Di Gregorio - sezon raczej będzie w porządku. Nie będzie szału, ale mam duże oczekiwania w przyszłości w stosunku do niego.
Juan Cabal - raczej prochu nie wymyśli w najbliższym czasie. Ot transfer póki co na ławkę.
Douglas Luiz - mam w stosunku do niego duże oczekiwania. Mam nadzieję, że razem z Thuramem i Koopmeinersem(jeśli przyjdzie) stworzą super pomoc na miarę możliwości Juventusu.
Khephren Thuram - Mam nadzieję, że pójdzie w ślady Ojca i będzie gwiazdą Juventusu.
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - wydaje mi się, że bardzo dobrze, pod warunkiem, że Giuntoli wyczyści drużynę z hamulcowych - tzn. piłkarzy przesiąkniętych Allegrizmem. Najbliższy sezon traktuje jako przejściowy. Ma być po prostu widać, że gra zaczyna się układać, liczę na 2 miejsce, gdyż Inter na ten moment jest poza zasięgiem no i myślę, że w sezonie 2025/26 musi się już bić o mistrzostwo. Liczę również na co najmniej 1/4 LM. Mamy wyjść pewnie z grupy, bez drżenia o awans do samego końca i przejść 1/8 pod warunkiem, że nie trafimy na kogoś z topu.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? Chciałbym żeby został Soule, liczę na pozostanie Chiesy i więcej szans dla Kenana Yildiza. Liczę również, że pod Mottą obudzi się w końcu Vlahovic, a w zasadzie to, że będzie miał więcej szans na strzały.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? bocznych obrońców i pomocnika w stylu Koop'a.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Na 99% wyjdziemy z grupy. Jak nie dostaniemy kogoś mocnego w 1/8 to również przejdziemy.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? Trudno powiedzieć, puchar sołtysa to taka nieznacząco zabawa. Niech grają tam piłkarze młodzi, którzy mogą się wykazać.
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? 1. Inter 2/3. Juventus/Milan
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Napoli, Roma, Atalanta
3. Kto spadnie z ligi? Lecce, Empoli, Como
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Como spadnie, Parma się utrzyma, a Venezia uplasuje się blisko 10-12 miejsca.
5. Kto zostanie królem strzelców? Na ten moment wydaje się, że Lautaro Martinez, ale mam nadzieję, że nasz Dusan powalczy o ten tytuł.
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Trudno powiedzieć, bo jeszcze okno niezamknięte. Na ten moment Douglas Luiz wydaje się pewnym punktem, choć przyznam, że ligi angielskiej to nie oglądałem.
7. Kto zaś najgorszym? Za wcześnie, zedytuję post po zakończeniu okienka
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Kenan Yildiz. Khephren Thuram
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Yildiz, Fagioli
10. Największym niewypałem zaś będzie... Za wcześnie.
11. Jak spisze się Milan? top 2-3. Będą blisko nas.
12. Jak Inter? Raczej mają pewnego mistrza. Choć po cichu liczę, że Motta poukłada szybciej Juventus niż mi się wydaje i utrzemy im nosa.
13. A jak Napoli? Na ten moment wydaje się, że skończą na 4-5 miejscu.
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? Mam nadzieję, że znajdzie angaż w Interze i zniszczy ich tak jak nas. Chciałbym również zobaczyć wielkiego Allegro w zespole pokroju Realu. Chciałbym zobaczyć jak taki Vincius Jr. biega na wahadle
Słowo od siebie na koniec :
Nie mam zbyt dużych oczekiwań w stosunku do najbliższego sezonu. Chce po prostu widzieć lepszą grę, pomysł na grę i z miesiąca na miesiąc coraz lepsze zgranie. Na pewno przytrafią się głupie mecze i głupie straty punktów. Nie da się w perspektywie 2 miesięcy zmienić mentalności drużyny, która była kałmowana przez ostatnie lata. Dlatego tak ważne jest pozbycie się jak największej ilości graczy przesiąkniętych allegrizmem.
Cel minimum to top3 i awans z grupy LM. Takie skromne marzenie to utarcie nosa Interowi i jakaś 1/4 LM.

Piszcie swoje przewidywania w nadchodzącym sezonie SerieA. Poniżej wklejam kod do skopiowania.
Kod: Zaznacz cały
[b]PRZEWIDYWANIA 2024/2025[/b]
[color=#800000][u][i]JUVENTUS:[/i][/u][/color]
[b]1. Które miejsce zajmiemy?[/b] -
[b]2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki?[/b] -
[b]3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu?[/b] -
[b]4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić?[/b]
[b]5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba?[/b]
[b]6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów?[/b]
[b]7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch?[/b]
[color=#800000][u][i]SerieA:[/i][/u][/color]
[b]1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie?[/b]
[b]2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji?[/b]
[b]3. Kto spadnie z ligi?[/b]
[b]4. Jak spiszą się nasze beniaminki?[/b]
[b]5. Kto zostanie królem strzelców?[/b]
[b]6. Kto okaże się najlepszym transferem?[/b]
[b]7. Kto zaś najgorszym?[/b]
[b]8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie[/b].
[b]9. Kto będzie objawieniem sezonu?[/b]
[b]10. Największym niewypałem zaś będzie...[/b]
[b]11. Jak spisze się Milan?[/b]
[b]12. Jak Inter?[/b]
[b]13. A jak Napoli?[/b]
[b]14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej?[/b]
[color=#800000][u][i]Słowo od siebie na koniec :[/i][/u][/color]
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 2/3
Michele Di Gregorio - sezon raczej będzie w porządku. Nie będzie szału, ale mam duże oczekiwania w przyszłości w stosunku do niego.
Juan Cabal - raczej prochu nie wymyśli w najbliższym czasie. Ot transfer póki co na ławkę.
Douglas Luiz - mam w stosunku do niego duże oczekiwania. Mam nadzieję, że razem z Thuramem i Koopmeinersem(jeśli przyjdzie) stworzą super pomoc na miarę możliwości Juventusu.
Khephren Thuram - Mam nadzieję, że pójdzie w ślady Ojca i będzie gwiazdą Juventusu.
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - wydaje mi się, że bardzo dobrze, pod warunkiem, że Giuntoli wyczyści drużynę z hamulcowych - tzn. piłkarzy przesiąkniętych Allegrizmem. Najbliższy sezon traktuje jako przejściowy. Ma być po prostu widać, że gra zaczyna się układać, liczę na 2 miejsce, gdyż Inter na ten moment jest poza zasięgiem no i myślę, że w sezonie 2025/26 musi się już bić o mistrzostwo. Liczę również na co najmniej 1/4 LM. Mamy wyjść pewnie z grupy, bez drżenia o awans do samego końca i przejść 1/8 pod warunkiem, że nie trafimy na kogoś z topu.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? Chciałbym żeby został Soule, liczę na pozostanie Chiesy i więcej szans dla Kenana Yildiza. Liczę również, że pod Mottą obudzi się w końcu Vlahovic, a w zasadzie to, że będzie miał więcej szans na strzały.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? bocznych obrońców i pomocnika w stylu Koop'a.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Na 99% wyjdziemy z grupy. Jak nie dostaniemy kogoś mocnego w 1/8 to również przejdziemy.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? Trudno powiedzieć, puchar sołtysa to taka nieznacząco zabawa. Niech grają tam piłkarze młodzi, którzy mogą się wykazać.
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? 1. Inter 2/3. Juventus/Milan
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Napoli, Roma, Atalanta
3. Kto spadnie z ligi? Lecce, Empoli, Como
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Como spadnie, Parma się utrzyma, a Venezia uplasuje się blisko 10-12 miejsca.
5. Kto zostanie królem strzelców? Na ten moment wydaje się, że Lautaro Martinez, ale mam nadzieję, że nasz Dusan powalczy o ten tytuł.
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Trudno powiedzieć, bo jeszcze okno niezamknięte. Na ten moment Douglas Luiz wydaje się pewnym punktem, choć przyznam, że ligi angielskiej to nie oglądałem.
7. Kto zaś najgorszym? Za wcześnie, zedytuję post po zakończeniu okienka

8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Kenan Yildiz. Khephren Thuram
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Yildiz, Fagioli
10. Największym niewypałem zaś będzie... Za wcześnie.
11. Jak spisze się Milan? top 2-3. Będą blisko nas.
12. Jak Inter? Raczej mają pewnego mistrza. Choć po cichu liczę, że Motta poukłada szybciej Juventus niż mi się wydaje i utrzemy im nosa.
13. A jak Napoli? Na ten moment wydaje się, że skończą na 4-5 miejscu.
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? Mam nadzieję, że znajdzie angaż w Interze i zniszczy ich tak jak nas. Chciałbym również zobaczyć wielkiego Allegro w zespole pokroju Realu. Chciałbym zobaczyć jak taki Vincius Jr. biega na wahadle

Nie mam zbyt dużych oczekiwań w stosunku do najbliższego sezonu. Chce po prostu widzieć lepszą grę, pomysł na grę i z miesiąca na miesiąc coraz lepsze zgranie. Na pewno przytrafią się głupie mecze i głupie straty punktów. Nie da się w perspektywie 2 miesięcy zmienić mentalności drużyny, która była kałmowana przez ostatnie lata. Dlatego tak ważne jest pozbycie się jak największej ilości graczy przesiąkniętych allegrizmem.
Cel minimum to top3 i awans z grupy LM. Takie skromne marzenie to utarcie nosa Interowi i jakaś 1/4 LM.

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
1. Które miejsce zajmiemy?
Drugie. Nie sądzę, że Inter jest poza zasięgiem, ale jako że drużyna będzie potrzebowała okrzepnięcia, pogubimy gdzieś punkty, które w ostatecznym rozrachunku sprawią, że mistrza nie wygramy
Cabala rozpatruje jako uzupełnienie składu. Nie wiem nic o nim, ktoś go oglądał?
Liczę mocno, że nowe nabytki mają cechy liderów, które odmienia oblicze Juve. Uwolnią potencjał w ofensywie i wspomogą obrońców. Nie będę się rozdrabial na poszczególne nazwiska.
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu?
Pierwszy sezon będzie arcy trudnym sprawdzianem. Może być naszym Conte z pierwszego sezonu, ale może mieć pod górkę. Oby to pierwsze. Liczę mocno, że drużyna będzie stała murem za trenerem.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić?
Jeśli musimy kogoś odpalić z dwójki Soule - Chiesa
Niech będzie to Chiesa. Nie mam nic do chłopaka, ale mam wrażenie że pewnego poziomu nie przeskoczy. Natomiast co do Argentyńczyka mam bardzo duże nadzieje. Niech będzie naszym Yamalem. Może dać nam coś ekstra. Im szybciej będzie przyzwyczajany do presji tym lepiej. Kolejne wypożyczenia nie wchodzą w grę. Nie te czasy.
Żałuję odejścia Wojtka. Jest w swoim primie, przydałby się pewny punkt w bramce. Co do Di Gregorio mam obawy. Obym się mylił.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba?
Na pewno boków obrony. Na pewno kogoś do ataku.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów?
Ćwierćfinał.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch?
Obronimy tytuł.
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie?
Inter
Juve
Napoli
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji?
Roma
Milan
Atalanta
Lazio
3. Kto spadnie z ligi?
Cagliari
Empoli
Lecce
4. Jak spiszą się nasze beniaminki?
Como da radę, będą walczyć o europejskie puchary
5. Kto zostanie królem strzelców?
Lautaro
6. Kto okaże się najlepszym transferem?
Douglas Luiz
7. Kto zaś najgorszym?
Morata
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie.
Oby nasi. Liczę na Yldiza i Fagioliego. Że wreszcie będą mogli pokazać na co ich stać
9. Kto będzie objawieniem sezonu?
Como
10. Największym niewypałem zaś będzie...
Nie mam pojęcia
11. Jak spisze się Milan?
Rozczarują
12. Jak Inter?
Sdudetto. Ale to nie oni wygrają, tylko my przegramy.
13. A jak Napoli?
Po rozczarowującym sezonie dają radę do Lm
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej?
Przez najbliższy rok nikt go nie weźmie.
liczę, że po długich latach męczenia buły wreszcie zaczniemy gonić Europę i w końcu będziemy z utęsknieniem odliczać dni do kolejnych meczów. Tego nam wszystkim życzę. Odzyskania pasji.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
1/2
Zgodnie z oczekiwaniami. Luiz będzie liderem drugiej linii, Cabal wartościowym rezerwowym, Thuram bardzo się rozwinie w trakcie sezonu. Di Gregorio wybroni to co będzie musiał.
Dobrze. Wprowadzi swoją filozofię.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić?
Zostanie tylko Yildiz i Vlahovic. Ściągniemy dwóch skrzydłowych i zmiennika dla Serba. Może jeszcze zawodnika mogącego obstawić skrzydło i środek ataku.
3 ofensywnych zawodników, środkowy pomocnik, dwóch stoperów i jeden boczny.
Ćwierćfinał.
Obronimy tytuł.
SerieA:
Juve
Inter
Napoli
Roma
Fiorentina
Milan
3. Kto spadnie z ligi?
Verona
Empoli
Venezia
Como i Parma koło 15 miejsca, Venezia spada
Scamacca
Douglas Luiz
7. Kto zaś najgorszym?
Kean
Pozytywnie Miretti
Negatywnie Bolonia, koło 10 miejsca
Torino z Vanolim
Fonseca
Nie będą w czwórce
12. Jak Inter?
Walka do końca o mistrza
13. A jak Napoli?
3 miejsce przed Atalanta
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej?
Tak, Milan
1/2
Zgodnie z oczekiwaniami. Luiz będzie liderem drugiej linii, Cabal wartościowym rezerwowym, Thuram bardzo się rozwinie w trakcie sezonu. Di Gregorio wybroni to co będzie musiał.
Dobrze. Wprowadzi swoją filozofię.
Zostanie tylko Yildiz i Vlahovic. Ściągniemy dwóch skrzydłowych i zmiennika dla Serba. Może jeszcze zawodnika mogącego obstawić skrzydło i środek ataku.
3 ofensywnych zawodników, środkowy pomocnik, dwóch stoperów i jeden boczny.
Ćwierćfinał.
Obronimy tytuł.
SerieA:
Juve
Inter
Napoli
Roma
Fiorentina
Milan
3. Kto spadnie z ligi?
Verona
Empoli
Venezia
Como i Parma koło 15 miejsca, Venezia spada
Scamacca
Douglas Luiz
7. Kto zaś najgorszym?
Kean
Pozytywnie Miretti
Negatywnie Bolonia, koło 10 miejsca
Torino z Vanolim
Fonseca
Nie będą w czwórce
12. Jak Inter?
Walka do końca o mistrza
13. A jak Napoli?
3 miejsce przed Atalanta
Tak, Milan
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 2
Michele Di Gregorio - obstawiam, że taki sezon poprawny, bez większych błędów, ale i jakiegoś większego błysku
Juan Cabal - może być miłą niespodzianką jako zmiennik, nie widzę go w pierwszej 11-stce
Douglas Luiz - liczę na niego bardzo, mam nadzieję, że będzie nowym Vidalem. Jednak przeczucie mówi mi, że będzie to dość przyzwoity sezon w jego wykonaniu, choć bez fajerwerków
Khephren Thuram - Jeszcze nie teraz, nie jako jedna z najważniejszych postaci, ale wydaję mi się, że będzie dobrym wzmocnieniem, będzie dawał dobre zmiany z ławki i będzie się rozwijał.
Allegri postawił poprzeczkę bardzo nisko jeśli chodzi o styl. Nie spodziewam się jakiejś super ofensywnej gry. Myślę, że jednak za wcześnie na to, by styl zmienił się wiele. Dobra zmiana z widocznym kierunkiem rozwoju, ale nie będzie to wejście z buta jak za Conte.
Myślę, że dużo niewiadomych na ten moment. Osobiście zostałbym z tercetem Vlaho-Yildiz-Chiesa-Soule. Jeśli doszedłby jeszcze Koopmainers, to też mógłby grać za plecami Vlaho. Nie zmieniałbym skrzydłowych na siłę, bo o lepszych będzie na rynku ciężko, a finalnie wylądujemy z innymi, a za niemałe pieniądze o podobnej jakości. Ja bym za wiele nie zmieniał.
Zdecydowanie boczny obrońca, kogoś do pary z Bremerem na środek. Koopmainers to wisienka na torcie, ale nie jest to już mus, skoro udało się ściągnąć Thurama i Douglasa Luiza.
Ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało przy okazji nowego formatu rozgrywek. Obstawiam grę w barażach o 1/8 i w niej się pożegnamy.
Pożegnamy się na etapie ćwierćfinału, maks półfinału.
SerieA:
1. Inter
2. Juventus
3. Napoli
Milan, Roma, Lazio
3. Kto spadnie z ligi?
Venezia, Empoli, Como
Venezia spada wyraźnie, Como walczy do końca, ale nieskutecznie i również spada. Parma się utrzymuje w okolicy 15 miejsca.
Lautaro Martinez
Douglas Luiz
7. Kto zaś najgorszym?
Moise Kean
Negatywnie Milan, Bologna
Pozytywnie Napoli
Nicolo Fagioli
Paulo Fonseca
Dość rozczarowujący sezon, gdzie będą się bić do końca o miejsce w Top 4, nie zdziwię się jak skończą poza.
12. Jak Inter?
Niestety obroni tytuł, ale z mniejszą przewagą niż w poprzednim sezonie.
13. A jak Napoli?
Spora poprawa w stosunku do poprzedniego sezonu, który skończy się miejscem na podium.
Nie - póki co wakacje w dalszym ciągu.
Liczę na to, że w końcu będę oglądał Juve z przyjemnością. Nie spodziewam się fajerwerków od razu, ale chcę widzieć z miesiąca na miesiąc, że ta drużyna zaczyna grać swoje i ma pomysł na tą grę. Nie oczekuję od razu scudetto. Miejsce w pierwszej trójce uznam za bardzo dobre, zwłaszcza przy niezbyt wielkich stratach punktowych do drużyn przed nami. W LM nie spodziewam się cudów, dobrze byłoby wyjść z grupy, wszystko inne będzie na plus.
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 2
Michele Di Gregorio - obstawiam, że taki sezon poprawny, bez większych błędów, ale i jakiegoś większego błysku
Juan Cabal - może być miłą niespodzianką jako zmiennik, nie widzę go w pierwszej 11-stce
Douglas Luiz - liczę na niego bardzo, mam nadzieję, że będzie nowym Vidalem. Jednak przeczucie mówi mi, że będzie to dość przyzwoity sezon w jego wykonaniu, choć bez fajerwerków
Khephren Thuram - Jeszcze nie teraz, nie jako jedna z najważniejszych postaci, ale wydaję mi się, że będzie dobrym wzmocnieniem, będzie dawał dobre zmiany z ławki i będzie się rozwijał.
Allegri postawił poprzeczkę bardzo nisko jeśli chodzi o styl. Nie spodziewam się jakiejś super ofensywnej gry. Myślę, że jednak za wcześnie na to, by styl zmienił się wiele. Dobra zmiana z widocznym kierunkiem rozwoju, ale nie będzie to wejście z buta jak za Conte.
Myślę, że dużo niewiadomych na ten moment. Osobiście zostałbym z tercetem Vlaho-Yildiz-Chiesa-Soule. Jeśli doszedłby jeszcze Koopmainers, to też mógłby grać za plecami Vlaho. Nie zmieniałbym skrzydłowych na siłę, bo o lepszych będzie na rynku ciężko, a finalnie wylądujemy z innymi, a za niemałe pieniądze o podobnej jakości. Ja bym za wiele nie zmieniał.
Zdecydowanie boczny obrońca, kogoś do pary z Bremerem na środek. Koopmainers to wisienka na torcie, ale nie jest to już mus, skoro udało się ściągnąć Thurama i Douglasa Luiza.
Ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało przy okazji nowego formatu rozgrywek. Obstawiam grę w barażach o 1/8 i w niej się pożegnamy.
Pożegnamy się na etapie ćwierćfinału, maks półfinału.
SerieA:
1. Inter
2. Juventus
3. Napoli
Milan, Roma, Lazio
3. Kto spadnie z ligi?
Venezia, Empoli, Como
Venezia spada wyraźnie, Como walczy do końca, ale nieskutecznie i również spada. Parma się utrzymuje w okolicy 15 miejsca.
Lautaro Martinez
Douglas Luiz
7. Kto zaś najgorszym?
Moise Kean
Negatywnie Milan, Bologna
Pozytywnie Napoli
Nicolo Fagioli
Paulo Fonseca
Dość rozczarowujący sezon, gdzie będą się bić do końca o miejsce w Top 4, nie zdziwię się jak skończą poza.
12. Jak Inter?
Niestety obroni tytuł, ale z mniejszą przewagą niż w poprzednim sezonie.
13. A jak Napoli?
Spora poprawa w stosunku do poprzedniego sezonu, który skończy się miejscem na podium.
Nie - póki co wakacje w dalszym ciągu.
Liczę na to, że w końcu będę oglądał Juve z przyjemnością. Nie spodziewam się fajerwerków od razu, ale chcę widzieć z miesiąca na miesiąc, że ta drużyna zaczyna grać swoje i ma pomysł na tą grę. Nie oczekuję od razu scudetto. Miejsce w pierwszej trójce uznam za bardzo dobre, zwłaszcza przy niezbyt wielkich stratach punktowych do drużyn przed nami. W LM nie spodziewam się cudów, dobrze byłoby wyjść z grupy, wszystko inne będzie na plus.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 3
Michele Di Gregorio -solidnie
Juan Cabal - dobry w defensywie, ale mało go w ofensywie
Douglas Luiz - uwazam, że przeceniany mocno i jego wartość może spaść z 10 baniek
Khephren Thuram - widziałem go wiele razy jak gra i jak zrobi postęp w skuteczności pod bramką rywala i dokładności, to może być objawieniem całej Serie A
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - nie uważam, aby osiągał lepsze wyniki, ale może będziemy ciut atrakcyjniej grać dla kanapowców, którzy pragną piłki z małą ilością taktyki ....
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Sam nie wiem. Vlaho bardzo mocno się rozwinął w tamtym sezonie zarówno piłkarsko, jak i mentalnie. Imponowało mi , jak motywował, wściekał się, powtarzał, że Juventus musi wygrywać. Co do reszty liczę, że Chiesa zostanie, Yildiz będzie grał więcej(ale nie łudzę się, że już jest gotowy na granie po 90 minut), Soule niestety odejdzie. Przepadł nam w mercato świetny Greenwood,Sancho juz pogodził się z Thehagiem, więc ... nie liczę na nikogo super ..
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? skrzydłowego o jakości Chiesy i pomocnika ofensywnego jak Ferguson z Bologni czy Koop
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Na 75 % wyjdziemy z grupy. Potem? Nigdy nie wiadomo kogo trafimy.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? Rok temu wygrana POD WODZĄ MAXA, więc liczę, że ten "lepszy" trener, też nam pozwoli zdobyć puchar
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? 1. Inter , Milan.Juve,Napoli
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Roma, Atalanta,Viola
3. Kto spadnie z ligi? Como Lecce
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Como spadek, Parma utrzyma, a Venezia uplasuje się koło 15 miejsca.
5. Kto zostanie królem strzelców? Lautaro Martinez
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Khephren Thuram
7. Kto zaś najgorszym? Who knows
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie Miretti, negatywnie Di Gregorio ( przywykliśmy do mega wysokiego poziomu Wojtasa)
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Vlaho
10. Największym niewypałem zaś będzie... Nie wiem oby nei Douglas Luiz
11. Jak spisze się Milan? 2, ale będzie walczył o mistrza
12. Jak Inter? Potężna kadra , więc 1
13. A jak Napoli? Wydają się konkurentem do walki o 2-4 miejsce
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Myślę, że Allegri byłby idealny dla kadry włoskiej, albo jakiejś innej.
FJ !
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 3
Michele Di Gregorio -solidnie
Juan Cabal - dobry w defensywie, ale mało go w ofensywie
Douglas Luiz - uwazam, że przeceniany mocno i jego wartość może spaść z 10 baniek
Khephren Thuram - widziałem go wiele razy jak gra i jak zrobi postęp w skuteczności pod bramką rywala i dokładności, to może być objawieniem całej Serie A
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - nie uważam, aby osiągał lepsze wyniki, ale może będziemy ciut atrakcyjniej grać dla kanapowców, którzy pragną piłki z małą ilością taktyki ....
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Sam nie wiem. Vlaho bardzo mocno się rozwinął w tamtym sezonie zarówno piłkarsko, jak i mentalnie. Imponowało mi , jak motywował, wściekał się, powtarzał, że Juventus musi wygrywać. Co do reszty liczę, że Chiesa zostanie, Yildiz będzie grał więcej(ale nie łudzę się, że już jest gotowy na granie po 90 minut), Soule niestety odejdzie. Przepadł nam w mercato świetny Greenwood,Sancho juz pogodził się z Thehagiem, więc ... nie liczę na nikogo super ..
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? skrzydłowego o jakości Chiesy i pomocnika ofensywnego jak Ferguson z Bologni czy Koop
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Na 75 % wyjdziemy z grupy. Potem? Nigdy nie wiadomo kogo trafimy.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? Rok temu wygrana POD WODZĄ MAXA, więc liczę, że ten "lepszy" trener, też nam pozwoli zdobyć puchar
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? 1. Inter , Milan.Juve,Napoli
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Roma, Atalanta,Viola
3. Kto spadnie z ligi? Como Lecce
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Como spadek, Parma utrzyma, a Venezia uplasuje się koło 15 miejsca.
5. Kto zostanie królem strzelców? Lautaro Martinez
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Khephren Thuram
7. Kto zaś najgorszym? Who knows
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie Miretti, negatywnie Di Gregorio ( przywykliśmy do mega wysokiego poziomu Wojtasa)
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Vlaho
10. Największym niewypałem zaś będzie... Nie wiem oby nei Douglas Luiz
11. Jak spisze się Milan? 2, ale będzie walczył o mistrza
12. Jak Inter? Potężna kadra , więc 1
13. A jak Napoli? Wydają się konkurentem do walki o 2-4 miejsce
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Myślę, że Allegri byłby idealny dla kadry włoskiej, albo jakiejś innej.
FJ !

- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Bardzo ciekawe, a skoro sezon rusza... dzisiaj to proszę.
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - gdyby wszystkie transfery były porobione i drużyna zapięta & gotowa to zaryzykowałbym walkę o mistrz, czyli 1-2, ale teraz... 3-4. Drugie miejsce będzie mega-sukcesem.
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - czyli kto?
Jak się spiszą to nie wiem, ale chciałbym żeby Motta zrobił z nich piłkarzy jak w Bolonii.
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - no to już wyżej napisałem, a po Allegrim ma naprawdę nisko zawieszoną poprzeczkę.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? - to nie jest innymi słowy, to dwa różne pytania
Jeśli za prawdę przyjąć skład z Atletico to z przodu Vlaho nie robi wrażenia, na lewej Yildiz musiałby się okazać prawdziwym wcieleniem ADP, ale to chyba oczywiste, bo tyle głosów jest jakie to wspaniałe nextgeny produkujemy (tak naprawdę to chyba 1-2 osoby z multikont robią ten szum kretynów), na prawej Weah... no nie, a w środku Luiz, powiedzmy, że największa nadzieja.
Kogo odstrzelić? Na wymianę napastników nie ma kasy, więc zastąpienie Weah byłoby fajne, ten Conceição bardzo, bardzo.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? - jak dla mnie to brakuje CB, RB, DM, CM... kurde wszędzie jednego brakuje tak naprawdę.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? - gdyby szło starym formatem to powiedziałbym, że awans z grupy, a potem z fartem, ale że teraz jest co jest to nie wiem.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? - nie wiem, wolę mistrzostwo niż PW.
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? - Inter albo ACM, potem Juventus, przy dobrych wiatrach.
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? - nie wiem, a które to miejsca? Nie za bardzo mnie to interesuje.
3. Kto spadnie z ligi? - nie wiem, SA nie obchodzi mnie już tak żeby znał doły tabeli.
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? - Parma, ze względu na Dżidżiego mogłaby pograć, ale podobno cienko jest.
5. Kto zostanie królem strzelców? - Lautaro. Albo Vlaho jak Motta zrobi z niego bestię. Albo Dovbyk. Jest jeszcze Morata. Kurde, lepiej niż Premier League XD
6. Kto okaże się najlepszym transferem? - mam nadzieję, że Luiz i ten kocur, który jeszcze przyjdzie do Juve.
7. Kto zaś najgorszym? - Soule XD
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie - Conte z Napoli. Albo Kosta Runjaić XD
9. Kto będzie objawieniem sezonu? - Piotrula Zieliński, który ostatecznie zapracuje na transfer do Kloppa.
(ale Klopp wziął urlop, wiesz?)
Wiem.
Na poważnie mam nadzieję, że Luiz. Chociaż o objawienie to pewnie chodzi o kogoś kogo jeszcze nie znamy hmmm Loum Tchaouna. Ja go nie znam.
10. Największym niewypałem zaś będzie... - Nesta z Monzą albo Fabregas z Como. Na boisku to by były kocury...
11. Jak spisze się Milan? - lepiej niż Juventus.
12. Jak Inter? - niestety, jeszcze lepiej.
13. A jak Napoli? - Conte jest pełen zapału, więc może wszystkich skrzywdzić. Ale to Neapol.
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? - XD
Zatem Allegri-geniusz pozostaje bez pracy, tak samo Rabiot Złota Piłka Środka Pola Tylu Managerów Nie Może Się Mylić, a ja przypominam, że Juventus nie był na pierwszym miejscu w lidze od 01/08/2020, kiedy to przegrał 1-3 z Romą u siebie.
4x38
152 kolejki
Ponad 4 lata z kalendarza
Miara upadku tego klubu i chorych wizji Agnelliego, że z CR i syficznym logiem podbiją świat.
Dlatego mnie zależy tylko na dobre grze i że za 2 lata będziemy sprzedawali graczy zrobionych przez Mottę jak Bolonia, a na ich miejsce będą przychodzili jeszcze lepsi i to dużo przed pierwszą kolejką. Albo spokojnie, bez dram, wiadomo po kim i po czym się sprząta.
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - gdyby wszystkie transfery były porobione i drużyna zapięta & gotowa to zaryzykowałbym walkę o mistrz, czyli 1-2, ale teraz... 3-4. Drugie miejsce będzie mega-sukcesem.
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - czyli kto?

3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - no to już wyżej napisałem, a po Allegrim ma naprawdę nisko zawieszoną poprzeczkę.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? - to nie jest innymi słowy, to dwa różne pytania

Kogo odstrzelić? Na wymianę napastników nie ma kasy, więc zastąpienie Weah byłoby fajne, ten Conceição bardzo, bardzo.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? - jak dla mnie to brakuje CB, RB, DM, CM... kurde wszędzie jednego brakuje tak naprawdę.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? - gdyby szło starym formatem to powiedziałbym, że awans z grupy, a potem z fartem, ale że teraz jest co jest to nie wiem.
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? - nie wiem, wolę mistrzostwo niż PW.
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? - Inter albo ACM, potem Juventus, przy dobrych wiatrach.
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? - nie wiem, a które to miejsca? Nie za bardzo mnie to interesuje.
3. Kto spadnie z ligi? - nie wiem, SA nie obchodzi mnie już tak żeby znał doły tabeli.
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? - Parma, ze względu na Dżidżiego mogłaby pograć, ale podobno cienko jest.
5. Kto zostanie królem strzelców? - Lautaro. Albo Vlaho jak Motta zrobi z niego bestię. Albo Dovbyk. Jest jeszcze Morata. Kurde, lepiej niż Premier League XD
6. Kto okaże się najlepszym transferem? - mam nadzieję, że Luiz i ten kocur, który jeszcze przyjdzie do Juve.
7. Kto zaś najgorszym? - Soule XD
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie - Conte z Napoli. Albo Kosta Runjaić XD
9. Kto będzie objawieniem sezonu? - Piotrula Zieliński, który ostatecznie zapracuje na transfer do Kloppa.
(ale Klopp wziął urlop, wiesz?)
Wiem.
Na poważnie mam nadzieję, że Luiz. Chociaż o objawienie to pewnie chodzi o kogoś kogo jeszcze nie znamy hmmm Loum Tchaouna. Ja go nie znam.
10. Największym niewypałem zaś będzie... - Nesta z Monzą albo Fabregas z Como. Na boisku to by były kocury...
11. Jak spisze się Milan? - lepiej niż Juventus.
12. Jak Inter? - niestety, jeszcze lepiej.
13. A jak Napoli? - Conte jest pełen zapału, więc może wszystkich skrzywdzić. Ale to Neapol.
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? - XD
Zatem Allegri-geniusz pozostaje bez pracy, tak samo Rabiot Złota Piłka Środka Pola Tylu Managerów Nie Może Się Mylić, a ja przypominam, że Juventus nie był na pierwszym miejscu w lidze od 01/08/2020, kiedy to przegrał 1-3 z Romą u siebie.
4x38
152 kolejki
Ponad 4 lata z kalendarza
Miara upadku tego klubu i chorych wizji Agnelliego, że z CR i syficznym logiem podbiją świat.
Dlatego mnie zależy tylko na dobre grze i że za 2 lata będziemy sprzedawali graczy zrobionych przez Mottę jak Bolonia, a na ich miejsce będą przychodzili jeszcze lepsi i to dużo przed pierwszą kolejką. Albo spokojnie, bez dram, wiadomo po kim i po czym się sprząta.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 4
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - Thuram i Luiz bardzo dobrze
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - Średnio, bo w pierwszym sezonie nie uplasuje się z Juve na podium.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? Nikogo, bo Vlaho z taką pensją i tak nikt nie kupi za powiedzmy 40 mln EUR, a Milik nie będzie chciał odchodzic.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? Prawego obrońcę i dwóch skrzydłowych.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Awansujemy do fazy playoff i na pierwszym rywalu się pewnie skończy.
Półfinał
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie?Inter, Milan, Napoli
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Atalanta, Roma, Viola
3. Kto spadnie z ligi? Como, Lecce, Verona
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Como spadnie
5. Kto zostanie królem strzelców? Vlahović
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Thuram
7. Kto zaś najgorszym? Gonzalez
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie Cabal, a negatywnie Di Gregorio
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Thuram
10. Największym niewypałem zaś będzie... Gonzalez
11. Jak spisze się Milan? Drugie miejsce.
12. Jak Inter? Obroni tytuł.
13. A jak Napoli? Trzecie miejsce
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? Taki mongoł, to tylko w mongolskiej
Słowo od siebie na koniec : Boże miej nas w opiece.
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 4
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - Thuram i Luiz bardzo dobrze
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - Średnio, bo w pierwszym sezonie nie uplasuje się z Juve na podium.
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? Nikogo, bo Vlaho z taką pensją i tak nikt nie kupi za powiedzmy 40 mln EUR, a Milik nie będzie chciał odchodzic.
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? Prawego obrońcę i dwóch skrzydłowych.
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Awansujemy do fazy playoff i na pierwszym rywalu się pewnie skończy.
Półfinał
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie?Inter, Milan, Napoli
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Atalanta, Roma, Viola
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Thuram
7. Kto zaś najgorszym? Gonzalez
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie Cabal, a negatywnie Di Gregorio
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Thuram
10. Największym niewypałem zaś będzie... Gonzalez
12. Jak Inter? Obroni tytuł.
13. A jak Napoli? Trzecie miejsce
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? Taki mongoł, to tylko w mongolskiej
Słowo od siebie na koniec : Boże miej nas w opiece.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- fivapoPL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 1
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - wszyscy którzy przyjdą będą nieć dobry sezon
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - świetnie dobra gra i mistrzostwo Włoch
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Awansujemy do fazy playoff , później się okaże co dalej
Finał
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie. Juventus ,Inter , Milan
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Atalanta, Roma, Napoli
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Luiz
7. Kto zaś najgorszym?Brak
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie Cabal, a negatywnie Adzić
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Fagioli
10. Największym niewypałem zaś będzie... Brak
12. Jak Inter? 3 miejsce
13. A jak Napoli? poza 4
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Nie
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - 1
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - wszyscy którzy przyjdą będą nieć dobry sezon
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - świetnie dobra gra i mistrzostwo Włoch
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? Awansujemy do fazy playoff , później się okaże co dalej
Finał
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie. Juventus ,Inter , Milan
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Atalanta, Roma, Napoli
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Luiz
7. Kto zaś najgorszym?Brak
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie Cabal, a negatywnie Adzić
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Fagioli
10. Największym niewypałem zaś będzie... Brak
12. Jak Inter? 3 miejsce
13. A jak Napoli? poza 4
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Nie
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - Trzecie/Drugie
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - Thuram i Luiz świetnie, Cabal i DiGre przyzwoicie
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - Dobrze, obstawiam stworzenie schematów według idei trenera,w skrócie obdarzam go zaufaniem
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? czas pokazał że połamany milik został z nami, a jeżeli do tego dorzucimy słabego weaha i możliwego połamanego nico to ciężko widzę nasz atak a tym bardziej zastępstwo za vlaho, z drugiej strony może doczekamy się sezonu gdzie to pomocnicy wezmą odpowiedzialność za zdobywanie bramek
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? prawego obrońcy, 2 skrzydłowych i jednego CB
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? przejdziemy do następnej rundy a z dozą szczęścia do ćwierćfinału
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? finał lub zdobyty puchar
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? Inter, Roma, Juve
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Atalanta,Milan, Fiorentina
3. Kto spadnie z ligi? Como,Venezia,Hellas
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Parma w środku tabeli, Como i Venezia z spadkiem
5. Kto zostanie królem strzelców? Lautaro Martinez, drugi Vlahović
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Thuram i Pavlović dla Milanu,Buongiorno dla Napoli
7. Kto zaś najgorszym? Kean, Spinazolla
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie - Zaniolo u Gaspa,Colpani,Cabal (oby) Negatywnie - dla nas to chyba najprędzej DiGre a na przestrzeni całej ligi to całe Como z armią dziadków
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Fagioli,Zion Suzuki
10. Największym niewypałem zaś będzie... Varane i całe Como oraz Fonseca w Milanie oraz Lazio
11. Jak spisze się Milan? słabo
12. Jak Inter? Mistrz
13. A jak Napoli? 4 miejsce, które byłoby wyższe gdyby nie wojny wewnętrzne Conte z leśnym dziadkiem
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? Nie
Słowo od siebie na koniec : - Życzę wam bracia po szalu (i jednocześnie sobie) aby ten sezon wlał w nasze serce nadzieję jakiej nie doświadczyliśmy od X lat oraz abyśmy się wszyscy pozytywnie zaskoczyli i mogli cieszyć tym sezonem .
JUVENTUS:
1. Które miejsce zajmiemy? - Trzecie/Drugie
2. Jak spiszą się nasze nowe nabytki? - Thuram i Luiz świetnie, Cabal i DiGre przyzwoicie
3. Jak poradzi sobie Thiago Motta w roli nowego trenera Juventusu? - Dobrze, obstawiam stworzenie schematów według idei trenera,w skrócie obdarzam go zaufaniem
4. Jaki będzie skład naszego ataku? Czyli, innymi słowy mówiąc: kogo winniśmy odstrzelić i czy kogoś jeszcze dokupić? czas pokazał że połamany milik został z nami, a jeżeli do tego dorzucimy słabego weaha i możliwego połamanego nico to ciężko widzę nasz atak a tym bardziej zastępstwo za vlaho, z drugiej strony może doczekamy się sezonu gdzie to pomocnicy wezmą odpowiedzialność za zdobywanie bramek
5. Póki okienko trwa: kogo nam Waszym zdaniem jeszcze do zespołu potrzeba? prawego obrońcy, 2 skrzydłowych i jednego CB
6. Co osiągniemy w Lidze Mistrzów? przejdziemy do następnej rundy a z dozą szczęścia do ćwierćfinału
7. Co osiągniemy w Pucharze Włoch? finał lub zdobyty puchar
SerieA:
1. Pierwsza 3 w nadchodzącym sezonie? Inter, Roma, Juve
2. Kto zakwalifikuje się do Ligi Europejskiej/Ligi Konfederacji? Atalanta,Milan, Fiorentina
3. Kto spadnie z ligi? Como,Venezia,Hellas
4. Jak spiszą się nasze beniaminki? Parma w środku tabeli, Como i Venezia z spadkiem
5. Kto zostanie królem strzelców? Lautaro Martinez, drugi Vlahović
6. Kto okaże się najlepszym transferem? Thuram i Pavlović dla Milanu,Buongiorno dla Napoli
7. Kto zaś najgorszym? Kean, Spinazolla
8. Kto może zaskoczyć? Pozytywnie lub negatywnie. Pozytywnie - Zaniolo u Gaspa,Colpani,Cabal (oby) Negatywnie - dla nas to chyba najprędzej DiGre a na przestrzeni całej ligi to całe Como z armią dziadków
9. Kto będzie objawieniem sezonu? Fagioli,Zion Suzuki
10. Największym niewypałem zaś będzie... Varane i całe Como oraz Fonseca w Milanie oraz Lazio
11. Jak spisze się Milan? słabo
12. Jak Inter? Mistrz
13. A jak Napoli? 4 miejsce, które byłoby wyższe gdyby nie wojny wewnętrzne Conte z leśnym dziadkiem
14. Czy Allegri znajdzie angaż w SerieA w najbliższym czasie? Być może w innej lidze? - Jakiej? Nie
Słowo od siebie na koniec : - Życzę wam bracia po szalu (i jednocześnie sobie) aby ten sezon wlał w nasze serce nadzieję jakiej nie doświadczyliśmy od X lat oraz abyśmy się wszyscy pozytywnie zaskoczyli i mogli cieszyć tym sezonem .
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
Na ten moment czarno to widzę. Kwalifikacja do LM będzie wielkim sukcesem przy tak wąskiej kadrze.
Thuram i Luiz świetnie. Jeśli chodzi o DiGregorio to mam nadzieje, ze nie będziemy tęsknić za Wojtkiem.
Chciałbym, żeby sobie poradził, ale póki co nie ma materiału. Jak to mówią - z g*wna bata nie ulepisz.
Vlaho przy dobrej pomocy, a taka w tym roku raczej będzie, powinien sobie dać radę. To jest napastnik, który żyje z podań.
1 prawego obrońcy, 2 skrzydłowych i jednego CB.
Nie mam pojęcia na czym polega nowy format LM. Pewnie los będzie grał nam na nosie, ale powinniśmy awansować dalej.
Drabinka dobra, mocne zespoły po drugiej stronie więc minimum finał.
SerieA:
Inter mistrzem - to pewniak. W pozostałych drużynach zawsze jest coś co stanowi pewną dozę niepewności. W Milanie Fonseca, w Napoli wąska kadra, ale jest Conte, Roma/Lazio mogą odpalić, ale niekoniecznie. Atalanta to jeden sezon dobry, drugi słaby. Obstawiam Inter, Napoli, Roma.
Atalanta, Milan, Fiorentina
3. Kto spadnie z ligi?
Venezia, Lecce, Empoli
Parma w środku tabeli, Como powinno się wybronić, a Venezia wraca do Serie B
Lautaro Martinez, drugi Vlahović
Luis u nas, w Romie Soule.
7. Kto zaś najgorszym?
Kean
--
--
Fonseca w Milanie
Milan podmienia trenera i walczy o TOP4
12. Jak Inter?
Mistrz
13. A jak Napoli?
3 miejsce
Tak, tylko miejmy nadzieję, że nie u nas
Tak jak pisałem. Mercato mimo świetnego początku na dzień dzisiejszy oceniam słabo. Zmieniliśmy trenera, który ma inną filozofię niż poprzednik. Nie daliśmy mu materiału do tego by mógł wprowadzić swoje nowe schematy. W sposób bezsensowny i nielogiczny odsunęliśmy od składu wielu zawodników, którzy teraz pojedynczo wracają. Nic na tym nie zyskaliśmy (bo i tak nie udało się ich sprzedać), a poprzez to, że nie trenowali z pierwszym zespołem są obecnie bezużyteczni. Kolejne tygodnie mercato minęły w oczekiwaniu na przyjście Koopa (po co? i za jaką cenę?!) oraz brak skrzydłowych.
Ogólnie cieszyłem się, że zwolnili Maxa, bo byłem już nim zmęczony (nie tak jak większość na tym forum, ale jednak). Giuntoli miał okazać się zbawcą. Tyle się czytało, że to będzie nowe otwarcie, tymczasem szykujemy się na kolejny sezon przejściowy lub nawet gorszy niż poprzedni. Na pierwszym miejscu interesuje mnie końcowy wynik, później styl w jakim to zespół osiągnie. W tym sezonie będziemy drżeć o LM, bo Zarząd i Giuntoli dali ciała.
JUVENTUS:
Na ten moment czarno to widzę. Kwalifikacja do LM będzie wielkim sukcesem przy tak wąskiej kadrze.
Thuram i Luiz świetnie. Jeśli chodzi o DiGregorio to mam nadzieje, ze nie będziemy tęsknić za Wojtkiem.
Chciałbym, żeby sobie poradził, ale póki co nie ma materiału. Jak to mówią - z g*wna bata nie ulepisz.
Vlaho przy dobrej pomocy, a taka w tym roku raczej będzie, powinien sobie dać radę. To jest napastnik, który żyje z podań.
1 prawego obrońcy, 2 skrzydłowych i jednego CB.
Nie mam pojęcia na czym polega nowy format LM. Pewnie los będzie grał nam na nosie, ale powinniśmy awansować dalej.
Drabinka dobra, mocne zespoły po drugiej stronie więc minimum finał.
SerieA:
Inter mistrzem - to pewniak. W pozostałych drużynach zawsze jest coś co stanowi pewną dozę niepewności. W Milanie Fonseca, w Napoli wąska kadra, ale jest Conte, Roma/Lazio mogą odpalić, ale niekoniecznie. Atalanta to jeden sezon dobry, drugi słaby. Obstawiam Inter, Napoli, Roma.
Atalanta, Milan, Fiorentina
3. Kto spadnie z ligi?
Venezia, Lecce, Empoli
Parma w środku tabeli, Como powinno się wybronić, a Venezia wraca do Serie B
Lautaro Martinez, drugi Vlahović
Luis u nas, w Romie Soule.
7. Kto zaś najgorszym?
Kean
--
--
Fonseca w Milanie
Milan podmienia trenera i walczy o TOP4
12. Jak Inter?
Mistrz
13. A jak Napoli?
3 miejsce
Tak, tylko miejmy nadzieję, że nie u nas
Tak jak pisałem. Mercato mimo świetnego początku na dzień dzisiejszy oceniam słabo. Zmieniliśmy trenera, który ma inną filozofię niż poprzednik. Nie daliśmy mu materiału do tego by mógł wprowadzić swoje nowe schematy. W sposób bezsensowny i nielogiczny odsunęliśmy od składu wielu zawodników, którzy teraz pojedynczo wracają. Nic na tym nie zyskaliśmy (bo i tak nie udało się ich sprzedać), a poprzez to, że nie trenowali z pierwszym zespołem są obecnie bezużyteczni. Kolejne tygodnie mercato minęły w oczekiwaniu na przyjście Koopa (po co? i za jaką cenę?!) oraz brak skrzydłowych.
Ogólnie cieszyłem się, że zwolnili Maxa, bo byłem już nim zmęczony (nie tak jak większość na tym forum, ale jednak). Giuntoli miał okazać się zbawcą. Tyle się czytało, że to będzie nowe otwarcie, tymczasem szykujemy się na kolejny sezon przejściowy lub nawet gorszy niż poprzedni. Na pierwszym miejscu interesuje mnie końcowy wynik, później styl w jakim to zespół osiągnie. W tym sezonie będziemy drżeć o LM, bo Zarząd i Giuntoli dali ciała.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
PRZEWIDYWANIA 2024/2025
JUVENTUS:
Obstawiam drugie, Inter będzie czuł nasz oddech do samego końca
Koopmeiners, Nico i Luiz wejdą do podstawowej jedenastki i będą kluczowymi elementami układanki
Cabal i Thuram będą mocno naciskać na podstawowych graczy i ze względu na ilość spotkań złapią sporo minut
Di Gregorio utrzyma poziom wytyczony przez Wojtka
Conceicao moim zdaniem się furory nie zrobi
Kalulu będzie dobrym backupem na dwie pozycje, ale bez szału
Poradzi sobie bardzo dobrze, uda mu się wdrożyć swoją filozofię.
Ze względu na czas pisania posta, bez odpowiedzi.
JW
Zajdziemy daleko.
Finał i przy dobrych wiatrach zwycięstwo.
SerieA:
1. Inter
2. Juventus
3. Atalanta
Inter pokona nas doświadczeniem i ciągłością projektu, ale może to być łabędzi śpiew projektu Inzaghiego i Marotty ze względu na fatalny stan finansów i konieczność wymiany pokoleniowej.
Juventus będzie walczył o scudetto do samego końca, obstawiam że dobijemy do ilości punktów wykręcanych przez Napoli Sarriego i Romę Spallettiego, w sezonach gdy zdobywali wicemistrzostwo.
Atalanta w drugiej części sezonu zaskoczy i wykorzysta problemy konkurencji.
Milan, Roma, Torino/Bologna
3. Kto spadnie z ligi?
Cagliari, Lecce, Empoli
Parma będzie jednym z pozytywnych zaskoczeń, mogą zakręcić się w okolicach 10 miejsca
Como w drugiej części tabeli, Fabregas poukłada klocki, choć nie od razu, utrzymanie zapewnią sobie długo przed końcem sezonu
Venezia wybroni się w ostatnich kolejkach przed spadkiem
Martinez lub Vlahović
Koopmeiners, Luiz, Soule, Zieliński, Samardzić, Fofana, Buongiorno, Kossounou, Nico Paz
7. Kto zaś najgorszym?
Kean, Lukaku
Pozytywne - Atalanta, Torino, Parma
Negatywnie - Milan, Lazio, Fiorentina
Soule, będzie ciągnął bezpłciową Romę na plecach
Samardzić, Gasp zrobi z niego znakomitego trequartistę
Koopmeiners, w Juventusie wejdzie na najwyższy poziom
Bisseck, wejdzie do składu za Pavarda/Acerbiego
Buongiorno, będzie szefem obrony Napoli
Fonseca, zostanie zwolniony przed końcem roku
Lukaku, utrzyma "formę" z ostatnich sezonów
Pierwsza runda słaba, czego reperkusją będzie zwolnienie Fonseki. Dalej ciężko powiedzieć.
12. Jak Inter?
Mistrzostwo, po ciężkiej walce z Juve
13. A jak Napoli?
4 miejsce, Conte poukłada zespół po swojemu, ale nie bez perturbacji
Raczej nie, darmozjadowi zbyt dobrze jest na bezrobociu. Ale jeżeli już, to biorąc pod uwagę jego konformizm, obstawiałbym powrót do Milanu w miejsce Fonseki.
JUVENTUS:
Obstawiam drugie, Inter będzie czuł nasz oddech do samego końca
Koopmeiners, Nico i Luiz wejdą do podstawowej jedenastki i będą kluczowymi elementami układanki
Cabal i Thuram będą mocno naciskać na podstawowych graczy i ze względu na ilość spotkań złapią sporo minut
Di Gregorio utrzyma poziom wytyczony przez Wojtka
Conceicao moim zdaniem się furory nie zrobi
Kalulu będzie dobrym backupem na dwie pozycje, ale bez szału
Poradzi sobie bardzo dobrze, uda mu się wdrożyć swoją filozofię.
Ze względu na czas pisania posta, bez odpowiedzi.
JW
Zajdziemy daleko.
Finał i przy dobrych wiatrach zwycięstwo.
SerieA:
1. Inter
2. Juventus
3. Atalanta
Inter pokona nas doświadczeniem i ciągłością projektu, ale może to być łabędzi śpiew projektu Inzaghiego i Marotty ze względu na fatalny stan finansów i konieczność wymiany pokoleniowej.
Juventus będzie walczył o scudetto do samego końca, obstawiam że dobijemy do ilości punktów wykręcanych przez Napoli Sarriego i Romę Spallettiego, w sezonach gdy zdobywali wicemistrzostwo.
Atalanta w drugiej części sezonu zaskoczy i wykorzysta problemy konkurencji.
Milan, Roma, Torino/Bologna
3. Kto spadnie z ligi?
Cagliari, Lecce, Empoli
Parma będzie jednym z pozytywnych zaskoczeń, mogą zakręcić się w okolicach 10 miejsca
Como w drugiej części tabeli, Fabregas poukłada klocki, choć nie od razu, utrzymanie zapewnią sobie długo przed końcem sezonu
Venezia wybroni się w ostatnich kolejkach przed spadkiem
Martinez lub Vlahović
Koopmeiners, Luiz, Soule, Zieliński, Samardzić, Fofana, Buongiorno, Kossounou, Nico Paz
7. Kto zaś najgorszym?
Kean, Lukaku
Pozytywne - Atalanta, Torino, Parma
Negatywnie - Milan, Lazio, Fiorentina
Soule, będzie ciągnął bezpłciową Romę na plecach
Samardzić, Gasp zrobi z niego znakomitego trequartistę
Koopmeiners, w Juventusie wejdzie na najwyższy poziom
Bisseck, wejdzie do składu za Pavarda/Acerbiego
Buongiorno, będzie szefem obrony Napoli
Fonseca, zostanie zwolniony przed końcem roku
Lukaku, utrzyma "formę" z ostatnich sezonów
Pierwsza runda słaba, czego reperkusją będzie zwolnienie Fonseki. Dalej ciężko powiedzieć.
12. Jak Inter?
Mistrzostwo, po ciężkiej walce z Juve
13. A jak Napoli?
4 miejsce, Conte poukłada zespół po swojemu, ale nie bez perturbacji
Raczej nie, darmozjadowi zbyt dobrze jest na bezrobociu. Ale jeżeli już, to biorąc pod uwagę jego konformizm, obstawiałbym powrót do Milanu w miejsce Fonseki.