Giorgio Chiellini
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A w jaki sposób ta głupota się objawia? Że patrzy obiektywnie na piłkarzy, kadrę, problemy? Oświeć mnie proszę .Marcin890124 pisze: ↑04 czerwca 2024, 18:43 Nikt nie kwestionuje, że Chiellini jest legendą Juve tylko że palnął głupotę.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Juventus - EMPOLI 1-1
Inter-Juventus 1-0
Juventus- UDINESE 0-1
HELLAS - Juventus 2-2
Juventus-Frosinone 3-2
Napoli -Juventus 2-1
Juventus -Atalanta 2-2
Juventus - GENOA 0-0
Lazio - Juventus 1-0
Juventus - Fiotentina 1-0
TORINO - Juventus 0-0
CAGLIARI - Juventus 2-2
Juventus - Milan 0-0
Roma - Juventus 1-1
Juventus -SALERNITANA 1-1
BOLOGNA -Juventus 3-3
Juventus -Monza 2-0
Bez komentarza.
Inter-Juventus 1-0
Juventus- UDINESE 0-1
HELLAS - Juventus 2-2
Juventus-Frosinone 3-2
Napoli -Juventus 2-1
Juventus -Atalanta 2-2
Juventus - GENOA 0-0
Lazio - Juventus 1-0
Juventus - Fiotentina 1-0
TORINO - Juventus 0-0
CAGLIARI - Juventus 2-2
Juventus - Milan 0-0
Roma - Juventus 1-1
Juventus -SALERNITANA 1-1
BOLOGNA -Juventus 3-3
Juventus -Monza 2-0
Bez komentarza.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czyli teraz się okazuje, że chodziło Ci o inteligencję boiskową/sportową? Trzeba było tak od razu.Oldfan pisze: ↑04 czerwca 2024, 18:35Serio ? Kwestionujesz inteligencję i wiedzę boiskową/sportową Kielona?vitoo pisze: ↑04 czerwca 2024, 18:03Co? W jaki sposób się objawia ta niezwykła inteligencja?
Szafujesz tymi określeniami na prawo i lewo, tak, jakby bycie klubową legendą wykluczało gadanie głupot. Otóż tak nie jest i to, że ktoś przez 10, 15 czy 20 lat grał w Juventusie, nie oznacza, że jest nieomylny.
Nie widzę żadnego związku między byciem topowym obrońcą mimo braków technicznych i surowości a "niezwykłą inteligencją".
No w sumie tak, ale nie uważam, żeby dyplom jakoś szczególnie świadczył o, jak sam to określiłeś, "niezwykłej inteligencji". Żebyśmy się dobrze zrozumieli: ja bardzo szanuję Chielliniego za to, że sportową karierę na najwyższym poziomie potrafił połączyć ze studiami ekonomicznymi. I choćby przez sam zapał do nauki nie jest "typowym piłkarzem". Ale na litość boską, to nadal nie świadczy o jakiejś ponadprzeciętnej inteligencji (może w środowisku piłkarskim tak, ale ogólnie - raczej nie).
Tobie rzeczywiście coś umyka, bo chyba do tej pory nie zauważyłeś, ile punktów stracił Juventus wiosną i z jakimi rywalami przegrywał. Szanuję słowa Chielliniego, ale uważam je za całkowicie idiotyczne.
Swoją drogą, jeśli rzeczywiście z tym Juventusem nie dałoby się ugrać więcej, to jakie świadectwo to wystawia Allegriemu, który od dwóch lat tę drużynę budował, by na koniec nie móc wygrać z Empoli czy Salernitaną i seryjnie gubić punkty?
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
vitoo pisze: ↑04 czerwca 2024, 19:27Czyli teraz się okazuje, że chodziło Ci o inteligencję boiskową/sportową? Trzeba było tak od razu.Oldfan pisze: ↑04 czerwca 2024, 18:35Serio ? Kwestionujesz inteligencję i wiedzę boiskową/sportową Kielona?vitoo pisze: ↑04 czerwca 2024, 18:03Co? W jaki sposób się objawia ta niezwykła inteligencja?
Szafujesz tymi określeniami na prawo i lewo, tak, jakby bycie klubową legendą wykluczało gadanie głupot. Otóż tak nie jest i to, że ktoś przez 10, 15 czy 20 lat grał w Juventusie, nie oznacza, że jest nieomylny.
Nie widzę żadnego związku między byciem topowym obrońcą mimo braków technicznych i surowości a "niezwykłą inteligencją".
No w sumie tak, ale nie uważam, żeby dyplom jakoś szczególnie świadczył o, jak sam to określiłeś, "niezwykłej inteligencji". Żebyśmy się dobrze zrozumieli: ja bardzo szanuję Chielliniego za to, że sportową karierę na najwyższym poziomie potrafił połączyć ze studiami ekonomicznymi. I choćby przez sam zapał do nauki nie jest "typowym piłkarzem". Ale na litość boską, to nadal nie świadczy o jakiejś ponadprzeciętnej inteligencji (może w środowisku piłkarskim tak, ale ogólnie - raczej nie).
Tobie rzeczywiście coś umyka, bo chyba do tej pory nie zauważyłeś, ile punktów stracił Juventus wiosną i z jakimi rywalami przegrywał. Szanuję słowa Chielliniego, ale uważam je za całkowicie idiotyczne.
Swoją drogą, jeśli rzeczywiście z tym Juventusem nie dałoby się ugrać więcej, to jakie świadectwo to wystawia Allegriemu, który od dwóch lat tę drużynę budował, by na koniec nie móc wygrać z Empoli czy Salernitaną i seryjnie gubić punkty?
Starasz się ze mną pisać merytorycznie i to bardzo szanuje.
Latami powtarzano i na forum na stronie, że liga jest słaba, że chyba nawet francuska lepsza. Obecnie Serie A jest potężna i też to ma wpływ na to jak nam poszło.
8-9 mocnych ekip, nie jak kiedyś 1-2 może 3
Nie można w moim mniemaniu tak patrzeć, że ileś punktów od tego momentu zdobyliśmy. Sezon jest jak maraton, masz ilość meczów i na koniec średnia daje ci określone miejsce. Nie ma znaczenia czy większość punktów masz w 1 części, czy w drugiej.
Ale ok rozumiem można mieć niesmak po drugiej części sezonu, ale czy to nie było już tłumaczone? Spadła motywacja po porażce z Interem, ale i wiele innych czynników się na to złożyło jak brak Pogby i Fagiolego .
Serio ja nawet staram się rozumieć tą niechęć, ale czasem mam wrażenie, że myślenie wielu kibiców jest jak takich rozpieszczonych dzieciaków. 0 jakieś wyrozumiałości, zrozumienia, że od kilku lat burdel, atakowano Nas ze wszystkich stron, odmłodzenie, zmiana piłkarzy, a wszystko na jednego trenera zwalone.
Dla mnie to strasznie głupie myślenie, ale w sumie jak zauważyłęm od lat na stronie czy forum jest tak, że co roku jest jakiś kozioł ofiarny.
Lud żąda winnego ... I tzreba go wskazać, obwinić..
Ja mam wielką satysfakcję, bo ja o tym wszystkim pisałem już na początku sezonu, że kadra jest 3-4, że są braki, pisałem o młodych że mamy ( no i się wybili w tym sezonie). Teraz dosłownie to samo mówią ludzie wielce szanowani w piłce i bardzo mnie ciekawi, czy ich też trollami byście nazwali, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, chorymi psychicznie. Okazuje się, że dla wielu, to wasze myślenie jest pozbawione sensu i szerszego spojrzenia ..
Tak czy siak dzięki za merytoryczne argumenty i próbę dorosłej konwersacji, a nie wyzwiska jak menele spod sklepu .
FJ !
A i na sam koniec. Nie tylko Juve gubiło punkty z ekipami typu Salernitana,Empoli i inne. Znajdz chwile i przejrzyj sobie. Co kolejkę było mnóstwo niespodzianek, ale najłatwiej tak napisać coś i nie odnosić się do innych ekip. Sport się wyrównał , nawet słabsze ekipy we Włoszech mają fajnych piłkarzy, walecznych .