Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji 2022/23
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Arsenal FC - Bayern Monachium
Atletico Madryt - Borussia Dortmund
Real Madryt - Manchester City - serce mówi Real, a rozum City, więc niech będzie, że Królewscy awansują do półfinału
PSG - FC Barcelona
Atletico Madryt - Borussia Dortmund
Real Madryt - Manchester City - serce mówi Real, a rozum City, więc niech będzie, że Królewscy awansują do półfinału
PSG - FC Barcelona
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kategorycznie się nie zgodzę. Daje radę. Na to co ma i jak wykorzystuje to się dziwię, czemu były pogłoski o chęci zwolnienia Piolego. Robił i robi dobrą robotę i milaniści powinni to docenić.
- dimebag11
- Juventino
Niezła skuteczność typowania - nie trafiłeś zwycięzcy żadnej pary
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A to nie miało być tak, że w I koszyku są zawsze mistrzowie krajów?
Max Allegri przed przegranym 5:1 meczem pisze: “Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku“
- dimebag11
- Juventino
Ponadto gdzieś mi mignęło w jakiś newsach, że może i meczów będzie teraz więcej, ale za to kluby dostaną od UEFA mniej za pojedyncze spotkanie w porównaniu do tego co otrzymywały w starej formule LM. Standardowo narzekali na Superligę, która zapewniłaby znacznie większą kasę samym klubom, a sami niczym mafia będą teraz golić frajerów.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Najważniejsze że w końcu liga francuska doczekała się na stałe czwartej drużyny w LM
Emocje w obecnej fazie grupowej były niemal żadne nie licząc jakiś pojedynczych przypadków więc chyba gorzej być nie może. Na pewno będzie dziwniej ale może chociaż właśnie będzie ciekawiej?
Emocje w obecnej fazie grupowej były niemal żadne nie licząc jakiś pojedynczych przypadków więc chyba gorzej być nie może. Na pewno będzie dziwniej ale może chociaż właśnie będzie ciekawiej?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Swoje wnioski opieram na wielu sezonach przegranych w FMie na tym nowym systemie (w grze jest od 2/3 lat i włącza się od konkretnego sezonu) ale mogę stwierdzić jedno - ten system premiuje mocniejsze zespoły i szansa na to, że jakiś topowy z grupy nie wyjdzie jest bliska zeru. Chyba, że wymyślą jakieś ciekawe losowanie, ale głęboko wątpię. Żeby być "pewniakiem" do wyjścia z grupy najmniej widziałem 9pkt a najwięcej 11/12.Maly pisze: ↑04 maja 2024, 22:04 Najważniejsze że w końcu liga francuska doczekała się na stałe czwartej drużyny w LM
I oczywiście wychodzenie z tej grupy zespołów słabszych jest niemal niemożliwe.
Zrobili po prostu własną superligę i zadowoleni XD
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Nie nazwałbym tego SL, bo jednak zasady są teoretycznie chociaż uczciwsze niż widzimisie Pereza czy Agnelliego. Nie mniej początkowo mówili coś o systemie szwajcarskim, ale rozumiem, że logistycznie by to było niemożliwe.
Nie mniej... macie 8 spotkań, teoretycznie Real i Bayern z grupy I, Benfica i Arsenal z II, PSV i Celtic z III, Sturm i Sparta z IV. Dla obecnego Juventusu. Miejsce w 8 ligi? Wątpliwe. A potem macie dwumecz 9-24 i wiecie jak to będzie w dwumeczu...
Jasne, że taki układ tak czy siak premiuje mocniejszych, ale taka Sparta może sobie zagrać 4-5 spotkań z topami, podobno dla kibiców to lepiej, poza tym przegrani dwumeczu spadają do LE?
Jedyne co mnie niepokoi to wyraźna przewaga zespołów 1-8. 2 mecze mniej + bonus rozstawienia w 1/8. Ale FM FManagerem, a życie życiem. Oby bez Partacza, bo z gościem, który przerżnął dwa finały LM w 3 lata, i to podobno w swoim prajmie... format, liga, cokolwiek - nie ma znaczenia.
Nie mniej... macie 8 spotkań, teoretycznie Real i Bayern z grupy I, Benfica i Arsenal z II, PSV i Celtic z III, Sturm i Sparta z IV. Dla obecnego Juventusu. Miejsce w 8 ligi? Wątpliwe. A potem macie dwumecz 9-24 i wiecie jak to będzie w dwumeczu...
Jasne, że taki układ tak czy siak premiuje mocniejszych, ale taka Sparta może sobie zagrać 4-5 spotkań z topami, podobno dla kibiców to lepiej, poza tym przegrani dwumeczu spadają do LE?
Jedyne co mnie niepokoi to wyraźna przewaga zespołów 1-8. 2 mecze mniej + bonus rozstawienia w 1/8. Ale FM FManagerem, a życie życiem. Oby bez Partacza, bo z gościem, który przerżnął dwa finały LM w 3 lata, i to podobno w swoim prajmie... format, liga, cokolwiek - nie ma znaczenia.