Nowy Trener?
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Użytkownik Bart985 lubi toKażdy dzień zaczynam z nadzieją, że wczoraj był tym ostatnim dniem kiedy na JP użytkownicy przestaną odpisywać trollowi i skończy się epoka żenady.
Jak widać od jutra zaczynam od nowa.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Szacunek, że poszukałeś co pisałem i poświeciłeś czasvitoo pisze: ↑19 listopada 2023, 18:14A to czasem nie Ty jakiś czas temu pisałeś o tym, jak super zawodników ma do dyspozycji Allegri w Juventusie na czele z Rabiotem?
I zaraz, zaraz... jakie wyniki nazywasz wynikami "ponad stan kadrowy"? Czy Ty właśnie sugerujesz, że Allegri w sezonie 2021/22 miał do dyspozycji gorszą kadrę niż Lazio, Roma, Fiorentina czy Zenit, czy że w ubiegłym sezonie lepszymi zawodnikami dysponowali trenerzy Atalanty, Romy, Maccabi Hajfa, Nantes czy Freiburga?
Zasadniczo jako wyniki ponad stan kadrowy z ostatnich dwóch lat można postrzegać jedynie wyprzedzenia Chelsea w grupie 21/22 (choć jak sobie przypomnę to 0:4 w Londynie to...) i teoretyczne wyprzedzenie Milanu o 2 pkt w kampanii 22/23. Jak dla mnie to zdecydownie zbyt mało, by pisać, że Allegri wykonuje aż tak dobrą robotę i "robi wyniki ponad stan kadrowy".
Jak widzisz nawet te przykłądy co wkleiłeś, to nie bardzo pasują, bo jak byk jest tam napisane że jak Pogba będzie więcej grał, albo Fagioli .. a obaj wypadli więc ..
Chwaliłem Loce,Gattiego, gdy raczej ich krytykowano, że za mało w ofensywie i takie tam ..
Mimo wszystko brawo za merytoryczną odpowiedz,a nie wyzwiska jak inni koledzy
Ja wielokrotnie pisałem , że nasza kadra jest 4-5 we Włoszech i dlatego uwazam, że walka o mistrza to ponad stan osiągniecie. Tym bardziej przy tak wąskiej kadrze, mało doswiadczonej i bez kreatywnych piłkarzy .
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Chiesa/Yildiz - Vlahovic/Kean/Milik - Kostic/Iling
Rabiot/Miretti - Locatelli/Caviglia - McKennie/Nonge
Cambiaso/Sandro - Rugani/Gatti - Bremer/Huijsen - Danilo/Weah
Szczesny/Perin
Jest komplet do 4-3-3, mam wielką nadzieję że Allegri o tym myśli. Może przynajmniej z ogórkami zaczniemy prowadzić grę wykorzystując potencjał Chiesy i Vlahovica. Na dziś to mamy szósty atak w lidze...
Szczesny/Perin
Jest komplet do 4-3-3, mam wielką nadzieję że Allegri o tym myśli. Może przynajmniej z ogórkami zaczniemy prowadzić grę wykorzystując potencjał Chiesy i Vlahovica. Na dziś to mamy szósty atak w lidze...
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Ale po co to komu ? Choćby skały srały dziad nie odejdzie od 352. Napastnicy to pierwsi obrońcy, oni nie mają strzelać bramek.Garreat pisze: ↑27 listopada 2023, 02:01 Chiesa/Yildiz - Vlahovic/Kean/Milik - Kostic/Iling
Szczesny/Perin
Zwycięstwo to jedyne co się nie liczy. Forza piemonte kałcio.
- VulgarTrendkill
- Juventino
Zaryzykuję stwierdzenie, że Del Piero bez doświadczenia ale z workiem charyzmy, byłby lepszy dla Juve od łysego dyzmy.
No Excuses!
- VulgarTrendkill
- Juventino
Ale było by pięknie. Conte wyjaśni Allegriego momentalnie i pokaże że z tą kadrą można celować w mistrzostwo.
No Excuses!
- miknou
- Juventino
Przerabialiśmy to (i nie tylko my) już z Pirlo Del Piero był super piłkarzem, ale nie róbmy z niego midasa.VulgarTrendkill pisze: ↑27 listopada 2023, 06:35 Zaryzykuję stwierdzenie, że Del Piero bez doświadczenia ale z workiem charyzmy, byłby lepszy dla Juve od łysego dyzmy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
No i PIrlo ugrał więcej punktów niż Maks sezon później, wygrał Puchar i Superpuchar.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- miknou
- Juventino
Mając w składzie Ronaldo czy Chiese. Wtedy zresztą ten Puchar czy Superpuchar w obliczu 4 miejsca w Serie A czy szybkiego odpadnięcia w LM nie były nic warte prawda? a teraz się to wyciąga jako argument, chociaż nie bardzo wiem co ma udowodnić.
- Maly
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Może dla ciebie nie były nic warte, mnie tam cieszyły bardziej niż przegrane finały rok później.
A udowadnia mniej więcej tyle, że były kto może osiągać lepsze wyniki niż Allegri.
A udowadnia mniej więcej tyle, że były kto może osiągać lepsze wyniki niż Allegri.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- miknou
- Juventino
Poważnie bardziej cieszył cię wygrany finał od przegranego?
Udowadnia to mniej więcej tyle, że postawiłeś sobie tezę, do której dobierasz wybiórcze argumenty. Równie dobrze mogę napisać, że Conte nie miał lepszych wyników więc skoro Pirlo >Allegri to Pirlo > Allegri > Conte ?
- del_aleksander
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Coś chyba jednak jest na rzeczy, skoro CdS już to podaje: https://juvepoland.com/2023/11/28/nacze ... juventusu/
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Z dnia dzisiejszego...wiem, że robię nadzieję i choć na chwilę łagodzę skołatane serca ale przypominam, że tego chcieliście tym bardziej, że sam czekam na nowości a dziś mój włoski kolega napisał mi smsa abym wszedł na forum. No to wszedłem i uważam, że warto było.
Wyjaśnię jak na czacie, jeden z userów zabawił się w zgadywankę i przypisał trenerów do klubów od przyszłego sezonu ale Agresti odpisał mu, że pomylił 3 z 4 przy czym Conte w Juve wyklucza. Czyli w dalszym ciągu jest pewny swego choć oczywiście wprost nie chce napisać. jeżeli mu to nie siądzie to go chłopaki zaorają, póki co z zarządem trafił idealnie.
Wyjaśnię jak na czacie, jeden z userów zabawił się w zgadywankę i przypisał trenerów do klubów od przyszłego sezonu ale Agresti odpisał mu, że pomylił 3 z 4 przy czym Conte w Juve wyklucza. Czyli w dalszym ciągu jest pewny swego choć oczywiście wprost nie chce napisać. jeżeli mu to nie siądzie to go chłopaki zaorają, póki co z zarządem trafił idealnie.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2024, 14:31 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Czyli jeżlei napisał, ze pomylił 3 i 4 czyli Motta w Milanie i Sarri we Florencji i jest pewny swego to by potwierdzało wtedy Conte, przynajmniej w opinii Agrestiego.MRN pisze: ↑03 kwietnia 2024, 14:00 Z dnia dzisiejszego...wiem, że robię nadzieję i choć na chwilę łagodzę skołatane serca ale przypominam, że tego chcieliście tym bardziej, że sam czekam na nowości a dziś mój włoski kolega napisał mi smsa abym wszedł na forum. No to wszedłem i uważam, że warto było.
Wyjaśnię jak na czacie, jeden z userów zabawił się w zgadywankę i przypisał trenerów do klubów od przyszłego sezonu ale Agresti odpisał mu, że pomylił 3 oraz 4. Czyli w dalszym ciągu jest pewny swego choć oczywiście wprost nie chce napisać. jeżeli mu to nie siądzie to go chłopaki zaorają, póki co z zarządem trafił idealnie.