Serie A - sezon 2023/24
- Maly
- Juventino
Jak wasze przewidywania na nowy sezon? Maksa są takie:
Wychodzi, że aby zagrać w LM za sezon Maksio musi wykręcić najlepszy sezon od czasu powrotu w 2021.Max Allegri pisze:Myślę, że potrzebujemy od 86 do 90 punktów, aby wygrać Scudetto w tym roku. Jeśli cena Scudetto jest taka, jak mówię, to za czwarte miejsce trzeba zdobyć 76 punktów.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- dimebag11
- Juventino
@Maly
Oczekiwania na obecny sezon powinny być tylko jedne - Scudetto. Mimo tego, że nie posiadamy najmocniejszego składu w lidze, to jednak mamy przewagę tego, iż przez brak europejskich pucharów będziemy grać tylko raz w tygodniu (nie licząc maksymalnie paru meczów w Coppa Italia). Jestem przekonany, że taki Conte (a tfu na niego za to, że jako były kapitan Juve poszedł trenować Inter i ich odbudował) w obecnych realiach ugrałby z nami majstra. Niemniej z łysym taktykiem z Toskanii na ławce wszystko jest możliwe i nie zdziwię się jak wylądujemy na jakieś 5 pozycji (chociaż coś czuję, iż zajmiemy na koniec 4 miejsce) mimo tego, że nasi rywale regularnie od początku sezonu będą, a właściwie to już zaliczają wtopy.
Oczekiwania na obecny sezon powinny być tylko jedne - Scudetto. Mimo tego, że nie posiadamy najmocniejszego składu w lidze, to jednak mamy przewagę tego, iż przez brak europejskich pucharów będziemy grać tylko raz w tygodniu (nie licząc maksymalnie paru meczów w Coppa Italia). Jestem przekonany, że taki Conte (a tfu na niego za to, że jako były kapitan Juve poszedł trenować Inter i ich odbudował) w obecnych realiach ugrałby z nami majstra. Niemniej z łysym taktykiem z Toskanii na ławce wszystko jest możliwe i nie zdziwię się jak wylądujemy na jakieś 5 pozycji (chociaż coś czuję, iż zajmiemy na koniec 4 miejsce) mimo tego, że nasi rywale regularnie od początku sezonu będą, a właściwie to już zaliczają wtopy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Sila Spokoju
- Juventino
Wczoraj fajna brameczka na 0:1 siadła w meczu Napoli - Lazio.
Warto sobie zobaczyć
Warto sobie zobaczyć

Max Allegri przed przegranym 5:1 meczem pisze: “Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku“
- ice
- Juventino
Szokujące w tym meczu było to, że skrzydłowy przeprowadził akcję, zeszedł do środka, podał i padła bramka. Genialne. Oglądając Juve Allegro w życiu bym nie pomyślał, że da się tak przeprowadzić akcję.
Bartosz Karawańczyk pisze: ↑12 października 2020, 21:00Chiesa? To będzie drugi Berna. Są strasznie podobni. Przereklamowane super talenty z Violi za grube miliony. Totalnie przepłaceni. Podobny "styl" i pozycja.
- Oldfan
- Juventino
No obecnie wydaje się że w Serie A są 4 bardzo mocne ekipy jak Inter,Milan,Napoli i Juve i kilka trochę słabszych z krótszą ławką jak Lazio,Roma,Atalanta . Jest jeszcze zawsze grożna Viola, więc pewnie co kolejkę będzie emocjonująco i będzie padało sporo zaskakujących wyników

- woe
- Juventino
Mądre głowy/matematyczne modele/sztuczna inteligencja z Opty przewidują nam trzecie lub czwarte miejsce na koniec sezonu. A mistrza Interowi. Jednak według mnie to Milan wygląda lepiej od niebieskich sąsiadów, a ja nie widzę Juventusu niżej niż pierwsza dwójka.

- Oldfan
- Juventino
Wartość kadr, doświadczenie, zgranie przemawia za Milanem,Interem,Napoli bardziej, ale jako kibic wierzę, że uda nam się powalczyć o mistrza, a jak nie 2-4 miejsce też nie będzie tragedią. W nastepnę okienko dokupić ze 2 konkretnych grajków i jazda

- Distant Dreamer
- Juventino
Szokujące że Lazio po bramce Kamady na 2:1 nie cofnęło się do defensywy i z gruzem w gaciach modliło się aby nic nie wpadło,
a co więcej jeszcze ośmielili się atakować i strzelać bramki (nieuznane)
Allegri już toczyłby pianę jakby zobaczył coś takiego
- Oldfan
- Juventino
Jakoś wczoraj się nie cofneliśmy i mieliśmy wiele okazji mimo średniej gry
Poprzeczka Milika,Słupek Keana,Zmarnowany karny Vlaho i jeszcze kilka okazji np Chiesy czy McKeniego w 1 połowie.
Forza Juve i start sezonu póki co nie jest taki zły .
Poprzeczka Milika,Słupek Keana,Zmarnowany karny Vlaho i jeszcze kilka okazji np Chiesy czy McKeniego w 1 połowie.
Forza Juve i start sezonu póki co nie jest taki zły .