Mercato (LATO 2023) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2023, 11:02

Szczęsny? Danilo? Dwóch kluczowych piłkarzy ?

Mhm

A napisz mi dlaczego uważasz że trzeba się ich pozbyć ? Hmm ?

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2023, 11:26

Szczęsny pewnie ze względu na wysokość jego pensji.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2023, 11:27

ice pisze:
03 września 2023, 10:36
Dobre mercato, pozbyto się pierwszy raz od dłuższego czasu dużo szrotu. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze: Alex Sandro, Szczęsny, MDS, Danilo na biedę jest ok.
Wszystkich z nich i tak byśmy się nie pozbyli w jednym czasie, bo trzeba byłoby zakupić/ściągnąć zastępców, aczkolwiek MDS powinien polecieć jak mu się kończyła umowa i nie dostać jej przedłużenia bez względu na to czy godził się na obniżkę pensji, bo i tak był bezużyteczny i wiecznie kontuzjowany. Natomiast Alexa Sandro mogliśmy bezkosztowo pozbyć się po minionym sezonie, gdyby ten bałwan Allegri nie podarował mu aktywacji klauzuli odnawiającej kontrakt poprzez zagranie określonej liczby meczów. Danilo i Szczęsny od biedy mogli zostać, chociaż Wojtek zarabia zbyt wiele jak na obecne standardy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2023, 11:37

No Daniolo jeden z najlepszych defensorów ligi, wymiata przy wrzutkach i czyści prawie wszystko.. motywuje młodszych kolegów jak lider ..

Leao chyba wskazał Brazylijczyka jako najtrudniejszego rywala ..

Ciekawi mi skąd taki tok myślenia że pozbyć się 2 praktycznie najlepszych czy jednych z najlepszych graczy

piterjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2023, 14:01

Głównym celem tego mercato było chyba odchudzanie kadry i zmniejszenie kosztów. To w dużej mierze się udało.
Przypadek kontraktu Sandro wynika z tego, że Allegri ma w drużynie kilku ulubieńców i niezależnie jak żenujący poziom oni reprezentują, zawsze mają jego wsparcie. Poza Sandro, jeszcze dodałbym MDS (kompletnie nieprzydatny zawodnik w całym okresie kontraktu), Rabiot (przez pierwsze trzy lata grający piach) oraz Szczęsny (on akurat reprezentuje stały i wysoki poziom). To jest kolejny kamyczek do ogródka naszego "geniusza trenerskie go". Pozostawienie pokracznego Sandro w drużynie, z mojej perspektywy jako kibuca, jest sabotażem.

ODPOWIEDZ