Mercato (LATO 2023) DYSKUSJA
- dimebag11
- Juventino
Wszystkich z nich i tak byśmy się nie pozbyli w jednym czasie, bo trzeba byłoby zakupić/ściągnąć zastępców, aczkolwiek MDS powinien polecieć jak mu się kończyła umowa i nie dostać jej przedłużenia bez względu na to czy godził się na obniżkę pensji, bo i tak był bezużyteczny i wiecznie kontuzjowany. Natomiast Alexa Sandro mogliśmy bezkosztowo pozbyć się po minionym sezonie, gdyby ten bałwan Allegri nie podarował mu aktywacji klauzuli odnawiającej kontrakt poprzez zagranie określonej liczby meczów. Danilo i Szczęsny od biedy mogli zostać, chociaż Wojtek zarabia zbyt wiele jak na obecne standardy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Oldfan
- Juventino
No Daniolo jeden z najlepszych defensorów ligi, wymiata przy wrzutkach i czyści prawie wszystko.. motywuje młodszych kolegów jak lider ..
Leao chyba wskazał Brazylijczyka jako najtrudniejszego rywala ..
Ciekawi mi skąd taki tok myślenia że pozbyć się 2 praktycznie najlepszych czy jednych z najlepszych graczy
Leao chyba wskazał Brazylijczyka jako najtrudniejszego rywala ..
Ciekawi mi skąd taki tok myślenia że pozbyć się 2 praktycznie najlepszych czy jednych z najlepszych graczy
- piterjuve
- Juventino
Głównym celem tego mercato było chyba odchudzanie kadry i zmniejszenie kosztów. To w dużej mierze się udało.
Przypadek kontraktu Sandro wynika z tego, że Allegri ma w drużynie kilku ulubieńców i niezależnie jak żenujący poziom oni reprezentują, zawsze mają jego wsparcie. Poza Sandro, jeszcze dodałbym MDS (kompletnie nieprzydatny zawodnik w całym okresie kontraktu), Rabiot (przez pierwsze trzy lata grający piach) oraz Szczęsny (on akurat reprezentuje stały i wysoki poziom). To jest kolejny kamyczek do ogródka naszego "geniusza trenerskie go". Pozostawienie pokracznego Sandro w drużynie, z mojej perspektywy jako kibuca, jest sabotażem.
Przypadek kontraktu Sandro wynika z tego, że Allegri ma w drużynie kilku ulubieńców i niezależnie jak żenujący poziom oni reprezentują, zawsze mają jego wsparcie. Poza Sandro, jeszcze dodałbym MDS (kompletnie nieprzydatny zawodnik w całym okresie kontraktu), Rabiot (przez pierwsze trzy lata grający piach) oraz Szczęsny (on akurat reprezentuje stały i wysoki poziom). To jest kolejny kamyczek do ogródka naszego "geniusza trenerskie go". Pozostawienie pokracznego Sandro w drużynie, z mojej perspektywy jako kibuca, jest sabotażem.