Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kulusevski i Bentancur w Totkach? Najlepsze mercato Paraticiego dla nas chyba - innymi słowy spłaca swe grzeszki
Jeszcze niech weźmie od nas Ramzeja, a bagiete doliczymy gratis. Gdyby ktoś mi jeszcze w grudniu pwoiedział, ze w styczniu ściągniemy Vlahovica, Zakarię i być może Nandeza i pozbędziemy się trochę balastu, to zapytałbym się co bierze takiego mocnego, ale dziś to jest realne...
W takiej sytuacji nasze mercato styczniowe oceniam na 9 z plusem, serio.

W takiej sytuacji nasze mercato styczniowe oceniam na 9 z plusem, serio.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Odejście McKennie latem jest prawdopodobne tym bardziej, że chłop będzie miał branie i będzie można na nim zarobić. Odejścia Berny nie byłbym pewien bo on dostanie niższą pensję i ją zaakceptuje, za dobrze mu w Juve.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Jeśli Bernardeschi nie zgodzi się na znaczną obniżkę pensji, to mam nadzieję, że nasz Zarząd nie będzie miał sentymentów i pokaże mu drzwi. Chłop dostał wystarczająco dużo szans u kilku trenerów i nie spełnił oczekiwań, więc najwyższy czas się z nim pożegnać.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jemu się trochę we łbie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bo przecież EURO top wygrał. Osobiście wątpię, że się zgodzi na obniżę pensji. Inter go przygarnie za Perisika.
Kolejne ostrzeżenie i 3 dni odpoczynku /jarmel
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
ale po co się martwić o to czy Dybala i Bernardeschi odnowią kontrakty?? ..,jeśli tego nie zrobią to te pieniądze mogą pójść na wynagrodzenia dla zawodników, którzy przyjdą z wolnego transferu (np. Pogba, Kessie, jeszcze nie odnowił też Brozovic) i odbudować naszą pomoc. W takim przypadku można spokojnie spieniężyć McKenniego i te środki przeznaczyć na zakup jakiegoś napastnika czy skrzydłowego.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Robaku
- Juventino
nynek pisze: ↑30 stycznia 2022, 11:40CFrattesi, Raspadori, ? Wszystko tyko po to, żeby za jakiś czas napisać - "A nie mówiłem?"...Michael_M pisze: ↑30 stycznia 2022, 00:35 Jakby nam jeszcze Fabs zaoferował podobne pieniądze za McKenniego to też bym nie mówił "nie". Może i ostatnio się poprawił, ale nadal jest to pomocnik bez żadnej wyraźnej zalety. Za 30+ mln to byśmy z racji kończących się kontraktów spokojnie wyrwali dwóch środkowych Lyonu - Aouar + Caqueret.
Liczę na Nandeza, bo pewnie szybko wygryzłby Rabiota...
Akurat o trójce z Sassuolo to stale się mówi w kontekscie Juve.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- notquite.mytempo
- Juventino
- MRN
- Juventino
No nie wiem, dopiero jak wrzuciłem jego nick to wszyscy zaczęli o nim pisać. Sebastianito to ważna figura, nikt o nim nic nie wie ale co niektórzy twierdzą, że pracuje w klubie bo bardzo dużo wie. Trafił też transfer Dybali i Higuaina zanim wszystko ujrzało światło dzienne.

- Robaku
- Juventino
Z Sebastianito to tak jak z Yeti, kazdy słyszał nikt nie widział.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Fajnie to brzmiMRN pisze: ↑30 stycznia 2022, 13:58 No nie wiem, dopiero jak wrzuciłem jego nick to wszyscy zaczęli o nim pisać. Sebastianito to ważna figura, nikt o nim nic nie wie ale co niektórzy twierdzą, że pracuje w klubie bo bardzo dużo wie. Trafił też transfer Dybali i Higuaina zanim wszystko ujrzało światło dzienne.

O dziwo jeszcze prasa nie łączy naszych z Pogbą? Nie odnowił jeszcze kontraktu z Man Utd

A poważnie dawać już tego Zakarie i Nandeza

- MRN
- Juventino
Na VS to ważna figura, bardzo rzadko się udziela, praktycznie w ogóle tylko newsy czasami rzuci ale jak już rzuci to widzisz...Vlahović, Higuain, Dybala.
Jeżeli De Ligt nie przedłuży kontraktu ( mało prawdopodobne ) to bierzemy Botmana na jego miejsce - też info od @Sebastianito.
Jeżeli De Ligt nie przedłuży kontraktu ( mało prawdopodobne ) to bierzemy Botmana na jego miejsce - też info od @Sebastianito.

- fivapoPL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zamiast Botmana wolał bym kogoś z tej 2 Perr Schuurs lub Jurriën TimberMRN pisze: ↑30 stycznia 2022, 14:09 Na VS to ważna figura, bardzo rzadko się udziela, praktycznie w ogóle tylko newsy czasami rzuci ale jak już rzuci to widzisz...Vlahović, Higuain, Dybala.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Pisałem to na czacie, ale się powtórzę - głupotą będzie wydawanie 50-60 mln € za Botmana, gdy za De Ligta dostaniemy pewnie 70-75 baniek (minus sowita prowizja dla Raioli), a na rynku latem będzie tylu ciekawych, darmowych środkowych obrońców. Rozumiem, że Matthijs się już częściowo zamortyzował i jego wartość księgowa jest mniejsza, więc jego sprzedaż przyczyni się do powstania plusvalenzy, ale moim zdaniem wzmocnień wymagają także inne pozycje (boki obrony) i warto jest skorzystać z nadarzających się okazji transferowych. Z pewnością łatwiej będzie wyrwać któregoś ze stoperów (Ginter, Luiz Felipe, Romagnoli, Toloi, bo Christensen/Rudiger są raczej poza naszym budżetem płacowym) niż np. Mazraouiego na bok defensywy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Okienko zapowiada się na duży plus, ale daleko od ocen typu 9/10, ponieważ TOP 3 do pozbycia się byli:
1. Ramsey - 31 lat (7 netto = 9 brutto)
2. Rabiot - 26 lat (7 netto = 9 brutto)
3. A. Sandro - 31 lat (6 netto = 11 brutto)
To zdecydowany TOP 3, jeśli chodzi o niewspółmierność zarobków do wkładu w grę drużyny. Każdy sezon trzymania powyższej trójki kosztuje nas 29 mln. Całej tej wspaniałej trójce kontrakty wygasają w lato 2023 i dobrze, bo ze względy na swoje zarobki i/lub wiek są praktycznie niesprzedawalni, a w ich miejsce mamy już młodych w postaci Fagioliego, Rovelli, Pellegriniego (i prawdopodobnie Cambiaso).
Dopiero w drugim szeregu do odstrzału byli:
4. Kulusevski - 21 lat (2,5 netto = 4,6 brutto)
5. Arthur - 25 lat (5 netto = 6,4 brutto)
6. Bentancur - 24 lata (2,5 netto = 4,6 brutto)
Czyli piłkarze w miarę młodzi, którzy nie do końca spełnili pokładane w nich nadzieje. Nie kosztują nas aż tak dużo i coś tam od czasu do czasu pokażą. Kulusevski jest ciągle bardzo młody, więc lepszym pomysłem byłoby chyba wypożyczenie go do jakiegoś średnia Serie A. Arthur jest u nas dopiero 1,5 roku, a początek tego sezonu wypadł mu przez operację. Może to nie jest materiał na topa czy nawet lidera pomocy, ale moim zdaniem zasługuje jeszcze na kolejny pełny sezon szansy. Bentancur jest z nami od bardzo dawna i nie rozwija się tak, jakbyśmy chcieli, ale jest bardzo dobry w destrukcji. Od tego będzie teraz niby Zakaria, który przychodzi praktycznie za darmo i będzie zarabiał podobnie, ale nie jestem przekonany, czy Szwajcar jest faktycznie tak dużo lepszy niż Urus. Gdyby Rodrigo grał w takim Monchengladbach, to podejrzewam, że też by tam imponował. A gdyby grał w 3-osobowej pomocy i miał przed sobą 2 graczy typu Locatelli + de Jong/Jorginho, to moim zdaniem wszyscy zachwycaliby się nim, że to nowy Busquets. Dlatego dużo chętniej pozbyłbym się Rabiota, no ale nawet w Anglii nikt nie dałby mu 7 mln netto (bez ulgi musiałby tam zarabiać aż 13-14 brutto!).
Żeby nie było, okienko:
IN: Vlahović za ok. 80 mln + Zakaria za ok. 7 mln
OUT: Bentancur za ok. 25 mln + Kulusevski za ok. 40 mln
oceniam dobrze, w teorii nawet 7,5/10, ale do dychy jednak trochę brakuje, bo nadal zostajemy z 3 największymi kulami u nogi.
1. Ramsey - 31 lat (7 netto = 9 brutto)
2. Rabiot - 26 lat (7 netto = 9 brutto)
3. A. Sandro - 31 lat (6 netto = 11 brutto)
To zdecydowany TOP 3, jeśli chodzi o niewspółmierność zarobków do wkładu w grę drużyny. Każdy sezon trzymania powyższej trójki kosztuje nas 29 mln. Całej tej wspaniałej trójce kontrakty wygasają w lato 2023 i dobrze, bo ze względy na swoje zarobki i/lub wiek są praktycznie niesprzedawalni, a w ich miejsce mamy już młodych w postaci Fagioliego, Rovelli, Pellegriniego (i prawdopodobnie Cambiaso).
Dopiero w drugim szeregu do odstrzału byli:
4. Kulusevski - 21 lat (2,5 netto = 4,6 brutto)
5. Arthur - 25 lat (5 netto = 6,4 brutto)
6. Bentancur - 24 lata (2,5 netto = 4,6 brutto)
Czyli piłkarze w miarę młodzi, którzy nie do końca spełnili pokładane w nich nadzieje. Nie kosztują nas aż tak dużo i coś tam od czasu do czasu pokażą. Kulusevski jest ciągle bardzo młody, więc lepszym pomysłem byłoby chyba wypożyczenie go do jakiegoś średnia Serie A. Arthur jest u nas dopiero 1,5 roku, a początek tego sezonu wypadł mu przez operację. Może to nie jest materiał na topa czy nawet lidera pomocy, ale moim zdaniem zasługuje jeszcze na kolejny pełny sezon szansy. Bentancur jest z nami od bardzo dawna i nie rozwija się tak, jakbyśmy chcieli, ale jest bardzo dobry w destrukcji. Od tego będzie teraz niby Zakaria, który przychodzi praktycznie za darmo i będzie zarabiał podobnie, ale nie jestem przekonany, czy Szwajcar jest faktycznie tak dużo lepszy niż Urus. Gdyby Rodrigo grał w takim Monchengladbach, to podejrzewam, że też by tam imponował. A gdyby grał w 3-osobowej pomocy i miał przed sobą 2 graczy typu Locatelli + de Jong/Jorginho, to moim zdaniem wszyscy zachwycaliby się nim, że to nowy Busquets. Dlatego dużo chętniej pozbyłbym się Rabiota, no ale nawet w Anglii nikt nie dałby mu 7 mln netto (bez ulgi musiałby tam zarabiać aż 13-14 brutto!).
Żeby nie było, okienko:
IN: Vlahović za ok. 80 mln + Zakaria za ok. 7 mln
OUT: Bentancur za ok. 25 mln + Kulusevski za ok. 40 mln
oceniam dobrze, w teorii nawet 7,5/10, ale do dychy jednak trochę brakuje, bo nadal zostajemy z 3 największymi kulami u nogi.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku