Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Za Kulu to może wejść nawet kapitan Hook. On ma tylko jedną drewnianą nogę w przeciwieństwie do reprezentanta Szwecji.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym okienkiem, nie dość, że ściagnęliśmy Vlahovicia, to może i Zakaria do nas zawita. Nie oczekuję po nim cudów, ale ciężko by był gorszy od naszych pomocników, a powiew świeżości w pomocy bardzo by się przydał. Co do sprzedaży Ramseya, to już w to nie wierzę, wolałbym opchnąć jego lub Rabiota w pierwszej kolejności, ale skoro trafia się taka okazja za Bantancura, to nie ma co wybrzydzać, poza Locatellim i mimo wszystko McKenniem, reszty nie widzę w ogóle, nawet Arthura, który ma tylko pojedyncze przebłyski. Co do Kulu, to sam byłem za, by dać mu jeszcze jeden sezon, ale ten ma jeszcze gorszy niż pod wodzą Pirlo. Gość jest tragiczny, kompletny niewypał i rozczarowanie, opchnąć bez zastanawiania się. Odpali w innym klubie, to trudno, u nas nie widzę już dla niego nadziei.
Jakby to wszystko rzeczywiście doszło do skutku, to świetne okienko w naszym wykonaniu.
Jakby to wszystko rzeczywiście doszło do skutku, to świetne okienko w naszym wykonaniu.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Kurde jakby tak ta sprawa z Kulu wyszła wcześniej to byłaby większa szansa na Guimaresa. Trudno. Liczę, że uda się wypchnąć kogoś ze środkowych jeszcze by wziąć tego Caqueret'a.
- Robaku
- Juventino
Mysle, że naprawde musimy wszyscy zrozumieć, że Zakaria i basta i nie ma żadnego ruchu wiecej do Juve.
Nawet jeśli poniedziałkowe szalenstwo przyniosłoby transfery Ramseya, Benty i Kulu
OL po sprzedaży Bruno, a przy wielce prawdopodobnym letnim odejsciu TOuchmaniego (czy jak to się tam pisze) nie ma powodu aby pozbywać się kolejnego młodego gracza, za którego za pół roku/rok może uzyskać z 3 razy wiecej.
Nawet jeśli poniedziałkowe szalenstwo przyniosłoby transfery Ramseya, Benty i Kulu
OL po sprzedaży Bruno, a przy wielce prawdopodobnym letnim odejsciu TOuchmaniego (czy jak to się tam pisze) nie ma powodu aby pozbywać się kolejnego młodego gracza, za którego za pół roku/rok może uzyskać z 3 razy wiecej.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Armin
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przecież Tchouameni to Monaco.Robaku pisze: ↑29 stycznia 2022, 18:19 Mysle, że naprawde musimy wszyscy zrozumieć, że Zakaria i basta i nie ma żadnego ruchu wiecej do Juve.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dobra, muszę szczerze przyznać, że jak na styczniowe mercato i naszą sytuację nasz zarząd zaimponował mi. Nie pamiętam w styczniu takich emocji i dwóch mocnych strzałów( Vlahovic i prawie Zakaria). Agresti dodaje, że do jutra Bentancur powinien opuścić Juventus i od razu wskakuje do nas Szwajcar. Powiem Wam tak, ja osobiście jestem zadowolony z pozyskania Zakarii. Jak miałem możliwość, to oglądałem bundeslige i parę razy przykuł moją uwagę. Nie jest to wiadomo jakiś super TOP typu Ronaldo czy Messi, ale, to jest gracz od czarnej roboty i technikę jakąś też ma, a kto wie, u nas może jeszcze bardziej się rozwinąć? Trzeba właśnie takie okazje wykorzystywać, tym bardziej patrząc na naszą biedną formację pomocy. Być może uda się spieniężyć jeszcze Kulusevskiego - oby. Jeszcze do tego jakby udało się pozbyć darmozjada Ramzeja, to już bajka, ale to coś za pięknie wygląda nie?
Czyli nasza sytuacja w razie czego jeśli chodzi o listę do CL:
Pellegrini za Ramzeja
Zakaria za Bentancura
Vlahovic za Chiese
...? za Kulusevskiego (Kaio?)
Także być może jak odejdzie Kulu, to chyba czeka nas jeszcze jakiś łakomy kąsek
Czyli nasza sytuacja w razie czego jeśli chodzi o listę do CL:
Pellegrini za Ramzeja
Zakaria za Bentancura
Vlahovic za Chiese
...? za Kulusevskiego (Kaio?)
Także być może jak odejdzie Kulu, to chyba czeka nas jeszcze jakiś łakomy kąsek

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Zwykła pomyłka. Zdarza się. Rynek francuski ma kilku ciekawych zawodników których wziąłbym z pocałowaniem ręki.Armin pisze: ↑29 stycznia 2022, 18:31Przecież Tchouameni to Monaco.Robaku pisze: ↑29 stycznia 2022, 18:19 Mysle, że naprawde musimy wszyscy zrozumieć, że Zakaria i basta i nie ma żadnego ruchu wiecej do Juve.
Botman, Celik, Caqueret, Kamara, Aouar...w nice jest też ciekawy chłopaczek Guiri czy jakoś tak. W Monaco...teraz ma kontuzje, ale...Badiashile w marcu skończy 21 lat, a już ponad 100 meczy rozegranych na stoperze.
Btw jest ktoś taki w lidze włoskiej...włoch który ma 20-21 lat i tyle rozegranych meczy w Serie A?
No jest, wiemy to od 1,5 roku, jesteśmy na 5 miejscu w lidze, dlatego jesteśmy w trakcie naprawiania sytuacji. Na walkę o mistrza już za późno i tak w tym sezonie ( musiałby się zdazyc jakiś cud ). Ok możesz wstawić tam sobie walkę o top 3 czy 2, dla mnie np. to bez znaczenia czy skończymy na 2 czy 4 miejscu. Wejdźmy do tej LM, sezon i tak jest do zapomnienia. Latem jeszcze jeden pomocnik, lewy obrońca i zaczynamy od nowa poważna zabawę.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Ta... a na lewej z przodu kto będzie śmigał? Berna? Rabiot? Mckennie?
W środku obrony mamy MdL (nie wiadomo czy zostanie), nie wiadomo jak Kielon, ale już liczyć na niego nie można, oraz Bonu który łapie, i coraz częściej będzie, urazy, do tego Rugani. LO, ŚO, PŚ, LN/P - minimum cztery transfery, z czego 3 do pierwszego składu, żeby to zaczęło wyglądać proporcjonalnie do oczekiwań i płac dla zawodników. Nie wiem, właściwie wątpię, czy wszystko ogarniemy w jedno mercato.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja co do Agrestiego zdania nie zmieniam i mam dystans co do wiarygodności jego doniesień, ale czy czasem to nie Ty pisałeś, że Włoch loguje się na VS jedynie wówczas, gdy jest czegoś pewny w 100%? W takiej sytuacji wszystko zmierzałoby we właściwym kierunku i do poniedziałku powinno się ładnie spiąć, biorąc pod uwagę, że każda ze stron powinna być zainteresowana rychłym porozumieniem. Mam na myśli nie tylko pozyskanie Szwajcara, ale i zdaje się powiązane z tym zwolnienie miejsca w kadrze. Tottenhamowi rzekomo odpadł rywal w postaci AV, a BM jest niejako przyparta do muru, bo Zakarii kończy się w lecie kontrakt.
Trzymam kciuki.
- Robaku
- Juventino
mój błąd, ale tam jest jeszcze Aouar, który też chce odejśc i pewnie jest kolejny w kolecje, a nie mlody Couqart
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2022, 21:12 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Osgiliath
- Juventino
W perspektywie newsów o Kessim sądzicie, że ściągnięcie Zakarii kończy temat Francka w Juve? Teoretycznie będzie Loca, Zakaria, Arthur, McKennie. Ufam, że w lecie poleci zarówno Rabiot jak i Ramsey, więc może udałoby się go jeszcze zmieścić.
Druga rzecz - mówiło się, że w dokapitalizowanie Juve na poziomie 400 mln zapewniło 80 mln na konkurencyjność, które spożytkowaliśmy na poczet Vlaho (i bdb), ale przecież wywalając Bentę i w zasadzie na pewno Kulu zyskamy te ~50 mln. W lecie może poleci Sandro, ale potencjalny zakup młodziaka z Genoi to grosze, więc ciekawe, czy wydamy hajs, czy będziemy łatać dalej manko w kasie.
Druga rzecz - mówiło się, że w dokapitalizowanie Juve na poziomie 400 mln zapewniło 80 mln na konkurencyjność, które spożytkowaliśmy na poczet Vlaho (i bdb), ale przecież wywalając Bentę i w zasadzie na pewno Kulu zyskamy te ~50 mln. W lecie może poleci Sandro, ale potencjalny zakup młodziaka z Genoi to grosze, więc ciekawe, czy wydamy hajs, czy będziemy łatać dalej manko w kasie.
- Dybala 4ever
- Juventino
Sam Agresti powiedział, że nie uważa się za wyrocznię oraz nie ocenia innych źródeł. Ja tam większy dystans mam do tych insajderskich źródeł z forum VS, bo już wiele razy bywało że coś miało być dopięte , a finalnie się wykrzaczyło. Przykład Pepunio jest i do nas należy. Agresti przyznał , że jako pierwsza o angażu Vlaho doniosła Della Valle z LGDS. Może być jeszcze tak, że Kulu i Benta wylądują w Totkach. Trzymam gorąco kciuki za Zakarię!
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
To nie Della Valle pierwsza doniosła o Vlahoviciu 
Pierwszy doniósł @Sebastianito z VS i to w listopadzie (że ciśniemy po niego zimą). Tym razem to VS zaorało a Sebastianito przewidział 3 duży transfer Juve. Co do Agrestiego to tak - napisałem, że loguje się wówczas kiedy jest czegoś pewien i dziś normalnie był na forum.
Pierwszy doniósł @Sebastianito z VS i to w listopadzie (że ciśniemy po niego zimą). Tym razem to VS zaorało a Sebastianito przewidział 3 duży transfer Juve. Co do Agrestiego to tak - napisałem, że loguje się wówczas kiedy jest czegoś pewien i dziś normalnie był na forum.

Chiesa ?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"