Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Panowie, ale przecież Scamacca to nie jest kwestia rzucenia 10-15 mln. On swoje też będzie kosztował, tym bardziej jeśli wiosną powtórzy dorobek strzelecki z rundy jesiennej. Już teraz mówi się, że Sass chce za niego 30-40 mln i nie zdziwię się, jeśli te żądania w czerwcu będą jeszcze wyższe. Oczywiście, na razie w dalszym ciągu traktuję go jako swego rodzaju zagadkę, ale też widać, że względem poprzedniego sezonu, chłopak naturalnie się rozwija. W pewnym sensie trochę przypomina mi Zlatana - nie wiem, czy jakąś taką "butą" i pewnością siebie, która od niego bije, czy bardziej tym, że przy imponującym wzroście jest nieźle wyszkolony technicznie i ma smykałkę do strzelania ładnych goli.
Podsumowując, nie wiem, czy będzie z niego top (choć nie zdziwię się, jeśli zostanie w Sassuolo i w przyszłym roku będzie tam robił podobną karierę, co Vlaho obecnie w ACF), ale jestem przekonany, że on nie jest i nie będzie rozpatrywany jako jakiś dubler dla ewentualnego Vlahovicia. Za duże pieniądze trzeba wyłożyć za jednego i za drugiego przy zbyt wielu lukach w składzie, by można było brać ich obu pod uwagę. Moim zdaniem - albo jeden, albo drugi.

Tylko, że Scamacca będzie kosztował podobny pieniądz co Kaen. A jednak Kaen byłsciągany jako dubler.
Ja wierze, że Sassuolo zatrzyma się na tych 30-40 bankach i powiedzmy sobie szczerze, jesli wyciągnelismy w takiej konfiguracji Loce - ja wiem wola zawodnika, ( jednak Loca to był prospekt, który na ME2020 dał mega radę) to i jak będziemy chcieli wyciągniemy Scamacce
Ja wierze, że Sassuolo zatrzyma się na tych 30-40 bankach i powiedzmy sobie szczerze, jesli wyciągnelismy w takiej konfiguracji Loce - ja wiem wola zawodnika, ( jednak Loca to był prospekt, który na ME2020 dał mega radę) to i jak będziemy chcieli wyciągniemy Scamacce
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Właśnie niestety się nie orientuję, ale jeśli dobrze kojarzę nie mamy suchego wypożyczenia, a właśnie takie, który może się przerodzić w wykup.
Zapomniałem o Kaio, póki co ledwie parę chwil oglądaliśmy go na murawie i nie wiemy na co go stać. Jeśli nie Scamacca to wdrażać "naszego" Jorge jako vice Dusana i tyle. Chyba Max zacznie w końcu na niego stawiać w dłuższym wymiarze czasowym (wiem jak to u nas jest z młodymi), licząc że jest jeszcze końcówka bieżącego sezonu oraz rzecz jasna okres wakacyjny.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 87 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Za to z Keitą Balde była podobna historia. Chłop był przez nas urobiony, miał odrzucać oferty innych klubów, bo chciał tylko do Juve, ale jak Lotito mu zagroził, że następne pół roku przesiedzi na trybunach, to Senegalczykowi zmiękła rurka i podpisał umowę z AS Monaco.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 87 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@MRN
Przecież ten Commisso to podobny wariat jak Lotito. Dusan zarabia obecnie coś koło 800 tys. € za sezon, więc Fiorentinę stać, by posadzić go na trybunach do końca kontraktu (czyli na niemal 1,5 roku). Tyle, że normalny biznesmen po przemyśleniu sprawy przyjąłby ofertę w okolicach 60 mln €, gdyby latem miał dostać powiedzmy 40-45 baniek, a za rok maksymalnie 20. Kwestia tego czy my proponujemy Violi taką kasę, czy też na siłę wciskamy im Kulusevskiego i około 30 mln €. Jeśli "bawimy" się w dołączenie Dejana, to ja się nie dziwię, że nie chcą takiej formy transakcji.
Przecież ten Commisso to podobny wariat jak Lotito. Dusan zarabia obecnie coś koło 800 tys. € za sezon, więc Fiorentinę stać, by posadzić go na trybunach do końca kontraktu (czyli na niemal 1,5 roku). Tyle, że normalny biznesmen po przemyśleniu sprawy przyjąłby ofertę w okolicach 60 mln €, gdyby latem miał dostać powiedzmy 40-45 baniek, a za rok maksymalnie 20. Kwestia tego czy my proponujemy Violi taką kasę, czy też na siłę wciskamy im Kulusevskiego i około 30 mln €. Jeśli "bawimy" się w dołączenie Dejana, to ja się nie dziwię, że nie chcą takiej formy transakcji.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Z tego co widzę na Tuzie, chłopak i rozkodowują wypowiedź Agrestiego jako "Nie wiem nic na temat transferu Serba i równie dobrze może przyjść Scamacca jak i Vlahović".
Imo nic się w tej sprawie nie zmieniło dzisiejszego popołudnia, a patrząc na kolejne publikacje, temat dalej się rozkręca.
Imo nic się w tej sprawie nie zmieniło dzisiejszego popołudnia, a patrząc na kolejne publikacje, temat dalej się rozkręca.
- BlackJacky
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
https://juvepoland.com/2021/08/31/oficj ... an-w-juve/
Tez sie tego trzymam, jak rzep psiego ogona. Natomiast ktorys z forumowiczow twierdzi, ze i tak mamy obligo wykup

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- borciugner
- Juventino
- Mehehehe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jeśli Prade wychodzi przed TV i mówi, że chcą otrzymać ofertę, nawet od Juve, to znaczy, że są obsrani i Vlaho zaraz wyląduje w Turynie
emocje jak za Pepunia

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
Jego twarz była zrezygnowana, jestem dobrej myśli. Dobrze, że są takie momenty, że forum żyje
Ale jak się nie uda to z nor znowu trolle powychodzą, nawet bobki

Ale jak się nie uda to z nor znowu trolle powychodzą, nawet bobki