Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 07:14

Ja tam w tym momencie wolę Antka niż Maxa, choć na pewno nie jest moją wymarzoną opcją. Niech będzie nawet Conte, bo za chwilę nic innego nie zostanie i zostaniemy z tym Allegrim.

Obstawiam jednak, że Conte pójdzie do Interu, Agnelli raczej ma uraz do niego za to nieładne pożegnanie.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 07:35

Ja nie wiem, co oni z zawodnikami nie rozmawiają? Skoro 3/4 składu źle czuje się przy Allegrim to chyba jednak lepiej zmienić trenera niż całą drużynę...

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 08:16

Gdyby choć Max sam przyznał, że prócz wzmocnienia składu trzeba coś zrobić z tymi kontuzjami, w sensie z członkami sztabu, to już byłoby lepiej, nie mówiąc o przetrenowaniu graczy, co widać w ich ociężałości.

Conte imo żadnym świetnym wyborem dla nas nie jest, ale wolałbym już w sumie jego z jego motywacją itd od Maxa, którego cykl się skończył, bo imo trzeba rozruszać tę drużynę.

Cóż, w weekend gra city i my, liczę, że już wtedy zarówno po naszym odbiorze scudetto i ich pucharze cokolwiek będzie wiadomo.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:01

Widzę, że teraz znowu o Conte.. I tak bez przerwy. Obawiam się, by nie była to sytuacja "z deszczu pod rynnę", bo Antonio to żaden taktyk.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:06

mrozzi pisze:bo Antonio to żaden taktyk.
Ale jest znacznie lepszym motywatorem i o wiele lepiej pracuje z jednostkami, potrafiąc wycisnąć z nich to co najlepsze. Max faktycznie taktykiem bywał dobrym, ale niech każdy sam sobie odpowie na pytanie, ile w nowoczesnym futbolu znaczy sucha taktyka, a ile inne części piłkarskiego rzemiosła, w których Allegri akurat zbyt dobry nie był.

Obrazek
shaggy1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:08

Conte jaki jest, był, każdy wie... Ale trzeba pamiętać jacy zawodnicy wtedy u nas grali. I jak się poruszali... Jakby mieli motorek w tyłku... No przynajmniej w 1 i 2 sezonie. A u Allegriego ?! Ruszają się jakby mieli 20 kg worek z ziemniakami na plecach. Conte nie jest moim ulubieńcem... Ale każdy będzie lepszy od Allegriego. Po prostu coś się wyczerpało i potrzeba nam impulsu...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:11

Nie zmienia to faktu, że Conte to nie jest dla nas wartość dodana bo powinnyśmy celować w topowych trenerów, Conte takim nie jest.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:14

MRN pisze:Nie zmienia to faktu, że Conte to nie jest dla nas wartość dodana bo powinnyśmy celować w topowych trenerów, Conte takim nie jest.
Wartością dodaną w tej chwili na pewno nie jest Allegri i to powinien być punkt wyjścia. Chyba nikt tutaj obecny nie rozpatruje Conte w kategoriach wymarzonego kandydata na trenera, ale jakby okazało się, że był jedyną rozsądną opcją (a to jest bardzo prawdopodobne) to należy przyjąć go z otwartymi ramionami. Choćby ze względu na sam impuls zmiany, bo z Allegrim na ławce w przyszłym sezonie wszystko się posypie.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:16

To prawda, niestety trudno się z tym nie zgodzić.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:31

Antek na pewno motywatorem jest wybitny, ale ma też sporo wad, taktycznie Allegriemu ustępuje. Ale właśnie nam potrzeba rozluźnienia taktycznego i full motywacji u graczy, akurat Antek jest trenerem, który to może dać. Wg mnie to jedna z lepszych opcji jeżeli chcemy wykorzystać jeszcze Ronaldo. Pep to trener, który od razu zażyczy sobie z 200 baniek i będzie chciał przeorganizować kadrę. Bardzo bym chciał zobaczyć Conte w ekipie z takim potencjałem jak my mamy bo nie miał jeszcze przyjemności pracy z taką ekipą. Oczywiście 2-3 wzmocnienia w pomocy i obronie też by się przydały. Pierwszy sezon w Premier League miał wyibitny z 10 miejsca na 1 i prawie podwojoenie pkt, gdzie Guardiola startujący z lepszej pozycji dużo City na początku nie poprawil. Tak jak pisałem chcemy wykorzystać CR7 to potrzeba trenera,który poluźni więzy Maxa i zmotywuje ekipę na 100%, dla mnie lepszego kandydat niż Conte nie ma.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:45

Allegri w tej chwili nie jest ŻADNĄ wartością i od tego trzeba zacząć.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 11:51

pumex pisze:
MRN pisze:Nie zmienia to faktu, że Conte to nie jest dla nas wartość dodana bo powinnyśmy celować w topowych trenerów, Conte takim nie jest.
Wartością dodaną w tej chwili na pewno nie jest Allegri i to powinien być punkt wyjścia. Chyba nikt tutaj obecny nie rozpatruje Conte w kategoriach wymarzonego kandydata na trenera, ale jakby okazało się, że był jedyną rozsądną opcją (a to jest bardzo prawdopodobne) to należy przyjąć go z otwartymi ramionami. Choćby ze względu na sam impuls zmiany, bo z Allegrim na ławce w przyszłym sezonie wszystko się posypie.
Dokladnie. Ja caly czas Antka darze sympatia, choc mam w glowie tez beyonowe podejscie z koncowki jego pracy w Juve. Po cichu licze, ze bedziemy grac milo dla oka, tak jak w pierwszym jego sezonie. Najwazniejszym jest odejscie Allegriego. Moze milo sie rozczarujemy i jednak przyjdzie Pep :)

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 12:26

Ponoć drugie spotkanie ma miejsce teraz między Andreą a Maxem.

Gontar

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 12:36

Osgiliath pisze:Ponoć drugie spotkanie ma miejsce teraz między Andreą a Maxem.
Martwi mnie ta duża ilość ich spotkań.. Jakby Max miał odejść to jedno spotkanie by im wystarczyło.. Czuje, że to są negocjacje nowego kontraktu..

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 12:41

Gontar pisze:
Osgiliath pisze:Ponoć drugie spotkanie ma miejsce teraz między Andreą a Maxem.
Martwi mnie ta duża ilość ich spotkań.. Jakby Max miał odejść to jedno spotkanie by im wystarczyło.. Czuje, że to są negocjacje nowego kontraktu..
https://www.football-italia.net/138110/ ... ve-renewal :D :D

Obrazek
ODPOWIEDZ