Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 17:25

SKAr7 pisze:okej brzmi Montella
Ciągle się zastanawiam, skąd się biorą dobre opinie o Montelli :think: Póki co to zwykły trenerski średniak, nie kupuję hype'u na tego szkoleniowca.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 17:55

pumex pisze:
SKAr7 pisze:okej brzmi Montella
Ciągle się zastanawiam, skąd się biorą dobre opinie o Montelli :think: Póki co to zwykły trenerski średniak, nie kupuję hype'u na tego szkoleniowca.
Wiem Pumiś, że ty nie kupujesz, ale zobacz sobie w tabelę gdzie była Fiorentina w sezonach przed nim. To był mniej więcej taki skok jak pierwszy sezon Conte. I, podobnie jak w przypadku starszego kolegi, budowanie schematów i ustawienia od zera, piłkarze rozgrywający najlepsze mecze w karierze. Nawet teraz, przy całym tym burdelu jaki panuje w Milanie, i z imo najsłabszą kadrą w historii klubu chłop wygrał Superpuchar i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że przekroczy 60 punktów (bo jest on pace to 66), przy pomyślnych wiatrach może dobije do 70. 60 punktów AC nie zdobyło od... Allegriego.

Więc gość ma na koncie duży plus w postaci Fiorentiny, pozytywne epizody w Romie, Catanii i za sprawienie, że Milan jest nieco bardziej konkurencyjny po latach... i mocną wtopę w Sampie. Mniej więcej tak samo jak wyglądałoby rozpisanie "osiągnięcia podzielić przez warunki" dla Conte i Allegriego pre-juve.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 18:39

Jeśli Max odejdzie to mam nadzieję że nowym trenerem nie będzie Mancini bo tego bym po prostu nie wytrzymał.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 21:12

Sorek21 pisze:Jeśli Max odejdzie to mam nadzieję że nowym trenerem nie będzie Mancini bo tego bym po prostu nie wytrzymał.
Jakbym czytał to forum 3 lata temu jak Allegri przychodził.
Efekt będzie taki, że przyjdzie Mancini i zrobi kolejne 3 mistrzostwa :prochno:

forumowy ujadacz
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 21:15

filippo pisze:Jakbym czytał to forum 3 lata temu jak Allegri przychodził.
Suma sumarum ktoś naszą serię mistrzostw musi przerwać. Ciekawe jak bardzo ten kto będzie za to wtedy odpowiedzialny będzie napiętnowany.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2017, 11:44

wagner pisze:
filippo pisze:Jakbym czytał to forum 3 lata temu jak Allegri przychodził.
Suma sumarum ktoś naszą serię mistrzostw musi przerwać. Ciekawe jak bardzo ten kto będzie za to wtedy odpowiedzialny będzie napiętnowany.
Jeśli miałby zająć drugie miejsce za zwycięstwo w CL to wzięlibyśmy to na klate.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2017, 12:54

Allegri wypowiedział się już na temat swojej przyszłości. Mam nadzieję że to co powiedział jest prawdą. Max to świetny trener, nie wiem kto inny mógłby nam teraz dać nadzieje na LM. Jedyny kandydat to chyba tylko Simeone, ale jemu chyba nie do końca po drodze z Juventusem(ale w sumie fajnie gdyby wylądował w Interze). Allegri musi zostać!

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2017, 14:54

Ja nie widzę następcy dla Allegriego, bo wszyscy lepsi od niego mają już pewne stołki, a na Simeone raczej nie mamy szans. Nowego trenera nie będzie się rozliczać ze Scudetti, a walki o LM. Teraz na tym wszystkim zależy najbardziej i kolejne mistrzostwo to zdecydowanie za mało, trzeba to sobie napisać wprost.

Wprowadzamy nowe logo, niby wchodzimy w nową i przełomową erę, więc nie wyobrażam sobie, by miało się to zbiec z objęciem sterów przez jakiegoś dyletanta. Albo zostajemy z Allegrim, albo bierzemy jakiegoś topa (nie mam na myśli Guardioli, bo jest przereklamowany) - tak to widzę, nie może być innej opcji.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2017, 15:39

A co miał innego powiedzieć Max? "Macie rację, w lato odchodzę"? wiadomo, że musi tak gadać, by się wreszcie skończyły te plotki na jego temat, ale jaka jest prawda to dowiemy się dopiero pod koniec sezonu ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2017, 15:44

Zwłaszcza, że powiedział wprost, że musi pogadać z zarządem, więc sytuacja wcale tak klarowna zdaje się nie być. Powiedział, że gdyby chciał odejść to klub dowie się jako pierwszy. Sprawa może by utrzymywana w tajemnicy, by nie robić zamieszania czy to wśród piłkarzy, czy też kibiców.

pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 03:03

I oby właśnie nie robili smrodu, bo zapowiedź o odejściu trenera w połowie sezonu na morale dobrze nie wpłynie. Aż się nasuwa sytuacja z Pellegrinim i jego City, gdzie taka decyzja kompletnie rozchwiała zespół. Mają czas by zastanowić się nad godnym następcą, w razie gdyby nastał rozbrat.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 10:42

Na moje to w przypadku odejściu Maxa, podbierzemy trenera Violi. Ja jednak jestem zwolennikiem pozostania u nas Allegriego na długi czas.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 10:49

Nie tylko Ty bo to najlepszy trener od czasu M. Lippiego.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 15:27

Nie umniejszałbym roli Conte, który musiał stworzyć Juventus na nowo, bo ten wcześniejszy zespół to była jakaś popierdółka, a nie Juve. Zgubiły go pycha oraz cynizm, ale przede wszystkim przestał widzieć sojuszników w zarządzie. Uważam, że po aferze z obstawieniem meczów, którą na niego ukręcono, na ławkę wrócił już jako inny człowiek.

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 17:22

Nieśmiało, ale nasilają się plotki o odejściu Wengera. Co raz więcej o odejściu Maxa. Może szykuje się wymiana trenerów na linii Arsenal- Juventus? Bylibyście zadowoleni z takiej wymiany? :) Ja jakoś zawsze lubiłem Wengera, ciekaw jestem jak prezentowałby się w Serie A.

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
ODPOWIEDZ