Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 12:20

człowieku zobacz ile Pep tłucze punktów a ile Maksio w lidze... o jakim skupianiu się ty mówisz? podobnie zobacz na wyniki Conte ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 12:28

mateo369 pisze:[...]Andrzejowi 10 mistrzostwo z rzędu będzie się po nocach śniło a tylko Allegri jest tego gwarantem[...]
Obrazek

#AllegriOut
MRN pisze:Bo u mnie jest albo czarne albo białe. Długo broniłem Maxa ale wystawianie przez niego kontuzjowanych kosztem zdrowych i odpadnięcie z jakimiś Ajaxem załatwiły mnie. Od bohatera do zera bo zerem jest już dla mnie ten typ. Gramy syf, odpadamy w marnym stylu a dla niego wszystko jest ok. Ileż można? Ale dla naszego prezia jak widać wszystko jest cacy.
Moja misja skończona, od jechania po Maksie mam już swoich ludzi.

Swoją drogą Top posting users this Month [Maj 2019]
Użytkownik 1. MRN
Posty 53
Procent 21%

Długo musiałeś trzymać w sobie skrywaną niechęć Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 maja 2019, 12:36 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 12:35

Conte miał swoje minusy, ale patrząc na to jakich miał piłkarzy, a jakich ma teraz Beton to różnica powinna w lidze być widoczna gołym okiem na korzyść Toskańskiego Dyzmy.
Jakim cudem Antek z takim paździerzem w ataku i takimi karykaturami na wahadłach kręcił takie wyniki to do dziś nie potrafię sobie na to odpowiedzieć.
Na lewej jest Sandro, a nie De Ceglie czy inny Peluso, w ataku nie ma Matriego i Vucinicia a są Ronaldo, Dybala i reszta...nie przekłada się to na jakoś ataku. Ilość zdobytych goli w lidze jest na tym samym poziomie. Podobnie ze straconymi.
Pozorny progres przynajmniej w lidze, która i tak jest słaba.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 13:12

jackop pisze:
mateo369 pisze:[...]Andrzejowi 10 mistrzostwo z rzędu będzie się po nocach śniło a tylko Allegri jest tego gwarantem[...]
[niepoprawny obraz na kartkę]

#AllegriOut
Gdybyś nie rżnął głupa to wiedziałbyś, że miałem na myśli, że Max jest gwarantem dla Andrzeja, bo mu się podporządkuje. A chyba nikt tutaj nie ma wątpliwości, że po 9 mistrzostwie dla AA priorytetem będzie 10 a nie LM.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 13:41

mateo369 pisze:Gdybyś nie rżnął głupa to wiedziałbyś, że miałem na myśli[...]
Nie obchodzi mnie co miałeś na myśli tylko to co napisałeś, czyli bzdurę.
mateo369 pisze:[...]bo mu się podporządkuje.
mateo369 pisze:(bo taki Pep to by ligę olał i skupił się na LM)
Ty naprawdę jesteś przekonany o tym, że każdy inny trener poza Maksem sabotowałby (nie wiem po co) słabą Serie A, byle zajść jak najdalej w LM :facepalm:

Pep zrobił rok temu 100 pkt. w lidze, w tym prawdopodobnie 98. Rekord punktów w Serie A należy do Conte a nie Maksa. Kto tu rżnie głupa misiu kolorowy? ;)

Przy pozostaniu Wybitnego Stratega nie płakałbym gdyby Andrea musiał obejść się smakiem :whistle:

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 17:02

Shadow Marshall pisze:Conte miał swoje minusy, ale patrząc na to jakich miał piłkarzy, a jakich ma teraz Beton to różnica powinna w lidze być widoczna gołym okiem na korzyść Toskańskiego Dyzmy.
Jakim cudem Antek z takim paździerzem w ataku i takimi karykaturami na wahadłach kręcił takie wyniki to do dziś nie potrafię sobie na to odpowiedzieć.
Na lewej jest Sandro, a nie De Ceglie czy inny Peluso, w ataku nie ma Matriego i Vucinicia a są Ronaldo, Dybala i reszta...nie przekłada się to na jakoś ataku. Ilość zdobytych goli w lidze jest na tym samym poziomie. Podobnie ze straconymi.
Pozorny progres przynajmniej w lidze, która i tak jest słaba.
No dobra ale co z pomocą? Wtedy mieliśmy absolutnie 4 graczy, których chciał praktycznie każdy klub a teraz? To pomocnicy kreują grę i stwarzają okazję. Od czasów MVPP przez klub przewinęło się pewnie 10+ środkowych pomocników i czy któryś dorównuje poziomem komuś z tamtej 4? Nie sądzę, a już takie kwiatki jak Hernanes to chyba każdy wolałby przemilczeć.
Allegri ma ten atut względem np. Conte, że weźmie co mu dadzą i będzie rzeźbił. Taka samo jak Allegri jest winien tak i zarząd to on go trzyma i zatrudnia, dodatkowo to zarząd doprowadził naszą pomocą do takiego stanu jak obecnie. Nie zmienia to wszystko faktu, że Allegri powinien odejść. Ale bez względu na to czy odejdzie czy nie do pomocy potrzebujemy 2 topów na już jeżeli chcemy wykorzystać Ronaldo do wygrania LM.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 17:33

W przyszłym roku na ławce będzie Allegri albo Conte. Obaj nie gwarantują nic tak samo jak każdy inny trener. W sporcie nikt nikomu nic nie gwarantuje.

Zmiana trenera i "uwolnienie" drużyny może zadziałać, a może nie zadziałać albo zadziałać na chwilę, albo zadziałać po jakimś czasie.

Ocenę poszczególnych nazwisk odpuszczam. Opierają się one bowiem głównie na subiektywnych opiniach. Co na tym forum jest równoznaczne z masochizmem.

Juve per sempre sara...!!!!
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 17:44

AdiJuve pisze:To pomocnicy kreują grę i stwarzają okazję.
Niesamowicie ograniczone podejście. Polecam pooglądać grę Liverpoolu, najlepiej tego 17/18. Tak wyglądał skład osobowy ich środka: Can, Henderson, Milner, Wijnaldum, Lallana i Ox. No kuźwa same TOPy, wszyscy ich chcieli, każdy klub. Za to w tym sezonie w Realu nadal są Modrić, Casemiro, Kroos czy Isco i gdzie ta drużyna, która zrobiła 3 LM z rzędu?

Pisałem 1000 razy, napiszę 1001. Mając na ławce tego cepa Allegriego nie ważne jakie nazwiska będą biegały w turyńskiej kracie, bo i tak zrobi z nich wkłady do koszulek :whistle:

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 18:04

Żeś wyjechał z Liverpoolem, ile ekip ma tak obstawione skrzydła by móc polegać tylko na nich? i czy Juve w śród nich się znajduje. Podaj jeszcze z 5 przykładów takich drużyn z ostatnich lat, gdzie mieli tartak w środku(choć chyba to za mocne stwierdzenie o graczach Liverpoolu o tych w Juve już chyba nie) a grę robili sami skrzydłowi to przyznam rację, jeżeli nie to uznam za wyjątek potwierdzający regułę. Ja widzę tylko Bayern, reszta mocnych ekip zaczynała się od środka pola albo świetnego ustawienia taktycznego.
Przywoływanie Realu ma tutaj naprawdę sens, drużyna, która straciła trenera a dostała jakiś partaczy, straciła także największą gwiazdę i na pewno wystąpił przesyt sukcesów jest świetnym wyznacznikiem.
:ok:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 18:59

AdiJuve pisze:Żeś wyjechał z Liverpoolem, ile ekip ma tak obstawione skrzydła by móc polegać tylko na nich?
Eee... Juventus?

Ronaldo, Costa, Berna, Dybala - wspomagani na bokach przez Sandro i Cancelo. Każdy z tej 4rki powinien mieć dwucyfrową liczbę goli i asyst w tym sezonie, albo chociaż w jednej statystyce. Tylko żeby uwidocznić ich zalety potrzeba
AdiJuve pisze:świetnego ustawienia taktycznego
wypracowania odpowiedniego systemu i stylu gry, a z naszym Betoniarzem... wiadomo.

Podałem The Reds, gdzie grał Can (u nas), dorzucę PSG, gdzie do niedawna w środku biegali Matuidi (u nas) i Thiago Motta. Verratti to piłkarz spokojnie porównywalny z Pjaniciem. W Barcelonie to atakująca 3jka wymienia się statystykami, od kreowania został im Rakitić. Podobna sytuacja w Tottenhamie: Kane, Eriksen, Son + Lucas. Jedyny kreatywny element drugiej linii to Alli.

Real to świetny przykład. Mają graczy z minimum europejskiej półki prawie na każdej pozycji, ale trener-dzban nie potrafił wyciągnąć z nich tego co najlepsze. A ta największa stracona gwiazda gra obecnie dla Juventusu i co nam to dało? Obrazek

Naprawdę nie sądzę, że do zdominowania i zepchnięcia do defensywy Udinese czy Parmy niezbędna jest jakaś niesamowita kreatywność pomocy. Z resztą w Serie A nikt obecnie nie ma lepszej drugiej linii niż my. A fanem sprowadzenia Matuidiego i Cana nie byłem.

Naszym problemem nie są stricte personalia (kadrę mamy całkiem dobrą porównując do konkurencji), tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sposób gry w piłkę, wybory personalne trenera i plaga kontuzji (dlatego trzeba pożegnać się z Maksem i jego sztabem). Jakby Klopp zamiast Salaha, Firmino i Mane miał Ronaldo, Dybalę i Costę to spokojnie mógłby grać podobnie co teraz. Kwestia wypracowania między nimi odpowiedniej synergii. Trio z Liverpoolu (tak jak i nasze) nie gra ze sobą na tyle długo, by mówić o schematach wypracowywanych latami, a różnicę widać gołym okiem.

Wątpie czy zamiana Cancelo na Darmiana, czy dołożenie kogoś mocnego do środka kosztem Dybali cokolwiek zmieni w naszym stylu gry, czy wpłynie na ogólną siłę Bianconerich.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 22:20

Dybala to na pewno super skrzydłowy, Ronaldo tam już od dawna nie gra, Berna to jest najmniej konkretny grajek jakiego widziałem od lat, Costa więcej czasu spędza u lekarza, takie to mamy skrzydła ;) Poza tym widzę, że mamy jakieś inne spojrzenie, bo dla mnie taki Eriksen to właśnie typowy kreator w środku pola taki ofensywny pomocnik, to samo chociażby De Bruyne. Takiego typu gracza bardzo bym chciał widzieć w Juve. Co do dominacji to wiadomo, że powinniśmy dominować każdego w lidze. A na dobrą sprawę jedyną drużynę którą w pełni żeśmy zdominowali bez dwóch zdań był Atletico.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 22:36

Kto przez lata broni Maksowi przesunąć wyżej Pjanicia?

Przecież Salah nie biega tylko przy linii i nie wrzuca, a Firmino nie czai się wyłącznie w 16stce. Tak się już nie gra na na najwyższym poziomie. Eriksen środkiem porusza się tyle samo co i w bocznych sektorach.

Generalnie masz mega sztywne spojrzenie na przypisanie piłkarza do pozycji. Maksowi też brakuje elastyczności, chyba że chodzi o wystawienie Mandzukicia na skrzydle.

Po Twoich słowach można dojść do wniosku, że Zarząd skompletował kadrę nie pozwalającą na grę ani bokami (bo ich nie ma), ani środkiem (bo jest za słaby) :D

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:01

Halo chłopaki,

teraz jak jeden proszę się przyznawać kto krzyczał, że Klopp jest bee i niczego nie gwarantuje, a Allegri lepszy.

Niestety zniknęło forum i nie wiem kto tam pisał takie głupoty

:punish:

Facet bez swoich 2 najlepszych graczy rozwalił Barceloniarzy 4:0 i jest w finale. To 3 finał - jestem przekonany, że w jego przypadku do 3x sztuka.

Obrazek
&#181;Pisiorek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:33

Mam nadzieję, ze dzisiejszy mecz otworzył oczęta fanom Allegriego (i miejmy nadzieję, że także zarządowi Juve). W podobnej sytuacji Maxiu zawsze zaciąga ręczny i zawsze na tym przegrywa. Widać, że Klopp ma 100 razy większe jaja od naszego impotenta taktycznego.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:39

jackop pisze:Kto przez lata broni Maksowi przesunąć wyżej Pjanicia?

Przecież Salah nie biega tylko przy linii i nie wrzuca, a Firmino nie czai się wyłącznie w 16stce. Tak się już nie gra na na najwyższym poziomie. Eriksen środkiem porusza się tyle samo co i w bocznych sektorach.

Generalnie masz mega sztywne spojrzenie na przypisanie piłkarza do pozycji. Maksowi też brakuje elastyczności, chyba że chodzi o wystawienie Mandzukicia na skrzydle.

Po Twoich słowach można dojść do wniosku, że Zarząd skompletował kadrę nie pozwalającą na grę ani bokami (bo ich nie ma), ani środkiem (bo jest za słaby) :D
No właśnie ta kadra jest taka niekompletna wg mnie, skrzydła, przecież tam ciężko szukać czegoś "wow" na poziom europejski, Costa wieczne kontuzje, Berna nie potrafi strzelać i dogrywać. Środek pola też do poziomu europejskiego nie pretenduje. Nie oznacza to oczywiście, że ta obecna gra jest adekwatna bo nie jest i to bardzo. Ale bez konkretnych wzmocnień to potrzebujemy naprawdę mega trenera, który szybko to odpowiednio poukłada i znajdzie rezerwy tam gdzie Allegri ich nie widzi oraz dużo farta(jak Liverpool z Barcą). Kadrowo chyba Ronaldo przesłania wszystkim obraz, ale tak różowo wg mnie wcale nie jest. Obrona się sypie, pomoc jak wspomniałem to już nie top a atak poza Ronaldo też nie jest jakiś super.
Nowy trener może przynieść podobny efekt jak przychodził Max, dostał w sumie 3 graczy: Evra,Morata,Pereyra ale takich graczy nam brakowało. Teraz jakby przyszedł dobry ŚP, ŚO i skrzydłowy oraz trener z pomysłem na to może być fajnie, ale sam trener musiałby być naprawdę przekotem żeby z tą ekipą wygrać LM.

ODPOWIEDZ