Massimiliano Allegri
- blackadder
- Juventino
Owszem, przyznam. Ale poczytaj proszę o kontuzjach np. w Realu. Na półmetku poprzedniego sezonu mieli 30. A mają tam Antonio Pintusa, chyba najlepszego trenera od przygotowania fizycznego na świecie.Shadow Marshall pisze:Ale sam przyznasz, że taka ilość kontuzji mięśniowych to dosyć dziwna sprawa...
BTW czy ktoś ma jakieś dane same liczbowe odnośnie kontuzji w innych TOPowych klubach?
60 kontuzji, sezon wciąż trwa.

- pumex
- Juventino
@blackadder, miłego podziwiania paździerza przez następne 12 miesięcy życzę. Uśmiechu i pogody ducha równie dobrej jak teraz, gdy ponownie będziemy odpadać z LM, będąc zdeklasowanym przez zespół, który chce grać w piłkę.
Tymczasem ja niezmiennie (i być może naiwnie) liczę, że wszystkie zapewnienia o pozostaniu tego trenerskiego betonu są jedynie zasłoną dymną i próbą uspokojenia sytuacji. Zwolnienie Allegriego to podstawa jakichkolwiek nadziei na przyszły sezon.

Tymczasem ja niezmiennie (i być może naiwnie) liczę, że wszystkie zapewnienia o pozostaniu tego trenerskiego betonu są jedynie zasłoną dymną i próbą uspokojenia sytuacji. Zwolnienie Allegriego to podstawa jakichkolwiek nadziei na przyszły sezon.

- jurson09
- Juventino
Słowa Pjanic'a odnośnie spięcia pomiędzy Allegrim i Adanim.

https://www.goal.com/it/notizie/calciom ... 0ntvd82ffg
Mówienie w ten sposób o nas to brak szacunku. Allegri ma rację, jest tak wielu ludzi, którzy mówią za dużo i nie rozumieją zbyt wiele.

Juve per sempre sara...!!!!
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Dzisiaj Adani:jurson09 pisze:Słowa Pjanic'a odnośnie spięcia pomiędzy Allegrim i Adanim.
Mówienie w ten sposób o nas to brak szacunku. Allegri ma rację, jest tak wielu ludzi, którzy mówią za dużo i nie rozumieją zbyt wiele.
Juve nie kupiło Ronaldo, żeby wygrywać z Chievo. Słowa Allegriego, że nie mogę się wypowiadać o piłce bo nie mam 6 scudetti to arogancja i brak szacunku również wobec tych co oglądają mecze przed tv.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Czego się spodziewałeś? Ogłoszenia, że jego przełożony to taktyczny cymbał, który wystawia go na nieoptymalnej pozycji?jurson09 pisze:Słowa Pjanic'a odnośnie spięcia pomiędzy Allegrim i Adanim.

Byłoby fajnie, ale nikt nie ma już jaj, żeby udzielać takich wywiadów

Niestety takie mamy czasy, że media są ocenzurowane i wykastrowane, więc słyszy się przeważnie "pierdzielenie o szopenie" pod publiczkę zarówno w wywiadach jak i konferencjach prasowych. Aczkolwiek na polu solenia farmazonów Maks ma wyjątkowy talent do sadzenia <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
A mówienie, że Ajax był od nas lepszy tylko w Amsterdamie, to nie jest brak szacunku? Bo ja czytając taką wypowiedź mam wrażenie, że Allegri robi idiotów z ludzi, którzy widzieli ten dwumecz.jurson09 pisze:Słowa Pjanic'a odnośnie spięcia pomiędzy Allegrim i Adanim.
Nie wiem co dokładnie powiedział Adani (na jp nie został zacytowany), ale taka odpowiedź Allegriego to był brak klasy.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wypowiedz Adaniego pokazuje że ta frustracja to nie tylko syndrom Juvepoland, a zauważają to Włosi.
Prawda jest taka że w tym sezonie mieliśmy największą szanse na wygranie LM.
Półfinał z Totkami i Finał. Łatwiejszej drogi nigdy miec nie będziemy.
A patrząc na to jak będzie wyglądać w przyszłym sezonie Barca (De Jong,De Ligt) możemy co najwyżej celować w ćwierćfinał i liczyć na cud.
Do tego
PSG (tutaj najmniejsze obawy)
City
Real
Bayern
Barca
itp
CR to był All In który niestety sprawi że teraz odpalimy 2-3 ważnych graczy by kupić połdarmo wyrobników.
Pożegnamy Sandro,Pjanica,Coste,Dybale
Dokupimy paru czereśniaków i będziemy oglądać SuperMario przez kolejny rok.
Prawda jest taka że w tym sezonie mieliśmy największą szanse na wygranie LM.
Półfinał z Totkami i Finał. Łatwiejszej drogi nigdy miec nie będziemy.
A patrząc na to jak będzie wyglądać w przyszłym sezonie Barca (De Jong,De Ligt) możemy co najwyżej celować w ćwierćfinał i liczyć na cud.
Do tego
City
Real
Bayern
Barca
itp

CR to był All In który niestety sprawi że teraz odpalimy 2-3 ważnych graczy by kupić połdarmo wyrobników.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mateo369
- Juventino
Wiele rzeczy można Maxowi zarzucić ale taktyczny cymbał? Max dał się sprowokować, ale powiedział PRAWDĘ. Dlatego tak was to boli. Bo skoro on do dziennikarza, który jakąś tam wiedzę i renomę ma, mówi: "nie masz zielonego pojęcia o praktyce w tym sporcie" to o ile gorsze zdanie miałby, gdyby czytał czy słyszał tak niedorzeczne komentarze jw.? Max taktycznym cymbałem? Litości... :giveup:jackop pisze:Czego się spodziewałeś? Ogłoszenia, że jego przełożony to taktyczny cymbał, który wystawia go na nieoptymalnej pozycji?jurson09 pisze:Słowa Pjanic'a odnośnie spięcia pomiędzy Allegrim i Adanim.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Taktyczne uzależnienie od przeciętniaka Mandzukicia i Pjanicia na regiście to nie jest przejaw bycia cymbałem? Bez tej dwójki cały nasz system gry się sypie i wyglądamy jeszcze bardziej bezradnie niż zazwyczaj. Jego drużyna jest tak ograniczona taktycznie, że przez 45 min. nie potrafi skonstruować w ofensywie akcji zakończonej strzałem.
Wybacz, nie chce mi się punktować Maksia po raz n-ty. Betonu słowami nie przebijesz.
#AllegriOut
Wybacz, nie chce mi się punktować Maksia po raz n-ty. Betonu słowami nie przebijesz.
#AllegriOut

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Max zapomniał dodać że nie wygrał z Ajaxem bo nie mógł wpuścić z ławki Asamoaha i Lichego 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Bo Ronaldo przyszedł ale fakt, że obrona a szczególnie pomoc nie ma co nawet porównywać do topowych ekip już nieważny?Adrian27th pisze: Prawda jest taka że w tym sezonie mieliśmy największą szanse na wygranie LM.
Nostradamus jakiś czy coś? Poza tym obecny Ajax to wcale nie jest łatwa drużyna.Adrian27th pisze:Półfinał z Totkami i Finał. Łatwiejszej drogi nigdy miec nie będziemy.
No tutaj to już mi brak argumentów na obalenie tej głupotyAdrian27th pisze:A patrząc na to jak będzie wyglądać w przyszłym sezonie Barca (De Jong,De Ligt) możemy co najwyżej celować w ćwierćfinał i liczyć na cud.

Adrian27th pisze:Do tego
City
Real
Bayern
Barca
itp
Tak jest przecież co roku, raz jedni są mocniejsi raz inni, a w tym roku doszedł świetny Ajax i mocny Tottenham.
Adrian27th pisze:CR to był All In który niestety sprawi że teraz odpalimy 2-3 ważnych graczy by kupić połdarmo wyrobników.
Tutaj się nie zgadzam, bo akurat dzięki Ronaldo to jeszcze można finansowo zarobić, wzrost zainteresowania szczególnie na instagramie jest ogromny co też ma znaczenie dla sponsorów. Poza tym nowy kontrakt z adidasem, większe przychody z LM, zapewne zarząd poprzez JEEPA też swoje dołoży(choć dla mnie słabe jest to, że nie mogą znaleźć konkretnego sponsora z poza "rodziny") no i dużo wpadło/wpadnie ze sprzedaży młodych graczy czy też zbędnych jak Sturaro, praktycznie sfinansowało to Ronaldo Finanse nie są super(cały czas pokutujemy po cacioppoli) ale nie ma też tragedii.
- Dybala 4ever
- Juventino
Nie będę się rozwodzić nad Allegrim, koledzy wyczerpali temat. To jest oczywiste, że nie ma ani jednego argumentu żeby pozostał. Natomiast za to zamknij się do Adaniego ze Sky po meczu powinien ze skutkiem natychmiastowym dostać kopniaka w swoje 4 litery. Co to ma być?! To jest wypowiedź godna Juventino... Ponoć jesteśmy klubem, który oczekuje dobrych manier od magazyniera, piłkarzy na trenerze i jego sztabie skończywszy! Więc pora egzekwować takie coś!
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Mario Mattioli dla RadioRadio
Agnelli osobiście zadzwonił do Pepa. Guardiola jest marzeniem Juve, Hiszpan jak najbardziej rozważa naszą ofertę.
Obecnie morale graczy jest na bardzo niskim poziomie i dużo piłkarzy rozważa transfery. Przyjście Guardioli zmieniłoby diametralnie sytuacje.
Agnelli osobiście zadzwonił do Pepa. Guardiola jest marzeniem Juve, Hiszpan jak najbardziej rozważa naszą ofertę.
Obecnie morale graczy jest na bardzo niskim poziomie i dużo piłkarzy rozważa transfery. Przyjście Guardioli zmieniłoby diametralnie sytuacje.