Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 10:43

A ja tam uparcie twierdzę, że trenerem będzie tylko Włoch. Był już kiedyś taki jeden co z walizkami do Turynu wjechał, ale nagle się spakował bo chciał pełnej kontroli nad klubem, a nie tylko przytakiwać prezesom/dyrektorom. Ten klub do w rozgrywkach europejskich zwykłe kopadło dla lepszych od niego i tego nie zmieni żaden CR7. Totalna zmiana podejścia, nowoczesna, a nie zastana włoska mentalność. Wystarczy spojrzeć jak rozwija się piłka w UK, Niemczech itp itd. Jakie stadiony, jaki futbol. Rzygać się chce na to włoskie bagno.

:allegri: na śmietnik
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 11:47

Nie wydajemy komunikatu o zwolnieniu betona, żeby akcje nie poszły w dół to po blamażu spadły o 24%. :D

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 13:43

Spokojnie chłopcy, bez nerwów. El Presidente rzekł "projekt będzie kontynuowany": https://www.football-italia.net/137069/ ... -continues

Z kilku skeczów wybrałem te dwa:
“We’re about to win the eighth consecutive Scudetto and that is extraordinary. Juventus were 43rd in the UEFA rankings and are now fifth, so we have to evaluate the whole situation.”
“We’ve said since the summer that the Champions League is an objective and will be every year. This was a relatively young starting XI tonight, so it can grow with Allegri on the bench – we’ll sit down at the end of the season to discuss the contract, as we said six weeks ago – and we have a club that guarantees the future and continuity of a prosperous future for Juventus.”
Mam cichą nadzieję, że to błędy w tłumaczeniu z włoskiego, bo plecenie takich farmazonów po prostu nie przystoi pierwszemu po Bogu na biało-czarnym okręcie :laugh:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 13:56

na konkurencji to samo więc to raczej nie błąd tłumaczenia

przy okazji jakby ktoś się zastanawiał kto jest winny porażki z Ajaxem to Maks daje odpowiedź
Allegri pisze:Mieliśmy młodego gracza, takiego jak Kean w drugiej połowie, ale po jego wejściu pojawił się efekt domina, ponieważ Kean pozwolił De Jongowi na dłuższe przebywanie przy piłce, a Ajax przejął dzięki temu kontrolę nad spotkaniem.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 14:09

Mam nadzieję, że to tylko taka gadka po Media na spokojnie żeby wyjść z twarzą, a tak na prawdę w tym momencie już szukamy zastępstwa na ławce trenerskiej.

I mam nadzieję że następcą Allegriego będzie ktoś kto wdroży europejski futbol w Juventus co oznacza brak włoskiego trenera no może poza Gasperinim. Bo to co gramy pod wodzą Maksa to taki archaizm którego nikt wśród europejskiego topu nie gra.
Cała Europa gra szybką ofensywną piłkę, z grą na pamięć w ataku pozycyjnym, z piłkami prostopadłymi otwierającymi grę, wykorzystując maksymalnie potencjał drużyny. Maksa widocznie uważa, że jest lepszy od takich trenerów ja Guardiola, Valverde, Klopp czy Pochettino i wszystko robi odwrotnie.
Czyli najważniejsza jest gra w obronie, powolne budowanie akcji bez pomysłu, brak piłek prostopadłych bo są zbyt ryzykowne, brak gry z kontry ponieważ lepiej powoli i bezpieczniej rozegrać do boku i grać milon wrzutek na mecz, i najważniejsze potencjał drużyny nie ważny, liczy się tylko neutralizacja atutów przeciwnika...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 14:20

Maly pisze:przy okazji jakby ktoś się zastanawiał kto jest winny porażki z Ajaxem to Maks daje odpowiedź
Czy ktoś jeszcze na poważnie bierze słowa tego amatora?

Rak nowoczesnego futbolu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 14:25

Najgorsze jest to, że ściągamy za grube chajsy jednego z najlepszych piłkarzy w historii tego sportu, maszynę, a nasz trener nawet nie próbuje gościa jakoś najlepiej wykorzystać. Bo tak na serio, to poza wrzutkami to my w ogóle nie stwarzamy sytuacji dla Ronaldo.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 16:29

Jak możecie żądać zwolnienia najlepszego trenera w historii klubu? No jak? Wy niedobrzy, nieprawdziwi kibice Juventusu! Przecież Allegri jest GWARANTEM, dzięki jego geniuszowi klub regularnie zdobywa scudetto i dochodzi do ćwierćfinału LM. Hajsy się zgadzają dzięki temu, jak to tłumaczył jeden z jego największych forumowych fanów. Jak tego nie rozumiecie to może któryś z członków #teambukol Wam wytłumaczy? Tylko nie wiadomo kiedy powyłażą ze swoich nor, bo strasznie ucichli pewni userzy...

To piękne jak gównostyl wybitnego stratega został upokorzony przez młokosów i noname'ów prowadzonych przez trenera z wizją i niesamowitym warsztatem. Allegri może podać rękę Mourinho i trzymając się za nie mogą razem odejść z futbolu na zawsze. NIE dla trenerskich dinozaurów!

Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
MARIAN PAŹDZIOCH

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 17:17

fazzi pisze:Najgorsze jest to, że ściągamy za grube chajsy jednego z najlepszych piłkarzy w historii tego sportu, maszynę, a nasz trener nawet nie próbuje gościa jakoś najlepiej wykorzystać. Bo tak na serio, to poza wrzutkami to my w ogóle nie stwarzamy sytuacji dla Ronaldo.
cos tu sie nie zgadza. uwazasz ze jednego z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu - przeczytaj uwaznie sam co napisales: jednego z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu - stac tylko na to aby wykrorzystywał sytuacje stwarzane mu przez kolegow to jest gowno a nie jednym z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu. w hisotrii tego sportu gralo miliard zawodnikow i slabo by wygladalo jakby jeden z najlepszych wsrod tego miliarda specjalizowal sie tylko w dokladaniu nogi.

ale nikogo kto obserwowal ronaldo od dawna nie moglo to dziwic. ten pilkarz jest tylko i wylacznie dostawiaczem nogi / głowy. nie ma w nim krzty kreacji, drybling co najwyzej przecietny, przeglad pola? slabiutki. dlatego tez wcale nie jest jednym z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu, tylko jednym z najlepszych snajperów w historii tego sportu. to zasadnicza roznica.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 17:45

MARIAN PAŹDZIOCH pisze:
fazzi pisze:Najgorsze jest to, że ściągamy za grube chajsy jednego z najlepszych piłkarzy w historii tego sportu, maszynę, a nasz trener nawet nie próbuje gościa jakoś najlepiej wykorzystać. Bo tak na serio, to poza wrzutkami to my w ogóle nie stwarzamy sytuacji dla Ronaldo.
cos tu sie nie zgadza. uwazasz ze jednego z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu - przeczytaj uwaznie sam co napisales: jednego z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu - stac tylko na to aby wykrorzystywał sytuacje stwarzane mu przez kolegow to jest gowno a nie jednym z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu. w hisotrii tego sportu gralo miliard zawodnikow i slabo by wygladalo jakby jeden z najlepszych wsrod tego miliarda specjalizowal sie tylko w dokladaniu nogi.

ale nikogo kto obserwowal ronaldo od dawna nie moglo to dziwic. ten pilkarz jest tylko i wylacznie dostawiaczem nogi / głowy. nie ma w nim krzty kreacji, drybling co najwyzej przecietny, przeglad pola? slabiutki. dlatego tez wcale nie jest jednym z najlepszych pilkarzy w historii tego sportu, tylko jednym z najlepszych snajperów w historii tego sportu. to zasadnicza roznica.
Na przestrzeni tego sezonu można odnieść wrażenie, że Ronaldo to był zbędny zakup. Ligę i tak byśmy wygrali,a piłkarz takiego formatu nie pokaże nic w zespole z przeciętniaków i trenera, który tylko myśli o jakimś farfoclu na 1:0 i bronieniu wyniku. Można było lepiej wykorzystać te 130 mln. Z punktu marketingowego to Ajax przyciągnie sobie więcej kibiców niż Juventus grający taką piłkę z Ronaldo ::/:

Mnie zastanawia Bernardeschi. Kiedy on ostatnio strzelił bramkę? Dlaczego on jest taki wolny w podejmowaniu decyzji? Zawsze musi holować piłkę, szybkie odegranie lub strzał chyba dla niego nie istnieje. Nikt tego nie widzi (w sensie trenerzy)? Dla mnie on jest tak samo mizerny jak Dybala. Pech chciał, że tak teraz jak sezon temu o tej porze nie ma z nami Costy ani Cuadrado a piłkarze o takiej charakterystyce są potrzebni by coś w tym zastanym Juve rozruszać. Zgasł całkowicie Cancelo, o Aleksie Sandro szkoda cokolwiek mówić.

W środku wczoraj to Can miał ciekawe wejścia z piłką i chyba tylko on zasługuje by być tu w przyszyłm sezonie, no i może Bentancur. Matuidi to jakaś kaleka, a Pjanic nie ogarnia roli która została mu powierzona.

W ogóle dziwne, ze w meczu który wymaga dużej prezycji w rozgrywaniu z przodu Max zdecydował się na Matuidiego kosztem Bentancura

Rugani moim zdaniem zagrał ok, niech nikt nie wymaga, że taki młody obrońca nie będzie popełniał błędów. Trochę jednak powinni nauczyć go cwaniactwa, bo De Ligt rozpycha się łapami na wszystkie strony i sędziowie nic z tym nie robią. Wczoraj wystarczyło lekko go pchnąć w plecy przy wyskoku tak jak on to robi i wielkie g by zrobił a nie gola

Ronaldo nie ma z kim tu grać, sie wpierdzielił na mine, Real był dla niego idealny, ale bardziej mnie to martwi przez pryzmat Juventusu niż niego

FORZA JUVE!!!
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 17:58

Ludzie, w tej ekipie dosłownie nikt nie gra. Każdy kto przychodzi do Juve notuje regres. Na początku przychodzi ktoś z nowego klubu to ma jeszcze stare utrwalone dobre wzorce i na początku błyszczy, ale czas nigdy nie gra na korzyść gracza. Pod okiem Maxa żaden zawodnik się nie rozwinął. Nikt nie zanotował progresu, wszyscy w dół.

Conte przynajmniej poskładał, odzyskał i wypromował kilku graczy, to trzeba uczciwie przyznać.

Natomiast Allegri nikogo. Na swój sposób jednym beneficjentem filozofi Maxa może być Mario, ale powiedzmy, że to też sprawa dyskusyjna. Ja bym to ujął tak, że chłop ma po prostu gwarantowane miejsce w podstawie i pewnie jest zadowolony, bo w żadnym innym topowym klubie by tego nie zasmakował już.

Na dzień dzisiejszy nie ma co jeździć po poszczególnych graczach, tylko trzeba na spokojnie ocenić ich wartość pod skrzydłami nowego trenera, bo może się okazać, że to wcale nie oni są problemem.

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 18:11

Zapowiadam wszem i wobec, nie obejrzę żadnego meczu Juventusu do odwołania. Piszę o tym w tym temacie, ponieważ stan ten przerwać będzie mogła wyłącznie zmiana trenera.

Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać rożnych rezultatów. Miło było, ale zmęczyło mnie to szaleństwo.

Narka.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 18:29

Kod: Zaznacz cały

Massimiliano Allegri will renew his contract with Juventus until 2021 at the end of the season. [Gazzetta]
Podobnie jak niektórzy, rezygnuję z oglądania tego paździerza w najbliższym czasie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 18:41

zakiii pisze:

Kod: Zaznacz cały

Massimiliano Allegri will renew his contract with Juventus until 2021 at the end of the season. [Gazzetta]
Wszystko więc układa się w całość- Mandżukić dostał nie bez powodu na 2 lata dłużej, teraz z Allegrim będzie podobnie więc czekają nas męczarnie ale ja też wysiadam.

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2019, 18:51

Poczekam oficjalnie na jakieś oficjalki, bo żaden normalny człowiek nie uwierzyłby w to co tu się pisze. Nie dość, że mamy nie zwolnić Maxa, to jeszcze przedłużenie kontraktu??? Czy ktoś tu coś bierze w tym zarządzie? To się nie mieści w głowie :sciana: . Ja mam dość, spłynęła nawet po mnie ta wczorajsza porażka, ale te kolejne informacje o Allegrim, które napływają, przerażają mnie. To nie jest 1 kwietnia.

Szkoda, że to nie Polska, bo mógłbym mieć nadzieję, że skoro zarząd nie ma jaj, to kibice wywiozą w końcu tego pseudotrenera na taczkach, ale to nie we Włoszech. Tam minimalizm wychodzi ze wszystkich.

Przedłużenie do 2021 roku?! Obudźcie mnie z tego koszmaru, bo to się nie dzieje naprawdę ;(

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
ODPOWIEDZ