Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 22:08

A może będziecie sobie na priv pisać te uprzejmości? bo człowiek wchodzi na forum, widzi że są nowe posty w temacie, wchodzi a tu 2-3 osoby kłócą w tematach na które i tak nie mają wpływu. Dajcie sobie przysłowiowo po razowi (słownie) :P i skończcie już.

A co do Maxa, zastanawia mnie co dalej ze współpracą. Z jednej strony jest stabilizacja, klub nawet jak by jakimś cudem nie wygrał Scudetto to na pewno byłby w czubie i grał w LM. Z drugiej strony chciałoby się czegoś więcej, np wygrania LM :P Wiem że mówię banały ale ciekawi mnie zdanie zarządu, czy jednak ciągłość, stabilizacja, czy jednak pewno ryzyko, większe transfery o odpuszczenie trochę Serie A i rzucenie się na LM. Sam nie wiem

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 22:13

no i z totkami zdarzył się cud, taka prawda, każdy kto oglądał ten mecz i nie jest ślepo zapatrzony w Maksia i jego cudowne cyniczne zwycięstwa widział, że graliśmy w tym meczu jedną wielką kopę i tylko cud sprawił, że przeszliśmy dalej

a kolejne sezony? cóż... zdałem sobie sprawę, że liga jest tak słaba na naszym tle, że wygrywanie jej to obowiązek z jakimkolwiek trenerem a że Maks w pierwszym sezonie pozytywnie mnie zaskoczył to dlaczego z nim na ławce miałem w drugim oczekiwać i wierzyć w słabszą kampanię? w tym natomiast mogę się przyznać, że nie wierzyłem w 1/2 a w 1/4 tylko przy szczęśliwym losowaniu, losowanie było średnie ale szczęśliwie udało nam się przejść, tyle ;] w kolejnym sezonie także w LM nie wierzę, że z Maksiem zajdziemy daleko - pierwszy lepszy przeciwnik i out - na dziś tak to widzę i dlatego chciałbym zmiany trenera

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 13:42

The only credit lies with the players. As for myself, I sometimes helped them lose. I enjoy the difficult moments more.

No i już wiemy dlaczego oglądamy ciągle takie tuzy jak Mario czy Matuidi bądź Pjanica na regiscie.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 20:44

"OFICJALNIE: Massimiliano Allegri trenerem Juve w sezonie 2018/19! Max porozumiał się dzisiaj z zarządem klubu co do budowy Juventusu 8.0 i to on zostaje na ławce trenerskiej.

Zadowoleni?

via: JuvePoland News"

na fejsie JP.

Ja zadowolony :dance2: :dance2: :dance2:

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:07

Za pozostaniem Maxa
65% [ 131 głosów]

Przeciwko pozostaniu Maxa
34% [ 70 głosów]

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:51

albertcamus pisze:"OFICJALNIE: Massimiliano Allegri trenerem Juve w sezonie 2018/19! Max porozumiał się dzisiaj z zarządem klubu co do budowy Juventusu 8.0 i to on zostaje na ławce trenerskiej.

Zadowoleni?

via: JuvePoland News"

na fejsie JP.

Ja zadowolony :dance2: :dance2: :dance2:
Nieszczególnie jestem zadowolony, ale się tego spodziewałem, płakał nie będę. Poczekam co przyniesie przyszły sezon, a nuż będę zdziwiony i Allegri zacznie w końcu grać ładniejszą piłkę. Boję się jednak, że stylowo będą to męczarnie jak w tym sezonie, o ile nie gorzej. Zobaczymy, teraz czas odpocząć i naładować akumulatory na przyszły sezon ;)

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:17

najśmieszniejsze w tym newsie na FB było to, że Maks niby chciał, żeby nikt więcej już poza Asą, Lichym i Buffonem nie odszedł :) ciekawe marzenia

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:23

No właśnie były informacje o jakiejś mitycznej liście Maksa, w której przedstawił swoje żądania, które warunkowałyby jego pozostanie. Zupełnie jak za Conte :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:35

Maly pisze:najśmieszniejsze w tym newsie na FB było to, że Maks niby chciał, żeby nikt więcej już poza Asą, Lichym i Buffonem nie odszedł :) ciekawe marzenia
jackop pisze:No właśnie były informacje o jakiejś mitycznej liście Maksa, w której przedstawił swoje żądania, które warunkowałyby jego pozostanie. Zupełnie jak za Conte :prochno:
dodając do tego słowa Marotty, że Juventus trudno jest jeszcze bardziej wzmocnić, to na liście Maxa mogły się znaleźć nazwiska obecnych zawodników Juventusu ;)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:42

Allegri oczekuje, by drużyna nie została osłabiona po zmianach, do jakich już dochodzi: Asamoah, Buffon i Lichtsteiner już pożegnali się z Juventusem, Mandżukić ma propozycje z Chin i Niemiec, Sturaro przebiera w ofertach włoskich klubów, przyszłość Marchisio stoi pod znakiem zapytania. Oprócz tego czekamy na zastępce Szczęsnego oraz na potwierdzenie, że Benatia i Alex Sandro zostaną w Turynie.
a może chodzi o to, że on się na odejście tych zgodził i ma nie odejść nikt więcej? ;) nieeee, to nie możliwe - przecież na tej liście jest Mario i Sturaro a ich na pewno Maksio by nie odpalił

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:57

Sturaro może już spokojnie odejść, bo dołączy do nas co najmniej trzech Włochów (Perin, Caldara, Darmian; licząc Spinę już 4 pewnych).
Mandzukic chyba przestał mieć status nietykalnego tak z 5 kolejek przed końcem, być może coś odpyskował za niewystawienie go w 11 w którymś meczu :prochno:
Marchisio nigdy nie był w układance Maxa istotny, więc ci gracze mogą nas jeszcze opuścić.

cieslik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 23:10

Max dzisiaj przegrał bezpośredni pojedynek z Conte... Antonio rozłożył naszego obecnego treneiro na łopatki - było widać schematy w drużynie niebieskich, ewidentnie, a Allegri nie potrafił nawet dokonać odpowiednich zmian. :)

"Od kiedy przybyłem do Juventusu cel na każdy sezon jest jeden - zdobycie scudetto. Dlatego niezrealizowanie go traktuje jako porażkę." M.Camoranesi
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 07:48

cieslik pisze:Max dzisiaj przegrał bezpośredni pojedynek z Conte... Antonio rozłożył naszego obecnego treneiro na łopatki - było widać schematy w drużynie niebieskich, ewidentnie, a Allegri nie potrafił nawet dokonać odpowiednich zmian. :)
Przecież po jego zmianach z 3:7 zrobiło się 7:7... ;)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 08:07

a to nie białych trenowali Antek i Carlo?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 08:33

Maly pisze:a to nie białych trenowali Antek i Carlo?
Sugerujesz, że Max'a zgubiło kunktatorstwo i przy 3:7 nakazał bronić wyniku? :prochno:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
ODPOWIEDZ