Jeff Ekhator
- YouCantCMe
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeff Ekhator

Data urodzenia: 11.11.2006
Miejsce urodzenia: Genua, Włochy
Pełne imię i nazwisko: Jeff Ekhator Osayuki
Nardowość: włoska, nigeryjska
Pozycja główna: ŚN
Dodatkowe pozycje: LN, CN
Wartość rynkowa: 18 mln euro
Koszt transferu: 16 mln euro (Puczka wliczony - 5 mln) + 2 mln w dodatkach (Romano)
Kariera: Genoa U19, U20 (2023-24) Genoa CFC (2024-2026) Juventus (2026-
Zarobki: 1,3 miliona euro na rok (Schira)

Data urodzenia: 11.11.2006
Miejsce urodzenia: Genua, Włochy
Pełne imię i nazwisko: Jeff Ekhator Osayuki
Nardowość: włoska, nigeryjska
Pozycja główna: ŚN
Dodatkowe pozycje: LN, CN
Wartość rynkowa: 18 mln euro
Koszt transferu: 16 mln euro (Puczka wliczony - 5 mln) + 2 mln w dodatkach (Romano)
Kariera: Genoa U19, U20 (2023-24) Genoa CFC (2024-2026) Juventus (2026-
Zarobki: 1,3 miliona euro na rok (Schira)
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2026, 10:24 przez YouCantCMe, łącznie zmieniany 3 razy.
- Tony Montana
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Ta kwota to chyba jakiś żart. Koszt transferu: 16 mln euro + 2 mln w dodatkach + Puczka (5 mln). Czyli potencjalnie można przyjąć w przybliżeniu, że będzie nas kosztował 23 miliony, w najlepszym wypadku minimum 21 milionów. A chłop w wieku 20 lat dosłownie NIC jeszcze nie pokazał (a chociażby w Barcelonie czy Bayernie w ostatnich latach pierwsze skrzypce potrafili grać zawodnicy w wieku 18-20 lat).
Ciekawe jak to jest, że kiedy my sprzedajemy np. Moise Keana (fakt, że po beznadziejnym sezonie ale jednak) to nie potrafimy wyciągnąć nawet marnego piętnastaka (a facet był i jest reprezentantem kraju, grał w 3 z 5 najmocniejszych lig, jest posiadaczem kilku rekordów typu "najmłodszy zawodnik, który...") a tutaj za totalnego nołnejma lekką ręką płacimy ponad 20 melonów.
No nic, tak jak każemu zawodnikowi przychodzącemu do Juventusu będę mu kibicował i liczę, że odpali ale kwota to jest dla mnie nieporozumienie.
Ciekawe jak to jest, że kiedy my sprzedajemy np. Moise Keana (fakt, że po beznadziejnym sezonie ale jednak) to nie potrafimy wyciągnąć nawet marnego piętnastaka (a facet był i jest reprezentantem kraju, grał w 3 z 5 najmocniejszych lig, jest posiadaczem kilku rekordów typu "najmłodszy zawodnik, który...") a tutaj za totalnego nołnejma lekką ręką płacimy ponad 20 melonów.
No nic, tak jak każemu zawodnikowi przychodzącemu do Juventusu będę mu kibicował i liczę, że odpali ale kwota to jest dla mnie nieporozumienie.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2026, 22:29 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tony Montana
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Jeszcze napiszę tak - lepiej dla naszego zdrowia psychicznego, żeby ten Daffara nie odpalił w Parmie. Oby się przypadkiem nie okazało za 5 lat, że pozbyliśmy się dobrego bramkarza, którego aktualnie bardzo potrzebujemy za 1/4 ceny przeciętnego napastnika.
Fakt, zawsze traktuję z pewną dozą ostrożności zawodników, którzy jakoś prześlizgnęli się obok systemu szkolenia (rozumiem przez to brak spotkania w jakiejkolwiek młodzieżówce) ale kto wie co z niego wyrośnie, recenzje zebrał po tym sezonie bardzo dobre.
Nie podoba mi się ta kwota za Ekhatora.
Fakt, zawsze traktuję z pewną dozą ostrożności zawodników, którzy jakoś prześlizgnęli się obok systemu szkolenia (rozumiem przez to brak spotkania w jakiejkolwiek młodzieżówce) ale kto wie co z niego wyrośnie, recenzje zebrał po tym sezonie bardzo dobre.
Nie podoba mi się ta kwota za Ekhatora.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Byli Pjaca i Adzic, jest Ekhator... Przynajmniej Włoch więc nie będzie miał problemu z aklimatyzacją.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 71 razy
- Otrzymał podziękowanie: 358 razy
Kolejny z wielu bezsensownych transferów JJ w ostatnich latach. Jeszcze dołóżmy do niego 40 mln za 1 bramkowego Muaniego (bo kocha...) i wszystko będzie cacy, atak będzie wysoce jakościowy.

- marcinek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
ja tylko tak tutaj to zostawię:
"Denzel Dumfries przeszedł do Realu Madryt za 20 milionów euro."
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 55 razy
https://www.juventus.com/en/news/articl ... s-01-07-26
Oficjalnie zapłacono 16,4 + 2 bonusu, Puczki pewnie za darmo nie oddadzą, czyli bardziej wychodzi, że to będzie 11 + Puczka za którego Genoa da 5 baniek wg doniesień mediów.
Transfer z rodzaju takich jakie powinien Juventus próbować, nie stać klubu na dobrych topów już ukształtowanych, ogranych w Europie. Za talenty, które cokolwiek pokażą Anglicy są wstanie dawać nawet 40/50 baniek. Takie są realia, czy akurat ten gracz okaże się strzałem w "10" to się okaże. Ale tak trzeba właśnie działać, nie żaden Koop, Luiz, Gonzalez, Kelly czy inny Concencaio. Giuntoli to była największa tragedia jaka spotkała Juve w historii.
Oficjalnie zapłacono 16,4 + 2 bonusu, Puczki pewnie za darmo nie oddadzą, czyli bardziej wychodzi, że to będzie 11 + Puczka za którego Genoa da 5 baniek wg doniesień mediów.
Transfer z rodzaju takich jakie powinien Juventus próbować, nie stać klubu na dobrych topów już ukształtowanych, ogranych w Europie. Za talenty, które cokolwiek pokażą Anglicy są wstanie dawać nawet 40/50 baniek. Takie są realia, czy akurat ten gracz okaże się strzałem w "10" to się okaże. Ale tak trzeba właśnie działać, nie żaden Koop, Luiz, Gonzalez, Kelly czy inny Concencaio. Giuntoli to była największa tragedia jaka spotkała Juve w historii.