# 29 Michele Di Gregorio
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
# 29 MICHELE DI GREGORIO

Data urodzenia: 27.07.1997
Miejsce urodzenia: Mediolan, Włochy
Debiut w Juve: 19.08.2024
Kwota transferu do Juventusu: 4,50 mln € (wypożyczenie) + 14,3 mln € (obowiązek wykupu)
Obecne zarobki: 2 mln € + bonusy
Szczegóły

Data urodzenia: 27.07.1997
Miejsce urodzenia: Mediolan, Włochy
Debiut w Juve: 19.08.2024
Kwota transferu do Juventusu: 4,50 mln € (wypożyczenie) + 14,3 mln € (obowiązek wykupu)
Obecne zarobki: 2 mln € + bonusy
Szczegóły

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Dawno nie widziałem takiego czereśniaka w Juve na bramce.
Najgorszy transfer od lat. Rozwiązać kontrakt ze Szczęsnym i zatrudnić takiego pacześniaka na 1szego bramkarza to szczyt deb.ilizmu Głupoliego i jeszcze większy szczyt deb.ilizmu Niemotty, że stawia na tego frędzla.
Gościowi najpierw De Szilio ładuje sito z główki, a następnie Rudzielec fauluje w polu karnym i tylko fart (wcześniejsza ręka) ratuje nas przed 0:2 z Empoli.
Najgorszy transfer od lat. Rozwiązać kontrakt ze Szczęsnym i zatrudnić takiego pacześniaka na 1szego bramkarza to szczyt deb.ilizmu Głupoliego i jeszcze większy szczyt deb.ilizmu Niemotty, że stawia na tego frędzla.
Gościowi najpierw De Szilio ładuje sito z główki, a następnie Rudzielec fauluje w polu karnym i tylko fart (wcześniejsza ręka) ratuje nas przed 0:2 z Empoli.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Lepszy od Perina nie jest. Od żadnego innego rezerwowego bramkarza Juve z ostatnich 20 lat też nie. Taka tam konkluzja z czatu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Polałbym Wam obu.
. Ja już po Milanie uważam, że chłop jest śmieszny. Karnego strzelono w niego i on piłki nie odbił, a drugi gol to kuriozum. Te jego rozgrywanie piłki z Brugge to też powinien być out 0:1. To sabotażysta od neapolitańskiego agenta ciemności.
. Kiedyś mieliśmy Manningera, Abbiatiego - bardzo solidnie zastępowali Buffona bez zastrzeżeń. To rzeczywiście nie wiem czy w odmętach głębszej przeszłości nie należy szukać bardziej kuriozalnego gościa.
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Kolejny a którego daliśmy się nabrać po jednym udanym sezonie .
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Michele #DiGregorio is a #Juventus’ player on a permanent deal. Triggered and reached the conditions for the obligation to buy (€13,5M + 2M as bonuses) from #Monza. Contract until 2029 (€2,2M/year).
Via @nicoschira
Genialny bramkarz, jedynka na lata
a jeszcze jakie genialne warunki to musiały być...
Via @nicoschira
Genialny bramkarz, jedynka na lata

- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Giuntoli z Mottą bo "nogami dobrze gra"
Janusze z JP, na czele ze mną, już tak entuzjastycznie nie byli nastawieni, o ile pamiętam. No ale tamci biorą miliony i milionami obracają, mają doświadczenie, muszą wiedzieć lepiej, prawda?
Najlepsze, że przy normalnym trenerze, to ławę by grzał, Perin lepszy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Płaczecie a większość szczała że szczęścia że bierzemy najlepszego bramkarza ligi i to jeszcze wygrywamy wyścig z Liverpoolem.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie no najlepiej to by było jakby Di Gregorio był bramkarzem sezonu przez 5 lat z rzędu i kosztował max 20 mln. To by był dobry deal.
Prawie 20 lat z Buffonem w bramce robi ludziom sieke z mózgu.
Przypomnijcie ile dobrych sezonów i lat miał Alisson jak szedł do Liverpoolu za ponad 60 mln. Elo.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Oldafizacji forum ciąg dalszy. Jak rzucacie takie dyrdymały, jak wyżej wspomniany, to je udowodnijcie. Większość sikała... znajdź te kilkanaście postów i policz jaki to procent całości opinii o Di Gregorio. Ja pamiętam, że wiekszość miała go za ryzykownego jednosezonowca, który dopiero pierwszy dobry sezon rozegrał w wieku 26 lat.
Ja jestem ciągle w tym samym miejscu co w momencie transferu, czyli neutralność. Ani mnie nie przekonał do siebie, ani jakoś specjalnie nie zniechęcił, ot, solidny ligowiec, raczej ktoś na ławkę. Wolałbym teraz w lato brać wolnego Skorupa, albo mając solidnego Perina, kombinować po taniości ze Spezii Drągowskiego który jak grał to wyglądał dobrze, co udowadnia też w Panathinaikosie.
I tak wyszło lepiej niż Interowi z Martinezem za 13,5 mln. Gość 90 minut w pucharze i tyle go widzieli. A Sommer w tym sezonie bardzo przeciętnie broni.
Ja jestem ciągle w tym samym miejscu co w momencie transferu, czyli neutralność. Ani mnie nie przekonał do siebie, ani jakoś specjalnie nie zniechęcił, ot, solidny ligowiec, raczej ktoś na ławkę. Wolałbym teraz w lato brać wolnego Skorupa, albo mając solidnego Perina, kombinować po taniości ze Spezii Drągowskiego który jak grał to wyglądał dobrze, co udowadnia też w Panathinaikosie.
I tak wyszło lepiej niż Interowi z Martinezem za 13,5 mln. Gość 90 minut w pucharze i tyle go widzieli. A Sommer w tym sezonie bardzo przeciętnie broni.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Mnie najbardziej dziwi ciągłe wywlekanie tematu Szczęsnego, jakby ktoś go z Juventusu wyrzucił za fraki na bruk. Sam mówił o tym, że określił się Giuntoliemu, że nie chce przedłużać kontraktu, więc Giuntoli już potem nie naciskał, tylko zaczął rozmowy z Di Gregorio. Założenie było takie, żeby Wojtka sprzedać do Arabów i w ten sposób bezkosztowo wymienić go na bramkarza na lata. Więc główny mankament całej tej historii dla mnie jest taki, że jak zwykle Giuntoli chciał jedno, a wyszło drugie, bo sprzedaż do Arabii nie wypaliła i do interesu trzeba było dorzucić.
Do postawy Di Gregorio nic nie mam. Nie urzekł mnie, choć uważam, że są mecze, w których odwala kawał naprawdę dobrej roboty, a i tak mało się wtedy o tym mówi, choćby wczoraj. Nie ustrzegł się paru pomyłek, ale i Wojtek nie był od nich wolny. Meczów nam nie zawala, a potrafi dać od siebie coś ekstra.
Ja póki co mam do tego transferu stosunek coś pomiędzy neutralnym a małym plusem. W każdym razie nie widzę powodów do narzekań, większe problemy mamy gdzie indziej.
Do postawy Di Gregorio nic nie mam. Nie urzekł mnie, choć uważam, że są mecze, w których odwala kawał naprawdę dobrej roboty, a i tak mało się wtedy o tym mówi, choćby wczoraj. Nie ustrzegł się paru pomyłek, ale i Wojtek nie był od nich wolny. Meczów nam nie zawala, a potrafi dać od siebie coś ekstra.
Ja póki co mam do tego transferu stosunek coś pomiędzy neutralnym a małym plusem. W każdym razie nie widzę powodów do narzekań, większe problemy mamy gdzie indziej.
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zabawne, bo na CBSie co mecz mówią, że ma interwencję godną Buffona. Mam mocno potwierdzone wrażenie, że wielu tutaj odkleiło z oczekiwaniami, realizmem jakim klubem jest obecnie Juventus i tak dalej.
Wszyscy źli, wszyscy won.

Wszyscy źli, wszyscy won.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
"Di Gregorio" i "bramkarz na lata" nie pasują do siebie jeśli mówimy o Juventusie.
Fakt... jedyny plus, że chyba jeszcze nic nie zeszmacił wzorcowo ale punktów to nam za wiele też nie dał, a przypomnę - rozmawiamy o bramkarzu najlepiej opłacanym w całej lidze.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?