# 27 Andrea Cambiaso

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2024, 21:02

Muszę się uderzyć w pierś, bo byłem przekonany (a komentator mnie w tym utwierdził), że tragiczne podanie do nikogo z 28 min. to był on. Okazało się, że głąb Flaković. Gdybym wiedział wcześniej to powstrzymał bym się od komentarza pomimo kilku innych błędów wyłapanych przeze mnie i 'Czatowników Juvepoland'.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2024, 22:51

Nic się nie stało kolego z Częstochowy. Jesteśmy jedną wielką rodziną i wybaczamy sobie takie rzeczy.

Obszerny, 20 minutowy skrót - raczej bym nie powiedział, że poziom Aleka Sandro.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 11:35

Wczoraj najlepszy na boisku. Bardzo ofensywny., pod gra, odwazny ( gol i po jego groznym strzale dobil Retegui)

Troche mnie martwi, ze pod Motta wyglada jakos niemrawo . Moze trzeba sprobowac go przesynac na prawa obrone, a na lewa dac defensywnego Cabala ?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 12:56

Oldfan pisze: 11 października 2024, 11:35 Troche mnie martwi, ze pod Motta wyglada jakos niemrawo .
Ofensywa:
  • w tym sezonie 731 minut - 1 asysta i 1 gol (co 365,5 minuty),
  • w zeszłym sezonie 2 389 minut i 2 gole, 3 asysty (co 477,8 minuty).
Oceny wg Whoscored:
  • w tym sezonie 6,82,
  • w zeszłym 6,64.
Faktycznie jakoś tak u Motty niemrawo.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 13:01

szczypek pisze: 11 października 2024, 12:56
Oldfan pisze: 11 października 2024, 11:35 Troche mnie martwi, ze pod Motta wyglada jakos niemrawo .
Ofensywa:
  • w tym sezonie 731 minut - 1 asysta i 1 gol (co 365,5 minuty),
  • w zeszłym sezonie 2 389 minut i 2 gole, 3 asysty (co 477,8 minuty).
Oceny wg Whoscored:
  • w tym sezonie 6,82,
  • w zeszłym 6,64.
Faktycznie jakoś tak u Motty niemrawo.
Wrzucisz jakieś głupie cyferki i myślisz, że coś tym udowodnisz? To kapitalny piłkarz i obejrzyj sobie wczorajszy mecz, a może zrozumiesz o co chodzi. Tylko nie skrót, a mecz i obserwuj ile może dać.

Mam wrażenie, że jesteś typowym zaczepiaczem- dlatego będę cię zlewał jak jechowych na ulicy.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 13:38

Oldfan pisze: 11 października 2024, 13:01 Wrzucisz jakieś głupie cyferki i myślisz, że coś tym udowodnisz? To kapitalny piłkarz i obejrzyj sobie wczorajszy mecz, a może zrozumiesz o co chodzi. Tylko nie skrót, a mecz i obserwuj ile może dać.
Historia zna wielu piłkarzy, którzy raz na jakiś czas potrafili zagrać kapitalny mecz, ale nie utrzymywali takiego poziomu w dłuższym czasie, więc wydaje mi się, że oceniając potencjał lepiej spojrzeć szerzej, dlatego podałem Ci liczby, które świadczą raczej o tym, że ten sezon ma lepszy niż poprzedni. To dobrze. Jak utrzyma to co ma to (zależy od minut) może skończy w okolicy 10 (bramki/asysty) i to będzie świetny wynik, a nie niemrawy jak niemądrze sugerujesz.

I się niepotrzebnie denerwujesz jak ktoś Ci sugeruje mądre rzeczy. Ucz się.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 16:28

Super idoli ma i chyba juz wiadomo skad ten ciag na bramke

Kiedy byłem dzieckiem, moim idolem był Messi. Kiedy dorosłem, był nim Dybala, który jest jednym z najlepszych graczy, jakich widziałem - powiedział Cambiaso dla Goal

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 17:24

Oldfan pisze: 11 października 2024, 16:28 Super idoli ma i chyba juz wiadomo skad ten ciag na bramke

Kiedy byłem dzieckiem, moim idolem był Messi. Kiedy dorosłem, był nim Dybala, który jest jednym z najlepszych graczy, jakich widziałem - powiedział Cambiaso dla Goal
Idole jakich ma sporo dzieciaków czy piłkarzy. Wspaniałe argumenty, znowu takie nie za mądre.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 17:45

szczypek pisze: 11 października 2024, 17:24
Oldfan pisze: 11 października 2024, 16:28 Super idoli ma i chyba juz wiadomo skad ten ciag na bramke

Idole jakich ma sporo dzieciaków czy piłkarzy. Wspaniałe argumenty, znowu takie nie za mądre.
A jak ty byłeś mały i wspierałeś - czy miałeś za idola Alexa Del Piero, to coś mu to umniejsza? Sprawia, że jest gorszy, albo mniejszą legendą, bo dzieci go lubiły? Takie bzdury piszesz, że powinni cię alkomatem sprawdzić.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2024, 18:15

Oldfan pisze: 11 października 2024, 17:45 A jak ty byłeś mały i wspierałeś - czy miałeś za idola Alexa Del Piero, to coś mu to umniejsza? Sprawia, że jest gorszy, albo mniejszą legendą, bo dzieci go lubiły? Takie bzdury piszesz, że powinni cię alkomatem sprawdzić.
Napisałem Ci, że argument że Cambiaso ma ciąg na bramkę bo za dzieciaka podał mu się Messi jest słaby, bo sporo innych dzieciaków też takich idoli ma, a nie każdy ma ciąg na bramkę.
Wygląda to trochę tak jakbyś się wczoraj podniecił jego dobrym występem i na siłę chciał to ogłosić światu, przy okazji wspomniałeś o Mottcie, nie wiadomo w ogóle po co.

Nie wiem po co na siłę chcesz mnie obrazić, ale nie wychodzi Ci to zupełnie. Próbuj dalej, no chyba że się wysilisz na coś merytorycznego i mądrego, to podyskutujemy.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2024, 15:23

szczypek pisze: 11 października 2024, 18:15
Oldfan pisze: 11 października 2024, 17:45 A jak ty byłeś mały i wspierałeś - czy miałeś za idola Alexa Del Piero, to coś mu to umniejsza? Sprawia, że jest gorszy, albo mniejszą legendą, bo dzieci go lubiły? Takie bzdury piszesz, że powinni cię alkomatem sprawdzić.
Napisałem Ci, że argument że Cambiaso ma ciąg na bramkę bo za dzieciaka podał mu się Messi jest słaby, bo sporo innych dzieciaków też takich idoli ma, a nie każdy ma ciąg na bramkę.
Wygląda to trochę tak jakbyś się wczoraj podniecił jego dobrym występem i na siłę chciał to ogłosić światu, przy okazji wspomniałeś o Mottcie, nie wiadomo w ogóle po co.

Nie wiem po co na siłę chcesz mnie obrazić, ale nie wychodzi Ci to zupełnie. Próbuj dalej, no chyba że się wysilisz na coś merytorycznego i mądrego, to podyskutujemy.
W ostatnich latach, to rzadkość aby piłkarz z Juve był najlepszy w ekipie Italii. Pewnie że się podniecam i mi tego nie zabronisz. Chcesz wiecznie płakać, narzekać i szukać dziury w całym? Ok., kwicz dalej, a ja się będę cieszył, bo czasem nawet się zdarza, że wychodzi 11 bez 1 reprezentanta Starej Damy ...

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 12 października 2024, 17:00

Ciekawe kto był trenerem Juve w ostatnich latach, że rzadko ktokolwiek był najlepszy w reprezentacji? Przepraszam, ale mam krótką pamięć i zapomniałem.

EDIT: Dobra już sobie sprawdziłem na wiki, nie ma pytania. Locatelli pozdrawia.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2024, 11:32

Marat87 pisze: 12 października 2024, 17:00 Ciekawe kto był trenerem Juve w ostatnich latach, że rzadko ktokolwiek był najlepszy w reprezentacji? Przepraszam, ale mam krótką pamięć i zapomniałem.

EDIT: Dobra już sobie sprawdziłem na wiki, nie ma pytania. Locatelli pozdrawia.
Widzę ten Allegri tak samo wam w głowach siedzi jak i ja i macie obsesję nadal. To całkiem zabawne .

Ja nadal bym chciał Cambiaso wyżej zobaczyć i teraz przy tych urazach,kartkach, to mógłby dostać szansę.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 13 października 2024, 12:47

Oldfan pisze: 13 października 2024, 11:32 Ja nadal bym chciał Cambiaso wyżej zobaczyć i teraz przy tych urazach,kartkach, to mógłby dostać szansę.
Chyba lepiej jednak uczyć go jak być lepszym lewym obrońcą.

Lewe skrzydło należy do Yildiza, bo realistycznie to jedyna pozycja w podstawie na której może grać. Namaściliśmy chłopaka na przyszłą gwiazdę dając nr 10 po czym na jego pozycję sprowadziliśmy Kupmajnersa, który nie będzie zmiennikiem. Drugi powód to fakt, że na LO zostalibyśmy z Cabalem i Rouhim, którzy nie są gotowi żeby udźwignąć odpowiedzialność. Kolumbijczyk nie powąchał murawy od 1 września.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 października 2024, 19:58

szczypek pisze: 11 października 2024, 18:15 Nie wiem po co na siłę chcesz mnie obrazić, ale nie wychodzi Ci to zupełnie. Próbuj dalej, no chyba że się wysilisz na coś merytorycznego i mądrego, to podyskutujemy.
Podziwiam cię za prowadzenie z nim tej jałowej dyskusji. Owszem, to forum dyskusyjne, ale naprawdę podziwiam :beer:

Obrazek
ODPOWIEDZ