Massimiliano Allegri

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2023, 20:10

Allegri to van Gogh footballu. Nikt się na nim nie poznał za życia. Takiego geniusza nikt nie docenia. Nawet ciapaty kibic nie chce go oglądać.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2023, 22:08

Szwamb pisze:
21 czerwca 2023, 11:24
Ja psychicznie odpuściłem. Umowy na eleven nie mam już (zlikwidowałem), także sobie odpuszczam Juve na jakiś czas. Powiem więcej, przez Maxa obrzydła mi w sumie cała piłka nożna i już mnie tak nie emocjonuje jak kiedyś. Bardziej mnie jarają meczyki na sokkerku.
Zresztą po ruchu na tym forum też widać jak wielu ludzi sobie odpuściło. Obrzydliwie grające Juve + już wiek, w którym mamy dzieci, firmy, inne problemy powodują spadek zainteresowania. Dzieciaków i młodzieży nie ma, bo nie ma czym przyciągnąc. Kibicowanie teraz Juve to jest taka sama egzotyka dla dzieciaków jak kibicowanie w 2003 Hansie Rostock.
O stary wyjąłeś mi to wszystko z ust. Ja nie oglądam Juve od października. Obrzydła mi cała piłka, która jest już bardzo taktyczna. Chciałoby się obejrzeć i poekscytować meczem ulubionej drużyny, ale cóż. Trzeba się pogodzić i sobie odpuścić. Może się tu chłopaki spotkamy jeszcze w nowych lepszych czasach...

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2023, 16:09

z włoski przez
Świat wokół Cristiano Giuntoli wskazuje drogę, aby Max Allegri NIE został trenerem Juventusu również na następny sezon jako nierealne NIE.
Z Neapolu donoszą, jak Max Allegri zastanawia się nad kontynuacją pracy w Juventusie. Natomiast z Turynu ostatnim razem udało nam się coś wydobyć: „Wiemy, że Max Allegri mówi, że jest gotów odejść”.
Moim zdaniem odejście Maxa Allegriego z Juventusu odbyłoby się szybko.
Od poniedziałku do wtorku Cristiano Giuntoli dołączy do Juventusu: to będzie chwila prawdy. [Momblano - Juventibus przez AJ]

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2023, 19:23

Po tym jak pojawiły się informacje o spotkaniu Allegrego z Manną w sprawie planowania mercato, także chęci przedłużenia kontraktu ulubieńca Rabiot, dochodzi kolejny element wskazujący na to, że nie ma się co łudzić i obecny trener zostaje na stanowisku.

Były pomocnik Sassuolo Francesco Magnanelli miałby dołączyć do sztabu Allegrego. On sam wypowiedział się na ten temat na ramach Gazzetta di Modena:

"Nie zaprzeczam, że otrzymałem taką ofertę. Odbyło się spotkanie [albo rozmowa] z Allegrim i zastanawiam się nad tym. Wszystko jest możliwie najbardziej przejrzyste względem Sassuolo. Z pewnością byłaby to dla mnie świetna okazja, chcę się nad tym dobrze zastanowić, nawet jeśli niebawem muszę dać odpowiedź."

Jeszcze jakieś wątpliwości? Jakim cudem oni chcą kontynuować współpracę z kimś takim, brak słów...

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2023, 23:42

Radio Kiss Kiss (blisko Napoli) podało, że z Giuntolim jest mocno na rzeczy. Miał nie uczestniczyć w wyborze nowego trenera jak i w jego prezentacji (konferencji).
Jeszcze tydzień, kończą się urlopy, Giuntoli in, Allegri out i lecimy od zera.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2023, 00:09

O Giuntolim w Juve pisze się o oficjalce pierwszego lipca.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2023, 22:10

Allegri dwukrotnie składał rezygnację z funkcji szkoleniowca Juve i zrzekał się pozostałego wynagrodzenia. Za pierwszym razem złożył rezygnację po dymisji poprzedniego zarządu a drugi raz po zakończeniu poprzedniego sezonu. W obu przypadkach dymisji nie zaakceptował Elkann.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 00:18

Jak dla mnie, zwykły clickbait. Brak wyników, brak boiskowej jakości, absurdalnie wysoki kontrakt przy jednoczesnym braku pucharów. Sprzedajemy piłkarzy, żeby wyrównać straty, a nie puścilibyśmy trenera, który z miejsca dobrowolnie zwolniłby chyba z 35 milionów euro?

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 01:11

MRN pisze:
21 sierpnia 2023, 22:10
Allegri dwukrotnie składał rezygnację z funkcji szkoleniowca Juve i zrzekał się pozostałego wynagrodzenia. Za pierwszym razem złożył rezygnację po dymisji poprzedniego zarządu a drugi raz po zakończeniu poprzedniego sezonu. W obu przypadkach dymisji nie zaakceptował Elkann.
O drugim nie słyszałem, serio tak zrobił?
O pierwszym to jest ciągle powtarzane nieporozumienie - rezygnację złożyli wtedy wszyscy, bo tak się robi korporacyjnie w takich wypadkach. Nie z musu, nie z przepisu, ale tak się robi. Powiedziałbym z etyki, ale pffff nie obrażajmy faktycznie etycznie nielicznych. Więc tak rezygnacja się nie liczy. Taką samą by złożył gdyby wygrał SA i LE, ale wypadła taka afera.

W ogóle gdzie było info o tej drugiej dymisji? :?:

Obrazek
Elohi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 07:16

Bart985 pisze:
22 sierpnia 2023, 01:11
MRN pisze:
O drugim nie słyszałem, serio tak zrobił?
O pierwszym to jest ciągle powtarzane nieporozumienie - rezygnację złożyli wtedy wszyscy, bo tak się robi korporacyjnie w takich wypadkach. Nie z musu, nie z przepisu, ale tak się robi. Powiedziałbym z etyki, ale pffff nie obrażajmy faktycznie etycznie nielicznych. Więc tak rezygnacja się nie liczy. Taką samą by złożył gdyby wygrał SA i LE, ale wypadła taka afera.

W ogóle gdzie było info o tej drugiej dymisji? :?:
Zastanawia mnie ta logika myślenia. Czy każdą sytuację, każdą decyzję, każde słowo jesteś w stanie obrócić na niekorzyść Maxa?
O drugiej dymisji też nie słyszałem. Możesz podać proszę źródło? Była to doskonała okazja do uwolnienia się od gigantycznego kontraktu. Ciekawe co kierowało Johnem, że z niej nie skorzystał

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 07:55

MRN pisze:
a to ciekawe... Przecież zarzekał się, że zostaje w Juve. Przy takich informacjach podaje się źródło. Nie wierzę w to.

"Calma non è importante è l'unica cosa che conta"
Massimiliano Allegri
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 08:03

Piał, że zostaje chyba, że kierownictwo zdecyduje inaczej. Źródło z VS ale jedno z lepszych. Podałem to jako ciekawostkę bo Agresti sam twierdził po zakończeniu sezonu, że dzban gotów jest odejść.

Obrazek
Juvelove

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 08:19

Nikt normalny w tak trudnej sytuacji nie pozbywałby się tak Dobrego Trenera i brawo dla naszego zarządu !

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 08:30

MRN pisze:
22 sierpnia 2023, 08:03
Piał, że zostaje chyba, że kierownictwo zdecyduje inaczej. Źródło z VS ale jedno z lepszych. Podałem to jako ciekawostkę bo Agresti sam twierdził po zakończeniu sezonu, że dzban gotów jest odejść.
Czy ta informacja była podana dla opinii publicznej, czy po prostu jakiś internetowy troll tak o sobie napisał? Źródło słabo przekonujące.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2023, 09:17

A jak z VS może być dla informacji publicznej ? :)

Obrazek
ODPOWIEDZ