Massimiliano Allegri
- Alexinhio-10
- Juventino
O stary wyjąłeś mi to wszystko z ust. Ja nie oglądam Juve od października. Obrzydła mi cała piłka, która jest już bardzo taktyczna. Chciałoby się obejrzeć i poekscytować meczem ulubionej drużyny, ale cóż. Trzeba się pogodzić i sobie odpuścić. Może się tu chłopaki spotkamy jeszcze w nowych lepszych czasach...Szwamb pisze: ↑21 czerwca 2023, 11:24Ja psychicznie odpuściłem. Umowy na eleven nie mam już (zlikwidowałem), także sobie odpuszczam Juve na jakiś czas. Powiem więcej, przez Maxa obrzydła mi w sumie cała piłka nożna i już mnie tak nie emocjonuje jak kiedyś. Bardziej mnie jarają meczyki na sokkerku.
Zresztą po ruchu na tym forum też widać jak wielu ludzi sobie odpuściło. Obrzydliwie grające Juve + już wiek, w którym mamy dzieci, firmy, inne problemy powodują spadek zainteresowania. Dzieciaków i młodzieży nie ma, bo nie ma czym przyciągnąc. Kibicowanie teraz Juve to jest taka sama egzotyka dla dzieciaków jak kibicowanie w 2003 Hansie Rostock.
- Sorek21
- Juventino
z włoski przez
Świat wokół Cristiano Giuntoli wskazuje drogę, aby Max Allegri NIE został trenerem Juventusu również na następny sezon jako nierealne NIE.
Z Neapolu donoszą, jak Max Allegri zastanawia się nad kontynuacją pracy w Juventusie. Natomiast z Turynu ostatnim razem udało nam się coś wydobyć: „Wiemy, że Max Allegri mówi, że jest gotów odejść”.
Moim zdaniem odejście Maxa Allegriego z Juventusu odbyłoby się szybko.
Od poniedziałku do wtorku Cristiano Giuntoli dołączy do Juventusu: to będzie chwila prawdy. [Momblano - Juventibus przez AJ]
Świat wokół Cristiano Giuntoli wskazuje drogę, aby Max Allegri NIE został trenerem Juventusu również na następny sezon jako nierealne NIE.
Z Neapolu donoszą, jak Max Allegri zastanawia się nad kontynuacją pracy w Juventusie. Natomiast z Turynu ostatnim razem udało nam się coś wydobyć: „Wiemy, że Max Allegri mówi, że jest gotów odejść”.
Moim zdaniem odejście Maxa Allegriego z Juventusu odbyłoby się szybko.
Od poniedziałku do wtorku Cristiano Giuntoli dołączy do Juventusu: to będzie chwila prawdy. [Momblano - Juventibus przez AJ]
- mrozzi
- Juventino
Po tym jak pojawiły się informacje o spotkaniu Allegrego z Manną w sprawie planowania mercato, także chęci przedłużenia kontraktu ulubieńca Rabiot, dochodzi kolejny element wskazujący na to, że nie ma się co łudzić i obecny trener zostaje na stanowisku.
Były pomocnik Sassuolo Francesco Magnanelli miałby dołączyć do sztabu Allegrego. On sam wypowiedział się na ten temat na ramach Gazzetta di Modena:
"Nie zaprzeczam, że otrzymałem taką ofertę. Odbyło się spotkanie [albo rozmowa] z Allegrim i zastanawiam się nad tym. Wszystko jest możliwie najbardziej przejrzyste względem Sassuolo. Z pewnością byłaby to dla mnie świetna okazja, chcę się nad tym dobrze zastanowić, nawet jeśli niebawem muszę dać odpowiedź."
Jeszcze jakieś wątpliwości? Jakim cudem oni chcą kontynuować współpracę z kimś takim, brak słów...
Były pomocnik Sassuolo Francesco Magnanelli miałby dołączyć do sztabu Allegrego. On sam wypowiedział się na ten temat na ramach Gazzetta di Modena:
"Nie zaprzeczam, że otrzymałem taką ofertę. Odbyło się spotkanie [albo rozmowa] z Allegrim i zastanawiam się nad tym. Wszystko jest możliwie najbardziej przejrzyste względem Sassuolo. Z pewnością byłaby to dla mnie świetna okazja, chcę się nad tym dobrze zastanowić, nawet jeśli niebawem muszę dać odpowiedź."
Jeszcze jakieś wątpliwości? Jakim cudem oni chcą kontynuować współpracę z kimś takim, brak słów...
- Garreat
- Juventino
Radio Kiss Kiss (blisko Napoli) podało, że z Giuntolim jest mocno na rzeczy. Miał nie uczestniczyć w wyborze nowego trenera jak i w jego prezentacji (konferencji).
Jeszcze tydzień, kończą się urlopy, Giuntoli in, Allegri out i lecimy od zera.
Jeszcze tydzień, kończą się urlopy, Giuntoli in, Allegri out i lecimy od zera.
- MRN
- Juventino
Allegri dwukrotnie składał rezygnację z funkcji szkoleniowca Juve i zrzekał się pozostałego wynagrodzenia. Za pierwszym razem złożył rezygnację po dymisji poprzedniego zarządu a drugi raz po zakończeniu poprzedniego sezonu. W obu przypadkach dymisji nie zaakceptował Elkann.

- B@rt
- Juventino
Jak dla mnie, zwykły clickbait. Brak wyników, brak boiskowej jakości, absurdalnie wysoki kontrakt przy jednoczesnym braku pucharów. Sprzedajemy piłkarzy, żeby wyrównać straty, a nie puścilibyśmy trenera, który z miejsca dobrowolnie zwolniłby chyba z 35 milionów euro?
- Bart985
- Juventino
O drugim nie słyszałem, serio tak zrobił?MRN pisze: ↑21 sierpnia 2023, 22:10Allegri dwukrotnie składał rezygnację z funkcji szkoleniowca Juve i zrzekał się pozostałego wynagrodzenia. Za pierwszym razem złożył rezygnację po dymisji poprzedniego zarządu a drugi raz po zakończeniu poprzedniego sezonu. W obu przypadkach dymisji nie zaakceptował Elkann.
O pierwszym to jest ciągle powtarzane nieporozumienie - rezygnację złożyli wtedy wszyscy, bo tak się robi korporacyjnie w takich wypadkach. Nie z musu, nie z przepisu, ale tak się robi. Powiedziałbym z etyki, ale pffff nie obrażajmy faktycznie etycznie nielicznych. Więc tak rezygnacja się nie liczy. Taką samą by złożył gdyby wygrał SA i LE, ale wypadła taka afera.
W ogóle gdzie było info o tej drugiej dymisji?

- Elohi
- Juventino
Zastanawia mnie ta logika myślenia. Czy każdą sytuację, każdą decyzję, każde słowo jesteś w stanie obrócić na niekorzyść Maxa?Bart985 pisze: ↑22 sierpnia 2023, 01:11O drugim nie słyszałem, serio tak zrobił?MRN pisze: ↑21 sierpnia 2023, 22:10Allegri dwukrotnie składał rezygnację z funkcji szkoleniowca Juve i zrzekał się pozostałego wynagrodzenia. Za pierwszym razem złożył rezygnację po dymisji poprzedniego zarządu a drugi raz po zakończeniu poprzedniego sezonu. W obu przypadkach dymisji nie zaakceptował Elkann.
O pierwszym to jest ciągle powtarzane nieporozumienie - rezygnację złożyli wtedy wszyscy, bo tak się robi korporacyjnie w takich wypadkach. Nie z musu, nie z przepisu, ale tak się robi. Powiedziałbym z etyki, ale pffff nie obrażajmy faktycznie etycznie nielicznych. Więc tak rezygnacja się nie liczy. Taką samą by złożył gdyby wygrał SA i LE, ale wypadła taka afera.
W ogóle gdzie było info o tej drugiej dymisji?![]()
O drugiej dymisji też nie słyszałem. Możesz podać proszę źródło? Była to doskonała okazja do uwolnienia się od gigantycznego kontraktu. Ciekawe co kierowało Johnem, że z niej nie skorzystał
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Volto
- Juventino
a to ciekawe... Przecież zarzekał się, że zostaje w Juve. Przy takich informacjach podaje się źródło. Nie wierzę w to.MRN pisze: ↑21 sierpnia 2023, 22:10Allegri dwukrotnie składał rezygnację z funkcji szkoleniowca Juve i zrzekał się pozostałego wynagrodzenia. Za pierwszym razem złożył rezygnację po dymisji poprzedniego zarządu a drugi raz po zakończeniu poprzedniego sezonu. W obu przypadkach dymisji nie zaakceptował Elkann.
"Calma non è importante è l'unica cosa che conta"
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
- Juvelove
Nikt normalny w tak trudnej sytuacji nie pozbywałby się tak Dobrego Trenera i brawo dla naszego zarządu !
- Ehem
- Juventino
Czy ta informacja była podana dla opinii publicznej, czy po prostu jakiś internetowy troll tak o sobie napisał? Źródło słabo przekonujące.