Massimiliano Allegri
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Problemem jest, że Ci "doświadczeni" są po prostu słabi i sami o niczym nie decydują, w pewnym wieku jeszcze można być chimeryczny. Tutaj mamy problem, że najzwyczajniej w świecie brakuje nam topów, którzy już z niejednego pieca chleb jedli
i potrafiliby sami na boisku dźwignąć drużynę w cięższej chwili. Jeden Chiesa to jest tak naprawdę nic. Loca znika co chwila, Rabiot to bezjajeczny zawodni, Bremer no ok dobry gracz, ale jako te drugi na ŚO do kogoś kto tą obroną będzie kierował, a w Juve na kierownicy z tyłu mamy Danilo Reszta to zwykłe wyrobniki, uzupełnienie składu. Po prostu nie mamy w tej drużynie liderów.
Brakuje nam trenera, ale też brakuje dobrej jakości graczy, młodzi mogą ale wcale nie muszą wskoczyć na jakiś porządny poziom.
i potrafiliby sami na boisku dźwignąć drużynę w cięższej chwili. Jeden Chiesa to jest tak naprawdę nic. Loca znika co chwila, Rabiot to bezjajeczny zawodni, Bremer no ok dobry gracz, ale jako te drugi na ŚO do kogoś kto tą obroną będzie kierował, a w Juve na kierownicy z tyłu mamy Danilo Reszta to zwykłe wyrobniki, uzupełnienie składu. Po prostu nie mamy w tej drużynie liderów.
Brakuje nam trenera, ale też brakuje dobrej jakości graczy, młodzi mogą ale wcale nie muszą wskoczyć na jakiś porządny poziom.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Zawodników złych nie mamy ale brakuje trenera z jajami, który nimi wstrząśnie. Dzban nie ma autorytetu ani charyzmy, nie ma zdolności nie tylko trenerskich co głównie motywacyjnych co widać było wczoraj, nie tylko wczoraj jaka "sportowa złość" i motywacja emanowała z naszych zawodników, którym jak to zauważył Czachowski w Eleven nawet nie zależy zbytnio na tym aby zmazać plamę po meczu z Sass.
- Maly
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Gadasz Adi jak Maks... czy Napoli jak rozjeżdżało ligę rok temu miało doświadczonych Topów? Który Top kierował ich obroną? Jakież to wielkie doświadczenie miał Osimhen, którego nie mają nasi? Z kim w składzie Milan zdobywał Scudetto?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Wygrali ale co dalej? Milan psim swędem spowodowanym karą Juve w kolejnym sezonie awansował do LM, Napoli w tym sezonie na tę chwilę zapowiada się bardzo podobnie. Owszem często zdarza się jednorazowy wyskok, mistrzostwa ale potem gdzieś to ucieka. Zawodnicy zachłystują się sukcesem i gdzieś ten entuzjazm na którym budowali drużynę upada.
Ja mam w kontekście Juve ambicje by weszli na top i na nim zostali a nie tylko się chwilę na nim pojawili. Do tego potrzebni są w mojej ocenie topowi gracze z pewnym doświadczeniem, nie chodzi mi tutaj oczywiście o graczy ~35 lat, którzy będą na rok, ale takich, którzy pograją w klubie 5/6 lat i będą stanowić wsparcie w trudnych chwilach dla młodszych graczy wchodzących do wielkiej piłki a takich nam brakuje bo nikt za takiego nie uważa raczej Danilo, Rabiota czy Szczęsnego. Oczywiście do tego wszystkiego potrzeba odpowiedniej osoby na ławce trenerskiej.
A w kontekście obecnej sytuacji w Juve to ktoś powinien się w końcu zdecydować, albo zostawiają tego Allegreigo i dają graczy jakich chce albo zwalniają i budują drużynę we wspólnej wizji trener-zarząd. Sytuacji w której trener co chwila gada o braku doświadczenia a zarząd ściąga samych młodych jest po prostu idiotyzmem. Allegri to nie trener, który sprawi, że za 2 lat młodzi gracze wskoczą kilka lvl wyżej. Allegri jest pośrednikiem win, najwięcej winni są zarządzający Juve wcześniej i teraz. Jak wizja trenera i zarządu klubu się rozjeżdża to się trenera zwalnia i tyle w temacie.
Ja mam w kontekście Juve ambicje by weszli na top i na nim zostali a nie tylko się chwilę na nim pojawili. Do tego potrzebni są w mojej ocenie topowi gracze z pewnym doświadczeniem, nie chodzi mi tutaj oczywiście o graczy ~35 lat, którzy będą na rok, ale takich, którzy pograją w klubie 5/6 lat i będą stanowić wsparcie w trudnych chwilach dla młodszych graczy wchodzących do wielkiej piłki a takich nam brakuje bo nikt za takiego nie uważa raczej Danilo, Rabiota czy Szczęsnego. Oczywiście do tego wszystkiego potrzeba odpowiedniej osoby na ławce trenerskiej.
A w kontekście obecnej sytuacji w Juve to ktoś powinien się w końcu zdecydować, albo zostawiają tego Allegreigo i dają graczy jakich chce albo zwalniają i budują drużynę we wspólnej wizji trener-zarząd. Sytuacji w której trener co chwila gada o braku doświadczenia a zarząd ściąga samych młodych jest po prostu idiotyzmem. Allegri to nie trener, który sprawi, że za 2 lat młodzi gracze wskoczą kilka lvl wyżej. Allegri jest pośrednikiem win, najwięcej winni są zarządzający Juve wcześniej i teraz. Jak wizja trenera i zarządu klubu się rozjeżdża to się trenera zwalnia i tyle w temacie.
- VulgarTrendkill
- Juventino
Chciałbym już wreszcie zamknąć ten zdecydowanie przydługi temat na forum.
Allegri wy...aj!
Allegri wy...aj!
No Excuses!
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> powinien wylecieć na zbity pysk nie tyle za wyniki, fatalną grę i brak postępów, ale za demoralizacje i deprawacje zespołu.
Łysy robi z Juventusu mentalne szambo i sprowadza nas na poziom rowu mariańskiego. Piłkarze są zdezorientowani, rozbici, apatyczni, zdekoncentrowani i nie przejawiają żadnej woli zwycięstwa. Allegri robi im lobotomię i wpaja tą swoją małostkową, kunktatorską mentalność i promuje na liderów podobne mu miernoty jak Beżowy i Rabiot.
O ile za pierwszej kadencji, miał intuicje, potrafił reagować na wydarzenia na boisku, perfekcyjnie potrafił taktycznie rozgryźć rywala i zaplanować mecz, o tyle dziś nie dość że jeszcze bardziej zradykalizował się w swojej filozofii to w dodatku stracił wszystkie atuty którymi kiedyś nadrabiał swoje wady.
Gdy trzeba było gonić wynik, potrafiliśmy deklasować Bayern Guardioli i absolutnego hegemona jakim wówczas był Real. Jak to się ostatecznie kończyło i co było tego przyczyną wiemy wszyscy, ale dziś nie ma nawet momentów w których Juventus wrzuca wyższy bieg i potrafi odwrócić losy meczu.
Talentu i potencjału u nas sporo, ale dzięki taktykowi z Livorno Ci zawodnicy są mentalnymi wrakami i nie dopuszczają do siebie myśli, że mogą przejąć inicjatywę i zdominować kluby pokroju Bolonii, Sassuolo, Empoli czy innego Frosinone.
Chociaż Ci ostatni to rewelacja rozgrywek, a spisany na straty Di Francesco pięknie rozwija dwójkę naszych chłopaków, którzy za rok pójdą pewnie na handel.
Łysy robi z Juventusu mentalne szambo i sprowadza nas na poziom rowu mariańskiego. Piłkarze są zdezorientowani, rozbici, apatyczni, zdekoncentrowani i nie przejawiają żadnej woli zwycięstwa. Allegri robi im lobotomię i wpaja tą swoją małostkową, kunktatorską mentalność i promuje na liderów podobne mu miernoty jak Beżowy i Rabiot.
O ile za pierwszej kadencji, miał intuicje, potrafił reagować na wydarzenia na boisku, perfekcyjnie potrafił taktycznie rozgryźć rywala i zaplanować mecz, o tyle dziś nie dość że jeszcze bardziej zradykalizował się w swojej filozofii to w dodatku stracił wszystkie atuty którymi kiedyś nadrabiał swoje wady.
Gdy trzeba było gonić wynik, potrafiliśmy deklasować Bayern Guardioli i absolutnego hegemona jakim wówczas był Real. Jak to się ostatecznie kończyło i co było tego przyczyną wiemy wszyscy, ale dziś nie ma nawet momentów w których Juventus wrzuca wyższy bieg i potrafi odwrócić losy meczu.
Talentu i potencjału u nas sporo, ale dzięki taktykowi z Livorno Ci zawodnicy są mentalnymi wrakami i nie dopuszczają do siebie myśli, że mogą przejąć inicjatywę i zdominować kluby pokroju Bolonii, Sassuolo, Empoli czy innego Frosinone.
Chociaż Ci ostatni to rewelacja rozgrywek, a spisany na straty Di Francesco pięknie rozwija dwójkę naszych chłopaków, którzy za rok pójdą pewnie na handel.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
To jest nie pojęte, żeby w topowym klubie ( o ile jeszcze można Juve za takowy uważać), trener za taką grę, wyniki, kontuzje (póki co spokoj) i brak ambicji dalej optował na stanowisku. To szambo po Allegrim będzie wybijać jeszcze długo...
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Klub z łezką w oku wspomina pierwszą kadencje Taktyka i naiwnie liczy że ten zblazowany, wypalony, stetryczały kapeć, który przez dwa lata urlopu cofnął się w rozwoju, nawiąże do tego okresu. Mimo, iż nawet Stevie Wonder by zauważył, że nic na to nie wskazuje.
Idąc tym nostalgicznym tokiem myślenia, już lepiej byłoby zatrudnić Trappattoniego.
Idąc tym nostalgicznym tokiem myślenia, już lepiej byłoby zatrudnić Trappattoniego.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Po meczu z atalantą :
"Jestem zadowolony z punktu i występu” – powiedział Allegri.
“Graliśmy dobrze przez 60 minut, ale mogliśmy zrobić więcej technicznie, zwłaszcza przy ostatnich podaniach. Utrzymywaliśmy się przy piłce, ale Atalanta wysoko naciskała. Teraz mamy tydzień na przygotowanie się do derbów” – dodał trener.
Przed meczem z torino :
„Remis w Bergamo nie był dla nas satysfakcjonujący. Atalanta to mocna drużyna i wczoraj też to pokazali. Jutro będzie zupełnie inny mecz na stadionie. Musimy być na niego gotowi fizycznie i psychicznie” – mówił Allegri.
Czyli co ?
To był dobry mecz czy jednak nie?
Proszę niech zamkną tego pacana w psychiatryku
Wstyd żeby tak żałosny trener z tak ochydną mentalnością prowadził ten klub
"Jestem zadowolony z punktu i występu” – powiedział Allegri.
“Graliśmy dobrze przez 60 minut, ale mogliśmy zrobić więcej technicznie, zwłaszcza przy ostatnich podaniach. Utrzymywaliśmy się przy piłce, ale Atalanta wysoko naciskała. Teraz mamy tydzień na przygotowanie się do derbów” – dodał trener.
Przed meczem z torino :
„Remis w Bergamo nie był dla nas satysfakcjonujący. Atalanta to mocna drużyna i wczoraj też to pokazali. Jutro będzie zupełnie inny mecz na stadionie. Musimy być na niego gotowi fizycznie i psychicznie” – mówił Allegri.
Czyli co ?
To był dobry mecz czy jednak nie?
Proszę niech zamkną tego pacana w psychiatryku
Wstyd żeby tak żałosny trener z tak ochydną mentalnością prowadził ten klub
Ostatnio zmieniony 07 października 2023, 13:50 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Aleexxx
- Juventino
Jak czuję się z tym, że zostałem nazwany kłamcą? Moi przyjaciele od zawsze mówią na mnie Pinokio… Allegri
https://juvepoland.com/2023/09/15/alleg ... e-pinokio/
Gosciu dziala jak polityk, gada to co inwestorzy chca uslyszec. Zrobil z nas klub sredniakow, szczerze chlopa nie lubie. Zero, ktore zyje tylko tak zeby przezyc i nikt go nie zwolni.
Ciekawe czy chodzi sobie jeszcze na obiadki z Agnellim
https://juvepoland.com/2023/09/15/alleg ... e-pinokio/
Gosciu dziala jak polityk, gada to co inwestorzy chca uslyszec. Zrobil z nas klub sredniakow, szczerze chlopa nie lubie. Zero, ktore zyje tylko tak zeby przezyc i nikt go nie zwolni.
Ciekawe czy chodzi sobie jeszcze na obiadki z Agnellim
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Brak sukcesów to trzeba się cieszyć z takich
Max Allegri przed przegranym 5:1 meczem pisze: “Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku“
- del_aleksander
- Juventino
- Podziekował: 2 razy