Massimiliano Allegri
- Bart985
- Juventino
Ufff, mam czyste sumienie.
Spoiler
Bart985
2 lat temu
Umysłowy dramat i syndrom sztokholmski. Co się stało z tym klubem?
Nie dziwne, że Trump wygrywał w Stanach, UK wyszła z Unii, w Polsce karczuje się puszcze – głupota rządzi światem
2 lat temu
Umysłowy dramat i syndrom sztokholmski. Co się stało z tym klubem?

Jak czytam marudzenie i płacz takich jak ty co nadal nie rozumieją jak bardzo się mylili,to jeszcze bardziej cieszę się, ze Max wraca

- Wolf
- Juventino
Cóż, jako długoletniemu kibicowi Realu naprawdę żal mi prawdziwych fanów Juve. Degrengolada tego klubu jest niesamowita, jeszcze trochę (dwa lata Maxa dłużej?) a zacznie się ją porównywać do upadku Milanu, który do tej pory był chyba najlepszym i największym przykładem upadku giganta. Patrząc z boku, dla mnie winne są dwie osoby - Agnelli i Allegri. Każdy z nich ma duży wkład w upadek klubu, począwszy od szczegółów jak zmiana herbu na coś w rodzaju rur kanalizacyjnych, aby "być trendy", przez idiotyczną politykę kadrową po preferowanie i pokazywanie stylu gry, który nawet fanatyka calcio przyprawia o myśli samobójcze. Zresztą o szczegółach nie ma sensu Wam opowiadać, sami znacie je lepiej. Ja po prostu nie wiem czy część osób tu piszących i próbujących bronić obecne wyczyny zdaje sobie sprawę z miary upadku tego klubu. Juve było gigantem. Nie w skali Włoch, ale w skali Europy a co za tym automatycznie idzie świata. Klubem, który nawet wśród topowych rywali w Europie kojarzył się z bardzo niewygodnym i groźnym rywalem. I to powinna być skala oceny i poziom, który powinien określać cel powrotu. Kiedyś Juve w Europie wzbudzało respekt, teraz budzi częściej śmiech i/lub politowanie - mowa oczywiście o LM, bo to są rozgrywki na miarę Juve. A tu czytam, że gdyby nie punkty to Juve byłoby drugie, więc o co chodzi? No mianowicie o to, że dla Juve, tak jak dla Realu, drugie miejsce oznacza porażkę. I takim klubem Juve było i być powinno. Po calciopoli Juve było bardzo sensownie odbudowywane, do czasu. Mam wrażenie, że pierwsze błędy i pękniecie pojawiły się w 2015 a po 2017 posypało się i zaczęła się równia pochyła.
PS. Jeśli mogę prosić o oznaczenie "Madridista" będę wdzięczny.
PS. Jeśli mogę prosić o oznaczenie "Madridista" będę wdzięczny.
- Ocena: 52.94%
- Sorek21
- Juventino
Pięknie napisane.Tak to widzi cały piłkarski świat. Juventus przegrał 5 na 6 spotkań fazy grupowej LM a trener nie został zwolniony za to. Mało tego są tutaj tacy, co go jeszcze bronią. Ile jeszcze można przegrać zanim oczy się otworzą?
- Ocena: 5.88%
- Maly
- Juventino
Przeklejam rekordy Maksia po meczu z Milanem:
Niestety nie notowałem cały sezon jak wspaniale poszło bicie rekordów naszemu taktykowiMilan wygrał oba ligowe mecze przeciwko Juventusowi w Serie A po raz trzeci w przeciągu ostatnich 50 lat, po sezonach 1990/91 i 2009/10.
Juventus przegrał 10 meczów w jednym sezonie Serie A po raz pierwszy od sezonu 2010/11 (wtedy również doznali 10 porażek).
Milan zachował czyste konto w co najmniej trzech kolejnych meczach przeciwko Juve w Serie A, po raz drugi w swojej historii. Wcześniej zdarzyło się to w latach 1988-1989 (cztery kolejne mecze bez utraty bramki).

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Oldfan
- Juventino
Wiesz mnie bardziej tabela przekonuje i to ze bysmy byli na 3 miejscu. Skoro jest tak fatalnie jak tutaj przewrazliwieni ludzie pisza, to by tak nie bylo tak ?
A tym bardziej ze serio nasza ofensywa to chyba w 10 by nie byla jakby spojrzec na urazy,forme itp. Max nie uczy schematow, wiec bez doswidczonych,kreatywnych grajkow jak Di Maria,Pogba,Chiesa, to gra do przodu lezy
Nie chce Vlaho obwiniac, bo daje mu jeszcze czas, ale to przeciez on mial odpowiadac za ciagniecie ekipy i byc liderem? Sredni Milik i Kean wcale gorzej nie wygladali, a moze wrecz pokazywali Serbowi jak sie gra tylem do bramki,czy pokazuje na pozycje
A tym bardziej ze serio nasza ofensywa to chyba w 10 by nie byla jakby spojrzec na urazy,forme itp. Max nie uczy schematow, wiec bez doswidczonych,kreatywnych grajkow jak Di Maria,Pogba,Chiesa, to gra do przodu lezy
Nie chce Vlaho obwiniac, bo daje mu jeszcze czas, ale to przeciez on mial odpowiadac za ciagniecie ekipy i byc liderem? Sredni Milik i Kean wcale gorzej nie wygladali, a moze wrecz pokazywali Serbowi jak sie gra tylem do bramki,czy pokazuje na pozycje
- Toskanski_Ferguson
- Juventino
W końcu dobre informację.
- Maly
- Juventino
Tylko jakby jedno zdanie wyklucza drugie. Ale to pewnie te nowoczesne dziennikarstwo...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Michael_M
- Juventino
Trzeba było robić z klubu szmatę przez 2 lata by ludzie na właściwym stanowisku dostrzegli to co większość kibiców wiedziała już po połowie pierwszego sezonu.
- B@rt
- Juventino
Niekoniecznie. Ja to rozumiem tak, że Juventus chce się rozstać polubownie, redukując koszty, namówić Allegriego na jakąś rekompensatę czy coś w ten deseń, ale w razie gdyby się nie zgodził, to i tak go wywalą, tylko wtedy wiadomo, będzie drożej. A co w rzeczywistości, to cholera jedna wie, po twitterze ta rewelacja krąży w różnych wersjach (widziałem też np. taką, że Juventus chce namówić Allegriego na dobrowolne odejście, ale jeśli się nie zgodzi, to pozostanie na stanowisku, bo klub jednostronnie go nie zwolni), a są i głosy przekonane, że Allegri zostanie na kolejny sezon. Każdemu według potrzeb.
EDIT
Masz rację, jednym okiem przeczytałem i takie są efekty

Ostatnio zmieniony 30 maja 2023, 11:35 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maly
- Juventino
"Jeśli dojdzie do porozumienia, Allegri zostanie zwolniony." (Allegri will be sacked if an agreement is reached.) - jak to możesz rozumieć, że zostanie zwolniony jeśli się Maks NIE zgodzi? 
Po necie krąży też, że ma być po prostu spotkanie w czwartek więc po prostu to jest jedyne prawdziwe info a reszta to już tylko domysły dziennikarzy, którzy tworzą klikbajty.
W 2021 przewidywałem, że wywalą go po 1.5 sezonu - graliśmy na jesieni kał, odpadliśmy z LM i byliśmy daleko w tabeli ligowej a mimo to Allegri nie został zwolniony więc póki nie będzie oficjalki wszystkie te medialne plotki w ogóle do mnie nie trafiają.

Po necie krąży też, że ma być po prostu spotkanie w czwartek więc po prostu to jest jedyne prawdziwe info a reszta to już tylko domysły dziennikarzy, którzy tworzą klikbajty.
W 2021 przewidywałem, że wywalą go po 1.5 sezonu - graliśmy na jesieni kał, odpadliśmy z LM i byliśmy daleko w tabeli ligowej a mimo to Allegri nie został zwolniony więc póki nie będzie oficjalki wszystkie te medialne plotki w ogóle do mnie nie trafiają.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- dimebag11
- Juventino
Ponoć już byli na badaniach, które wykazały...brak mózgu

Tak na poważnie, to jak go nie wyrzucili po kompromitacji w fazie grupowej LM (i nie mówię już o tym, że zajęliśmy 3 miejsce w grupie, ale o porażce z Maccabi oraz ugraniu zaledwie 3 punktów w 6 meczach), nie wywalili go po odpadnięciu z LE czy też po ostatniej kompromitacji z Empoli (gdy przed tamtym spotkaniem mieliśmy matematyczne szanse na awans do LM mimo odjętych 10 punktów), to wiadomo, że będzie trenerem jeszcze przez ten jeden ostatni mecz tego sezonu z Udine.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- 19
- Juventino
Zdarza się, że część obrońców Taktyka wspomina o stawianiu na młodych. Szczerze śmiać mi się chce. Soule jak grał to zawsze przyzwoicie, ale Allegri nigdy nie dał mu kilku meczy pod rząd. Kilkanaście minut i 4 mecze przerwy itd.
Iling. Kiedy był czas, by go ogrywać i przy okazji dać oddech Kosticiowi to był przyspawany do ławki.
Miretti wyglądał fatalnie. Pod koniec poprzedniego sezonu to był powiew świeżości, a teraz? Na boisku zagubiony plus fizycznie wygląda jak kończący się Khedira.
Fagioli dobry sezon, ale on już dobrze wyglądał w sparingach. Mógł grać od pierwszej kolejki, a nie od października.
Liczbowo może się broni, ale patrząc w szczegóły to na serio to wygląda jak przypadkowe działanie.
Iling. Kiedy był czas, by go ogrywać i przy okazji dać oddech Kosticiowi to był przyspawany do ławki.
Miretti wyglądał fatalnie. Pod koniec poprzedniego sezonu to był powiew świeżości, a teraz? Na boisku zagubiony plus fizycznie wygląda jak kończący się Khedira.
Fagioli dobry sezon, ale on już dobrze wyglądał w sparingach. Mógł grać od pierwszej kolejki, a nie od października.
Liczbowo może się broni, ale patrząc w szczegóły to na serio to wygląda jak przypadkowe działanie.
- Ocena: 5.88%