Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO
- naros
- Juventino
Dziś z ciekawości próbowałem zakupić bilety na mecz z Napoli. O dziwo, jest jeszcze sporo wejściówek dostępnych. Przeklikując wszystkie okna na ticketone w końcu dochodzimy do ostatniego przed zapłatą i można tam wybrać opcję biletu online i w żadnym okienku nie ma potrzeby wpisania nr żadnej karty. Czyli w tym aspekcie nic się nie zmieniło i aby pojechać na Allianz Stadium nie musimy posiadać karty tessera itp. 

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Mazifox
- Juventino
Witam!naros pisze:Dziś z ciekawości próbowałem zakupić bilety na mecz z Napoli. O dziwo, jest jeszcze sporo wejściówek dostępnych. Przeklikując wszystkie okna na ticketone w końcu dochodzimy do ostatniego przed zapłatą i można tam wybrać opcję biletu online i w żadnym okienku nie ma potrzeby wpisania nr żadnej karty. Czyli w tym aspekcie nic się nie zmieniło i aby pojechać na Allianz Stadium nie musimy posiadać karty tessera itp.
Będę w Turynie 29.09.2019 no i wybrałbym się w końcu na mój pierwszy w życiu mecz Juve (ze Spal).
Nie posiadam żadnej karty kibica (i innych które istnieją) - zgodnie z tym co napisałeś, powinienem mieć możliwość zakupienia biletu na ticketone bez problemu nie posiadając żadnych specjalnych kart?
Mógłbym prosić o ewentualnie jakieś porady jaki sektor wybrać aby stosunek ceny do jakości był zachowany?
- Hubson
- Juventino
Oficjalna sprzedaż rusza zazwyczaj ok 2tyg przed meczek, węc koncem października. Tylko i wyłącznie ticketone (oficjalna sprzedaż). Z całego serca odradzam poronione strony typu viagogo -grafit pisze:Powiedzcie proszę - doświadczeni przez wyjazd na mecz - koledzy, kiedy najlepiej kupić bilety na Milan w tym sezonie (10 listopada) ?
po 1.ceny z kosmosu,
po 2. będąc na miejscu pod stadionem możesz dowiedzieć się że jednak nie masz biletu

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
- Kuben
- Juventino
Mi udało się dorwać loty do Turynu za 59 zł i powrotny za 89 zł.
Będę tam od 19 do 22 i planuję zaliczyć Bolognę. Tak jak i wy gdzie nie czytam to różne informacje odnośnie zakupu biletów. Czy aby zamówić z ticketone muszę posiadać Membersa?
Co ze stronami typu listicket czy viagogo? Wiem, że ta druga jest droga i mogą być problemy z biletem (mimo, że się kupi). Czy zakup w dniu meczowym w którymś z punktów sprzedaży w Turynie jest możliwy (nie posiadam karty kibica)?
Będę tam od 19 do 22 i planuję zaliczyć Bolognę. Tak jak i wy gdzie nie czytam to różne informacje odnośnie zakupu biletów. Czy aby zamówić z ticketone muszę posiadać Membersa?
Co ze stronami typu listicket czy viagogo? Wiem, że ta druga jest droga i mogą być problemy z biletem (mimo, że się kupi). Czy zakup w dniu meczowym w którymś z punktów sprzedaży w Turynie jest możliwy (nie posiadam karty kibica)?
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Hubson
- Juventino
Listicket to stara nazwa obecnego TicketoneKuben pisze:Mi udało się dorwać loty do Turynu za 59 zł i powrotny za 89 zł.

- morszczyn
- Juventino
Zakupiłem bilety lotnicze Kraków-Turyn 10.11 - 13.11. Teraz będę się czaił na bilety z otwartej sprzedaży na mecz z Milanem, 10.11.
Bazując na Waszym doświadczeniu, jest szansa że coś zostanie na takiego przeciwnika i uda się wytargać dwie sztuki?
Może ktoś jeszcze chętny spróbować i dołączyć do tripa?
Jak nie uda się kupić biletów, zawsze zostanie trip, zwiedzanie stadionu i miasta
Bazując na Waszym doświadczeniu, jest szansa że coś zostanie na takiego przeciwnika i uda się wytargać dwie sztuki?
Jak nie uda się kupić biletów, zawsze zostanie trip, zwiedzanie stadionu i miasta

- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Myślę, że pojedyncze bilety powinny być dostępne przez kilka dni od startu sprzedaży (zwykle sprzedaż otwarta rozpoczyna się około dwa tygodnie wcześniej o 10 rano na ticketone). Jednak na mecze o podwyższonym ryzyku trzeba posiadać Juventus Card (nie jest to karta czlonkowska). Tak przynajmniej było w przypadku meczu z Napoli. Jeszcze na kilka dni przed meczem próbowałem kupić bilet i system mi odrzucal. Zadzwoniłem na linię Juve obsługująca Juventus member (tę kartę posiadam) i gość mi powiedział, że muszę mieć Juventus Card. Z kolei na mecz z Leverkusen w LM można kupić bilet nie posiadając żadnej z kart (oczywiście za wyjątkiem kredytowej), tak też kupiłem. Przy okazji, może ktoś się też wybiera?morszczyn pisze: ↑20 września 2019, 18:56 Zakupiłem bilety lotnicze Kraków-Turyn 10.11 - 13.11. Teraz będę się czaił na bilety z otwartej sprzedaży na mecz z Milanem, 10.11.
Jak nie uda się kupić biletów, zawsze zostanie trip, zwiedzanie stadionu i miasta![]()
Tak więc w otwartej sprzedaży, co do zasady nie trzeba posiadać żadnej z kart, ale bywają mecze (takie jest moje doświadczenie), że na niektóre z nich sprzedaż odbywa się w zaostrzonym rygorze.
- morszczyn
- Juventino
@piterjuve, rozumiem, że karta Juventus Card jest również wymagana przy otwartej sprzedaży przez Ticket One (na mecze zakwalifikowane jako podwyższonego ryzyka?piterjuve pisze: ↑21 września 2019, 11:54Myślę, że pojedyncze bilety powinny być dostępne przez kilka dni od startu sprzedaży (zwykle sprzedaż otwarta rozpoczyna się około dwa tygodnie wcześniej o 10 rano na ticketone). Jednak na mecze o podwyższonym ryzyku trzeba posiadać Juventus Card (nie jest to karta czlonkowska). Tak przynajmniej było w przypadku meczu z Napoli. Jeszcze na kilka dni przed meczem próbowałem kupić bilet i system mi odrzucal. Zadzwoniłem na linię Juve obsługująca Juventus member (tę kartę posiadam) i gość mi powiedział, że muszę mieć Juventus Card. Z kolei na mecz z Leverkusen w LM można kupić bilet nie posiadając żadnej z kart (oczywiście za wyjątkiem kredytowej), tak też kupiłem. Przy okazji, może ktoś się też wybiera?morszczyn pisze: ↑20 września 2019, 18:56 Zakupiłem bilety lotnicze Kraków-Turyn 10.11 - 13.11. Teraz będę się czaił na bilety z otwartej sprzedaży na mecz z Milanem, 10.11.
Jak nie uda się kupić biletów, zawsze zostanie trip, zwiedzanie stadionu i miasta![]()
Tak więc w otwartej sprzedaży, co do zasady nie trzeba posiadać żadnej z kart, ale bywają mecze (takie jest moje doświadczenie), że na niektóre z nich sprzedaż odbywa się w zaostrzonym rygorze.
- Alexxxxx
- Juventino
Docelowo Juventus Card ma być obowiązkowa na każdy mecz, dlatego m.in. zwiększyli dwukrotnie jej ważność. Działacze podążają wzorem wielu brytyjskich klubów i dążą do marginalizacji papierowych biletów.
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Tak było w przypadku meczu z Napoli. W LM na Bayer już takiego wymogu nie było. Z tego co wiem, na Spal też takiego wymogu nie było (znajomy był na tym meczu)morszczyn pisze: ↑28 września 2019, 17:45@piterjuve, rozumiem, że karta Juventus Card jest również wymagana przy otwartej sprzedaży przez Ticket One (na mecze zakwalifikowane jako podwyższonego ryzyka?piterjuve pisze: ↑21 września 2019, 11:54Myślę, że pojedyncze bilety powinny być dostępne przez kilka dni od startu sprzedaży (zwykle sprzedaż otwarta rozpoczyna się około dwa tygodnie wcześniej o 10 rano na ticketone). Jednak na mecze o podwyższonym ryzyku trzeba posiadać Juventus Card (nie jest to karta czlonkowska). Tak przynajmniej było w przypadku meczu z Napoli. Jeszcze na kilka dni przed meczem próbowałem kupić bilet i system mi odrzucal. Zadzwoniłem na linię Juve obsługująca Juventus member (tę kartę posiadam) i gość mi powiedział, że muszę mieć Juventus Card. Z kolei na mecz z Leverkusen w LM można kupić bilet nie posiadając żadnej z kart (oczywiście za wyjątkiem kredytowej), tak też kupiłem. Przy okazji, może ktoś się też wybiera?morszczyn pisze: ↑20 września 2019, 18:56 Zakupiłem bilety lotnicze Kraków-Turyn 10.11 - 13.11. Teraz będę się czaił na bilety z otwartej sprzedaży na mecz z Milanem, 10.11.
Przy okazji, bilety są imienne i jest to skrupulatnie przestrzegane. Stewart prosi zarówno o bilet jak i o dowód, dokładnie porównując.
Polecam wszystkim wyjazd, ja po meczu z Bayerem mam wyłącznie pozytywne odczucia odnośnie organizacji meczu, muzeum itp.