Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

ODPOWIEDZ
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Posty: 609
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 21:44

Przeszukałem tematy ale nie znalazłem aktualnego wątku o Juve w TV.

Nie śledziłem TV podczas sezonu więc nie do końca wiem gdzie poza C+ można oglądać Serie A i mecze Juve dlatego chciałbym zapytać bardziej zorientowanych w jaką cyfrówkę warto zainwestować?

Czytałem kiedyś też o jakiś kartach do komputerów, które mogą odbierać satelitki z zagranicy, tylko czy to nadal działa i czy się opłaca ?
Tu coś na ten temat, ale mowa tylko o kilku stacjach w Polsce, a o zagranicy nie ma info - http://www.technisat.pl/index.html


zahor

Juventino
Juventino
Rejestracja: 23 listopada 2009
Posty: 4585
Rejestracja: 23 listopada 2009
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 21:56

"Na szczęście" nie ma tego problemu, że trzeba posiadać C+ do oglądania Juve w lidze i N na LM. Co zaś się tyczy wynalazków do piracenia telewizji cyfrowej - miałem kiedyś takie coś, niby odbierało multum stacji ale wieszało się non stop, ciągle były z tym jakieś problemy, oddałem to po miesiącu. Może od tego czasu trochę się poprawiło, nie wiem.
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Posty: 609
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 21:59

zahor pisze:"Na szczęście" nie ma tego problemu, że trzeba posiadać C+ do oglądania Juve w lidze i N na LM
Możesz rozwinąć?

Nie chodzi mi o te darmowe strony co co chwila się tną i masa reklam tylko rozwiązanie, gdzie będzie można normalnie oglądać mecze, choćby na kompie.
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 08 czerwca 2003
Posty: 1121
Rejestracja: 08 czerwca 2003
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 22:07

Ja podbije z zapytam na jak długo w ogóle C+ ma prawo do Serie A? Specjalnie po to darowałem sobie LM z N-ki a doszły mnie słuchy że po sezonie 2011/2012 Cyfra ma z ligi włoskiej zrezygnować. Orientuje się ktoś co i jak?
★ ★ ★
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 14 listopada 2003
Posty: 561
Rejestracja: 14 listopada 2003
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Kontakt:

06 czerwca 2011, 22:09

Jesli chcesz ogladac na komputerze to SkyStar HD2. Jesli na TV to tylko Dreambox, na inne tunery nawet nie warto wydawac pieniedzy (800HD 500HD lub 500 bo zakladam ze 8000 za min 2500 PLN nie interesuje cie).

Jak juz zaopatrzysz sie w cos z powyzszej listy, mozliwosci sa nieograniczone, a co zrobisz zalezy tylko od ciebie :)

Co do problemow - tak, sa, jak nie wie sie co sie robi, gdzie szukac, jak ustawic itp.


Co do praw - polski C+ ma prawa do Serie A bodajze na 2 nastepne sezony do 1-3 meczow z kolejki + wszystkie skroty. CL ma ITI, EL grupa Polsat a Coppa Italia bodajze TVP.
zahor

Juventino
Juventino
Rejestracja: 23 listopada 2009
Posty: 4585
Rejestracja: 23 listopada 2009
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 22:20

binio pisze:
zahor pisze:"Na szczęście" nie ma tego problemu, że trzeba posiadać C+ do oglądania Juve w lidze i N na LM
Możesz rozwinąć?
Chodziło mi o to, że gdyby Juventus grał w LM, to musiałbyś wykupić do oglądania go dekoder N, a gdyby chociaż załapał się do LE, to Polsatu.
JuveLethal pisze: Co do problemow - tak, sa, jak nie wie sie co sie robi, gdzie szukac, jak ustawic itp.
A są jacyś goście którzy zajmują się ustawieniem tego? Bo tamten lewy dekoder który miałem, to też od jakiegoś magika, który coś przy nim majstrował, ale nie potrafił ustawić tak, żeby permanentnie było dobrze.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2011, 22:21 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Posty: 609
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 22:20

Dzięki za naprowadzenie :)
http://www.ceneo.pl/;004+sSkystar~~MHD2

TECHNISAT SkyStar USB2 HD - 450 zł, jak bez opłat abonamentowych to całkiem OK. Pewnie też talerz potrzebny albo jakaś inna antena ?
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 14 listopada 2003
Posty: 561
Rejestracja: 14 listopada 2003
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Kontakt:

06 czerwca 2011, 22:26

binio pisze:Dzięki za naprowadzenie :)
http://www.ceneo.pl/;004+sSkystar~~MHD2

TECHNISAT SkyStar USB2 HD - 450 zł, jak bez opłat abonamentowych to całkiem OK. Pewnie też talerz potrzebny albo jakaś inna antena ?

Osobiscie nie uzywalem na USB ale podobno PCI jest lepszy wiec taki wez, ok 230 PLN, na przyklad


http://allegro.pl/karta-dvb-technisat-s ... ml#gallery


Potrzebny jeszcze talerz najlepiej minimum 80cm + konwerter (twin albo monoblock), kabel antenowy, Fki i to wszystko.


Odbierac mozna wszystko, ale to juz jest zbyt szeroki temat zeby opisac to w paru zdaniach :).
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 20 marca 2009
Posty: 1160
Rejestracja: 20 marca 2009
Lokalizacja: Strzegom/worclaw
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

06 czerwca 2011, 23:12

JuveLethal pisze:
binio pisze:Dzięki za naprowadzenie :)
http://www.ceneo.pl/;004+sSkystar~~MHD2

TECHNISAT SkyStar USB2 HD - 450 zł, jak bez opłat abonamentowych to całkiem OK. Pewnie też talerz potrzebny albo jakaś inna antena ?

Osobiscie nie uzywalem na USB ale podobno PCI jest lepszy wiec taki wez, ok 230 PLN, na przyklad


http://allegro.pl/karta-dvb-technisat-s ... ml#gallery


Potrzebny jeszcze talerz najlepiej minimum 80cm + konwerter (twin albo monoblock), kabel antenowy, Fki i to wszystko.


Odbierac mozna wszystko, ale to juz jest zbyt szeroki temat zeby opisac to w paru zdaniach :).
Hmm ciekawa sprawa bardzo, zawsze myślałem, że stacje kodują swoje kanały i nawet jak odbierzesz jakiś sygnał z satelity to jest on zakodowany, zazwyczaj stacje zmieniają klucz co miesiąc, jak to rozkodujesz ? Nie jestem obyty w temacie, ale bardzo mnie to zaciekawiło. Mógłbyś polecić jeszcze jakieś stronki? A jakie staelity odbierzesz takim talerzem 80cm ?
Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 28 sierpnia 2006
Posty: 1011
Rejestracja: 28 sierpnia 2006
Lokalizacja: Lublinensis
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

07 czerwca 2011, 00:46

jesli masz dreamboxa albo sky stara to mozesz ogladac wszystko. doslownie. od c+, przez n tv, polshit, sky it, sky de, sky uk, arabusy itd itd ;) wszystko jest do ogarniecia ;] i nie trzeba byc magikiem ;)
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 13 marca 2005
Posty: 1169
Rejestracja: 13 marca 2005
Lokalizacja: Nowas
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Kontakt:

07 czerwca 2011, 00:50

JuveLethal pisze:Co do praw - polski C+ ma prawa do Serie A bodajze na 2 nastepne sezony do 1-3 meczow z kolejki + wszystkie skroty. CL ma ITI, EL grupa Polsat a Coppa Italia bodajze TVP.
puchar tez ma polsat
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Posty: 609
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

07 czerwca 2011, 08:49

JuveLethal pisze:Osobiscie nie uzywalem na USB ale podobno PCI jest lepszy wiec taki wez, ok 230 PLN, na przyklad


http://allegro.pl/karta-dvb-technisat-s ... ml#gallery
Tylko że do notebooka nie wcisnę tej karty :)
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 28 sierpnia 2006
Posty: 1011
Rejestracja: 28 sierpnia 2006
Lokalizacja: Lublinensis
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

07 czerwca 2011, 11:25

lepiej zainwestować w dreambox'a niż w sky star. no chyba, że nie posiadasz TV Full HD albo HD Ready ;)
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Posty: 609
Rejestracja: 20 czerwca 2003
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 0
Podziękowano: 0

07 czerwca 2011, 15:34

Mam HD ready ale widzę że dreamboxy chodzą po 800pln, więc suma summarum trochę to wyjdzie
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Rejestracja: 14 listopada 2003
Posty: 561
Rejestracja: 14 listopada 2003
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Kontakt:

07 czerwca 2011, 17:44

Nie warto kupowac po prostu innego tunera niz DM, mozesz ew. kupic DM500 ale lepiej dolozyc i miec to HD.
ODPOWIEDZ