Liga Mistrzów 2024/25
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
@rammstein https://www.pap.pl/aktualnosci/nowy-for ... -losowanie
skonstruowane zostało tak, aby w barażu o 1/8 finału zespoły z miejsc 9-10 zmierzyły się z tymi z miejsc 23-24 (o tym, który z którym, zdecyduje losowanie), te z lokat 11-12 - z tymi z pozycji 21-22, itd. Zwycięzcy tych baraży w 1/8 finału trafią na jednego z dwóch z góry określonych rywali, np. triumfator barażu pomiędzy ekipami 13-14 i 19-20 trafi na te ekipy, które zajęły w fazie ligowej miejsca 3-4.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Moim zdaniem powinno wystarczyć nawet mniej niż 10 punktów, bo jest masa zespołów, które nie ugrają tej dychy.
Jeśli chcemy grać dalej, to musimy wygrać u siebie minimum 2 z 3 domowych meczów z Benficą, PSV i Stuttgartem, co jak pokazały nasze ostatnie sezony w Europie, wcale takie proste nie będzie.
Terminarz ułożył się też tak, że pierwszy mecz gramy u siebie z City, potem wyjazd z Lipskiem, więc istnieje ryzyko, że po 2 kolejkach będziemy mieli nóż na gardle przed trzecim, domowym spotkaniem z niewygodną Benficą.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
- Distant Dreamer
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Tutaj masz włoskie drużyny.
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
Jak ktoś gdzieś zauważy terminy meczów (sam też będę śledzić) to wrzucajcie proszę. Do Lipska mam tak blisko, że prawdopodobnie się wybiorę i będę polował na bilety :-P
Nowa formuła NAWET mi się podoba. Większa ilość spotkań z RÓŻNYMI klubami pozwoli wyłonić bardziej legitymizowanego zwycięzce niż wcześniej bywało (a bywały bajecznie proste ścieżki). Juventus ma szansę z każdym spośród 8 przeciwników, a w przypadku 6/7 powinniśmy być zdecydowanymi faworytami. Mam bardzo dużo optymizmu i ciekawości :-)
Nowa formuła NAWET mi się podoba. Większa ilość spotkań z RÓŻNYMI klubami pozwoli wyłonić bardziej legitymizowanego zwycięzce niż wcześniej bywało (a bywały bajecznie proste ścieżki). Juventus ma szansę z każdym spośród 8 przeciwników, a w przypadku 6/7 powinniśmy być zdecydowanymi faworytami. Mam bardzo dużo optymizmu i ciekawości :-)
- KeRmit19
- Juventino
Ten format wydaje się być interesujący.
Człowiek co prawda, przywykł do klasycznego GROUP STAGE ale pomimo początkowego sceptycznego podejścia na pewno jest to bardziej atrakcyjne pod kątem różnorodności spotkań. No i chyba ogranicza nieco kunktatorstwo i chłodną kalkulację. Trochę pasuje mi to naszego nowego podejścia - czas zweryfikuje.
Btw. Pamiętam jeszcze podwójną fazę grupową, gdzie na boiskach szalał T. Andre Flo - ten format był chyba najmniej atrakcyjny ale może dlatego, że albo nie graliśmy wcale albo dlatego, że graliśmy jak kasztany.
Człowiek co prawda, przywykł do klasycznego GROUP STAGE ale pomimo początkowego sceptycznego podejścia na pewno jest to bardziej atrakcyjne pod kątem różnorodności spotkań. No i chyba ogranicza nieco kunktatorstwo i chłodną kalkulację. Trochę pasuje mi to naszego nowego podejścia - czas zweryfikuje.
Btw. Pamiętam jeszcze podwójną fazę grupową, gdzie na boiskach szalał T. Andre Flo - ten format był chyba najmniej atrakcyjny ale może dlatego, że albo nie graliśmy wcale albo dlatego, że graliśmy jak kasztany.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
W takim razie współczuję ludziom, którzy muszą to teraz jakoś wszystko poukładać
Rysunki piłkarskie 11vs11.art
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Najważniejsza zmiana - już nie będzie podgrzewanych kulek, teraz wystarczy odpowiednio zaprogramować program losujący Oczywiście poza fazą PO gdzie trzeba będzie przepychać odpowiednie ekipy
Nie mogę zrozumieć dlaczego tak zdegradowali znaczenia koszyka z którego się jest. Ranking UEFA w tym względzie stracił niemal zupełnie sens.
Nie mogę zrozumieć dlaczego tak zdegradowali znaczenia koszyka z którego się jest. Ranking UEFA w tym względzie stracił niemal zupełnie sens.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- San Holo
- Madridista
Jako tradycjonalista sceptycznie podchodzę do zamiany dobrze nam znanego formatu LM na nowy. Brak "stałych" grup, zwiększona liczba meczów w i tak niezwykle już przeciążonym kalendarzu, mętne losowanie tego formatu - to z pewnością wady, które nietrudno zauważyć. Niemniej jednak przy wspólnej tabeli w ostatnich kolejkach może być niezły młyn, a o awansach może decydować pojedynczy mecz. Jeśli chodzi o potencjalne zwiększenie atrakcyjności turnieju - może to zadziałać. Trzeba przyznać, że poprzedni format fazy grupowej sprawiał, że po trzeciej/czwartej kolejce większość rozstrzygnięć była już znana, a ostatnie mecze "o nic" dla wielkich drużyn były w dużej mierze ogrywaniem rezerwowych. Teraz szanse na to, że takie sytuacje będą mieć miejsce, drastycznie spadną. Dodatkowo in plus zwiększenie różnorodności rywali - teraz Real zamiast klepać dwa razy taki Szachtar jak to dawniej bywało zmierzy się czterema zespołami z podobnej półki, ale z każdym tylko raz.
Ocenimy w styczniu, na razie zachowuję umiarkowaną ciekawość A grupa Realu całkiem fajna: Liverpool regularnie ogrywamy, Borussia to fajny rewanż za finał LM, Milan jest w kryzysie i oby tak zostało, Atalanta już została w tej sezonie wyjaśniona, pozostałe cztery ekipy raczej postrachu nie budzą. Około 15-16 punktów pewnie wystarczy do zajęcia miejsca w czołowej ósemce, moim zdaniem do zrobienia.
Ocenimy w styczniu, na razie zachowuję umiarkowaną ciekawość A grupa Realu całkiem fajna: Liverpool regularnie ogrywamy, Borussia to fajny rewanż za finał LM, Milan jest w kryzysie i oby tak zostało, Atalanta już została w tej sezonie wyjaśniona, pozostałe cztery ekipy raczej postrachu nie budzą. Około 15-16 punktów pewnie wystarczy do zajęcia miejsca w czołowej ósemce, moim zdaniem do zrobienia.
1902 Para Siempre
- Robaku
- Juventino
czy ktoś wie kiedy dokładnie zostanie ogłoszony dokladny terminarz wraz z godzinami? Kwestia godzin czy raczej dni?
Atalanta 16/12/2012 ; Lechia Gdańsk 29/07/2015 ; Bologna 19/02/2016; Dinamo Zagrzeb 27/09/2016; Roma 17/12/2016; Napoli 2/04/2017; Barcelona 22/11/2017; Crotone 26/11/2017; Lazio 27/01/2019; Atletico 10/08/2019; Lecce 29/10/2022; Fiorentina 5/11/2023
- jackop
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
@Robaku
https://en.as.com/soccer/when-does-the- ... k-dates-n/Individual fixtures have not yet been scheduled. UEFA will wait for the conclusion of the Europa League and Conference League draws before setting a fixture list, in order to prevent clashes with multiple games in the same city. The full fixture calendar will be released on Saturday, August 31.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!