Liga Mistrzów 2024/25
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
To co mają powiedzieć teraz kibice Realu czy PSG, którzy wydają znacznie więcej kasy niż Juve. Przede wszystkim Giuntoli musi wysłuchać potrzeb Motty i sprowadzić zawodników o takim profilach jakich oczekuje trener. Ja tam nie oczekuję, że po 4 miesiącach pracy nowego szkoleniowca nagle wszystko będzie chodziło jak w zegarku (zwłaszcza, że mamy jakąś plagę kontuzji), ale w okolicach 25-30 kolejki chciałbym żeby wreszcie widoczne były jakieś schematy gry, poprawione zostały rzuty rożne (bo z nich praktycznie nie stwarzamy żadnego zagrożenia) czy też by piłkarze potrafili wyprowadzić szybką kontrę po przejęciu na własnej połowie.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Chyba nie było...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
najgorzej chyba zająć miejsca 15-18..
https://www.uefa.com/uefachampionsleague/simulator/
tu można sobie zrobić symulację ostatniej kolejki
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tak pół żartem pół serio to w ostatniej kolejce może się bardziej opłacać przegrać niż zremisować. Remis dałby właśnie gdzieś te miejsce 15-18 a przegrana może i 20. Oczywiście najlepiej wygrać wtedy wskakujemy gdzieś w okolice 13/14 miejsca choć teoretycznie nawet wygrywając można być 15rammstein pisze: ↑22 stycznia 2025, 22:56 najgorzej chyba zająć miejsca 15-18..
- rammstein
- Juventino
też o tym myślałem, remis praktycznie zapewnia nam miejsca 15-18, a wygrana bądź przegrana będziemy poza tymi miejscami. Wolałbym, żeby jednak wygrali z Brugge, a z Benficą grali o top 8, bo teraz wychodzi, że gramy z Interem między 1/16 Ligi Mistrzów, a Inter będzie mieć wolneAdiJuve pisze: ↑23 stycznia 2025, 08:02Tak pół żartem pół serio to w ostatniej kolejce może się bardziej opłacać przegrać niż zremisować. Remis dałby właśnie gdzieś te miejsce 15-18 a przegrana może i 20. Oczywiście najlepiej wygrać wtedy wskakujemy gdzieś w okolice 13/14 miejsca choć teoretycznie nawet wygrywając można być 15rammstein pisze: ↑22 stycznia 2025, 22:56 najgorzej chyba zająć miejsca 15-18..
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
No i co to za symulator, z którego nic nie wynika? Zrobiłem sobie jakąś symulację i widzę, że każda drużyna w dwóch miejscach jest wstawiona, tak jakby mogła w finale grać sama ze sobą 

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Zerknąłem sobie na ranking lig z tego sezonu i wygląda to całkiem dobrze dla Włochów. W tej chwili pewne 2 miejsce i najprawdopodobniej tylko jeden kraj który może zagrozić, czyli Hiszpania, której odpadnie Girona, co zniweluje stratę Bolonii. Na kolejnych miejscach Belgia i Portugalia, ta druga straci Bragę, są tez jakies szanse na Porto i Sporting ( choc raczej małe ), nie wiadomo jak daleko w LK zajdzie Vitoria Guimaraes. Niemcy już 3,4 punktów straty + odpadka Lipska, Hoffenheim i najprawdopodobniej Stuttgartu ( duża szansa, są na ostatnim premiowanym miejscu, grają z PSG, a za nimi City ).
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/ccoef2025.html
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/ccoef2025.html
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Dużą rolę w tym wszystkim odegra Roma, która w ostatniej kolejce ma praktycznie pewny awansu Eintracht. Bez awansu Romy a z awansem Sociedad ciężko będzie o top 2 i 5 miejsce w LM, bo jednak Hiszpanie (Real, Barca, Atletico) pewnie w LM zajdą dalej niż włoskie kluby i bez Romy grającej dalej ciężko będzie te różnice zniwelować w LE i LKE. Reszta już raczej tylko szanse matematyczne, Niemcy ze sporą stratą i prawdopoodbnie - 3 kluby po fazie grupowej bez szans, a jednak Belgowie czy Portugalczycy musieliby wręcz zdominować LE i LKE by się liczyć w walce o top 2.
- jurson09
- Juventino
Nie, tam są 2 strony drzewka po 8 par. Między Juventusem i Celticiem jest słowo "or". Tak samo jest między Realem a Bayernem. To nie oznacza, że po fazie ligowej trafiamy na Celtic, tylko będzie losowanie spośród tych par, po której stronie drzewka się znajdą. Także na ten moment Juventus i Celtic może wylosować w 1/16 Bayern lub Real czyli np. jeśli my wylosujemy górną drabinkę z Realem, to do dolnej trafi Celtic z Bayernem itd.
Oczywiście powyższy przykład jest oparty na układzie tabeli po 7 kolejkach.
Juve per sempre sara...!!!!
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Cóż, zaczęło się pięknie, skończyło się... no jest awans, najpierw gramy z Feyenoordem, a potem zwycięzcą pary Milan-PSV? Przynajmniej tak pokazują na CBSie. Nie ogarniam tego, poczekam jeszcze na oficjalne tabele żeby to skomentować.

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 83 razy
Jakby ktoś był ciekaw
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- rammstein
- Juventino
ciekawi mnie jedna rzecz skoro Juve może wpaść na Milan albo PSV, a Milan na Juve albo Feyenoord, to czy losowanie tak zrobią, że zobaczymy 2 pary włosko-holenderskie, czy jednak nie będą nic kombinować i równie dobrze wylosują 1 parę włoską i 1 holenderską.