Trenerska karuzela
- francois
- Juventino
Nie znalazłem podobnego tematu, więc postanowiłem takowy założyć 8)
Przerwa letnia to często czas nie tylko wymiany zawodników, ale bardzo często także sztabu szkoleniowego.
Jakiś czas temu Valencia poinformowała o rozstaniu z Emerym. Jego miejsce zajmie Pellegrino. Na Weszło przeczytałem o nim ciekawy artykuł:
http://www.weszlo.com/news/10563-%E2%80 ... ie_u_steru
W lidze zdominowanej przez Real i Barcę kibicuję wszystkim biedniejszym zespołom, które są w stanie zagrozić Królewskim i Blaugranie, a takim zespołem jest Valencia. Nie jestem jednak pewny, czy ta zamiana wyjdzie im na dobre. IMO Emery robił dobrą robotę. To on zniwelował straty po odejściach Villi, Silvy i Maty.
Przerwa letnia to często czas nie tylko wymiany zawodników, ale bardzo często także sztabu szkoleniowego.
Jakiś czas temu Valencia poinformowała o rozstaniu z Emerym. Jego miejsce zajmie Pellegrino. Na Weszło przeczytałem o nim ciekawy artykuł:
http://www.weszlo.com/news/10563-%E2%80 ... ie_u_steru
W lidze zdominowanej przez Real i Barcę kibicuję wszystkim biedniejszym zespołom, które są w stanie zagrozić Królewskim i Blaugranie, a takim zespołem jest Valencia. Nie jestem jednak pewny, czy ta zamiana wyjdzie im na dobre. IMO Emery robił dobrą robotę. To on zniwelował straty po odejściach Villi, Silvy i Maty.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- francois
- Juventino
Liverpool przedstawił nowego trenera - został nim Brendan Rodgers.
Jestem ciekawy, jak ten młody manager poradzi sobie w Liverpoolu. The Reds są w podobnym położeniu jak my rok temu - czyli po dwóch tragicznych sezonach, ponownie bez europejskich pucharów. Ciekawe, jak będzie wyglądał jego zespół i jakie ma plany w związku z Suarezem, którym się ponoć interesujemy...
Jestem ciekawy, jak ten młody manager poradzi sobie w Liverpoolu. The Reds są w podobnym położeniu jak my rok temu - czyli po dwóch tragicznych sezonach, ponownie bez europejskich pucharów. Ciekawe, jak będzie wyglądał jego zespół i jakie ma plany w związku z Suarezem, którym się ponoć interesujemy...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Bartek88
- Juventino
O ile dobrze pamietam, to Liverpool od dawna ma tragiczne sezony?francois pisze:Liverpool przedstawił nowego trenera - został nim Brendan Rodgers.

Ostatnio ci wlasnie 'mlodzi' radza sobie duzo lepiej od starych wyjadaczy, wiec ma szanse o ile Liverpool nie sprzeda polowy wartosciowych swoich zawodnikow.
- SKAr7
- Juventino
Nie ma w tym nic dziwnego. Podobno kwota którą Liverpool wydał na trio Henderson-Carroll-Downing jest o niebotyczne 2 miliony funtów mniejsza od kwoty za którą Chelsea kupi trio Hazard-Hulk-Marin... Przy takim zarządzaniu trudno o mistrzostwo.Bartek88 pisze: O ile dobrze pamietam, to Liverpool od dawna ma tragiczne sezony?
- Amarillo
- Juventino
Ale za to mieli nosa ze sprzedażą TorresaSKAr7 pisze: Nie ma w tym nic dziwnego. Podobno kwota którą Liverpool wydał na trio Henderson-Carroll-Downing jest o niebotyczne 2 miliony funtów mniejsza od kwoty za którą Chelsea kupi trio Hazard-Hulk-Marin... Przy takim zarządzaniu trudno o mistrzostwo.

Zobaczymy co wykombinują w tym sezonie... Nowy menedżer, nowy sponsor na koszulkach(oferujący niezłą kasę swoją drogą) = szansa na sukces? Ciekawi mnie jaką koncepcję na The Reds ma Brendan... Kenny starał się robić "angielską" drużynę. Pomysł zacny, ale z marnym skutkiem. Mają kasę na transfery, kilka klasowych wzmocnień i Liverpool będzie walczył o top4. Tam to się teraz narobiło... o LM walczy tam 6 zespołów + nieobliczalne jak się okazało w tym sezonie Newcastle. A niektórzy kibice hiszpańskich zespołów się próbują kłócić, że to ich liga jest najlepsza
Sapere Aude!
- francois
- Juventino
Niezwykła historia:
http://www.eurofutbol.pl/news/521874-Ma ... -nie-zyje/
Oczywiście wyrazy współczucia dla jego najbliższych...
...ale o takiej historii jeszcze nie słyszałem. Facet zmarł kilka dni po tym, gdy został ogłoszony trenerem, a nawet nie zaczął jeszcze pracy z zespołem...
http://www.eurofutbol.pl/news/521874-Ma ... -nie-zyje/
Oczywiście wyrazy współczucia dla jego najbliższych...
...ale o takiej historii jeszcze nie słyszałem. Facet zmarł kilka dni po tym, gdy został ogłoszony trenerem, a nawet nie zaczął jeszcze pracy z zespołem...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- francois
- Juventino
Dziś w Sporcie na Polsacie podano informacje, że Blanc oficjalnie kończy pracę z reprezentacją. Jednocześnie blisko rozwiązania kontraktu z OM jest Deschamps. Czyżby były juventino miał objąć Trójkolorowych?
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- wojczech7
- Juventino
Na orange sport piszą, że Didier jest głównym kandydatem do objęcia Sampdorii, co jest, moim zdaniem, co najmniej dziwne.francois pisze:Dziś w Sporcie na Polsacie podano informacje, że Blanc oficjalnie kończy pracę z reprezentacją. Jednocześnie blisko rozwiązania kontraktu z OM jest Deschamps. Czyżby były juventino miał objąć Trójkolorowych?
Van Marwijk podał się do dymisji, ciekawe kto go zastąpi? Może Advocat, któremu z Rosją nie poszło?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Poprawnej by było: "Dick po wyjściu z Rosji wejdzie w PSV pierwszego lipca."it doesn't matter pisze:Dick za 54 minuty obejmuje stery w PSV.wojczech7 pisze: Van Marwijk podał się do dymisji, ciekawe kto go zastąpi? Może Advocat, któremu z Rosją nie poszło?
Ciekaw jestem czy Del Bosque zostanie w Hiszpanii, Guardiola wolny, może skusiła by go posada selekcjonera. W Holandii Cruyff namaszcza Rijkaarda na selekcjonera, jeśli faktycznie nim zostanie, to osobiście skreślam Oranje z listy faworytów na najbliższych mistrzostwach.
- Alfa i Omega
- Juventino
Dla mnie naturalnym i od razu nasuwającym się wyborem na selekcjonera Oranje jest Louis Van Gaal.
- pan Zambrotta
- Juventino
Dla mnie naturalnymi selekcjonerami w kadrach powinni być:
Francja - Deschamps
Holandia - Van Gaal
Anglia - Redknapp
Hiszpania - Guardiola (jeśli Del Bosque będzie chciał odejść)
Reszta reprezentacji raczej bez zmian. Low, Bento, Prandelli nie powinni spuszczać głów, dobrze prowadzili swoje drużyny.
Francja - Deschamps
Holandia - Van Gaal
Anglia - Redknapp
Hiszpania - Guardiola (jeśli Del Bosque będzie chciał odejść)
Reszta reprezentacji raczej bez zmian. Low, Bento, Prandelli nie powinni spuszczać głów, dobrze prowadzili swoje drużyny.
- Vimes
- Juventino
Ciro Ferrara prawdopodobnie zostanie nowym trenerem wracjącej do Serie A Sampdorii: "Ferrara set for Sampdoria". Życzę mu powodzenia, poza meczami z Juve rzecz jasna 8).
- francois
- Juventino
Wątpię, żeby miał odejść. Kontrakt ma chyba na 4 lata, wstydu też nie przyniósł. Raczej zostanie.pan Zambrotta pisze:Anglia - Redknapp
Ciekawe, co zrobi Del Bosque. Zdobył MŚ i ME, jest na szczycie - IMO powinien odejść w chwale. Ale nie sądzę, żeby jego następcą był Guardiola. Pep powiedział, że robi przerwę i raczej nie zmieni zdania.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”