Serie A - 2025/26
- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
@Anelson
często się zgadzam z Tobą z czystą statystyką, kto ma ile punktów kto jest wyżej kto jest niżej, każdy widzi i nie ma tutaj pola do żadnej polemiki.
Ale Anelson po co tyle jadu i złości?
Spal jest kolejnym strażakiem który musiał nagle pojawić się w klubie i jako tako poukładał sprawę że walczymy o top 4. Nie oceniaj chłopa który przyszedł w trakcie do palącego burdelu. Widać w tej drużynie pierwszy raz, od nie wiem kiedy przybłyski geniuszu. Zróbmy mu transfery (to jest największy problem żeby nasi dyrektorzy sprowadzali takie wartości dodane do drużyny) i sezon 2026-2027 będzie weryfikacją.
często się zgadzam z Tobą z czystą statystyką, kto ma ile punktów kto jest wyżej kto jest niżej, każdy widzi i nie ma tutaj pola do żadnej polemiki.
Ale Anelson po co tyle jadu i złości?
Spal jest kolejnym strażakiem który musiał nagle pojawić się w klubie i jako tako poukładał sprawę że walczymy o top 4. Nie oceniaj chłopa który przyszedł w trakcie do palącego burdelu. Widać w tej drużynie pierwszy raz, od nie wiem kiedy przybłyski geniuszu. Zróbmy mu transfery (to jest największy problem żeby nasi dyrektorzy sprowadzali takie wartości dodane do drużyny) i sezon 2026-2027 będzie weryfikacją.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- rammstein
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Pomyśleć, że jeszcze 1 marca ok. godz. 22.15 byliśmy - 7 pkt za LM, a wyrywając remis z Romą i po tej kolejce zrobiło się tylko - 1 pkt, a po meczu Como - Roma możemy tak szybko wskoczyć do Top 4.
Zresztą, czy teraz czy później, jestem pewny, że skończymy w top 4, ale z drugiej strony, co z tego, żeby potem znowu odpaść w 1/16, a sam awans chyba tylko dla kasy...
Zresztą, czy teraz czy później, jestem pewny, że skończymy w top 4, ale z drugiej strony, co z tego, żeby potem znowu odpaść w 1/16, a sam awans chyba tylko dla kasy...
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Krąg życia. Juventus od kilku lat jest drużyną skapceniałą, bijącą się tylko o awans do LM, i to raczej mówimy o szarpaninie do ostatnich kolejek, a nie o spokojnej kwalifikacji. Także to jest nasz poziom, na którym rozgościliśmy się już dawno. Wiadomo, że gdzieś nam to siedzi w głowie, ta lista wstydu, która rozrasta się z roku na rok. Niemniej jednak uważam - jakkolwiek banalnie to brzmi - że potrzebujemy skoku jakościowego. Udanego okna transferowego, które od razu wprowadzi nas na wyższy poziom, a nie zmusi nas do czekania przez pół roku aż kupiony zawodnik zaliczy dobry miesiąc. Na razie nie jesteśmy w stanie godnie powalczyć o scudetto, a jak tego nie potrafimy, to i 1/16 LM jest dla nas sufitem.rammstein pisze: ↑10 marca 2026, 10:02 Pomyśleć, że jeszcze 1 marca ok. godz. 22.15 byliśmy - 7 pkt za LM, a wyrywając remis z Romą i po tej kolejce zrobiło się tylko - 1 pkt, a po meczu Como - Roma możemy tak szybko wskoczyć do Top 4.
Inna sprawa - ogólnie jestem optymistą co do finiszu tego sezonu, ale żeby się ten pozytywny scenariusz ziścił, nie możemy nic odpuścić. Wyjazd do Udine to nie jest spacerek. W tym sezonie są wyjątkowo upierdliwym przeciwnikiem i tam wcale nie musimy mieć łatwo. Terminarz mamy ogólnie ok, bo z dużych firm zostały nam tylko Atalanta i Milan, ale to jeszcze trzeba umieć wykorzystać. Mecze takie jak Lecce, Lazio czy Cagliari nie mogą się już powtórzyć, bo nie mamy na to marginesu błędu.