Serie A - 2025/26
- VVujek
- Interista

- Podziekował: 3 razy
Tak jak pisałem wcześniej tylko rzetelne statystyki wszystkich zespołów SerieA mogą dać pole do dyskusji w temacie błędów sędziowskich. Bez tego to puste gadanie, tego ciągną za uszy, tego okradają...
Forza Inter
- Push3k
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Wirtualną tabelę zdaje się, że ktoś ciągle robi, ale straciło to popularność. Widać albo nie było pod tezę albo było totalnie randomowe <-- akurat taki stan ja pamiętam, że było randomowo i nie pod tezy kibiców.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 55 razy
- Otrzymał podziękowanie: 256 razy

- Mateys
- Juventino

- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 54 razy
No co? Wszystko jest ok. Wszystko jest dobrze. Dobry przekaz leci.
"VAR naprawił tę skorumpowaną przez Juventus ligę i teraz nareszcie dobrzy i sprawiedliwi nie są dymani na decyzjach sędziowskich, a szuje i kanciarze są weryfikowani"
Z wywiadu z przypadkowym, losowym kibicem Giuseppe M. z Mediolanu.
- GIGI Buffon 89
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale bylibyśmy teraz punkt za Interem i nie mal.pewni kolejnych 60 milionów plus z LM... A tak statystyczny Kowalski z mediów wyciągnie wnioski... Juventus jest słaby, VAR jest super, a prawda jest taka,że gdyby drukokarze z gwizdkami i w sali VAR juz o pajacach z gwizdkani z Uefa na każdy mecz Juventusu w LM już nie wspominając, to Juventus byłby w trakcie znacznie lepszego sezonu...Mateys pisze: ↑05 marca 2026, 10:42No co? Wszystko jest ok. Wszystko jest dobrze. Dobry przekaz leci.
"VAR naprawił tę skorumpowaną przez Juventus ligę i teraz nareszcie dobrzy i sprawiedliwi nie są dymani na decyzjach sędziowskich, a szuje i kanciarze są weryfikowani"
Z wywiadu z przypadkowym, losowym kibicem Giuseppe M. z Mediolanu.
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 121 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Póki co nie ma co się podniecać dzisiejszą porażką Romy, bo wciąż (podobnie jak Como są przed nami w tabeli) i trzeba będzie spiąć poślady, gdyż teraz każdy punkt jest na wagę złota (czytaj kasy z kwalifikacji do LM) i nie ma miejsca na pomyłki ze słabszymi ekipami, a ponadto trzeba wreszcie zacząć wygrywać na wyjazdach. Patrząc na terminarz Juve i naszych bezpośrednich rywali, to chyba najtrudniejszy ma Atalanta.
Atalanta ma następujące mecze: Inter (W), Verona (D), Lecce (W), Juve (D), Roma (W), Cagliari (W), Genoa (D), Milan (W), Bologna (D), Fiorentina (W).
Roma też ma dość ciężki "rozkład": Como (W), Lecce (D), Inter (W), Pisa (D), Atalanta (D), Bologna (W), Fiorentina (D), Parma (W), Lazio (D), Verona (W).
Como mierzy się kolejno z: Roma (D), Pisa (D), Udinese (W), Inter (D), Sassuolo (W), Genoa (W), Napoli (D), Verona (W), Parma (D), Cremonese (W).
Juve gra następujące spotkania: Udinese (W), Sassuolo (D), Genoa (D), Atalanta (W), Bologna (D), Milan (W), Verona (D), Lecce (W), Fiorentina (D), Torino (W). Niestety, ale wielce prawdopodobne, że o LM będziemy walczyć do ostatniej kolejki i rezultat derbów może być decydujący.
Atalanta ma następujące mecze: Inter (W), Verona (D), Lecce (W), Juve (D), Roma (W), Cagliari (W), Genoa (D), Milan (W), Bologna (D), Fiorentina (W).
Roma też ma dość ciężki "rozkład": Como (W), Lecce (D), Inter (W), Pisa (D), Atalanta (D), Bologna (W), Fiorentina (D), Parma (W), Lazio (D), Verona (W).
Como mierzy się kolejno z: Roma (D), Pisa (D), Udinese (W), Inter (D), Sassuolo (W), Genoa (W), Napoli (D), Verona (W), Parma (D), Cremonese (W).
Juve gra następujące spotkania: Udinese (W), Sassuolo (D), Genoa (D), Atalanta (W), Bologna (D), Milan (W), Verona (D), Lecce (W), Fiorentina (D), Torino (W). Niestety, ale wielce prawdopodobne, że o LM będziemy walczyć do ostatniej kolejki i rezultat derbów może być decydujący.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- GIGI Buffon 89
- Juventino

Po derbach Mediolanu. Jedyni uczciwi , będą mieć argument, że sędziowie w ich meczach też drukują...
Ale w ich przypadku Gravina im odda to przez następne 10 kolejek sezonu i jesienią następnego....
Wyniki, oprócz Como , tej kolejki są dla nas korzystne i oby tak do końca sezonu.
Ale w ich przypadku Gravina im odda to przez następne 10 kolejek sezonu i jesienią następnego....
Wyniki, oprócz Como , tej kolejki są dla nas korzystne i oby tak do końca sezonu.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Wydaje mi się, że bardziej korzystna byłaby porażka Milanu niż jego wygrana więc nie tylko Como...
Z mentalnego punktu widzenia nam najbardziej pasowałby jednak remis Como z Romą bo byśmy wskoczyli na 4 miejsce przy naszej jednoczesnej wygranej i to oni oglądaliby nasze plecy i musieli czekać na potknięcia a nie odwrotnie.
Z mentalnego punktu widzenia nam najbardziej pasowałby jednak remis Como z Romą bo byśmy wskoczyli na 4 miejsce przy naszej jednoczesnej wygranej i to oni oglądaliby nasze plecy i musieli czekać na potknięcia a nie odwrotnie.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- GIGI Buffon 89
- Juventino

Na dłuższą metę... Wygrana Milanu spowodowała, że Inter uzbiera 100 punktów na koniec sezonu.Maly pisze: ↑09 marca 2026, 10:09 Wydaje mi się, że bardziej korzystna byłaby porażka Milanu niż jego wygrana więc nie tylko Como...
Remis Como i Romy i nasza wygrana jest tym co chcemy widzieć w niedzielę o 23.
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Oczywiście, że zwycięstwo Interu byłoby dla nas korzystniejsze. Nie oszukujmy się, oni i tak tytułu nie przegrają. Za to gdyby wczoraj wygrali, my tracilibyśmy do Milanu 7 pkt. i przy dobrych wiatrach byłoby to dla nas do odrobienia. Inaczej rzecz ujmując - w naszym zasięgu mogło być drugie miejsce, teraz należy raczej myśleć o maksymalnie trzecim.
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 121 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
@Maly
Nie do końca jest to prawdą. Akurat paru naszych bezpośrednich rywali o 4 miejce (a rzeczywistość jest taka, że póki co co walczymy właśnie o taką lokatę, a nie o 2 czy 3 miejsce) jeszcze zmierzy się z Interem i póki ekipa Chivu nie ma zapewnionego Scudetto to będą musieli poważnie podejść do tych meczów, a tak mogliby odpuścić np. Atalancie. Zresztą chcemy się zakwalifikować do LM, to skupmy się na sobie, przestańmy wreszcie tracić punkty z dołem tabeli i poprawmy się w meczach wyjazdowych, bo teoretycznie terminarz mamy chyba łatwiejszy niż Roma, Atalanta i Como.B@rt pisze: ↑09 marca 2026, 10:19 Oczywiście, że zwycięstwo Interu byłoby dla nas korzystniejsze. Nie oszukujmy się, oni i tak tytułu nie przegrają. Za to gdyby wczoraj wygrali, my tracilibyśmy do Milanu 7 pkt. i przy dobrych wiatrach byłoby to dla nas do odrobienia. Inaczej rzecz ujmując - w naszym zasięgu mogło być drugie miejsce, teraz należy raczej myśleć o maksymalnie trzecim.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Ja jednak nie do końca wierzę w ten mit o jakimś odpuszczaniu meczów przez Inter. Często właśnie tym, co pozwala wygrywać, jest zwykły luz i brak presji, bo to ona potrafi mieszać w głowie. Także nie zakładałbym, że Inter nagle zacząłby się przewracać o własne nogi, gdyby poczuł się zbyt komfortowo. Dotychczas nic takiego nie miało miejsca i raczej nic nie wskazywało na to, że nagle coś się zmieni. Wczorajszy wynik moim zdaniem też żadnego przełomu tu nie spowoduje.
Oczywiście masz rację, że powinniśmy się skupić na sobie i przede wszystkim na to liczę, bo tak naprawdę mamy swój los w swoich rękach. Nie zmienia to faktu, że gdyby Milan zaczął "równać w dół", to tak naprawdę zwiększałoby nasze szanse na osiągnięcie celu, jakim jest kwalifikacja do LM, bo zwiększałoby pulę kandydatów do znalezienia się poza top 4. A tak robi nam się jazda w trzech prędkościach - Inter odjechał peletonowi i pozostało mu jedynie zarządzanie tą przewagą, potem Milan z Napoli (oni jeszcze wydają mi się do capnięcia), a za ich plecami my, Como, Roma i Atalanta walczymy o to, komu LM, a komu drugi i trzeci sort.
Oczywiście masz rację, że powinniśmy się skupić na sobie i przede wszystkim na to liczę, bo tak naprawdę mamy swój los w swoich rękach. Nie zmienia to faktu, że gdyby Milan zaczął "równać w dół", to tak naprawdę zwiększałoby nasze szanse na osiągnięcie celu, jakim jest kwalifikacja do LM, bo zwiększałoby pulę kandydatów do znalezienia się poza top 4. A tak robi nam się jazda w trzech prędkościach - Inter odjechał peletonowi i pozostało mu jedynie zarządzanie tą przewagą, potem Milan z Napoli (oni jeszcze wydają mi się do capnięcia), a za ich plecami my, Como, Roma i Atalanta walczymy o to, komu LM, a komu drugi i trzeci sort.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Milan w przeciwieństwie do Napoli ma trudny terminarz i prędzej wierzyłbym w odrobienie 7pkt do Milanu niż 6 do Napoli. 10 to już jednak dużo na tym etapie sezonu nawet mając mecz bezpośredni.
To czy Inter by odpuszczał... nie wiem, możliwe że mając już zapewnionego mistrza ostatnie 3-4 kolejki by zagrali na luzie ale oni w ostatnich 6 nie mają nikogo walczącego o LM. Także ta teoria wydaje się trochę jednak czysto teoretyczna bo nikt nie raczej odpuści meczu na 7 kolejek przed końcem.
To czy Inter by odpuszczał... nie wiem, możliwe że mając już zapewnionego mistrza ostatnie 3-4 kolejki by zagrali na luzie ale oni w ostatnich 6 nie mają nikogo walczącego o LM. Także ta teoria wydaje się trochę jednak czysto teoretyczna bo nikt nie raczej odpuści meczu na 7 kolejek przed końcem.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?