Nowy Trener
- Netiux
- Juventino
Amen. Podpisuję się pod tym rękoma i nogami a nawet fajfusem.Crunny pisze: ↑30 maja 2025, 20:58 Dla mnie hierarchia jest prosta:
1. trener z topu, doświadczony i sprawdzony na wielu frontach (Klopp, Conte, Mancini)
2. Tudor
3. jednosezonowe wynalazki a la Motta typu Palladino, Fabregas, Xavi, które niczego nie gwarantują, a będą chciały więcej kasy niż Igor i kontrakt na 3-4 lata
Alla Juventus vincere non è importante: è l'unica cosa che conta.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
O co chodzi?
Chcieliśmy Conte, nie udało się - no ok, dostał podwyżkę od De Laurentiisa i obiecanki-cacanki, ja tam nie żywię urazy, że woli kontynuować projekt w Neaopolu, skoro idzie mu dobrze. Zdarza się. Ale potem uderzamy na ostatnią chwilę po Gaspa, o którym też czytamy od marca. Facet niby zawiesza negocjacje z Romą, niby Juventus postrzegał jako zwienczenie kariery, a zarząd i tak to spieprzył raz, dwa?
Już to trudno mi zrozumieć, że nie wynegocjowali nic z żadnym z tej dwójki. Ale nie ogarniam, po co na gwałt szukamy trenera, skoro mamy jednak tego Tudora? Myślę, ze Conte i Gasperini byliby skokiem jakosciowym względem Tudora, ale skoro z nimi nie wyszlo, to dlaczego chcemy go wymieniac za wszelka cenę. Powtórzę się: o co tu chodzi?
Chcieliśmy Conte, nie udało się - no ok, dostał podwyżkę od De Laurentiisa i obiecanki-cacanki, ja tam nie żywię urazy, że woli kontynuować projekt w Neaopolu, skoro idzie mu dobrze. Zdarza się. Ale potem uderzamy na ostatnią chwilę po Gaspa, o którym też czytamy od marca. Facet niby zawiesza negocjacje z Romą, niby Juventus postrzegał jako zwienczenie kariery, a zarząd i tak to spieprzył raz, dwa?
Już to trudno mi zrozumieć, że nie wynegocjowali nic z żadnym z tej dwójki. Ale nie ogarniam, po co na gwałt szukamy trenera, skoro mamy jednak tego Tudora? Myślę, ze Conte i Gasperini byliby skokiem jakosciowym względem Tudora, ale skoro z nimi nie wyszlo, to dlaczego chcemy go wymieniac za wszelka cenę. Powtórzę się: o co tu chodzi?
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Nikt nie wie o co chodzi.vitoo pisze: ↑31 maja 2025, 14:47 O co chodzi?
Myślę że dziennikarzyny nie wiedzą nic co się dzieje w klubie, bo sami zarządzający nie wiedzą co się dzieje

Ewentualnie opcja dla skrajnych optymistów:
Klub po cichutku prowadzi prawdziwą wielką rewolucję i niczym bolszewicy będą wybijać mienszewików (Głupol i jego ludzie), a proces zwieńczą dobrym trenerem.
Osobiście wątpię by Tudor został, wszystko wskazuje na to że traktują go jak opcję doraźną i nie chcą go tu. Mógłby zostać jedynie gdyby nie udało się sprowadzić nikogo nowego ale pytanie czy on by chciał skoro dostaje takie traktowanie i podobno ma opcję Atalanty.
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja mam wrażenie, że przyszłość Tudora zależy od wyników na KMŚ. Dlatego tam gdzieś próbują sobie kogoś zaklepać, na wypadek gdyby Igor dał plamy.
Fino alla Fine
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Uważam, że jako klub i społeczność JuvePoland nie szanujemy Tudora. On ma dużo większe doświadczenie w trenerce niż taki Pirlo, którego Tudor był zresztą asystentem, a któremu zaufaliśmy w 100% i to będąc wówczas klubem faktycznie z absolutnego TOP-u we Włoszech i Europie. Ba, nawet Conte latem 2011 miał mniejsze doświadczenie niż ma obecnie Igor.
Tudor w miarę dawał radę w Veronie (9. miejsce i ogranie nas), Marsylii (śr. 1,83 pkt) i Lazio (śr. 1,91 pkt i 2-krotne ogranie nas) i Juve (śr. 2,00 pkt). Tu Juventino z krwi i kości + widać jakiś progres w jego karierze.
Jak czytam, z jakimi nazwiskami jesteśmy łączeni, to na miejscu Tudora sam wkurzyłbym się i postawił zarządowi ultimatum.
Tudor w miarę dawał radę w Veronie (9. miejsce i ogranie nas), Marsylii (śr. 1,83 pkt) i Lazio (śr. 1,91 pkt i 2-krotne ogranie nas) i Juve (śr. 2,00 pkt). Tu Juventino z krwi i kości + widać jakiś progres w jego karierze.
Jak czytam, z jakimi nazwiskami jesteśmy łączeni, to na miejscu Tudora sam wkurzyłbym się i postawił zarządowi ultimatum.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Racja, Tudor gdzieś tam kiedyś tam dawał radę.
Fajnie, ale potrzebujemy czegoś dużo więcej. Skoro kadra nie dojeżdża to potrzebujemy trenera który zrobi coś ekstra a nie tylko da radę kolejny raz zająć czwarte miejsce i wyjść z grupy LM.
Fajnie, ale potrzebujemy czegoś dużo więcej. Skoro kadra nie dojeżdża to potrzebujemy trenera który zrobi coś ekstra a nie tylko da radę kolejny raz zająć czwarte miejsce i wyjść z grupy LM.
calma calma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Może miałbym do niego więcej szacunku gdyby chociaż ogarnął stałe fragmenty gry.
jackop • 30 maja 2025, 16:45
Tudor przez 3 miesiące nie potrafił poprawić huijsenowo wykonywanych rzutów rożnych... A poprzeczka to w zasadzie nie wisiała, tylko była zakopana przez NieMottę 2 metry pod ziemią. O czym my rozmawiamy
jackop • 30 maja 2025, 16:49
Jedna rzecz, którą w 100% trzeba wypracować na treningu i nie potrzeba na to połowy sezonu

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Mylisz się bo jest naszym trenerem od dwóch miesięcy

Oczywiście, że jest to irytujące ale wrzucał ktoś tu statystyki jak bardzo zmieniła się nasza gra z piłką więc najwyraźniej na tym skupiali się na początku, stałymi fragmentami gry nie wzniecisz ognia w zawodnikach tylko tym jak chcesz grać mecz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Osobiście uważam, że ta cała szopka to w głównej mierze zasługa dziennikarzy, którzy nic nie wiedzą, bo dochodzi do zmian na górze i po prostu sobie dla klikalności wypisują te różne bzdury, które każdy z nas by mógł wymyśleć na podstawie jakiejś marnej poszlaki. Stała zagrywka tych farmazoniarzy, gdzie 90% to jest fikcja. Najlepszym przykładem niech będzie ta kuriozalna plotka o Kloppie w Romie... bo na filmiku z klubu pojawiło się Koloseum, Olimpico i dwie rzeczy na P, których nawet nie pamiętam. Całościowo dało to nazwisko Klopp ( a że C z Koloseum trzeba było podciągnąć pod K, to co tam ).
Możliwe nawet, ze nie było żadnych rozmów ani z Conte, ani z Gasparinim, a Elkann planowo ( i nie oceniam słuszności tego planu, to pokaże czas ) wymienia zarząd, mając Tudora na razie na kontrakcie. Może nawet sam Tudor został poinformowany, że w tej chwili wszystko jest w zawieszeniu i nowi ludzie go potwierdzą bądź nie.
O Mottcie też co chwila były informacje, że ktoś tam się jednak włączył do rozmów, a oni byli już dogadani od jakiegoś czasu i najprawdopodobniej dogadywali w ciszy szczegóły.
W sumie Pioli nie jest tak głupim nazwiskiem jak się niektórym wydaje, w Milanie też był płacz jak ich obejmował, a on potem mistrza zdobył. Owszem w dosyć słabym sezonie, gdzie nie było wyraźnego lidera, ale tak samo było w obecnym i wcale nie wykluczone, że może być w następnym. Stefano praktycznie w każdym klubie miał dobry okres, co przy jakości w składzie Juventusu ( mimo czarnowidztwa wielu osób ) powinno dać przynajmniej utrzymanie top 4.
Tylko jedno mi tutaj nie gra. Po co wymieniać jednego średniaka, na innego? Jak nie ma nikogo konkretnego, to już lepiej zostać z Tudorem. Gość jest swój i ma tylko roczny kontrakt, w dodatku niski, do wiosny przyszłego roku sprawa się rozwiąże, albo będzie gra w kratkę i brak postępu, albo zrobi robotę i wtedy albo przedłużenie, albo jego brak i czysta sytuacja, bez płacenia odszkodowań. Jednocześnie Igor jest z grubsza podobnym gwarantem top 4 jak reszta średniaków typu Pioliego, Manciniego, że o egzotycznych nazwiskach nie wspomnę, bo to jest już czysty hazard.
Sytuacja jest specyficzna, bo ten klubowe mistrzostwa dużo tutaj mieszają. Teraz jest jakaś przerwa, potem przygotowanie do nich, a po nich znowu kolejna przerwa ( chyba się nie mylę i piłkarze dostaną wakacje?), co może mieć negatywny wpływ na przygotowania. Ale z drugiej strony ciągle jest trochę czasu na kogoś nowego, pewnie że lepiej mieć trenera jak najszybciej, ale też nie przesadzałbym w drugą stronę. I tutaj jest kolejna przewaga Tudora, bo już zespół zna i wie jakie są problemy, a na mistrzostwach mógłby pewne swoje koncepcje już sprawdzić. Wydaje mi się, że to potrwa jeszcze kilka dni i sprawa się wyjaśni. Oczywiście istnieje też opcja, ze wszystko potoczy się jak w Milanie w ostatnich trzech latach, gdzie dopiero teraz trochę uprzątnęli burdel. Przy takim kolektywnym zarządzaniu jakie miało miejsce w Milanie i jakie możemy byc świadkiem w Juventusie ( Comolli, Chiellini, Tognozzi i jeszcze czwarty, obecnie nieznany ) kończy się trochę rozmyciem odpowiedzialności. Oby to się źle nie skończyło.
Tak czy siak, radziłbym trochę lodu na głowę i z przymrużeniem oka patrzeć na te wszystkie doniesienia i nie popadać w histerie i nie wieszczyć końca świata na podstawie plotek.
Możliwe nawet, ze nie było żadnych rozmów ani z Conte, ani z Gasparinim, a Elkann planowo ( i nie oceniam słuszności tego planu, to pokaże czas ) wymienia zarząd, mając Tudora na razie na kontrakcie. Może nawet sam Tudor został poinformowany, że w tej chwili wszystko jest w zawieszeniu i nowi ludzie go potwierdzą bądź nie.
O Mottcie też co chwila były informacje, że ktoś tam się jednak włączył do rozmów, a oni byli już dogadani od jakiegoś czasu i najprawdopodobniej dogadywali w ciszy szczegóły.
W sumie Pioli nie jest tak głupim nazwiskiem jak się niektórym wydaje, w Milanie też był płacz jak ich obejmował, a on potem mistrza zdobył. Owszem w dosyć słabym sezonie, gdzie nie było wyraźnego lidera, ale tak samo było w obecnym i wcale nie wykluczone, że może być w następnym. Stefano praktycznie w każdym klubie miał dobry okres, co przy jakości w składzie Juventusu ( mimo czarnowidztwa wielu osób ) powinno dać przynajmniej utrzymanie top 4.
Tylko jedno mi tutaj nie gra. Po co wymieniać jednego średniaka, na innego? Jak nie ma nikogo konkretnego, to już lepiej zostać z Tudorem. Gość jest swój i ma tylko roczny kontrakt, w dodatku niski, do wiosny przyszłego roku sprawa się rozwiąże, albo będzie gra w kratkę i brak postępu, albo zrobi robotę i wtedy albo przedłużenie, albo jego brak i czysta sytuacja, bez płacenia odszkodowań. Jednocześnie Igor jest z grubsza podobnym gwarantem top 4 jak reszta średniaków typu Pioliego, Manciniego, że o egzotycznych nazwiskach nie wspomnę, bo to jest już czysty hazard.
Sytuacja jest specyficzna, bo ten klubowe mistrzostwa dużo tutaj mieszają. Teraz jest jakaś przerwa, potem przygotowanie do nich, a po nich znowu kolejna przerwa ( chyba się nie mylę i piłkarze dostaną wakacje?), co może mieć negatywny wpływ na przygotowania. Ale z drugiej strony ciągle jest trochę czasu na kogoś nowego, pewnie że lepiej mieć trenera jak najszybciej, ale też nie przesadzałbym w drugą stronę. I tutaj jest kolejna przewaga Tudora, bo już zespół zna i wie jakie są problemy, a na mistrzostwach mógłby pewne swoje koncepcje już sprawdzić. Wydaje mi się, że to potrwa jeszcze kilka dni i sprawa się wyjaśni. Oczywiście istnieje też opcja, ze wszystko potoczy się jak w Milanie w ostatnich trzech latach, gdzie dopiero teraz trochę uprzątnęli burdel. Przy takim kolektywnym zarządzaniu jakie miało miejsce w Milanie i jakie możemy byc świadkiem w Juventusie ( Comolli, Chiellini, Tognozzi i jeszcze czwarty, obecnie nieznany ) kończy się trochę rozmyciem odpowiedzialności. Oby to się źle nie skończyło.
Tak czy siak, radziłbym trochę lodu na głowę i z przymrużeniem oka patrzeć na te wszystkie doniesienia i nie popadać w histerie i nie wieszczyć końca świata na podstawie plotek.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Masz rację. Liczyłem marzec, kwiecień, maj. Kilka tygodni to i tak wystarczająca ilość czasu, żeby w ciągu paru godzin na sesjach treningowych wytłumaczyć i zacząć wdrażać swój pomysł na SFG. Zakładam, że Tudor jako trener z jakimś tam doświadczeniem miał w głowie gotowca. Na przeszkodzie w tym przypadku nie stały ani kontuzje, ani słabość kondycyjna piłkarzy.
Między 5 a 11 czerwca masz dwie kolejki eliminacji do MŚ, więc kto ma lecieć na kadrę to już się pewnie pakuje. 15.06 zaczynają się KMŚ. Juve i tak ma farta, bo pierwszy mecz ma dopiero 19stego, ale grające dzisiaj PSG i Bayern startują od pierwszego dnia.Marat87 pisze: ↑31 maja 2025, 21:25 Sytuacja jest specyficzna, bo ten klubowe mistrzostwa dużo tutaj mieszają. Teraz jest jakaś przerwa, potem przygotowanie do nich, a po nich znowu kolejna przerwa ( chyba się nie mylę i piłkarze dostaną wakacje?), co może mieć negatywny wpływ na przygotowania. Ale z drugiej strony ciągle jest trochę czasu na kogoś nowego, pewnie że lepiej mieć trenera jak najszybciej, ale też nie przesadzałbym w drugą stronę.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- nawimundo
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Widzisz, kolego po szalu. Przyzwyczailiśmy się do sukcesów, więc ten kryzys, który już trochę trwa ciężko przeżuć, ale tu jest właśnie problem. Nie potrafisz zrozumieć, że nie da się być ciągle na szczycie i teraz trafiło na nas. Co mieli powiedzieć kibice Realu, gdy ten nagminnie odpadał w 1/8 LM czy kibice kompromitującej się co chwilę Barcelony? Tu nie ma co Guminiokować czy rozpaczać jak to kiedyś było, bo Juventus się odbuduje, to za wielka piłkarska firma.Maplu90 pisze: ↑30 maja 2025, 19:27 Wiecie co? Wkur...za mnie niesamowicie cała otoczka dookoła Juventusu. I tak, możecie powiedzieć że na ch...wuju sie znam. Ale pamiętam jak majac 9 lat śmigałem w niebiesko żółtej koszulce z sklepu sportowego w SWD po Egipcie. Jak wieszałem na ścianie plakaty ADP czy Nedveda. Pamiętam tez jak 4 lata temu odważyłem sie zrobić na ręce dziarę Juventusu. I pamietam tez kazdy z trzech wyjazdow na ktorym bylem i ze za kazdym razem ogarnia mnie mega wzruszenie slyszac nasz hymn.Bo Juventus to mój, wasz klub.
I w ostatnich dniach ten wielki klub, zdobywca 38 scudetto (tak 38 a nie 36 merdowskie ciolki) dzisiaj zachowuje sie jak KS Guminiok
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Przy De Zerbim zacznie też się kręcić Inter jak rozstaną się z Inzaghim (a to raczej pewne). Jeśli rezygnujemy z Tudora to trzeba dogadywać się z obecnym trenerem Marsylii, bo z realnych opcji nikogo lepszego nie znajdziemy (pytanie ile rekompensaty zażąda Marsylia za przedwczesne rozwiązanie umowy z De Zerbim).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli