Serie A 19/20 (8): JUVENTUS F.C 2-1 Bologna
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Jak Sarri nie ogarnie fazy obronnej to najpiękniejsza klepka w Europie NIC nam nie da.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wniosek jest taki, że Juventus nadal ma problemy z dobijaniem ogórków. Ostatecznie sprowadza się to do konkretnych sytuacji, w końcu z tego składa się mecz.
Problem istnieje od dawna i ewoluuje razem z drużyną... Za Maxa kopaliśmy się po czołach, teraz mamy słabą skuteczność. Który to już mecz, gdzie należało strzelić 3-4 gole i zgasić światło?
Cóż, aktualny styl przynajmniej daje nadzieję na podreperowanie bilansu bramek. "To się zateguje".
Jedyny obrońca z prawdziwego zdarzenia jest w szpitalu.Volto pisze:Jak Sarri nie ogarnie fazy obronnej to najpiękniejsza klepka w Europie NIC nam nie da.
Bonucci jak na niego i tak wygląda bardzo dobrze. Chyba każdy pamięta jak kapitanował w Milanie.
De Ligt póki co jest SORRY! przepłaconym leszczem, który popełni błąd albo i nie, taka loteria. Tu odpuści krycie, tam sprezentuje karnego. Ja wiem że obrona, trzeba doświadczenia itd -- oceniam co jest na dzień dzisiejszy. O żadnym wejściu smoka nie ma mowy. Najlepsze, że już po 1. kolejce coś tam stękał, że chciał grać.
Cuadrado czasem da ciała w defensywie, ale jego gra i tak jest znacznie ponad oczekiwania. Zresztą po tym, co pokazał w kilku meczach nasz nowy składak Danilo... chyba panuje pewien konsensus, że już lepiej grać Kolumbijczykiem.
Demiral meczem z Veroną przyspawał się do ławki na długi czas.
Jeszcze Rugani, który rzekomo ma zostać odratowany przez Sarriego. Póki co to puste słowa nie poparte czynami. A szkoda, bo przydałby się, oczywiście w formie.
Potencjał ofensywny widać gołym okiem i przede wszystkim tam bym szukał poprawy. Z meczu na mecz widać progres. Wróci Ramsey, popracuje jeszcze Rabiot i samym zdjęciem Bernardeschiego coś zyskamy.
Z tyłu no niestety, w tym składzie zawsze może coś wpaść... Chiellini kiedyś wróci, ale czy po kontuzji to będzie to samo? On ma 34 lata...
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Ciężko będzie, bo nadal jesteśmy niepokonani w tym sezonie

Co do meczu, oglądałem tylko drugą połowę, ale źle to nie wyglądało. Brakowało jedynie wykończenia. I jak na razie, Rabiot mnie nie przekonuje. Wiem, wiem, nie grał ostatni rok, ale chłop momentami wygląda jakby nie grał tych lat kilka. Bardzo głupie straty.
- Wojtek
- Juventino
Chodziło mi nie o wynik jako punkty tylko wynik jako przewaga bramkowa. Z Sarrim zagraliśmy 10 meczów i TYLKO dwa razy wygraliśmy więcej niż jednym golem, czyli niby gramy ofensywnie, ale nie umiemy gromić rywali. U Allegriego zazwyczaj wygrywaliśmy do zera, zazwyczaj to było 2-0, czasem nawet 3-0. Oczywiście i tak wolę to co gramy za Sarriego, bo wiem, że w końcu zaczniemy wygrywać wyżej. Kwestia czasu i poprawy skuteczności.