Serie A 25/26 (11): JUVENTUS FC 0-0 Torino

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 09:26

Obojętnie jak ten sezon się potoczy Spaletti powinien zostać. Źródło problemów leży wyżej, w zarządzie.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 11:02

Dokładnie jestem tego samego zdania.

Wiemy że w sporcie jest też tak że nie "obojętnie jak się skończy", bo musi być jednak ta jedność i jakieś przesłanki do lepszej gry i oby takie były kibicuje Spalowi.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 215 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 11:20

Chyba każdy z nas kibicuje Spalettiemu i sam uważam że powinien pozostać bez względu na to jak potoczy się sezon. Ale musi wprowadzić swoje pomysły i porzucić bezproduktywną spuściznę Tudora.

Obrazek
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 11:49

Nie mam zamiaru się wyładowywać, zastanawia mnie tylko jedno. Mamy listopad, a pół składu jest wycieńczona i tak jest kolejny sezon z rzędu. Nie mogę patrzeć na zbliżenia Yildiza jak ten ledwie łapie powietrze, a ile on ma lat, z 15?

Co oni w lato robią? Żniwa na polu u Elkana mają?

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Tab.

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 11:59

Yildiz zanotował straszny zjazd i jedyne co się chlopakowi należy to ławka. Tym bardziej, że spokojnie ma go kto zastąpić. To samo powinniśmy zrobić z Thuramem. Burger - to nawet szkoda ryja strzępić

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 15:51

Chciałbym pogratulować sędziemu tych rzutów różnych po rykoszetach, a w zasadzie ich braku i to kilkukrotnie. Mała to rzecz, ale jednak coś nieprawdopodobnego.

Murem za Conceicao. Nic lepszego z prawej strony na razie nie urodzimy a on jest gwarancją przynajmniej kilku ciekawych zagrań w meczu.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 20:23

Trzeba zrezygnować z gry skrzydłowi, Kenan się tam męczy, Concencaio to jest totalna pomyłka, Zhegrova to pewnie do gry 90 minut będzie gotowy na następny sezon. Ilość udanych prób dryblingu Concencaio względem tych podjętych jest pewnie statystycznie w dłuższym czasie mocno zbliżająca się do ~0. Kenan powinien być centralną postacią tej drużyny. Trzeba inne elementy drużyny układać tak by to Turek miał jak najwygodniejszą dla siebie pozycję na boisku.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 132 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2025, 23:03

W każdym meczu Spala(+Brambilli) byliśmy widocznie lepsi i aktywniejsi od rywali, więc to jest na plus, oby tylko nie był to chwilowy efekt nowej miotły.
3 przyzwoite mecze Kupa, to coś czego nikt by się nie spodziewał przed przyjściem Spala, a widać że gra w obronie mu służy, ciekawe jak będzie wyglądał na tle mocniejszych zespołów, bo ci dotychczas to z całym szacunkiem niezbyt mocarni.
Minus dla Spala za zbyt późne zmiany (znowu) i decyzje personalne jak nie wystawienie dobrego Kosticia i trzymanie do końca Burgera, który cały dotychczasowy sezon gra kryminał (jeszcze większym kryminałem będzie przedłużenie go).

Spal już zapowiedział zmianę formacji, pewnie będzie to jego 4-3-3 albo 4-2-3-1 więc nie ma co liczyć, że nie będzie gry skrzydłami. Będąc szczerym to patrząc na naszych graczy, nie wiem jaką formacją mielibyśmy niby grać bez skrzydłowych, może jedynie 3-5-2 albo 3-5-1-1 bo do 'diamenta' to my pomocników nie mamy (już nie mówiąc o ich formie).
Edit: Tak myśląc to może Spal by mógł się zastanowić nad prostym 4-4-2 :think:

Odnośnie Yildiza, to on sam stwierdził, że jego naturalną pozycją jest "left-center area or out wide on the flank" co też widać w jego poruszaniu się, on sam tam zbiega naturalnie (jak na moje) i imo to on nie jest ani typową 10 ani typowym skrzydłowym tylko czymś pomiędzy.

ODPOWIEDZ