Serie A 17/18 (34): JUVENTUS F.C 0-1 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:53

Najbardziej wkurzył mnie w tym meczu jakiś totalny... tumiwisizm. Jakby naszym kochanym kopaczom zupełnie nie zależało. Granie na odpierdziel, spuszczone głowy, wzrok w ziemię...

Dramat :placze:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:53

pumex pisze:
...i nie piszę tego w emocjach, bo ta porażka w ogóle mnie nie ruszyła. Gównopiłka Allegriego skutecznie wykastrowała mnie ze wszelkich emocji podczas meczów. Chodzi po prostu o to, że każdy kunktatorsko zdobyty punkt i każde w ten sposób wywalczone trofeum, zrobi krzywdę temu zespołowi.
Mam tak samo jak Ty.
Zamiast robić grube transfery do środka pola, to zróbmy gruby transfer na ławkę trenerską.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:54

dimebag11 pisze:Znaleźliśmy się w niezwykle trudnym położeniu
Bo Maks jest Januszem trenerki i przegrywem. Posada w Arsenalu już na niego czeka.

Mityczna Wiosna pełną parą.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:55

LordJuve pisze:Ja bym się tak nie nastawiał, że przewalenie scudetto będzie oznaczać koniec przygody Allegriego w Juve. Ba! Uważam, że jednoczesne przegranie ligi i Pucharu Włoch do tego nie doprowadzi. Po prostu nasz zarząd nie szuka nowego trenera i z pewnością nie znajdą nowego w trybie przyspieszonym, a sam Allegri nie ma na tyle honoru, żeby zapowiedzieć swoje odejście.
Watpie ze Allegri przetrwa taka koncowka sezonu, bo jesli tak zagramy z Milanem w finale CI to po prostu sezon sie skonczy niczym.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:56

LordJuve pisze:Ja bym się tak nie nastawiał, że przewalenie scudetto będzie oznaczać koniec przygody Allegriego w Juve. Ba! Uważam, że jednoczesne przegranie ligi i Pucharu Włoch do tego nie doprowadzi. Po prostu nasz zarząd nie szuka nowego trenera i z pewnością nie znajdą nowego w trybie przyspieszonym, a sam Allegri nie ma na tyle honoru, żeby zapowiedzieć swoje odejście.
I to jest właśnie całe sedno sprawy. Bo ja też czuję, że mimo gdybyśmy przegrali wszystko, to zarząd ma takie klapki na oczach, że Allegriego nie wywali, więc degrengolady w przyszłym sezonie ciąg dalszy.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:56

0 (!) celnych strzałów na bramkę po raz pierwszy w meczu domowym od wejścia na nowy stadion.

O ŻESZ TY W ŻYCIU :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 22:57

deszczowy pisze:0 (!) celnych strzałów na bramkę po raz pierwszy w meczu domowym od wejścia na nowy stadion.

O ŻESZ TY W ŻYCIU :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Nie ma co sie dziwic to byl najslabszy spotkanie w tym sezonie i nawet w spraingach latem wygladalismy znacznie lepiej i cos gralismy.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 23:01

Zacytuję może sam siebie z tematu o meczu z Crotone.
Paulo pisze:Ale zwróćcie uwagę na jeszcze jednego gwiazdora a no mianowicie afrykańskiego konia trojanskiego Benatie. Abstrahując od tego czy karny w Madrycie był słuszny czy nie to on sprowokowal. Dzisiaj jakiś noname dwumetrowy z czarnego ladu machnął przeszczepem i strzelił przewrotka mu sprzed nosa. Wolny pośredni w polu karnym oczywiście zamieszany Benatia. Co ten koleś ostatnio wyprawia to wola o pomstę do nieba. Dzisiaj mecz katastrofa w jego wykonaniu.
Dzisiaj mam kolejne z rzędu potwierdzenie moich obserwacji. Koleś grał dobry mecz ale w kluczowym momencie obsral pampersa i zawalił kluczowy moment meczu. Nawet niemiecki czołg który nie grał cały sezon był lepszy niż cały skład a to świadczy bardzo źle o drużynie.

Zastanawiam się jaki cud wydarzył się w Madrycie że tak wycisnelismy Real, ten sam Real który jest faworytem do triumfu w LM. Z jednej strony jestem zły, ale nie załamany bo chyba rzeczywiście potrzeba poważnego wstrząsu w Juve żeby coś się zmieniło. Widać wypalenie, znudzenie, brak ambicji. Gdzie jest to cyniczne i legendarne DNA Juve? Piłkarze maja problem w głowie a największy chyba jednak siedzi na ławce trenerskiej. Arsenal czeka Max. Grazie per tutto e ciao! Mysle że nastał czas #Freshlook #changes #kopnijciesiewczola.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

jackop pisze:
Bo Maks jest Januszem trenerki i przegrywem. Posada w Arsenalu już na niego czeka.

Może jest, może nie jest. Chciałbym być takim przegrywem i z klubem, którego nikt nie typował nawet na 1/2LM dwa razy dojść do finału. Niemniej jednak dwa najistotniejsze mecze w tym sezonie (rewanż z Realem i dzisiejszy z Napoli) nam zawalił przez swoje kunktatorstwo i liczenie na dogrywkę oraz remis. Swoją drogą ogólnie to ma jakiegoś pecha, bo z Milanem też przewalił domowe 3:1 z Barcą w Champions League.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
LordJuve

Juventino
Juventino

juvemaroko pisze: Watpie ze Allegri przetrwa taka koncowka sezonu, bo jesli tak zagramy z Milanem w finale CI to po prostu sezon sie skonczy niczym.
Milan jest tak słaby, że sam byłbym w stanie poprowadzić Juventus do zwycięstwa z drużyną Gattuso.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 23:03

Przemyślenie:

Całe szczęścię, że odpadliśmy z tym Realem.

Porażka w takim stylu w finale LM bolałaby dużo bardziej, niż odpadnięcie w 1/4 i przerżnięcie scudetta.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 23:04

Nicram_93 pisze:I to jest właśnie całe sedno sprawy. Bo ja też czuję, że mimo gdybyśmy przegrali wszystko, to zarząd ma takie klapki na oczach, że Allegriego nie wywali, więc degrengolady w przyszłym sezonie ciąg dalszy.
Nasz zarząd wywala trenerów tylko w sytuacjach, gdy zaczynają oni mieć niepożądane oczekiwania (Deschamps, Conte). Allegri ma przecież dostać podwyżkę. Wątpię, że nagle zejdzie z tematu podwyższenia kontraktu do zwolnienia. Co najwyżej każą mu trenować za te "marne" 7 mln, które dostaje teraz. :facepalm:

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Paulo pisze:
Zastanawiam się jaki cud wydarzył się w Madrycie że tak wycisnelismy Real, ten sam Real który jest faworytem do triumfu w LM.
Taki cud, że Real zagrał jedno z najgorszych spotkań w LM od lat (może i najgorsze, bo ponoć nigdy w CL nikt im nie strzelił w Madrycie trzech bramek), co było spowodowane m.in. absencją Ramosa, który ogarnia tam defensywę.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

dimebag11 pisze:
jackop pisze:

Może jest, może nie jest. Chciałbym być takim przegrywem i z klubem, którego nikt nie typował nawet na 1/2LM dwa razy dojść do finału. Niemniej jednak dwa najistotniejsze mecze w tym sezonie (rewanż z Realem i dzisiejszy z Napoli) nam zawalił przez swoje kunktatorstwo i liczenie na dogrywkę oraz remis. Swoją drogą ogólnie to ma jakiegoś pecha, bo z Milanem też przewalił domowe 3:1 z Barcą w Champions League.
O stary jak w rewanżu z Realem Maksiu uprawiał kunktatorstwo to ja nie mam pytań xD

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2018, 23:06

LordJuve pisze:
juvemaroko pisze: Watpie ze Allegri przetrwa taka koncowka sezonu, bo jesli tak zagramy z Milanem w finale CI to po prostu sezon sie skonczy niczym.
Milan jest tak słaby, że sam byłbym w stanie poprowadzić Juventus do zwycięstwa z drużyną Gattuso.
Z toba na lawke w chwili obecnej gwarantowaloby wiecej motywacje niz z Allegrim ktore wyraznie dziszaj nastawil druzyna na remis!
Ponad to final zawsze moze byc niespodzianka. dla Milan bedzie to mecz sezonu dla nas kolejna kara ze bedziemy musieli grac i liczyc ze Milan sie podda bez walki.

Zablokowany