Serie A 25/26 (30): JUVENTUS FC - Sassuolo
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 89 razy
Mecz 30 kolejki Serie A 25/26
JUVENTUS FC - Sassuolo
MIEJSCE:
Włochy: Allianz Stadium (Turyn) - [41 507] ]
CZAS:
21.03.2026 (sobota), godzina 20:45
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 11
Remisów: 5
Przegranych: 13
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Domenico Berardi, Andrea Pinamonti, Armand Lauriente
- 7 bramek w SerieA
- 6 bramek w SerieA
- 5 bramek w SerieANAJLEPSZY ASYSTENT - Armand Lauriente
- 7 asysty w SerieAJUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 15
Remisów: 8
Przegranych: 6
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Jonathan David, Weston McKennie
- 9 bramek w SerieA, 1 bramka w LM
- 5 bramek w SerieA, 2 bramki w LM
- 4 bramki w SerieA, 4 bramki w LM NAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Jonathan David, Emil Holm, Weston McKennie
- 6 asysty w SerieA, 3 asyst w LM
- 4 asysty w SerieA, 1 asysta w LM
- 4 asysty w SerieA
- 4 asysty w SerieASYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Marchetti M.
Ostatnie spotkanie z Sassuolo
Ostatnie spotkania z Sassuolo

MECZ NA ŻYWO W TV
ELEVEN SPORTS 1
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 123 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Mecz z kategorii tych, które musimy obowiązkowo wygrać jeśli marzy nam się udział w następnej edycji LM. Niestety, ale margines błędów jakie popełniliśmy w tym sezonie (lub wydymali nas sędziowie) jest tak niski, że każda wtopa może nas pozbawić 4 miejsca na koniec rozgrywek, a to, że nie zdobędziemy w pozostałych 9 meczach kompletu 27 punktów jest niemal pewne (aczkolwiek maksimum nie ugrają też Como, Roma czy Atalanta). Moim zdaniem prognozowane przez Allegriego 70 oczek wystarczające do awansu do LM, to będzie zbyt mało, ale 74-75 punktów powinny już zapewnić 4 lokatę i w związku z tym na 9 pozostałych spotkań musimy zwyciężyć w przynajmniej 7 co będzie zadaniem dość trudnym...
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 55 razy
- Otrzymał podziękowanie: 256 razy
Wszyscy są oprócz Holma.

- GIGI Buffon 89
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Holm dalej kontuzjowany. Cieszy mnie powrót Milika i Vlahovicia, ale ani jeden ani drugi raczej nie zagrają w meczu.
Mecz oczywiście Juventus musi wygrać, bo jeśli chcemy grać w LM, to musi wygrać... No i nasi do końca sezonu muszą udowodnić, że zasługują na wypłaty, a zrobią to jeśli awansujemy do LM.
W ostatnich 9 meczach gramy z Sassulolo, Genoa , Bolognią Fiorentiną, Hellasem Verona u siebie, a jedziemy do Mediolanu , Bergamo, Lecce i na Olimpico di Torino...
Według mnie możemy ugrać 18 -21 pkt o ile sędziowie w naszych meczach nie będą przeszkadzać...
Na jesieni w tych meczach zdobyliśmy 15 pkt
Dzisiaj mam nadzieję, że wygramy z Sassuolo i nie zaraziny się Ksztuścem...