Liga Mistrzów 25/26 (1/16 Rewanż) JUVENTUS FC - Galatasaray

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 20:41

Obrazek

Mecz 1/16 (rewanż) Ligi Mistrzów 25/26
JUVENTUS FC - Galatasaray

MIEJSCE:
Włochy Allianz Stadium (Turyn) - [41 507]]

CZAS:
25.02.2026 (środa), godzina 21:00

O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 17
Remisów: 4
Przegranych: 2

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Victor Osimhen, Mauro Icardi
Obrazek - 9 bramek w Super Lig, 6 bramek w LM Obrazek - 13 bramek w Super Lig

NAJLEPSZY ASYSTENT - Baris Alper Yilmaz
Obrazek - 9 asysty w Super Lig, 1 asysta w LM

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 13
Remisów: 7
Przegranych: 6

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Jonathan David, Weston McKennie
Obrazek - 8 bramek w SerieA, 1 bramka w LM Obrazek - 5 bramek w SerieA, 2 bramki w LM Obrazek - 4 bramki w SerieA, 3 bramki w LM

NAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Jonathan David, Emil Holm, Weston McKennie
Obrazek - 4 asysty w SerieA, 3 asyst w LM Obrazek - 4 asysty w SerieA, 1 asysta w LM Obrazek - 4 asysty w SerieA Obrazek - 4 asysty w SerieA

SĘDZIA: Pinheiro J. (Por)

Ostatni mecz z Galatasaray

Ostatnie spotkania z Galatasaray
Obrazek

MECZ NA ŻYWO W TV
TVP 1, TVP Sport, TVP Sport app (Pol)
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 20:44

Imponująca seria - w 5 ostatnich spotkaniach tylko 1 punkt. Brawo Juventus!

W lutym odpadliśmy z CI, prawdopodobnie z LM i bardzo duża szansa, że z walki o LM w przyszłym sezonie.

Nie doszło do mitycznej wiosny echhh.

Co do meczu - nie mam żadnych oczekiwań. Raczej marne szanse, że to ugramy co najmniej 3 bramkami z tą ,,obroną" i ręcznikiem pomiędzy słupkami.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 48 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 20:48

Cóż, nie mamy absolutnie nic do stracenia, bo większej kompromitacji niż w pierwszym meczu już być nie może.

Podtrzymuję swoje zdanie w kontekście naszych obecnych problemów - nie mamy napastnika tylko jakieś popierdółki z przebłyskami. Więc albo przebłysk albo dupa.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 62 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 20:48

Mecz bez znaczenia bo nasze nie binarne kopacze nie wygrają 4-0.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 114 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 21:19

Nie ma szans na to, by przy naszej grze obronnej i "wybitnym" bramkarzu wygrać zachowując czyste konto (np. 3:0) i doprowadzić do dogrywki, więc musielibyśmy zwyciężyć 4:1 albo 5:2 by powalczyć o awans, ale na to, że strzeliły 4 albo 5 bramek też nie ma szans...
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 66 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 22:22

Większym wyzwaniem wydaje się zachowanie czystego konta niż strzelnie tych trzech goli potrzebnych do dogrywki.

Scenariusz meczu będzie zapewne taki sam jak w poprzednich latach -> dobry początek i objęcie prowadzenia - > błąd w obronie lub kontra i gol na 1-1 -> koniec nadziei i załamanie psychiczne, brak charakteru i spuszczone głowy -> kolejne gole dla rywala i kompromitacja.

Zastanawia mnie dlaczego jest taki wyskoki kurs na zwycięstwo gości ok 5.2 przecież to całkiem realne
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2026, 22:35

Taką statystkę ostatnio widziałem: w ostatnich 24 meczach, w których Juventus stracił co najmniej jedną bramkę, 18 razy przeciwnik strzelił nam gola pierwszym celnym strzałem.

Galatasaray będzie się bronić, jak nie od pierwszej minuty to od pierwszego straconego gola. Tu trzeba szarży banzai i nastawienia na 5:0, żeby chociaż dać nadzieję na dogrywkę. Bardziej tutaj liczę na jakiś epicki blamaż Turków niż fantastyczną grę z naszej strony.
Obrazek
ODPOWIEDZ