Serie A 25/26 (18): JUVENTUS FC 1-1 Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
BianconeroKSG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 47 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2026, 21:42

Yno pytanie czy my sie doczekomy wreszcie normalnych grajkow na poziomie. Mozemy zmienic kolejne 5 trenerow lacznie z Kloppem i Zidanem po drodze, a ta kadra przeciez jest zwyczajnie odzwierciedleniem tego co widzymy w tabeli. Mowa o nawiązaniu w walce o mistrza napawala mie smiechem.

Seryjne mistrzostwa zdobyto skladami gdzie przez 2/3 tego czasu grali mistrzowie, tacy co odnalezliby sie w top 3 klubow na swiecie.
Ba, większość z Nas pokochala Juventus ogladajac prawie samych top playerow.

To co sie dzieje kadrowo w Juve jest nie do pojecia. Czuja sie zmeczony takim miernym graniem o nic. Jak czytom o jakims ItalJuve co sie przewijo co chwila w gazetach to tez jest dupne fest xd
Juventus mo celowac w grajkow takich jak Tonali (tak przy okazji na nim sie cale ItalJuve moze zakonczyc bo wiecej Wlochow na poziomie ni ma... Moze Donnaruma).

Jo chca powortu do walki o Scudetto i powrotu do minimum 1/8 LM rok w rok. To mo byc standard! Od dziecka kibicuja i kibicem Juventusu zemrza, ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> niech sie chycom za jaja w koncu!

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 04:20

Będąc nieskutecznym napastnikiem, mając generalnie problem z trafieniem w bramkę kiedykolwiek w tym sezonie poza jakimiś dołożeniami nogi - trzeba mieć nie równo pod sufitem by strzelać karnego panenką jakbyś był Panem świata

W mojej ocenie poprostu trzeba być nienormalny. Facet powinien strzelić tak mocno żeby bramkarz umarł od siły rażenia strzału - przynajmniej można się ratować, że ma pecha, gorszy okres. Ale to wygląda na premedytację i sabotaż. Tak karne prawo mają strzelać mistrzowie jak Pirlo, Zidane. A nie jakiś kanadyjski niewypał który nie chce nawet serii frajerstwa odmienić tylko robi małpie sztuczki żeby ośmieszyć Juventus. Dla mnie za ten karny ławka rezerwowych. Meczu nie oglądałem. I w sumie dobrze.

Jak widzę - standard. Ogarnia Mckeenie coś bo ma 3 szare komórki na krzyż. Yildiz bo jest genialny. I tyle. Reszta to jest do przyrodzenia nie podobna.

Jak zobaczyłem powtórke bramki Lecce i zachowanie Bremera to pomyślałem, że i czołowego stopera też już utraciliśmy przez kontuzje.

Mamy kadrę flepów z liderem Yildizem. Cambiaso to taki coś na kształt połączenia de ceglie, de sciglio, Motty i Balzarettiego. Taki nie wiadomo jaki dziwny wędrowiec który wyżej dupy nie podskoczy ale już chyba do końca kariery będzie wspominał bliskość transferu do City. I jak to się nie otarł o prawdziwą wielkość.

Taki David, Zhegrova, Openda to jakieś takie wypieki na kształt właśnie nie wiem czego. Nie obrażajmy Amauriego i Iaquinty bo z Del Piero jeden sezon po Calciopoli z Ranierim mieli świetny. Rozwalilismy Real Madryt. Del piero ładował bramy z połowy boiska Zenitowi. Prawie wyeliminowaliśmy genialną w tamtych latach Chelsea. Niewiele brakowało by Ranieri przeszedł do historii. Ta trójka nic nie ma. Wmawiamy sobie, że może oni na Cremonese czy inne Sassuolo odpalą.

Juventus stał się memem w miejsce poważnego klubu. Ten karny to dla mnie na ten moment jeśli dalej sprawy pójdą gorzej jest dla mnie idealnym przykładem gdzie My jesteśmy. Od Ronaldo i bycia hegemonem w dupie generalnie. Nawet Ronaldo tak karnego by nie strzelił - z taką nonszalancją. Potrafił zabijać bramkę i bramkarza w każdej sytuacji. Mylił się prawie nigdy jak Del piero.

Statystyki niezłe jak zwykle. Wydymani jak zawsze. Co było złego w 27 % posiadania piłki i wygrywaniu grupy champions league z triumfatorem ówczesnym - Chelsea. Co było złego w Chiesie, idącym po mistrzostwo Rabiocie, genialnym Szczęsnym, sprawdzonym Dybali, Huijsenie, Fagiolim genialnym pod Allegrim, czy Soule. Półfinale ligi Europy, top 3 i dobrych prognozach.

A no to , że jak się kilku ludzi rodem z neapolu i Mediolanu uprze to w Juventusie może być dużo gorzej. Aż ludzie zaczną sami wierzyć, że Juventus to klub Max na top 4 i bycie popierdółką.

Zaorać zarząd. Wszystko zaorać. Zasiać na nowo. Dać mi Alexa, ludzi z sercem. Dajcie mi kogokolwiek kto wyjdzie na środek i powie, że wracamy na salony i idziemy w kierunku grubych nazwisk poczynając od ławki aż po inne stanowiska jak D's.

Dajcie nadzieję mi w końcu. Dajcie z powrotem Juventus. Oddajcie mi mentalność. Niech ten klub nie stroi się w piórka del Piero, koszulki i graty. Niech znowu zacznie reprezentować wartości jakie temu klubowi nadał Alessandro Del Piero. Niech wrócą podobni ludzie, podobny mental. Niech to nie będzie tylko Yildiz.

Marzę by zobaczyć 11 takich ludzi w biało-czarnych barwach. Marzę o następcy Buffona, Szczęsnego godnym tego miejsca. Marzę o następcach BBC, Zambrotty, Thurama, marzę o nowym Camoranesim. Marzę o takich emocjach jakie dawał Andrea Pirlo. Vidal, Pogba z UTD świeżo, Tevez, Cristiano Ronaldo, dyba, costa , Khedira, pjanic, Matuidi, mój ukochany lichy, marchisio. Dużo by ich wymieniać.

Narazie Thuram jest jak momo sissoko. Wyróżniający się taki o średniak. Cambiaso to jak napisałem. Davida, opendy, czy Zhegrovy nie miały nawet jednego sezonu jak Vicek, czy Amauri. Di gregorio mógłby czyścić buty Wojtkowi, a już tym bardziej gigiemu. To co teraz biega u nas w ataku koło Dybali, Higuaina, czy nawet Mandzukicia, a już tym bardziej Ronaldo nie stało.

W obronie połamany lider Bremer jest może co najwyżej cieniem kogokolwiek z BBC. Ba - cieniem nawet Benatii.

W pomocy, środku obrony, bokach obrony i na skrzydłach z wyjątkiem Yildiza, Westona, Thurama i Bremera mamy facetów których w Juventusie lat 2015-2019 wstyd byłoby mieć na ławce. To samo tyczy się tym bardziej ataku ale to już opisałem.

No i na ławce mamy gościa który jest facetem w mojej ocenie który Juventus powinien oglądać jak go goli do końca życia, a nie go prowadzić z całym szacunkiem do jego osiągnięć, animozji z Allegrim i wszelkich sarkazmów.

Voldemort nigdy nie powinien być dyrektorem Hogwartu, a Spaletti trenerem Juventusu. To, że raz przytargal Scudetto do Neapolu nie oznacza dla mnie jakiegoś jego sukcesu.

Jako Juventus powinniśmy dopilnować by tacy ludzie jak Spaletti całe życie jak Mancini któremu del Piero w Mediolanie ładuje wolnego z 28 metrów w okno w końcowych minutach meczu oglądali nasze plecy i nasz język 👅 👅. Taki powinien być Juventus.

Taki mi się marzy. Takiego Wam i sobie życzę.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 09:00

Niestety, ale stało się to co przypuszczałem, tzn. w serii łatwiejszych spotkań nie zdobędziemy kompletu punktów, a była szansa by trochę odskoczyć Romie, nie dać uciec Milanowi czy może nawet odrobinę zbliżyć się do Interu grającego dziś z Bologną lub Napoli rywalizującemu w tej kolejce z Lazio. Co gorsza zremisowaliśmy z Lecce na własne życzenie rozgrywając mecz na własnym stadionie, gdzie zdobywanie punktów idzie nam znacznie lepiej niż na wyjazdach i w ten sposób możliwe, że dołożyliśmy cegiełkę do tego, iż na koniec sezonu znów nie będziemy wyżej niż na 4 miejscu. Ponadto należy pamiętać, że za plecami mamy wciąż Romę, rewelacyjne w obecnej kampanii Como czy mającą 2 mecze mniej Bolognę, więc trzeba pozostać czujnym zwłaszcza, że od końcówki stycznia zacznie się maraton gier z Napoli, Parmą, Lazio, Interem, Como, Romą przeplatany spotkaniami o awans do dalszej rundy LM z Benficą i Monaco.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
kathumax

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 13:10

Hołek pisze: 03 stycznia 2026, 20:16 O co tu chodzi, wytłumaczy mi ktoś? Cofam się dwa lata wstecz. Mercato 2024. Do pomocy przychodzi Thuram, David Luis - forum pieje z zachwytu. Czekamy z zapartym tchem na Koopmainersa. Majty wystrzeliwują w powietrze, oto przychodzi diamencik z Holandii- o panie, jesteś zbyt dla nas łaskawy. Motta z szelmowskim uśmiechem już wie co tu będzie grane - oj będzie. Mija pół roku - wszyscy dostają wodogłowia. Rozpaczliwie czekamy na proste kopnięcie Koopa, Luis gdzieś znika. Thuram coś tam gra, chociaż najmniej w niego wierzyliśmy. Lato 2025. Przychodzi Davidek - ktoś o kim od paru lat forum buczy. Diamencik z liściem klonowym na sercu. O Panie jesteś dla nas zbyt łaskawy. Do tego Openda- fajnie biega po wodę na pustyni- ludzie podnieceni, do tego kosowianin - też jakiś diamencik. Będzie grane. Mija pół roku- rozpaczliwie modlimy się o powrót Milika, Mcceni ciągnie pomoc.. What the hell is going on here? Ktoś ich wcześniej widział w ogóle, czy w managerze w 2005 roku byli talentami.
Mistrzem kariery dla mnie mimo wszystko Koop - ten chłop nic nie daje, on nawet do przodu nie poda. Dalej nie chce mi się pisać.
W Kenanie nasza nadzieja.
No cóż, na tym forum każdy jest "ekspertem", który idealnie zbuduje i ustawi zespół, a potem przygotuje taktykę.
Szkoda tylko, że post factum..... A potem zapomni, co napisał 2 lata wcześniej.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 73 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 13:44

Włączamy się do walki o scudetto :prochno:

Yldiz dalej ciągnie całą ofensywę, fajnie współpracowali z Cambiaso. Prawa strona nie istniała, totalne zero, wszystko szło lewą. Środka nie mamy w ogóle, żadnej akcji.

O Davidzie nawet nie będę pisał, bo to jest dramat. Nasze stałe fragmenty gry to dramat. Nie mamy nikogo do wolnych, czy karnych.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 220 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 13:49

W sumie to Yildiz nic nie ciągnie bo kiwa się sam z sobą bez efektów. Czasami jakieś efekty tam przynosi, wczoraj został zastopowany przez ogórków przez co jego kiwki wykańczały głównie jego samego.

Obrazek
xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 66 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 13:54

Ten mecz dobitnie pokazał że jesteśmy na każdym poziomie w tym klubie klubem pisst! Nie będę się po raz setny rozpisywał ze Elkann może co najwyżej jeść g00wno, a i tak w tym nie byłby dobry!
Jesteśmy w miejscu w jakim jesteśmy, a trener i zawodnicy robią WSZYSTKO aby się urządzać w tej czarnej d00pie!
Wiadomo że każdy jest tylko człowiekiem, ale do jasnej k00rffy jak zarabiasz parę milionów euro rocznie, to jesteś w mega uprzywilejowanej pozycji, więc w sytuacji gdy jesteś w top topów najlepiej zarabiających ludzi na świecie oczekuję że będziesz wykonywał swoją pracę z mega zaangażowaniem a nie na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>! Masz być fachowcem w swojej dziedzinie a nie dziadem, który jedynie snuje się po boisku. Masz gryźć trawę i zostawiać pot na treningu!
U nas za to jest klepanie po tyłkach i mizianie się pisiorkami! Co jeszcze musi zrobić zawodnik Juve a by trener powiedział że zagrał słabo?! Co ta pokraka Cambiaso jeszcze musi zrobić, aby w końcu usiadł na ławkę, a trener powiedział że zagrał katastrofalny mecz i na razi odpocznie i przemyśli swoje podejście do wykonywanej pracy?!
Kanadyjskie drewno ponoć miało być wyznaczone do karny. Gdybym ja był trenerem, to to ścierwo nigdy więcej by nie dotknęło piłki na wapnie na 11 metrze!
Jakim trzeba być dyletantem, aby być wyznaczonym do karnych i ich nie ćwiczyć na treningu?! Tylko mi nie piszecie że pewno trenował! Po to trnował aby oddać strzał po ziemi w środek bramki?! To za co to kanadyjskie drewno dostaje pieniądze? Najwyraźniej oszukuje na treningach! I nie piszcie mi o presji, Ten płatek śniegu zarabia parę milionów Euro na rękę rocznie! Jak ktoś z nas odwali w pracy goowno to przynajmniej konstruktywną <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dostanie, a tutaj poklepywanie od trenera po czarnej d00pie! To jest cyrk a nie dorosłe życie! Mogę zrozumieć że nie wytrzymał ciśnienia, ale to trzeba mieć chociaż resztki rozsądku aby oddać strzał koledze, a nie strzelić jak ostatnia oferma. Koleś nie miał żadnego pomysłu na ten strzał! Tak kurffa mać, napastnik zarabiający parę milionów euro rocznie, trenujący (ponoć) karne na treningu nie ma pomysłu jak strzelić karnego w meczu! Tak wygląda drużyna Juve na początku 2026 roku. A pajac, udający trenera, jeszcze temu przyklaskuje.
O innych aspektach tego cyrku, omyłkowo zwanego klubem piłkarskim, nie ma co pisać. Każdy widzie że tutaj bez resetu nic dobrego nie będzie! A resetu nie będzie, bo w klubu wracają żołnierze kałmy pokroju Chielliniego! Ujemna charyzma i mental przegrywucha! Sram na takich ludzi!

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 14:24

Alexinhio-10 pisze: 04 stycznia 2026, 13:44 Włączamy się do walki o scudetto :prochno:

Yldiz dalej ciągnie całą ofensywę, fajnie współpracowali z Cambiaso. Prawa strona nie istniała, totalne zero, wszystko szło lewą. Środka nie mamy w ogóle, żadnej akcji.

O Davidzie nawet nie będę pisał, bo to jest dramat. Nasze stałe fragmenty gry to dramat. Nie mamy nikogo do wolnych, czy karnych.
W sumie to nawet nie ma co się dziwić, że nasza prawa strona nie istniała jak trener w wyjściowym składzie wystawił zawodnika, który ledwo co zdążył wrócić po urazie i jak się okazał jeszcze nie wyleczył się do końca, a przez co musiał zejść po pierwszej połowie. Co gorsza jego zmiennikiem jest gość, który jest w stanie grać przez 15-20 minut. Dalej sprowadzajmy do klubu piłkarzy po ciężkich urazach, to z pewnością daleko zajdziemy, bo przykład chociażby Arka Milika nas niczego nie nauczył, gdyż już nas łączą ze Schlagerem z RB Lipsk, który dwukrotnie miał zerwane więzadła :facepalm:

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
ODPOWIEDZ