Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
No jeżeli zwalnia się miejsce w kadrze, to chyba głupio byłoby zostawić je puste, mając na uwadze długość sezonu. Z drugiej strony, mówimy o jakimś wynalazku załatwianym w ostatnich godzinach mercato. Z tego punktu widzenia rodzi się pytanie, czy w ogóle ma jakiś sens wysyłanie Djaló do Romy, skoro na jego miejsce mielibyśmy ściągać kogoś, kto i tak miałby pełnić rolę zapchajdziury?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Pewnie sam zawodnik nie jest zadowolony z tego, że praktycznie w ogóle nie gra. Juve nie jest dobrym klubem na odbudowę środkowego obrońcy po tak ciężkiej kontuzji. Powinien iść na wypożyczenie do jakiegoś średniaka, gdzie mógłby liczyć na sezon regularnej gry i dopiero potem mógłby wrócić do nas jako środkowy obrońca nr 3-4 w hierarchii.
Odeszli/odejdą:
A.Sandro
Rugani
De Sciglio
Djalo?
Przyszli:
Cabal
Kalulu
Savona?
Odeszli/odejdą:
A.Sandro
Rugani
De Sciglio
Djalo?
Przyszli:
Cabal
Kalulu
Savona?
Rysunki piłkarskie 11vs11.art
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Nasza propozycja za Sancho cały czas jest aktualna i oferta nie zostanie poprawiona gdyż jeżeli mamy wziąć Sancho to tylko na naszych warunkach. W grze pozostała Chelsea a MU chciałby pozbyć się Sancho i coś na tym ugrać. Problem w tym, że na tę chwilę Chelsea nie złożyła żadnej oferty więc jak ten stan się utrzyma i MU będzie chciał się go usilnie pozbyć to w akcie desperacji mogą wrócić do naszej oferty. Sytuacja jest bardzo dynamiczna ale nie prawdą jest to, że odpuściliśmy bo upieramy się przy swoim, nie godząc się na warunki MU. MU miedzy innymi chce aby Juventus pokrywał 10 mln pensji, my dajemy max 6 mln więc jeżeli Chelsea nie wkroczy, możemy wrócić do gry.
- Schoogs12
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wydaję mi się, że United się nie ugnie. Diabły nie mają noża na gardle - Sancho ma jeszcze 3 lata kontraktu (2 + możliwość przedłużenia o rok tylko i wyłącznie na życzenie klubu), więc jego wycena za rok nie spadnie już mocniej w dół niż obecne ~30 milionów euro. Pensje co prawda ma sporą, ale akurat United na brak pieniędzy narzekać nie może, więc na luzie ją mogą opłacać tak jak robili to dotychczas. Wydaję mi się, że Sancho w takiej sytuacji jest na sprzedaż tylko i wyłącznie wtedy, gdy będzie to na zasadach Manchesteru. Z racji, że nie ma ciśnienia na sprzedaż, to nie muszą robić przysług potencjalnemu kupującemu.
Największym znakiem zapytania jest relacja ETH - Jadon. Tutaj upatrywałbym szansy Juve, bo jakby było źle, to United wolałoby pewnie pozbyć się go nawet na gorszych warunkach, ale mieć to z głowy. Wydaje się jednak, że aż takiej tragedii nie ma - Sancho w żaden sposób nie naciskał na transfer, ba, wczoraj nawet wstawiał na IG jakieś urywki z treningu co mu się po zawieszeniu rok temu w ogóle nie zdarzało. Z drugiej strony jak spojrzymy na skrzydła United, to tam jest bida aż piszczy. Rashford, który zapomniał jak się gra w piłkę. Antony, o którym nie chce się wypowiadać, bo wyłapie tutaj bana. Diallo, który dopiero teraz dostaje szansę na w miarę regularną grę. Młody Garnacho, który z racji na wiek ma wahania formy i właśnie Sancho. Diabły mogą też stwierdzić, że albo ktoś go kupuje na ich warunkach, albo Sancho zostaje i walczy o skład, bo nie ma tam mocno kim grać.
Największym znakiem zapytania jest relacja ETH - Jadon. Tutaj upatrywałbym szansy Juve, bo jakby było źle, to United wolałoby pewnie pozbyć się go nawet na gorszych warunkach, ale mieć to z głowy. Wydaje się jednak, że aż takiej tragedii nie ma - Sancho w żaden sposób nie naciskał na transfer, ba, wczoraj nawet wstawiał na IG jakieś urywki z treningu co mu się po zawieszeniu rok temu w ogóle nie zdarzało. Z drugiej strony jak spojrzymy na skrzydła United, to tam jest bida aż piszczy. Rashford, który zapomniał jak się gra w piłkę. Antony, o którym nie chce się wypowiadać, bo wyłapie tutaj bana. Diallo, który dopiero teraz dostaje szansę na w miarę regularną grę. Młody Garnacho, który z racji na wiek ma wahania formy i właśnie Sancho. Diabły mogą też stwierdzić, że albo ktoś go kupuje na ich warunkach, albo Sancho zostaje i walczy o skład, bo nie ma tam mocno kim grać.
- unbelievable87
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
I bardzo dobrze.MRN pisze: ↑30 sierpnia 2024, 10:34 Nasza propozycja za Sancho cały czas jest aktualna i oferta nie zostanie poprawiona gdyż jeżeli mamy wziąć Sancho to tylko na naszych warunkach. W grze pozostała Chelsea a MU chciałby pozbyć się Sancho i coś na tym ugrać. Problem w tym, że na tę chwilę Chelsea nie złożyła żadnej oferty więc jak ten stan się utrzyma i MU będzie chciał się go usilnie pozbyć to w akcie desperacji mogą wrócić do naszej oferty. Sytuacja jest bardzo dynamiczna ale nie prawdą jest to, że odpuściliśmy bo upieramy się przy swoim, nie godząc się na warunki MU. MU miedzy innymi chce aby Juventus pokrywał 10 mln pensji, my dajemy max 6 mln więc jeżeli Chelsea nie wkroczy, możemy wrócić do gry.
Już teraz kadra wydaje się być całkiem niezła i nie ma sensu godzić się na obligatoryjne wykupienie jeśli nie wiemy, jak anglik sprawdzi się na ziemii włoskiej.
Moim zdaniem i tak finalnie skończy u nas.
- pitrek
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Agresti :
La Juventus si è tolta definitivamente dalla corsa per arrivare a Sancho
Juventus: Sancho’s deal has definitely collapsed
Zapowiada się na zakończenie mercato w naszym wykonaniu, ocena ode mnie 9/10.
La Juventus si è tolta definitivamente dalla corsa per arrivare a Sancho
Juventus: Sancho’s deal has definitely collapsed
Zapowiada się na zakończenie mercato w naszym wykonaniu, ocena ode mnie 9/10.
" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta "
- unbelievable87
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Sancho na pewno wniósłby swoje, ale ja płakał na jego brak nie będę.
Pozdrawiam, oczekując z niecierpliwością kolejnych spotkań
Pozdrawiam, oczekując z niecierpliwością kolejnych spotkań
- Schoogs12
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Chelsea liczy na wymianę Sancho - Sterling. United nie wyklucza (niestety) takiej wymiany, ale zawodnik musiałby zejść z pensji ponad 50%, bo aktualnie zarabia 320 tysięcy funtów, a United jest gotowe dać maksymalnie 150 tysięcy funtów. Spora różnica, więc możliwe, że Sterling na to nie pójdzie i transfer upadnie. Z drugiej strony Juve rzuciło już chyba ostateczną ofertę i po prostu czeka na ruch United, albo zaakceptują, albo nie.
Na ten moment wydaję mi się, że raczej temat Sancho do Juventusu upadł. Szkoda, bo jako kibic United liczyłem, że to właśnie u was się odbuduje. Mi ten Sterling w ogóle nie pasuje, do tego mam wrażenie, że sam Jadon idzie bardziej pod zarobki i pozostanie w PL niż rzeczywiście pod kątem czysto-sportowym. W jego odbudowę w Chelsea nie wierzę jeszcze bardziej niż w odbudowę w United. Juventus to był absolutnie najbardziej racjonalny kierunek, no ale może się po prostu mylę. Możliwe, że po prostu zostanie też w United, ale to jest raczej droga do stagnacji. Nawet pomimo totalnej beznadziejności na skrzydłach w United, to on tam się u nas po prostu nie odbuduje. Nie odpalił przez 3 sezony, to w czwartym też nie odpali.
Na ten moment wydaję mi się, że raczej temat Sancho do Juventusu upadł. Szkoda, bo jako kibic United liczyłem, że to właśnie u was się odbuduje. Mi ten Sterling w ogóle nie pasuje, do tego mam wrażenie, że sam Jadon idzie bardziej pod zarobki i pozostanie w PL niż rzeczywiście pod kątem czysto-sportowym. W jego odbudowę w Chelsea nie wierzę jeszcze bardziej niż w odbudowę w United. Juventus to był absolutnie najbardziej racjonalny kierunek, no ale może się po prostu mylę. Możliwe, że po prostu zostanie też w United, ale to jest raczej droga do stagnacji. Nawet pomimo totalnej beznadziejności na skrzydłach w United, to on tam się u nas po prostu nie odbuduje. Nie odpalił przez 3 sezony, to w czwartym też nie odpali.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Szkoda Sancho, bo talent ma ogromny i może by się u nas odbudował, ale okienko i tak jest bardzo mocne. No i szkoda mimo wszystko tego Chiesy. Dziwne, żeby aż tak nie pasował Mottcie do koncepcji. Życzę mu powodzenia i powrotu do formy sprzed kontuzji w LFC.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
Chyba jak jesteś kibicem Interu i chcesz osłabić budżet Juve ściągnięciem gościa co pewnie więcej się będzie leczył niż grał.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- mrozzi
- Juventino
Chciałem Sancho, nie ukrywam, ale też faktem jest, że byłby to piłkarz drogi w utrzymaniu i dopiero z nadzieją na odbudowanie. Raczej chyba postrzegany jako rynkowa okazja niż faktyczne zapotrzebowanie po nabyciu Nico i Conceicao. Prawdą jest też to, że mocny start w sezon miał mało znany Mbangula i być może dzięki braku powodzenia w rozmowach z United będzie miał więcej minut. To samo tyczy się Conceicao - w podstawie na prawej raczej spodziewałbym się Nico. Wyobrażam sobie robiącą spore wrażenie trójkę Yildiz-Koop-Nico za plecami Vlaho, ale zobaczymy jak to postrzega Motta. Zresztą to trener może się okazać naszym największym transferem, co zresztą mogłaby sugerować postawa zespołu w okrojonym składzie w 2 pierwszych kolejkach sezonu.
Ważne, żeby na koniec okna nie robić nerwowych ruchów, których potem byśmy żałowali.
Ważne, żeby na koniec okna nie robić nerwowych ruchów, których potem byśmy żałowali.
- B@rt
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Z tego co widzę, naprawdę imponujący w jego wykonaniu był sezon 21/22, w którym w różnych rozgrywkach w 38 meczach strzelił 20 goli. Później 23 mecze i 8 goli, ostatni sezon to 26 meczów (w tym 23 na poziomie Championship), bez gola. Także jeśli ma łatkę talentu, to nie zapracował na nią ostatnimi występami.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Taki typowy transfer do Next Gen, żeby gdzieś wszedł, przypadkiem strzelił i poszedł za 5 mln, bo wysoki, z afro na głowie i z akademii Benfici
Rysunki piłkarskie 11vs11.art