Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Quwerty
- Juventino
Zimą trzeba łatać i to konkretnie te błędy z lata, jeżeli pójdą drogą minimalizmu czyli typu 1 ŚO i zmiennika Vlaho to top 4 możemy oglądać z pozycji 6 miejsca. Na tę chwilę mamy Cambiaso-Kalulu-Gatti-Svona a na ławce Danilo i Rouhi, Bremera nie zobaczymy w tym sezonie, Cabala być może też. Tutaj dwóch graczy to jest absolutnie minimum, w tej chwili nie mamy żadnego nawet pół-wartościowego zmiennika. To samo z ofensywą, Gonzalez wiecznie połamany tutaj też trzeba 1 skrzydłowego i koniecznie zmiennika dla Vlaho. 4 transfery to w miarę optymalne wyjście by walczyć o coś w tym sezonie, a do obrony ja by celował nawet w 3 graczy, bo niestety ale jeszcze jakiś uraz może się przytrafić.Nicram_93 pisze: ↑12 listopada 2024, 21:52 Ja to się w ogóle dziwię, że ktoś tu się napala na jakieś wielkie transfery zimą. Ludzie, zejdźcie na ziemię. Niechby się udało złapać kogoś do obrony (typu Skriniar czy ktoś inny po okazji) i jakiegoś zmiennika dla Vlaho po kosztach (bo w Milika już nie wierzę) i będę w pełni ukontentowany. To nie mercato letnie żeby liczyć na większe ruchy. Nie zdziwi mnie jak finalnie wcale za wiele nie podziałamy, a niektórzy marzą tu o wielkich wzmocnieniach. Te dwa ruchy i już by było bardzo dobrze.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Pisze tutaj bo w czacie jest jakieś ograniczenie czasowe i nie mogę wrzucać tak często wiadomości.
Pogba odchodzi - osiągnięto porozumienie w sprawie rozwiązania kontraktu.
Interesujemy się Delap'em. Młody napastnik z Ipswich.
W zimie nie przyjdzie nikt na lewą obronę - młody Rouhi ma dostać więcej czasu.
Możliwe że Giuntoli poświęci Mbangule i Danilo VG zebrać kasę na Lucumiego z Bolonii.
Djalo zbiera sporo minut w Porto w ostatnim czasie i gra pełne 90 min i klub chce się go pozbyć już w styczniu by obniżyć kwotę potrzebną na wykup Conceicao.
Pogba odchodzi - osiągnięto porozumienie w sprawie rozwiązania kontraktu.
Interesujemy się Delap'em. Młody napastnik z Ipswich.
W zimie nie przyjdzie nikt na lewą obronę - młody Rouhi ma dostać więcej czasu.
Możliwe że Giuntoli poświęci Mbangule i Danilo VG zebrać kasę na Lucumiego z Bolonii.
Djalo zbiera sporo minut w Porto w ostatnim czasie i gra pełne 90 min i klub chce się go pozbyć już w styczniu by obniżyć kwotę potrzebną na wykup Conceicao.
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ludzie, którzy wciskają Kiwiora do Juve, gościa który jest spychany przez kogokolwiek kto wejdzie do bloku obronnego Arsenalu, naprawdę albo nie mają rozumu, albo chcą źle dla Juve.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Bilans słabeuszy w kadrze musi się zgadzać, więc jak wiadomo że czas danilo się kończy to chcą nowego parcha
Edit: Kończy w sensie jego przygoda z Juve, piłkarsko ta wydmuszka już dawno się skończyła
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ah ten hejt i żółć wylewająca się z ciebie ... Zobacz kto gra w obronie Arsenalu i może wtedy zrozumiesz, ale w sumie chyba się łudzę ... Kiwior to jakościowy defensor i ma coś czego Motta potrzebuje- czyli podania prostopadłe.
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
My nikogo wielkiego nie zdołamy sprowadzić zimą. Ja się spodziewam raczej nieoczywistych nazwisk. To nie jest czas kiedy kluby chętnie sprzedają, a my też nie należymy do grona bogatych klubów.
Bremer i Cabal nie wrócą już tacy jakimi byli przed kontuzją. Ten rodzaj urazu zwykle niszczy, nawet najlepszych. Latem będziemy szukali klasowego stopera.
Bremer i Cabal nie wrócą już tacy jakimi byli przed kontuzją. Ten rodzaj urazu zwykle niszczy, nawet najlepszych. Latem będziemy szukali klasowego stopera.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dlaczego tak uważasz? Skriniar jest na wylocie całkowitym, nikt go w PSG nie chce. Dlaczego niby mielibyśmy go chociaż nie wypożyczyć. My nie należymy do grona bogatych klubów? Całe wakacje próbowaliśmy się tu kłócić o to jak bardzo powalone było to mercato i bezsensowne w kwestiach finansowych co dowodzi temu, że sakwę mamy dość sporą. Sprzedaże ogromne nie były, zakupy za to już naprawdę po byku - Nico, Koop, Douglas, czy Conceicao, Thuram, Di Gregorio. Bardzo duże sumy jak na nas. każdy prawie po +- 50mln i sprzedaże były takie sobie, albo nawet za półdarmo(chiesa), czy za darmo(Rabiot, Szczęsny). Co do kontuzji więzadeł - dlaczego mają one niszczyć piłkarzy akurat na tych pozycjach i akurat o charakterze bremera. Za Cabalem nikt płakać nie będzie bo w sumie lepiej leży Savona(przynajmniej mi) i ogólnie szału dupy nie było - choć nadzieje były spore, jak wróci i tak będzie miał mnóstwo do udowodnienia. Co do Bremera nie wierzę by kontuzja więzadeł odebrała mu atuty które na jego pozycji były kluczowe - siłe, zwrotność, umiejętności przewidywania, czy skuteczność odbioru i mentalność jaką prezentuje która 1/1 przypomina Giorgione. To jest wojownik, a nie piłkarz. Chiesa zobaczcie powrócił - inna pozycja i tam już drobne rzeczy decydowały, że był całkowicie poza formą i skutecznością - mimo, iż fizycznie wszystko się zgadza. To już nie te czasy , że to prawie kontuzja nie do grania dalej. Niech Alex del piero z 1998 roku będzie przykładem ,że nawet prawie 30 lat temu byli piłkarze który potrafili tą potężną kontuzję pokonać i być wielkimi. O Bremera czuję spokój, myślę, że wróci silniejszy i mam nadzieję, że bardzo szybko będzie z niego znowu opoka. Tak jak mówię - jak postawić Chiesę i Bremera. W przypadku Chiesy nie dojechały decyzje czystopiłkarskie, błędy nie wynikające z fizycznej strony piłki nożnej. On już nie był tym samym zawodnikiem i tyle. Odjechało mu mnóstwo rzeczy + nie odnajdywał się na pozycji Maxa, ale i w reprezentacji cieniował mimo iż miał pokrętło. Brakowało strzału, precyzji, wykończenia, czucia - coś co u środkowego obrońcy można całkowicie przeboleć i nie ma właściwie wiekszego znaczenia... Aby Bremer odbudował fizykę, bo wszystko inne to ma w głowie i sercu. I tyle. Taka jest moja nader optymistyczna prognozapiterjuve pisze: ↑14 listopada 2024, 23:57 My nikogo wielkiego nie zdołamy sprowadzić zimą. Ja się spodziewam raczej nieoczywistych nazwisk. To nie jest czas kiedy kluby chętnie sprzedają, a my też nie należymy do grona bogatych klubów.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ciekawe jak poradzi sobie Motta przy problemach.
Co do transferów, to serio jak czytam pewnych ludzi, to mam wrażenie, że oni nie mają pojęcia o sytuacji klubu, problemach i myślą, że jak Real możemy brać kogo chcemy ...
Tym bardziej te wydane pieniądze tak bolą ... ale trzeba wierzyć, że Luiz się ogarnie mentalnie, bo jakoś o Koopa już tak się nie martwie. Liczb brak, ale swoje robi. Inna sprawa, że on był wart połowę tego, bo przecież nie ma 23 czy 24 lat .
Co do transferów, to serio jak czytam pewnych ludzi, to mam wrażenie, że oni nie mają pojęcia o sytuacji klubu, problemach i myślą, że jak Real możemy brać kogo chcemy ...
Tym bardziej te wydane pieniądze tak bolą ... ale trzeba wierzyć, że Luiz się ogarnie mentalnie, bo jakoś o Koopa już tak się nie martwie. Liczb brak, ale swoje robi. Inna sprawa, że on był wart połowę tego, bo przecież nie ma 23 czy 24 lat .
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeszcze latem nawet mi pasował jako opcja C po niewypałach z Calafiorim oraz Todibo i szczerze wolałem go od rekonwalescenta Kalulu. Ale jak patrzę na te jego wyczyny w Arsenalu... Może i on dobrze wyprowadza piłkę, ale kurde, to jest obrońca, który największe braki ma w.... bronieniu. Na dzień dzisiejszy, gdyby Kiwior miał przyjść do Juventusu, argumentów na poprawę nastroju trzeba by szukać w tym, że wypromował się właśnie we Włoszech, więc może powrót dobrze mu zrobi, w tym, że Motta go zna, więc może wie po kogo i w jakim celu sięga, w końcu w tym, że gość teoretycznie mógłby pełnić rolę podobną do Calafioriego w Bolonii. Czyli wszystko na zasadzie "jeśli, oby, gdyby, żeby tylko". Pobyt w Anglii wystawia mu mocno taką sobie laurkę.