Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 55 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 20:30

@Michael_M Raspadori jeżeli dołączy do Juve, to nie dlatego, że Motta chce takiego zawodnika, ale dlatego, że Giuntoli jest ograniczony i jak się uprze na jakiegoś gracza, którego miał w notesie to musi go ściągnąć. Tak samo było z Alcarazem.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 20:48

Fagioli jest dziś ostatnim do wejścia w pomocy gdzie są tylko dwa miejsca i jeszcze Koop został tam przesunięty, także nie ma co psioczyć na jego sprzedaż bo jak w to miejsce wyciągniemy napastnika to już z samego założenia będzie lepiej.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 22:05

Eh jak przychodził Motta, to Fagioli miał być jednym z liderów. Olbrzymie umiejętności techniczne, wizja gry, dobry strzał, umie zrobić coś z niczego, a my się go pozbywamy ... Grrrrrrrrrrr !!

Raspadori bardzo fajny piłkarz i świetnie może połączyć pomoc z atakiem, ale .. no nie kosztem takiej perełki
'

Zaraz i Daniloi ma odejść i polecam poczytać JAKIE kluby się nim interesują .. a u nas taki pocisk.. Po Dusanie pocisk, a najwięksi chcą .. No nic kiedyś te opinie mie dziwiły, a teraz patrzę na nie obojętnie.

piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 22:11

Jak dla mnie Fagioli powinien być nietykalny. Nie jest wystarczająco dobry, ponieważ nie gra. Na jego pozycji trzeba być bardzo pewnym siebie, a pewność tę buduje się doświadczeniem, a nie siedzeniem na ławie. Jest gra, jest też zaufanie kolegów. Obydwa czynniki działają razem. Dopóki dany trener mu nie zaufa, będzie tylko rezerwowym, a nie filarem drużyny typu Pirlo/Veratti. Ten drugi dostał olbrzymi kredyt zaufania od Acellottiego w drużynie gwiazd, gdzie budowano giganta europejskiej piłki. Veratti miał szczęście, Fagioli jak na razie nie ma. Oczywiście można powiedzieć, że Fagioli nie jest Verattim, ale też wówczas należałoby powiedzieć, że obecne Juve nie jest tamtejszym PSG.
Reasumując, niestety Fagioli pewnie więcej zaufania dostanie od Conte niż obecnie dostaje od Motty. Juve od co najmniej kilku lat jest drużyną marnotrawiącą talenty, z żalem to piszę.

Tab

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 23:32

Oldfan pisze: 26 grudnia 2024, 22:05 Eh jak przychodził Motta, to Fagioli miał być jednym z liderów. Olbrzymie umiejętności techniczne, wizja gry, dobry strzał, umie zrobić coś z niczego, a my się go pozbywamy ... Grrrrrrrrrrr !!
:O przecież ten chłopak jeszcze nigdy niczego specjalnego nie pokazał. A jak ktoś chce mówić o meczu z Lipskiem , to równie dobrze możemy mówić, że "wyjątek potwierdza regułę" , albo "raz na rok to i ślepej kurze się ziarno trafi"
Przyszedł Motta, zobaczył co prezentuje Fagioli i skończyło się liderowanie.
Raspadori bardzo fajny piłkarz i świetnie może połączyć pomoc z atakiem, ale .. no nie kosztem takiej perełki
Barrenechea perełka, Iling-Junior perełka, Huijsen perełka, Soule to już wogole była perła w czystej postaci. Nie kompromituj się... Dopóki na Fagiliolim i Mirettim da się coś sensownego zarobić, doputy trzeba korzystać. Takich grajków jest na pęczki. W każdej lidze, w wielu klubach. Jedynym atutem jest status wychowanka, ale Fagioli obecnie prawdopodobnie przegrywa nawet rywalizację z kontuzjowanym Douglasem, a to już kryminał.
Zaraz i Daniloi ma odejść i polecam poczytać JAKIE kluby się nim interesują .. a u nas taki pocisk..
Krzyżyk na drogę, dzięki za wszystko i do widzenia. Chyba nie masz w domu telewizora. Zwyczajnie klub nie może sobie już pozwolić na te wszystkie jaja na boisku, które obecnie wyprawia ten Pan.
Po Dusanie pocisk, a najwięksi chcą .. No nic kiedyś te opinie mie dziwiły, a teraz patrzę na nie obojętnie.
Jak wyżej. Oby udało im się go zabrać i oby udało się odzyskać jakiś sensowny hajs.
Jak dla mnie Fagioli powinien być nietykalny. Nie jest wystarczająco dobry, ponieważ nie gra.
Pierwsze słyszę taką zależność. Może jednak nie gra, bo nie jest wystarczająco dobry? Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie grał 10.5 vs 11 - bo Fagioli, a tak właśnie zazwyczaj wygląda nasz wychowanek. Jak pół piłkarza.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2024, 00:47

Tab pisze: 26 grudnia 2024, 23:32
Oldfan pisze: 26 grudnia 2024, 22:05 Eh jak przychodził Motta, to Fagioli miał być jednym z liderów. Olbrzymie umiejętności techniczne, wizja gry, dobry strzał, umie zrobić coś z niczego, a my się go pozbywamy ... Grrrrrrrrrrr !!
:O przecież ten chłopak jeszcze nigdy niczego specjalnego nie pokazał. A jak ktoś chce mówić o meczu z Lipskiem , to równie dobrze możemy mówić, że "wyjątek potwierdza regułę" , albo "raz na rok to i ślepej kurze się ziarno trafi"
Przyszedł Motta, zobaczył co prezentuje Fagioli i skończyło się liderowanie.
Barrenechea perełka, Iling-Junior perełka, Huijsen perełka, Soule to już wogole była perła w czystej postaci. Nie kompromituj się... Dopóki na Fagiliolim i Mirettim da się coś sensownego zarobić, doputy trzeba korzystać. Takich grajków jest na pęczki. W każdej lidze, w wielu klubach. Jedynym atutem jest status wychowanka, ale Fagioli obecnie prawdopodobnie przegrywa nawet rywalizację z kontuzjowanym Douglasem, a to już kryminał.
Zaraz i Daniloi ma odejść i polecam poczytać JAKIE kluby się nim interesują .. a u nas taki pocisk..
Krzyżyk na drogę, dzięki za wszystko i do widzenia. Chyba nie masz w domu telewizora. Zwyczajnie klub nie może sobie już pozwolić na te wszystkie jaja na boisku, które obecnie wyprawia ten Pan.
Po Dusanie pocisk, a najwięksi chcą .. No nic kiedyś te opinie mie dziwiły, a teraz patrzę na nie obojętnie.
Jak wyżej. Oby udało im się go zabrać i oby udało się odzyskać jakiś sensowny hajs.
Jak dla mnie Fagioli powinien być nietykalny. Nie jest wystarczająco dobry, ponieważ nie gra.
Pierwsze słyszę taką zależność. Może jednak nie gra, bo nie jest wystarczająco dobry? Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie grał 10.5 vs 11 - bo Fagioli, a tak właśnie zazwyczaj wygląda nasz wychowanek. Jak pół piłkarza.
Jak zwykle nie jesteś na czasie i jak zwykle mało wiesz jak dnai piłkarze spisują się w danym momencie. Widać, że nawet jak o kimś piszesz, to nie sprawdzasz, a po prostu piszesz byle negować to co napisałem. Ręce opadają, ale akurat po tobie niczego więcej się nie spodziewałem .

Polecam zapoznać się na temat piłkarzy, o których się wypowiadasz, bo inaczej nie da się merytorycznie pogadać :)

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2024, 01:42

Przed chwilą poszło info że nie ma w klubie tematu Skriniara. Motta ma chcieć obrońcę o innej charakterystyce. Sam Skriniar może znaleźć klub w Turcji. Który? Nie padają zasnę konkrety.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2024, 10:12

Michael_M pisze: 24 grudnia 2024, 15:11 Tylko zadajcie sobie 2 pytania:
1. Czy takiego zawodnika szuka Motta?
2. Czy jak dojdzie do licytacji (bo dojdzie) to czy mamy w niej jakiekolwiek szanse? (Spoiler - nie mamy).
Ad2. Prawdziwy spoiler - oczywiście, że mamy, ba jak go będziemy chcieli to z dużą dozą prawdopobieństwa weźmiemy. Jesteśmy w takich sytuacji, ze nawet przepłacić możemy :prochno:

Fagioli na plusvalenzę jest teraz idealny, ale brać jakiegoś Raspodoriego bo go Giuntoli lubi to się dobrze może nie skończyć.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2024, 21:44

Ja bym jednak starał się jak najbardziej po taniości uzupełnić ten skład liczbowo, głównie wypożyczeniami i jakąś żonglerką tanimi opcjami.
Z Fagiolim się już trochę pogodziłem, szkoda wychowanka z potencjałem, ale w tym układzie ( trener, budowa kadry ) nie wystrzeli.
Natomiast wymieniać go na Raspadoriego? Między nimi na TM jest 10 milionów różnicy na korzyść Nicolo. Ten Raspa oczywiście jest solidnym ligowcem, mógłby być wystarczający na utrzymanie 4 miejsca, ale nic ponadto. Brać kasę od Neapolu i niech sobie szukają innych naiwnych na piłkarza którego nie chcą.
Lepszą opcją jest wypożyczenie Zirkzee, o którym się plotkuje raz na kilka tygodni.
Na obronę darmowy Skriniar i powrót Ruganiego ( do tego akurat nie dojdzie ) ew. tutaj wydanie pieniędzy z Fagioliego. Będzie ten Silva? Kolejny ryzykowny transfer za dużą sumę.
Na uzupełnienie lewej strony chętnie widziałbym Zalewskiego za grosze z Romy ( tu może się okazać, że jest na poziomie Mbanguli, wtedy na dłuższą metę jeden zbędny ).
Każdy z powyższych może być niewypałem i już na jesień nie będzie ich w składzie, ale szansa na dobrą grę też spora. Jak sobie Giuntoli nagotował, to niech teraz to wypije i robi po taniości, doraźnie, na ratowanie sezonu.

PS: No chyba, że jeszcze jakoś uda się pozbyć Capitano, ale wtedy to musowo gotówkowy transfer na stopera, żeby Kalulu częściej mógł grać na prawej. bo w kolejnego bocznego obrońcę jakoś nie wierzę. Pewnie asy się skapnęły, że przy takiej kadrze, to Danilo ugra automatyczne przedłużenie, a jest niechciany, więc kombinują jak tu wyjść z tej sytuacji, ale De Lamentis tez to wie...

Marcin890124

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 32 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2024, 22:21

Podoba mi się pomysł pozbycia się Danilo już w styczniu. Zarabia za dużo jak na rezerwowego ,do tego jego wiek sprawia, że nie pasuje do projektu.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2024, 10:04

Marcin890124 pisze: 27 grudnia 2024, 22:21 Podoba mi się pomysł pozbycia się Danilo już w styczniu. Zarabia za dużo jak na rezerwowego ,do tego jego wiek sprawia, że nie pasuje do projektu.
A ileż to my zaoszczędzimy na zimowym pozbyciu się Danilo skoro Brazylijczykowi za pół roku wygasa kontrakt z Juve? Bardziej upatrywałbym obaw w tym co pisał kolega @Marat87, że zostawiając kapitana w składzie istnieje duże ryzyko, iż rozegra tyle meczów, iż automatycznie aktywuje mu się klauzula przedłużająca jego umowę o kolejny sezon (a chyba nasi nie dogadali się z samym zawodnikiem odnośnie usunięcia tego zapisu choć były takie newsy). Osobiście nie lubię Danilo, ale przy takiej ilości kontuzji gość w razie potrzeby łata nam każdą pozycję w obronie, więc raczej bym go zostawił pilnując jednocześnie by jednak nie rozegrał takiej ilości spotkań by dostać umowę na następny rok. W przeciwnym wypadku Giuntoli zapewne nagotuje nam jakieś kolejne drogie wypożyczenie z obowiązkiem wykupu za ogromną kwotę, a wtedy to możemy szykować się na kolejne wykluczenie z pucharów za niedochowanie wymogów finansowych (chyba, że gość zacznie sprzedawać na czarnym rynku organy naszych zawodników, bo z wyprzedaży nawet całego NextGenu i młodych z pierwszej drużyny nie nazbiera tyle kasy).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2024, 10:44

Plotki o Silvie są coraz gęstsze. Podoba mi się to. Ostatnio też była wzmianka o Parisim z Fiorentiny który mógłby odejść za 8-10 mln. W Fiorentinie stracił miejsce na rzecz Gosensa + Biraghi jest kapitanem więc młody gra mniej. 24 lata i obstawia te same pozycję co Cambiaso. Wygląda to ok. Jakby przyszli obaj to byłoby spoko. Wtedy na prawej może grać Savona, Kalulu czy Gatti.
Edit - tak tylko rzucę swoją obserwacje - wydaje się po tym jak klub działa że nie będzie sprowadzania zawodników na chwilę. Każdy kto przychodzi ma być w klubie z myślą o tym by zostać "na stałe".

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2024, 11:45

Michael_M pisze: 28 grudnia 2024, 10:44 Plotki o Silvie są coraz gęstsze. Podoba mi się to. Ostatnio też była wzmianka o Parisim z Fiorentiny który mógłby odejść za 8-10 mln. W Fiorentinie stracił miejsce na rzecz Gosensa + Biraghi jest kapitanem więc młody gra mniej. 24 lata i obstawia te same pozycję co Cambiaso. Wygląda to ok. Jakby przyszli obaj to byłoby spoko. Wtedy na prawej może grać Savona, Kalulu czy Gatti.
Edit - tak tylko rzucę swoją obserwacje - wydaje się po tym jak klub działa że nie będzie sprowadzania zawodników na chwilę. Każdy kto przychodzi ma być w klubie z myślą o tym by zostać "na stałe".
I co potem zrobisz z Parisim, Cambiaso i Cabalem? Zaraz wyjdzie, że będziemy mieć kadrę złożoną z 30 zawodników, a 10 nie można będzie zgłosić do gry. W zimowym okienku należałoby łatać kadrę w miarę tanio i bez jakiś obowiązków wykupu. Teoretycznie powinniśmy skrócić wypożyczenie Ruganiego lub ewentualnie Djalo (raczej ze wskazaniem na Włocha), poszukać jakiegoś wypożyczenia napastnika na zmiennika dla Vlaho i ewentualnie wypożyczyć tego Parisiego (ale bez obligatoryjnego wykupu). Tak jak pisałem wyżej nie wiem czy pozbywanie się zimą Danilo (i to pewnie za darmo do Napoli, gdy oni nigdy nie szli nam na żadne ustępstwa) to dobry ruch, gdy gość obstawia nam wszystkie pozycje w obronie. Reszta ruchów powinna zostać odłożona na lato.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 32 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2024, 12:34

Może jeszcze tego nie widać, bo kontuzje , brak zgrania brak doświadczenia trenera w wielkim klubie ale Giuntoli powoli buduje ekipę na zdominowanie ligi przez następnych kilka lat. Następne dwa okienka będą kluczowe. Popatrzcie na nasz młody skład i porównajcie z konkurencją. Nasi patrzą daleko do przodu, u nas nie ma zbierania starych zawodników 30+ za darmo jak w Interze. My się takich pozbywamy dlatego Danilo poleci .Trzon drużyny już powstał, teraz tylko dokładać kolej e elementy.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2024, 12:16

Schira :
Gorące godziny dla Danilo w sprawie transferu do Napoli! Brazylijczyk jest teraz osobą odseparowaną od klubu w domu. Antonio Conte czeka na niego i ma nadzieję, że będzie miał go w ciągu kilku najbliższych dni.
Trwają rozmowy, aby uwolnić się od Juventusu. W przypadku porozumienia Danilo nie pojedzie do Arabii na Superpuchar.

Viva la Beton v2 !
ODPOWIEDZ