Luis Alberto Suarez

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 18:56

Suarez jest już potępiony w Premier League i wszyscy poza Liverpoolem są przeciwko niemu. Jego wartość transferowa spada i być może zawodnik zdecyduje się na opuszczenie Wysp. Pytanie tylko gdzie. Ja stawiam na Real lub PSG, wątpię, żeby Juventus miał jakiekolwiek szanse na pozyskanie go.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 19:09

wszystko jest mozliwe, prawilnie przypominam ze za LM dostalismy 22 mln € łącznie z kasą za bilety, ogladalnosc itd + kasa jaka dostanie Marotta na transfery (chyba 40 mln?) + moze uda sie sprzedac Matriego czy Quagliarelle za 10+ mln.. Za takie występki cena spada nie ma co sie oszukiwac, wiec moze udaloby sie go wyhaczyc za jakies 30 mln?

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 19:18

Wydaje mi się, że Suarez może wylądować w Atletico, jak Ci sprzedadzą Falcao

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 19:48

jareckik pisze:Wydaje mi się, że Suarez może wylądować w Atletico, jak Ci sprzedadzą Falcao
Wątpię, żeby chciał iść do kolejnego klubu, z którym raczej nic poważnego nie osiągnie.
Ajax -> Liverpool -> Atletico? Śmiem wątpić. Gdyby się miał przenosić gdzieś, to do jakiegoś giganta. Juventus? :pray:

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 20:15

pablo1503 pisze:
jareckik pisze:Wydaje mi się, że Suarez może wylądować w Atletico, jak Ci sprzedadzą Falcao
Wątpię, żeby chciał iść do kolejnego klubu, z którym raczej nic poważnego nie osiągnie.
Ajax -> Liverpool -> Atletico? Śmiem wątpić. Gdyby się miał przenosić gdzieś, to do jakiegoś giganta. Juventus? :pray:
a z Liverpoolem cos osiągnie? :smile: jak odchodzil z Ajaxu nie mial ofert tylko z Liverpoolu. Suarez wiele razy powtarzal, ze chcialby zagrac w LM, a Atletico moze mu to zagwarantowac. Walczą o wicemistrzostwo La Ligii w najgorszym wypadku zajmą 3 miejsce.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 20:41

W LM grać mogą, ale tam nic sensownego nie osiągną, z resztą kolega pisząc "kolejny klub, w którym nic nie osiągnie" miał też na myśli Liverpool, z całym szacunkiem, ma rację.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2013, 21:51

Przecież Juve to całkiem, całkiem poważna opcja dla takiego Suareza, nie wiem jak finansowo ale pod względem sportowym przebijamy to całe Atletico.

Z resztą ja mam swoją teorię, że on ugryzł po to, żeby odejść z klubu (inaczej mogliby go nie chcieć sprzedać). To samo zrobił w swoim ostatnim sezonie w Ajaxie, a później kupił go Liverpool. Suarez może nie być wcale takim głupim na jakiego się wydaję. Podobne akcje też Ibra odwalał przed transferem do nas. Może Marotta czasem bierze przykład z Moggiego i też namawia graczy do takich krzywych akcji? Kto wie... :think:

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2013, 10:11

StaryDobryNedved pisze:Przecież Juve to całkiem, całkiem poważna opcja dla takiego Suareza,
Wreszcie jakiś głos rozsądku :ok:

Wkurza mnie niesamowicie, jak pod każdym nazwiskiem ciekawszym niż Muriel pojawia się grono profetów - "po co o nim gadać, nie mamy na niego szans, on pójdzie do City/Realu". I tak w kółko, żadnych szans na sensownego napastnika, wszyscy w Paryżu.

Miejsca pracy dla piłkarskich topów tworzą w 95% układ zamknięty. ( Raz Drogba do Chin poszedł, no i ruskie, ale to wciąż klimat jakiś taki podejrzany.)

Do czego zmierzam - ilość miejsc dla boskich topów jest BARDZO ograniczona. Mamy 3 i pół klubu marzenie każdego chłopaka: FCBa,real, mu i jako 0,5 FCBn. Powiedzmy, że do tego City z PSG, bo zarobki są substytutem fejmu. I tyle. Dalej jest już Juve na półce z Chelsea,Arsenalem,Milanem, BVB, nie wiem Tottenhamem czy Atletico, Zenitem whatever.

Utd- napastników potrzebuje 0, FCBa - 0, Bayern 0/1, Real potrzebuje zawsze, więc 1. City - 0, PSG - 1.

Na rynku jest przynajmniej 10 topów z nietop klubów za powiedzmy 30mln< ze znaną czołówką Falcao,Cavani, Suarez, Hulk. Wniosek? Nie ma dla nich wszystkich miejsca w 6 atrakcyjniejszych od Juve klubach. Ktoś MUSI być do wyjęcia. Ofkors Top kluby mogą kupić sobie ich wszsytkich - ale wtedy automatycznie available stają się: Benzema, Higuain, Gomez, Chicarito, Dzeko, Tevez, Lavezzi, Torres/Ba itd. każdy i tak przewyższa wesołych chłopaków z bandy Mirasa ( Gio, M, Q itd.).
Dlaczego w jednym klubie nie może być 3-4 topów - bo nie ma kadr 23 gwiazd, coś takiego nigdy nie istniało i nie ma racji bytu, bo ci ludzie się pozagryzają. Standardem jest: 1-2 topów strikerów, 1-2 wysokiej jakości rezerwowych, reszta to uzupełnienia składów.

Podsumowując. Jeżeli Juve wyasygnuje 40 baniek - co jest możliwe, bo kondycja finansowa jest dobra, a mimo iż tradycji brak to jednak dostać 8-10 mln za jakiegoś naszego goladora powinno się udać to PRZYJDZIE do nas TOP, może nie Falcao za 60 ale już ktoś za 40 tak.

Proszę, przestańcie robić z nas biedaków w sztruksach, którzy mogą sobie tylko podpatrywać Muriela z Diamantim. Przypominam, że w ciągu ostatnich 4 lat więcej od Juve w Europie wydały tylko: 2x szejk, real i Chelsea. Kibicujemy Juventusowi nie jakiejś kurna Sienie. :doh:

Na miejscu Suareza bym uciekał z Wysp. Naprawdę w FA ktoś go mocno nie lubi :prochno:

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2013, 10:22

Zabawnie się to wszystko układa. Jeden dzień, a mamy mniejsze szanse teraz na Lewandowskiego, a większe na Suareza. Moim zdaniem to na Urusie powinniśmy się skupić w mercato. On chyba sam jest troszkę tą Anglią już zmęczony.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2013, 10:23

Nie wiem czy to powód do dumy, Supersonicu, że Juventus wydał mniej kasy tylko od oszołomów transferowych i nie sprowadził żadnego piłkarza choćby bliskiego topu (w chwili transferu, Vidal czy Pirlo odpadają).
No chyba, że jesteś wyznawcą kultu Diego Ribasa :wink:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2013, 10:27

Supersonic pisze:Wkurza mnie niesamowicie, jak pod każdym nazwiskiem ciekawszym niż Muriel pojawia się grono profetów - "po co o nim gadać, nie mamy na niego szans, on pójdzie do City/Realu". I tak w kółko, żadnych szans na sensownego napastnika, wszyscy w Paryżu.
Niestety, życie samo tego nas nauczyło :prochno: ( Aguero/Rossi ---> Vucinić, RvP ---> Bandtner/Anelka, w tym roku zapewne Ibra/Suarez/Sachez ----> Muriel/Diamanti ( nie żebym coś miał do nich, bo muriel ma duży potencjał, ale wiadomo jakie są oczekiwania 8) )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Navar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2013, 10:52

Tak ale nasze akcje co roku rosną, w tym sezonie kolejny mistrz + LM, mamy dobrego trenera, a graczy tez coraz wyższego kalibru np: oferta 45mln za Vidala, moim skromnym zdaniem Suarez jest w naszym zasiegu.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 19:12

http://www.maxior.pl/film/173255/zla-st ... uis-suarez

Tylko że Suarez ma nierówno pod sufitem;p

Wilk79

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2014, 13:50

Wychodzi na to, że Luis jednak z Liverpoolem coś osiągnie :) Chociaż faktycznie rok temu na to nie wyglądało...

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 08:55

Wilk79 pisze:Wychodzi na to, że Luis jednak z Liverpoolem coś osiągnie :) Chociaż faktycznie rok temu na to nie wyglądało...
mimo wszystko i tak nas nie stać :lol:

Zablokowany