Luis Alberto Suarez
- ewerthon
- Juventino
Suarez jest już potępiony w Premier League i wszyscy poza Liverpoolem są przeciwko niemu. Jego wartość transferowa spada i być może zawodnik zdecyduje się na opuszczenie Wysp. Pytanie tylko gdzie. Ja stawiam na Real lub PSG, wątpię, żeby Juventus miał jakiekolwiek szanse na pozyskanie go.
- Piti
- Juventino
wszystko jest mozliwe, prawilnie przypominam ze za LM dostalismy 22 mln € łącznie z kasą za bilety, ogladalnosc itd + kasa jaka dostanie Marotta na transfery (chyba 40 mln?) + moze uda sie sprzedac Matriego czy Quagliarelle za 10+ mln.. Za takie występki cena spada nie ma co sie oszukiwac, wiec moze udaloby sie go wyhaczyc za jakies 30 mln?
- jareckik
- Juventino
Wydaje mi się, że Suarez może wylądować w Atletico, jak Ci sprzedadzą Falcao
- pablo1503
- Juventino
Wątpię, żeby chciał iść do kolejnego klubu, z którym raczej nic poważnego nie osiągnie.jareckik pisze:Wydaje mi się, że Suarez może wylądować w Atletico, jak Ci sprzedadzą Falcao
Ajax -> Liverpool -> Atletico? Śmiem wątpić. Gdyby się miał przenosić gdzieś, to do jakiegoś giganta. Juventus?

- Piti
- Juventino
a z Liverpoolem cos osiągnie?pablo1503 pisze:Wątpię, żeby chciał iść do kolejnego klubu, z którym raczej nic poważnego nie osiągnie.jareckik pisze:Wydaje mi się, że Suarez może wylądować w Atletico, jak Ci sprzedadzą Falcao
Ajax -> Liverpool -> Atletico? Śmiem wątpić. Gdyby się miał przenosić gdzieś, to do jakiegoś giganta. Juventus?
- kdzr
- Juventino
W LM grać mogą, ale tam nic sensownego nie osiągną, z resztą kolega pisząc "kolejny klub, w którym nic nie osiągnie" miał też na myśli Liverpool, z całym szacunkiem, ma rację.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Przecież Juve to całkiem, całkiem poważna opcja dla takiego Suareza, nie wiem jak finansowo ale pod względem sportowym przebijamy to całe Atletico.
Z resztą ja mam swoją teorię, że on ugryzł po to, żeby odejść z klubu (inaczej mogliby go nie chcieć sprzedać). To samo zrobił w swoim ostatnim sezonie w Ajaxie, a później kupił go Liverpool. Suarez może nie być wcale takim głupim na jakiego się wydaję. Podobne akcje też Ibra odwalał przed transferem do nas. Może Marotta czasem bierze przykład z Moggiego i też namawia graczy do takich krzywych akcji? Kto wie...
Z resztą ja mam swoją teorię, że on ugryzł po to, żeby odejść z klubu (inaczej mogliby go nie chcieć sprzedać). To samo zrobił w swoim ostatnim sezonie w Ajaxie, a później kupił go Liverpool. Suarez może nie być wcale takim głupim na jakiego się wydaję. Podobne akcje też Ibra odwalał przed transferem do nas. Może Marotta czasem bierze przykład z Moggiego i też namawia graczy do takich krzywych akcji? Kto wie...

- Supersonic
- Juventino
Wreszcie jakiś głos rozsądkuStaryDobryNedved pisze:Przecież Juve to całkiem, całkiem poważna opcja dla takiego Suareza,

Wkurza mnie niesamowicie, jak pod każdym nazwiskiem ciekawszym niż Muriel pojawia się grono profetów - "po co o nim gadać, nie mamy na niego szans, on pójdzie do City/Realu". I tak w kółko, żadnych szans na sensownego napastnika, wszyscy w Paryżu.
Miejsca pracy dla piłkarskich topów tworzą w 95% układ zamknięty. ( Raz Drogba do Chin poszedł, no i ruskie, ale to wciąż klimat jakiś taki podejrzany.)
Do czego zmierzam - ilość miejsc dla boskich topów jest BARDZO ograniczona. Mamy 3 i pół klubu marzenie każdego chłopaka: FCBa,real, mu i jako 0,5 FCBn. Powiedzmy, że do tego City z PSG, bo zarobki są substytutem fejmu. I tyle. Dalej jest już Juve na półce z Chelsea,Arsenalem,Milanem, BVB, nie wiem Tottenhamem czy Atletico, Zenitem whatever.
Utd- napastników potrzebuje 0, FCBa - 0, Bayern 0/1, Real potrzebuje zawsze, więc 1. City - 0, PSG - 1.
Na rynku jest przynajmniej 10 topów z nietop klubów za powiedzmy 30mln< ze znaną czołówką Falcao,Cavani, Suarez, Hulk. Wniosek? Nie ma dla nich wszystkich miejsca w 6 atrakcyjniejszych od Juve klubach. Ktoś MUSI być do wyjęcia. Ofkors Top kluby mogą kupić sobie ich wszsytkich - ale wtedy automatycznie available stają się: Benzema, Higuain, Gomez, Chicarito, Dzeko, Tevez, Lavezzi, Torres/Ba itd. każdy i tak przewyższa wesołych chłopaków z bandy Mirasa ( Gio, M, Q itd.).
Dlaczego w jednym klubie nie może być 3-4 topów - bo nie ma kadr 23 gwiazd, coś takiego nigdy nie istniało i nie ma racji bytu, bo ci ludzie się pozagryzają. Standardem jest: 1-2 topów strikerów, 1-2 wysokiej jakości rezerwowych, reszta to uzupełnienia składów.
Podsumowując. Jeżeli Juve wyasygnuje 40 baniek - co jest możliwe, bo kondycja finansowa jest dobra, a mimo iż tradycji brak to jednak dostać 8-10 mln za jakiegoś naszego goladora powinno się udać to PRZYJDZIE do nas TOP, może nie Falcao za 60 ale już ktoś za 40 tak.
Proszę, przestańcie robić z nas biedaków w sztruksach, którzy mogą sobie tylko podpatrywać Muriela z Diamantim. Przypominam, że w ciągu ostatnich 4 lat więcej od Juve w Europie wydały tylko: 2x szejk, real i Chelsea. Kibicujemy Juventusowi nie jakiejś kurna Sienie. :doh:
Na miejscu Suareza bym uciekał z Wysp. Naprawdę w FA ktoś go mocno nie lubi

- Dolce Vita
- Juventino
Zabawnie się to wszystko układa. Jeden dzień, a mamy mniejsze szanse teraz na Lewandowskiego, a większe na Suareza. Moim zdaniem to na Urusie powinniśmy się skupić w mercato. On chyba sam jest troszkę tą Anglią już zmęczony.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie wiem czy to powód do dumy, Supersonicu, że Juventus wydał mniej kasy tylko od oszołomów transferowych i nie sprowadził żadnego piłkarza choćby bliskiego topu (w chwili transferu, Vidal czy Pirlo odpadają).
No chyba, że jesteś wyznawcą kultu Diego Ribasa
No chyba, że jesteś wyznawcą kultu Diego Ribasa
Niestety, życie samo tego nas nauczyłoSupersonic pisze:Wkurza mnie niesamowicie, jak pod każdym nazwiskiem ciekawszym niż Muriel pojawia się grono profetów - "po co o nim gadać, nie mamy na niego szans, on pójdzie do City/Realu". I tak w kółko, żadnych szans na sensownego napastnika, wszyscy w Paryżu.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- FelekJUVE
- Juventino