Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2025, 18:51

nawimundo pisze: 04 czerwca 2025, 14:47 Gatti to fajna historia i pewnie fajny chłopak, ale na pewno nie powinniśmy opierać nowego Juventusu na tego typu piłkarzach. W drużynie mistrzowskiej to bardziej rezerwowy niż kluczowy piłkarz. Nie patrząc na pozycje, odpowiednik Lucasa Vasqueza z Realu.
Ale on jako jeden z nielicznych ma jaja i charakter, a tego brakuje nam obecnie nawet bardziej niż umiejętności.

Dla mnie Gatti to materiał na nowego Chielliniego, o którym też na początku mówili, że umiejętności nie te, że nie ma podjazdu do grających wówczas defensorów, a mimo to został legendą Juve.

nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2025, 19:31

Crunny pisze: 04 czerwca 2025, 18:51 Dla mnie Gatti to materiał na nowego Chielliniego, o którym też na początku mówili, że umiejętności nie te, że nie ma podjazdu do grających wówczas defensorów, a mimo to został legendą Juve.
Odważna teza, bo skoro Gatti to materiał na nowego Kielona, to znaczy że w swoim prime będzie w TOP3 najlepszych ŚO na świecie.

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2025, 20:23

nawimundo pisze: 04 czerwca 2025, 14:47 Gatti to fajna historia i pewnie fajny chłopak, ale na pewno nie powinniśmy opierać nowego Juventusu na tego typu piłkarzach. W drużynie mistrzowskiej to bardziej rezerwowy niż kluczowy piłkarz. Nie patrząc na pozycje, odpowiednik Lucasa Vasqueza z Realu.
Obecnie nie jesteśmy nawet drużyną vicemistrzowską, a co dopiero mistrzowską. Jedynie aspirujemy, aby być. A poza tym to najlepsze drużyny niekoniecznie są złożone z samych najlepszych zawodników, ale z takich, co najlepiej pasują do siebie nawzajem. Sądzę, że z Gattim i Bremerem w obronie sporo można ugrać. O ile pamięć nie myli, to na początku sezonu, póki Bremer nie wypadł, mieliśmy najmniej straconych bramek w całej lidze.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2025, 20:30

Crunny pisze: 04 czerwca 2025, 18:51 Dla mnie Gatti to materiał na nowego Chielliniego, o którym też na początku mówili, że umiejętności nie te, że nie ma podjazdu do grających wówczas defensorów, a mimo to został legendą Juve.
jackop • 04 cze 2025, 18:16
To i tak lepiej niż Gatti, bo ten był poprawny, ale niektórym italianoza odbiera rozum i widzieli na boisku nowego Kielona

jackop • 04 cze 2025, 18:14
Może inaczej rozumiemy znaczenie słowa świetny, bo takim nazwałbym Ciurama. Kalulu - solidny max
:snack:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2025, 20:43

Środek obrony można zostawić, dokoptować do rotacji Ruganiego . W mojej ocenie nie mamy wahadłowych/bocznych obrońców, skrzydłowych i napastnika. Koncepcji i konkretnego trenera też nie ma. Milan moment łykną Modricia na fajnych warunkach mimo braku pucharów. David to Must have ostatniej szansy, mówiono o Dodo - fajne wzmocnienie bo mamy słabe boki. Sprzedać Cambiaso Milanowi czy City i szukać sensownych boków lub też znowu na nowo cisnąć tam Weah, a i tak potrzeba drugą stronę obstawić.

Tak naprawdę potrzebujemy kogokolwiek topowego i każde nazwisko które coś odmieni w tym grajdole jest na wagę złota. Nie mamy żadnych gwiazd na skrzydłach i ataku. Nie mamy kim straszyć. Najbardziej groźni są Thuram i Mckeenie. To zabawne. Franciszek po KMS odchodzi. Gonzalez to jak już Wszyscy piszą katastrofa, a Vlahovic to również już jest pożegnany. Każdy kto tu coś odmieni powinien się tu znaleźć - de Bruyne, David, Anthony, czy choćby ten wyszydzany tam w United Garnacho. Ktokolwiek z jakimiś umiejętnościami i sensownymi statystykami powinien tu się znaleźć - nawet berardi. Jest taka bieda w ofensywie że każdy dobry i sprawdzony zawodnik się przyda.

Na razie zapowiada się nieciekawie. Wrażenie mam takie że jesteśmy dla prawie każdego zawodnika wyborem nr. 2,3,4 i tyle. Juventus przestał być ciekawym projektem. Nie wiem czym Juventus z Tudorem może zachęcić piłkarzy by tu grać - chyba niczym. W dodatku wszystko jest burdelem i sam Tudor nie wie czy ma tu pracować i wdrażać koncepcję czy nasi nie wymyślą czegoś innego. Zapowiada się wszystko nieciekawie odkąd jak mniemam jedyny plan tego zarządu (Conte) upadł tak śmiesznie, że właściwie potraktowano Juventus jak wywloke i powód do podwyższenia kontraktu i zaspokojenia Antonio.

Jedyny fajny temat to , że Inter jest w niezłym tyłku jak nie chce ich przejąć Fabregas i będzie chivu/vieira. Fabregas dla mnie mój numer jeden wśród dostępnych trenerów. Reszta jest poza zasięgiem, a Mancinich/Piolich nie chcę. Ciekawe czy nam Cesc by odmówił. :). Pomarzyć można. Żadne marzenia raczej nie wypalą. Jak choćby David przyjdzie i nie wywalą Tudora w zamian za jakiegoś Portugalca od Jorge Mendesa to już będzie coś. Nie spodziewam się by coś mnie pozytywnie zaskoczyło. Aby nie było więcej pokemonów. Lepiej nie robić nic niż psuć jak Giuntoli.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2025, 10:13

Oficjalny wykup Kalulu potwierdza to, że...
Crunny pisze: 04 czerwca 2025, 08:49 Na ten moment mamy:

X
Yildiz [20] - X
Cambiaso [25] - X - Thuram [24] - X
Bremer [26] - Gatti [26] - Kalulu [25]
Di Gregorio [27]
Ta defensywa nie wygląda źle, jeśli:
a) zgra się ze sobą,
b) wszyscy będą w miarę zdrowi.

Pierwszy warunek łączy się z drugim, a z tym drugim może być ciężko. Kalulu w ciągu 2 ostatnich sezonów był kontuzjowany przez 233 dni. Bremer wypadł na 236 dni tylko w ostatnim. sezonie. Przy grze tą 3-ką z tyłu potrzebujemy łącznie z 6 środkowych obrońców, w tym mocnej opcji nr 4 (zakładam, że Kelly i Rugani to max. opcje nr 5 i 6).

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2025, 16:21

Módlmy się, żeby Bremer wrócił do dyspozycji sprzed kontuzji, bo wtedy kwestia obrony będzie załatwiona. Obawiam się niestety, że po tak długiej przerwie chłop już nie dojdzie do tego poziomu, będzie grał ostrożniej, bardziej bojaźliwie. Szkoda, bo gdyby nie ta kontuzja to ten poziom, który prezentował to taki poziom Ramosa (oczywiście z zachowaniem wszelkich innych okoliczności jak to że Ramos był przez lata prze kotem)

exodus18.11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2025, 19:15

Nie wiem co się teraz dzieje w tym klubie, szukamy dyrektora sportowego czy robimy jakieś transfery? Media łącza nas z tyloma piłkarzami a w Juve nawet nie ma kto się tym zająć. Ponoć chcieliśmy Coppole i Leoniego, pierwszy ponoć w Bringhton za 10 mln, a w przypadku drugiego Inter zagęszcza ruchy. Mam wrażenie że nic dalej nie wiadomo, najpierw zwalniają dopiero potem kogoś szukają. Nie wiem czemu wcześniej tego nie zrobili tylko teraz dogadują kto z wypożyczenia będzie grał na tych Klubowych Mistrzostwach Świata. Jak na złość zwolnili Spalletiego, więc moze Nasi juz myślą nad jego kandydaturą. Czemu w tym klubie od pewnego czasu aż tak trąci amatorszczyzną?

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2025, 20:42

W klubie jest bajzel ponieważ nie mamy prezydenta który będzie wszystkim zarządzał. Obawiam się, że tak będzie dopóki Andrea mie wroci na swoje miejsce.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2025, 23:39

Wreszcie powoli można kończyć tą sagę z jakimiś magicznymi listami Kielona

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2025, 00:22

Distant Dreamer pisze: 09 czerwca 2025, 23:39 Wreszcie powoli można kończyć tą sagę z jakimiś magicznymi listami Kielona
Nie był bym taki pewien. Sprawa Donnarummy wraca co parę lat. Ostatnio pamiętam, że dziennikarze pisali jak to on bardzo chciałby wrócić do Włoch i wygrać Scudetto, bo wciąż nie ma nawet jednego na swoim koncie. Jak PSG obniży trochę loty albo kolejny kontrakt mu się będzie kończył ten dziennikarski kotlet będzie odgrzany na nowo.

Obrazek
Tomek_29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2025, 10:48

Dla mnie to Donnarumma jest tak potrzebny jak jak gwóźdź w kole.
1) ogromne wymagania finansowe
2) mega wahania formy, nawet ten mecz z Mołdawią wczoraj, pomimo 0 z tyłu też pod dymił.
3) pozycja bramkarza wg. mnie jest dobrze obstawiona i jakiekolwiek obciążanie budżetu w tym momencie mija się z celem - lepiej tą kasę przeznaczyć na zwiększenie budżetu na transfer napastnika.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2025, 18:29

Serio ludzie się tym zachwycają?

Patrze na ten filmik i widzę Flako....

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2025, 19:17

Distant Dreamer pisze: 10 czerwca 2025, 18:29

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2025, 19:20

Poprostu pisze: 10 czerwca 2025, 19:17
Distant Dreamer pisze: 10 czerwca 2025, 18:29
Rzeczywiście powinienem doprecyzować, chodziło mi o Flaka z Fiory ;)

ODPOWIEDZ