Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2025, 17:29

Distant Dreamer pisze: 22 lipca 2025, 13:47
Baczu pisze: 22 lipca 2025, 11:59
yanquez pisze: 21 lipca 2025, 17:20 A czy brak pogłosek i ruchów w obronie nie jest spowodowany przejsciem na 4 z tyłu?
Z Tudorem to nierealne, Igor jest zabetonowany na 3421, to ustawienie narzucił przejmując w trakcie sezonu zarówno Lazio jaki Juventus, budowane wcześniej pod czwórkę z tyłu i grę skrzydłowymi, których ustawiał na siłę na wahadle (Anderson, Isaksen, Gonzalez) lub na pozycji 10tki (Zaccagni, Conceicao).
Nawet gdy całkiem posypała się na wiosnę obrona, to upychał tam Coste, Savonę lub Locatellego, zamiast przejść na dwójkę stoperów.
Już wcześniej tym ustawieniem grywał ale ogólnie to słuszny wpis. Tudor na 99% nie zmieni ustawienia więc nie ma co się nastawiać na 4 obrońców.
No to zobaczcie jak wyszliśmy na Dortmund ;)
Jest nadzieja Panowie ;)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2025, 17:45

@yanquez jak zawsze 3421

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2025, 18:35

jackop pisze: 10 sierpnia 2025, 17:45 @yanquez jak zawsze 3421
Tak widzę :-/
Na początku livescore pokazywał, ze gra Koop, a JM na ławie :/

J1M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2025, 19:49

Te nasze mercato w tym roku jest naprawdę kiepskie. Ruchów tyle co kot napłakał. Chyba znowu walka o top 4 się zapowiada i odpadnięcie z LM w pierwszej fazie zaraz po fazie grupowej.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 102 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2025, 19:55

J1M pisze: 10 sierpnia 2025, 19:49 Te nasze mercato w tym roku jest naprawdę kiepskie. Ruchów tyle co kot napłakał. Chyba znowu walka o top 4 się zapowiada i odpadnięcie z LM w pierwszej fazie zaraz po fazie grupowej.
Czyli ambicje klubu zostaną spełnione :)
Oni nie oczekują niczego więcej...

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2025, 20:16

J1M pisze: 10 sierpnia 2025, 19:49 Te nasze mercato w tym roku jest naprawdę kiepskie. Ruchów tyle co kot napłakał. Chyba znowu walka o top 4 się zapowiada i odpadnięcie z LM w pierwszej fazie zaraz po fazie grupowej.
A i tak wydaliśmy najwięcej z całej ligi :pruchno2:

Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2025, 17:23

Ciężko coś zdziałać skoro musieliśmy wydać kupę siana na obowiązkowe wykupy wypożyczonych zawodników.

Fino alla Fine
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2025, 23:06

Czyli upośledzenie umysłowe poprzednika Comollego wciąż odbija się czkawką. Jak czytam że nawet Mckeeniego chce się pogonić nawet za grosze (7-9mln?) to ten klub musi być w dupie.

My tak robimy transfery od lat, że to jest generalnie samo w sobie winne naszemu miejscu w szeregu. Trzeba być klubem/bandą przygłupów, głupców i frajerów żeby pakować kasę w takie dramaty kosztem Chiesy, Huijsena, Dybali, Rabiota, Fagiolego etc. Za których dostaliśmy jakieś ochłapy. Chyba tylko Soule został oddany w miarę za normalną kwotę, a i tak nieadekwatną do jego potencjału i wieku.

Generalnie nie da się nie mieć problemów jak się bardzo dobrych, wyróżniających graczy i/lub tych z potencjałem wręcz wypycha regularnie za free, idzie z nimi na wojne i potem ściąga jakieś szroty z całego świata, przygłupów (Pogba), czy podstarzałych dziadow którzy nie wypalają (di Maria) jako kluczowe ogniwa.

Dwulicowość i korporacjonizm który przyszedł wraz ze zmianą herbu na ten dziwny wypierd do którego już zdążyliśmy się przyzwyczaić - jest piętą achillesowa tego klubu. Wiecznie się dymany z piłkarzami zamiast sensownie współpracować, a zasłużonych traktujemy jak śmieci. Za to za byle kogo który traktuje ten klub poprostu przedmiotowo i bez emocji jesteśmy skłonni przepłacać.

Taki Dybala udowodnił że zasługuje na Juventus tak mocno jak udowodnia to Yildiz. To idiotyzm z punktu widzenia czasu, że wypychamy tych którzy pokazują miłość do barw i prezentują wysoki poziom . To samo tyczyło się Rabiota i Chiesy.

Generalnie to frajernia, że oddajemy kluczowe postacie za free. Za to z Arthurami, czy innymi słabeuszami się męczymy, a potem zmuszamy wręcz trenerów by nimi grano na siłę bo trzeba sprzedać/wypożyczyć albo dać drugą szansę itd.

Takim sposobem to nie mamy szans na żaden szczyt. Masz paru chłopów co umieją grać w piłkę na światowym poziomie to ich nie puszczasz. Próbujesz wypchać takie pokemony jak Kelly, czy niewypał Vlahovic.

Jak nie kupimy Sancho to będę uważał, że to gówniane mercato bez żadnego wzmocnienia. David to był Must have - bez niego to już bylibyśmy dziadami bez napastnika. Jest źle, zachowawczo, po żydowsku w obliczu porażki i klapy tamtego sezonu Motty i Głupoliego.

Anyway Forza Juve.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 12:21

Ja wiem że Vlaho to dorosły typ o mentalu i inteligencji 15 latka, ale zastanawia mnie czy on wgl myśli do przodu.
Chłop nie odejdzie do innego klubu z mniejszą pensją ale pewnym placem gry bo woli sobie posiedzieć ostatni rok w Juve za bajońskie sumy i włazić z ławki (choć ja bym osobiście wyrzucił go na trybuny na cały rok).

Za rok zrobi pod siebie jak Rabiocik i zostanie na lodzie bo nikt się nie zgodzi na oczekiwaną pensję, natomiast kluby z turcji czy arabii, które owszem i mogą dać mu takie zarobki to nie są godne vlaho i jego boskiego poziomu.
A później już tylko zostanie topowi gra w słabszym klubie za ochłapy pensji jaką początkowo oczekiwał niczym boski adrienek.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 12:29

Moim zdaniem pójdzie do Interu. Nie dostanie 12 czy 10 baniek, ale te 7 plus coś za podpis. Inter zribi ogromny błąd ale cóż...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 12:30

@Distant Dreamer
A ja myślę, że po prostu nawet Araby na chwilę obecną mu tyle nie dają to woli jeszcze rok pociągnąć za 12 baniek, potem się po rozmienia na drobne i weźmie od Arabów to co dają i tyle. A tak poza tym to Turcy aż tyle nie płacą.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 12:54

AdiJuve pisze: 12 sierpnia 2025, 12:30 @Distant Dreamer
A ja myślę, że po prostu nawet Araby na chwilę obecną mu tyle nie dają to woli jeszcze rok pociągnąć za 12 baniek, potem się po rozmienia na drobne i weźmie od Arabów to co dają i tyle. A tak poza tym to Turcy aż tyle nie płacą.
Możliwe, odnosiłem się po prostu do informacji jakoby Flak odrzucił propozycje klubów z Turcji i Arabii, czy ono było i jak poważne i ile tam na stole mu dawali to nie wiem.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 13:07

Przeciągania liny ciąg dalszy. Póki co wygląda na to, że Comolli, aby pozbyć się Vlahovicia, musiałby zagrać vabank, sprowadzając kolejnego napastnika, np. Kolo. Ale to koszty i ryzyko, że na Serbie i tak nie zrobi to wrażenia. Swoją drogą ciekawe, czy te 12 milionów, które ma zarobić w ostatnim sezonie, jest w jakimkolwiek stopniu uzależnione od regularnej gry, czy ma zagwarantowane 12 baniek na sucho, bez żadnych wymogów. Tak czy siak pięknie nas Agnelli z Arrivabene i Cherubinim urządzili.

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 13:31

Nie przeginajcie w drugą stronę. Pół sezonu Flak miał naprawdę niezłe. Koło miał tylko fajne wejście, a potem to generalnie i jeden i drugi to fajtłapa - jak i cały Juventus. Ja bym wolał flaka zostawić jeśli jest niesprzedawalny.

To i tak napastnik nr. 2. Nie jest to tak zły napastnik jak sobie to wmawiacie. W gazie jest naprawdę niezły i Koło nie przekonał mnie na tyle by rozbijać bank dla niego. Zero sensu. To co oczekuje PSG to śmiech na sali i lepiej przyklepać technicznego Sancho + bocznego obrońcę. Flak musi zarobić na swój transfer.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2025, 14:01

Mało kogo w tym Juventusie nazwałbym fajtłapą na równi z Vlahoviciem, Kolo na pewno nie, nawet jeśli nie wszystko mi się podobało w jego wykonaniu przez te parę miesięcy.
Vlahović napastnikiem nr 2 za 40 milionów w bilansie, żeby po wszystkim odszedł za darmo? To mnie nie zdziwią żadne fikołki nastawione na to, żeby się go pozbyć z klubu już teraz, nawet jeśli w gazie potrafi być niezły.
A chodzi mi o to, że na ten moment faktycznie jest napastnikiem nr 2 i mu to zwisa, bo zakłada, że swoje minuty i tak dostanie, choć w jego wypadku już to może komplikować negocjacje z następnym klubem. Ale przyjście kolejnego napastnika prawdopodobnie przesunęłoby go w hierarchii jeszcze niżej. A kolejny napastnik zdolny do gry przydałby się przecież tak czy siak, a z Milikiem pewnie rozwiążemy kontrakt. Dla mnie wcale nie musi być to właśnie Kolo, możemy chociażby wrócić do tematu Krstovicia. A sens tego byłby też taki, że dajemy Flakowi sygnał, że te koszty utrzymania go przez ostatni sezon bierzemy na klatę, ale nikt mu nie zamierza ułatwiać negocjacji z następnym klubem. Oczywiście istnieje ryzyko, że tak czy siak miałby to gdzieś i nie przeszkadzałaby mu perspektywa głupawego uśmiechania się z ławki przez cały sezon.

ODPOWIEDZ