Mercato (ZIMA 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 58 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2026, 12:57

Odnośnie zainteresowania Frattesim to pojawia mi się takie pytanie a nie chce mi się szukać po starych meczach - kto w najlepszych latach Sassuolo byl rozgrywającym ? Grali 4-2-3-1 a parę defensywnych pomocników tworzyli Locatelli i Fratesi. Ns prawym skrzydle grał Berardi a kto na 10 ?

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2026, 13:37

Marcin890124 pisze: 03 stycznia 2026, 12:57 Odnośnie zainteresowania Frattesim to pojawia mi się takie pytanie a nie chce mi się szukać po starych meczach - kto w najlepszych latach Sassuolo byl rozgrywającym ? Grali 4-2-3-1 a parę defensywnych pomocników tworzyli Locatelli i Fratesi. Ns prawym skrzydle grał Berardi a kto na 10 ?
Nie wiem czy to nie był Traore. Gość odszedł do Bournemouth, tam przepadł

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2026, 16:21

Frattesi był następcą Locatellego w Sassuolo, nigdy tam nie zagrali razem. Obok Frattesiego wtedy grał Maxime Lopez, a na pozycji trequartisty Raspadori lub Traore.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 73 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2026, 15:02

Wyrzucone w błoto tyle hajsu na przestrzeni lat, a my nie mamy w dalszym ciągu środkowego pomocnika z umiejętnością podania do przodu, napastnika, skrzydłowego i środkowego obrońcy. Odkąd odszedł Marotta to dzieją się cuda. Wiadomo on też miał wtopy, ale teraz to rzadko który transfer okazuje się wypiłem.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 08:15

Przede wszystkim to trzeba się na tym mercato wreszcie uspokoić. Nie robić głupich, bezsensownych drogich ruchów, jakie mieliśmy niestety okazję obserwować w zeszłych okienkach.
Szukać okazji wśród graczy, którzy coś osiągnęli w karierze, byli gdzieś liderami ale już ktoś chce z nich zrezygnować, jak chociażby kiedyś sytuacja z Pirlo, do tego okazyjnie graczy z kończącymi sie kontraktami, do tego solidnych ligowych zawodników, którzy nie są wyceniania na perdyliard ojro, a prezentują dobry poziomi i nie patrzeć, że ma już 28 czy 29 lat. My jesteśmy w sytuacji gdy potrzeba zbudować fundamenty, szukać liderów a nie co roku wywalać dziesiątki milionów na pojedynczych graczy, którzy są często zwyczajnie słabi, bez formy albo kompletnie nie pasujący do drużyny.

Tutaj trzeba wszystko robić z głową i powoli a nie kupować dla samej idei kupowania. Na lato priorytetem powinien być ktoś taki jak Bernardo Silva, jeżeli byłyby jakiekolwiek szanse to Guehi z Crystal ew. Senesi z Bournemouth. Braki ilościowe uzupełniać chociażby Chiesą na skrzydłach czy też Timberem w środku pola.

Niestety obawiam się, że mimo odejścia Giuntoelgo dalej mamy na stanowisku decyzyjnym co do transferów osoby niekompetentne. Wszak ktoś kto daje ponad 40 mln za napastnika, który strzela 3 bramki w rundzie wiosennej nie wydaje się osobą kompetentną.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 08:47

@AdiJuve Obawiam się, że Guehi jest poza naszym zasięgiem albo żeby go ściągnąć do Turynu musielibyśmy przelicytować europejskich gigantów zarówno wysokością zaoferowanych mu zarobków jak i samą kasą za podpis dla zawodnika i jego agenta. Z piłkarzy z kończącymi się umowami, którzy powinni bezwzględnie być w kręgu naszych zainteresowań wg mnie są Bernardo Silva (aczkolwiek tu konkurencja pewnie też będzie spora), Oscar Mingueza, Marcos Senesi i ewentualnie Ruben Neves oraz Quinten Timber (aczkolwiek sprowadzanie pomocników nie licząc Bernardo Silvy, który jest dla nas koniecznością, związane byłoby z pozbyciem się na stałe Douglasa Luiza i rozstrzygnięciem dalszego losu McKenniego). Natomiast już zimą przydałoby się zakontraktować jakiegoś zmiennika dla Yildiza oraz środkowego obrońcę, bo Rugani i Gatti to złamasy w sensie zdrowotny, a i Bremer nie jest już żadną gwarancją.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 09:17

@dimebag11
Też mi się wydaje, ze Guehi to raczej stracona szansa, tam Liverpool, Arsenal a pewnie i Chelsea z united będą mocno licytować, stąd ew. tego Senesiego można spróbować. Mingueza też ciekawa opcja na PO przy naszych brakach. Coś trzeba próbować i działać inaczej niż to było robione do tej pory, bo to nie zdaje egzaminu.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 12:18

Czytając posta z informacjami transferowymi wrzuconymi przez kolegę @Distant Dreamer zaczyna ogarniać mnie przerażenie i strach przed zbliżającym się mercato. Dovbyk, Nunez, Frattesi, jakiś Pellegrino z Parmy za 25 mln €, Lorenzo Lucca, Giudo Rodriguez, Raspadori nie napawają optymizmem nawet jeśli część z tych nazwisk to zwyczajne wymysły pismaków :(

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 12:34

dimebag11 pisze: 05 stycznia 2026, 12:18 Czytając posta z informacjami transferowymi wrzuconymi przez kolegę @Distant Dreamer zaczyna ogarniać mnie przerażenie i strach przed zbliżającym się mercato. Dovbyk, Nunez, Frattesi, jakiś Pellegrino z Parmy za 25 mln €, Lorenzo Lucca, Giudo Rodriguez, Raspadori nie napawają optymizmem nawet jeśli część z tych nazwisk to zwyczajne wymysły pismaków :(
Większość pewnie to ślepaki dziennikarzy, ale sam fakt w kogo oni celują nawet mając jakieś szczątkowe info z klubu nie napawa optymizmem.
Ten Pellegrino mimo skończonych 24 lat ma całe 29 bramek w karierze a Parma kupiła go za 2mln w zeszłe okienko.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 59 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 13:20

Informacje przekazywany przez kolegę @Distant Dreamer rzeczywiście bardziej niepokoją aniżeli dają nadzieję na sensowne poszerzenie składu. Ostatnie info odnośnie Pellegriniego jeży włosy, nie tylko na głowie. To zawodnik Parmy, na poziomie Parmy. Nic więcej.
Ten Raspadori, za sensowną kwotę nie byłby zły. Może zastąpić Yildiza, może zagrać na szpicy. Tylko wiadomo, zapłacili za niego 22M dopiero co, także jako zawodnik do rotacji to zdecydowanie za luksusowa opcja, szczególnie przy naszej sytuacji. Nie przeboleje, jak w ciemno można było kupić Opende za taką kwotę. Drugi David przepłacony, który już zupełnie nie rokuje. No to Komoli ze swoim AI się popisali, G. level.

Byłem zadowolony zaledwie przy pogłoskach o Bernabe. Wiadomo, to temat na lato, aczkolwiek jeden z nielicznych, który nie brzmiał jak próba sabotażu.

piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 19:56

Krew mnie zalewa jak słyszę o potencjalnym powrocie Chiesy. Raz, że szklanka, dwa, że jeździec bez głowy nawet jeśli jakimś cudem jest zdrowy, trzy, że niby ma do nas wrócić by się odbudować, a kosztem kogo, a kim on niby jest? I cztery, sposób jego odejścia też wiele o nim mówi. Kiedyś wierzyłem w niego, wręcz byłem jego fanem. Aktualnie nie chcę go widzieć u nas.

Marcin890124

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 21:30

Jaki sposób odejścia? Dużo zarabiał to się go pozbyli bo Motta go nie chciał. On nie chciał odchodzić.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 21:44

Zdrowy Chiesa z miejsca ma pierwszy skład.

Marcin890124

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2026, 21:53

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2026, 06:36

Potrzebny nam ten Chiesa? Na prawde nie mamy innych palących problemow?

ODPOWIEDZ