Mercato (LATO 2026) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Farmer85

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2026, 15:05

Najbardziej przeraża fakt, że na głównej stronie Juvepoland, jako chyba najważniejszy artykuł jest informacja, że Frederic Massara jest dyrektorem Juventusu. Nie informacje, że Juventus zakontaktował tego i owego jako piłkarza, a dyrektora :D Jesteśmy bardzo słabi na rynku transferowym. Oczywiście nie pomaga fakt, że nie ma nas w LM i brak środków z tego tytułu. Ale nie zmienia to faktu, że brak ruchów transferowych budzi zmartwienie.

Żeby nie było, jestem za tym, aby w przypadku niewielkiej ilości środków nie ściągać "szrotów" itp., a stawiać na młodych włochów, bądź młodych zawodników, którzy są np. z naszego ośrodka szkoleniowego. Kadrę podstawową mamy, jaką to tam drugorzędna kwestia, ale potrzebujemy ludzi, którzy będą się zabijać, aby bronić naszych barw, ale i o chęć pokazania się światu. Bo nie ukrywajmy nie jesteśmy już niestety, szczytem marzeń piłkarzy. Ale stawiając na rodaków z Włoch pokazujemy, że chcemy być inni jak cała reszta czołówki Serie A, a co za tym idzie nawet w przyszłości będą chcieli do nas przychodzić bo nie będą się bali, że zapomni o nich świat idąc do nas.

Nikt z Topu do nas nie przyjdzie. Milionów nie ma co płacić schodzącym gwiazdom bo to nic nie da. Ani nam jako klubowi, ani piłkarzom bo zabiera miejsce młodym lub/i chcącym odzyskać chwałę i blask.

Palestra już sobie poszedł i nawet do Interu nie chciał iść. Dlatego to już jest ostatni gwizdek. Juventus zawsze był ostoją reprezentacji Włoch. I to musi powrócić. Takie jest moje zdanie. Taki Sule zamiast u nas grać i się rozwijać został sprzedany do Romy, a my mamy Zhegrove czy inne tego typu wynalazki, jak kiedyś Krasić...

Trzon drużyny (seniorskiej i z doświadczeniem) już mamy, nawet jak ktoś odejdzie, to i tak mamy miejsce dla młodych. Ale nie wiem czy na czele naszego klubu mają do tego jaja. Bo nikt im by nic nie zarzucił, jak by stawiali na młodych włochów.
ODPOWIEDZ