Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Uwaga na tego Gyokeresa, żebyśmy czasem nie dali się na niego nabrać! Gościu wygląda na D.Luiza ataku. 27 lat, nie błyszczał szczególnie ani w 2. Bundeslidze, ani w Championship. Idzie do pierwszej portugalskiej, nawbijał w repce połowę bramek Słowacji, Estonii i Azerbejdżanowi i nagle napastnik wart prawie 100 mln. Taki Trincao też w Barcelonie słabiutko, a w Sportingu z miejsca największa gwiazda po Gyokeresie.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- nawimundo
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Sprawa Lloyda Kelly już na zawsze będzie najbardziej memiczną opcją w historii naszego Juventusu. To jest tak absurdalne, że Giuntoli oddał Huijsena za gorsze i dopłacił za tego leszcza. Absolute cinema 
- Tomek_29
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
no właśnie mam podobne obawy. Nie da się go ściągnąć za przysłowiową czapkę gruszek (choć nie znam przysłowia z czapką gruszek) a gwarancji na wyższym poziomie niż liga portugalskiej nie ma. Niby w LM coś strzelał, ale Michał Kucharczyk też strzelił bramkę w LM a jednak z całą sympatią to bym go w Juve nie chciał ...Crunny pisze: ↑10 czerwca 2025, 19:29 Uwaga na tego Gyokeresa, żebyśmy czasem nie dali się na niego nabrać! Gościu wygląda na D.Luiza ataku. 27 lat, nie błyszczał szczególnie ani w 2. Bundeslidze, ani w Championship. Idzie do pierwszej portugalskiej, nawbijał w repce połowę bramek Słowacji, Estonii i Azerbejdżanowi i nagle napastnik wart prawie 100 mln. Taki Trincao też w Barcelonie słabiutko, a w Sportingu z miejsca największa gwiazda po Gyokeresie.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Tak wygląda w moim zamyśle Juventus pod Tudorem na nowy sezon.
- Chyba Tudor nie wymyślił pozycji dla Mbanguli w Juve, natomiast ja zatrzymałbym go i próbował nim na 10 w miejsce jednego z pustych miejsc
Nie widzę miejsca dla: Gonzaleza, Kellego, Rouhiego, Milika i Vlaho (oczywiście czym innym jest realność transferów out)
(Luiz - do zastanowienia ale raczej out)
Kupiłbym w takim razie: Napastnika lub dwóch, i jedną 10 (No chyba że próbować Luizem tam
)
Teraz wersja z mojego fantasy jakbym był trenejro:
W perspektywie tego ustawienia, na pewno trzeba byłoby wydać więcej pieniędzy - 2 skrzydłowych (bo w Koscicia nie wierzę) i 1/2 napastników oraz obrońcę.
- 5 pomocnik w środku to McKennie (nie miałem jak inaczej zapisać)- Chyba Tudor nie wymyślił pozycji dla Mbanguli w Juve, natomiast ja zatrzymałbym go i próbował nim na 10 w miejsce jednego z pustych miejsc
Nie widzę miejsca dla: Gonzaleza, Kellego, Rouhiego, Milika i Vlaho (oczywiście czym innym jest realność transferów out)
(Luiz - do zastanowienia ale raczej out)
Kupiłbym w takim razie: Napastnika lub dwóch, i jedną 10 (No chyba że próbować Luizem tam

Teraz wersja z mojego fantasy jakbym był trenejro:
W perspektywie tego ustawienia, na pewno trzeba byłoby wydać więcej pieniędzy - 2 skrzydłowych (bo w Koscicia nie wierzę) i 1/2 napastników oraz obrońcę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
@Distant Dreamer
Pierwsze zestawienie wygląda okej a tym bardziej tanio o realnie.
Imo Luiz odejdzie(wopo)i w jego miejsce kopa wejdzie.
Pierwsze zestawienie wygląda okej a tym bardziej tanio o realnie.
Imo Luiz odejdzie(wopo)i w jego miejsce kopa wejdzie.
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Koopmeiners dostał w ubiegłym sezonie 2800 minut, w których kopał się po czole. Luiz 800. I szczerze, jeśli miałbym kogoś zostawić, to byłby to Luiz. Ale tylko dlatego, że nie miał okazji pokazać się dłużej (większość spotkań to były ogony).
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Też myślę że jest w miarę w miarę

Moim zdaniem dokupić trzeba napastnika, jedną-dwie 10 i możemy się bić o więcej niż 4 miejsce patrząc jak ta liga jest słaba
Wsm to i tak Koop i Loca to najczęściej podobna padaka tyle że inna charakterystyka.....
Zgodzę się ale na Luiza znajdziesz kupców w takiej Anglii a na Koope to już raczej ciężko ci będzie
PS Przepraszam panów że tak zapisałem ale nie chciałem robić miliona postów
- xemi
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To ustawienie 3421 to mnie w ogóle sie bie podoba. Straszna bieda na bokach. Ani to obronić, ani skutecznie skrzydłowi.
To ustawienie 4231 juz bardzie mnie pasuje.
To ustawienie 4231 juz bardzie mnie pasuje.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Ustawienie 4231 prawie przegrało nam sezon po całości.
Ustawienie 3421 uratowało sezon na finiszu.
Bardziej pasuje - mnie - to drugie. Jak by dało LM - 550 i catenaccio, to preferował bym 550 i catenaccio.
Liczy się skuteczność, a w Weronie już Tudor pokazał, że i jego dziwne 3421 też może się podobać całkiem postronnym widzom.
- xemi
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No tylko my mielismy do 4231 pół skrzydłowego (Francziszek) który i tak więcej nie grał niż grał, tak że mieliśmy 1/4 skrzydłowego, a powinniśmy mieć 4.Volto pisze: ↑14 czerwca 2025, 15:46Ustawienie 4231 prawie przegrało nam sezon po całości.
Ustawienie 3421 uratowało sezon na finiszu.
Bardziej pasuje - mnie - to drugie. Jak by dało LM - 550 i catenaccio, to preferował bym 550 i catenaccio.
Liczy się skuteczność, a w Weronie już Tudor pokazał, że i jego dziwne 3421 też może się podobać całkiem postronnym widzom.
Dla mnie Cambiaso i Weah są za słabi aby ich uważać za graczy pierwszego składu.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Można spróbować powrotu Kosticia na wahadło gdzie grał regularnie u Jose w Fenerbahce. Gorzej niż savona nie będzie. Facet ma dośrodkowanie. Jest szansa że zaskoczy. Dużo chłop nie kosztuje, a i tak dostaniemy za niego czapkę gruszek. Lepszy taki do rotacji z tymi przeciętniakami niż kolejny Kelly.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Kilka rzeczy.
Koopmeiners dostał kontuzji na koniec poprzedniego sezonu, przez co nie pojechał na Euro. Później była ta cała szopka z transferem i nie trenował z zespołem. Na to wszystko nakłada się amatorka Motty w przygotowaniu piłkarzy do sezonu i Holender do końca wyglądał jak słabo.
Nie twierdzę, że nagle stanie się topem, ale może jeszcze nas zaskoczyć, choć tak jak w Atalancie to raczej grał nie będzie, bo tam robotę robił system Gaspariniego ( zobaczymy jak sobie teraz poradzą, powolny spadek?). Gość jest praktycznie niesprzedawalny, przynajmniej za cenę która satysfakcjonowała by Juventus, więc marne szanse na transfer. Prędzej Luiz odejdzie, mimo tego, że również mógłby odżyć będąc lepiej przygotowanym do sezonu.
Cambiaso natomiast grał bardzo dobrze na początku sezonu ( choć błędy w obronie robił tak jak zawsze, to już jest taki typ po prostu, Theo z Milanu podobnie ). Potem Włoch doznał kontuzji i już do formy nie wrócił, a w międzyczasie doszły plotki o City + zepsuła się atmosfera w zespole przez charakter Motty. Dodajmy do tego to samo co w przypadku Teuna, czyli złe przygotowanie fizyczne i mamy efekt jaki mamy.
Dlatego ja bym się na siłę nie pozbywał zbyt wielu piłkarzy i to po kosztach po słabym sezonie i ryzykował z następnymi na drogim rynku. Nie robić błędu poprzedniego sezonu i skupić się na tym co już jest, dokupując niezbędnych piłkarzy, czyli w tym momencie głównie atak, może jakiej korekty na wahadle i to bardziej prawym, bo na lewym to bym nawet wykorzystał jako rezerwę powracającego Kosticia.
Koopmeiners dostał kontuzji na koniec poprzedniego sezonu, przez co nie pojechał na Euro. Później była ta cała szopka z transferem i nie trenował z zespołem. Na to wszystko nakłada się amatorka Motty w przygotowaniu piłkarzy do sezonu i Holender do końca wyglądał jak słabo.
Nie twierdzę, że nagle stanie się topem, ale może jeszcze nas zaskoczyć, choć tak jak w Atalancie to raczej grał nie będzie, bo tam robotę robił system Gaspariniego ( zobaczymy jak sobie teraz poradzą, powolny spadek?). Gość jest praktycznie niesprzedawalny, przynajmniej za cenę która satysfakcjonowała by Juventus, więc marne szanse na transfer. Prędzej Luiz odejdzie, mimo tego, że również mógłby odżyć będąc lepiej przygotowanym do sezonu.
Cambiaso natomiast grał bardzo dobrze na początku sezonu ( choć błędy w obronie robił tak jak zawsze, to już jest taki typ po prostu, Theo z Milanu podobnie ). Potem Włoch doznał kontuzji i już do formy nie wrócił, a w międzyczasie doszły plotki o City + zepsuła się atmosfera w zespole przez charakter Motty. Dodajmy do tego to samo co w przypadku Teuna, czyli złe przygotowanie fizyczne i mamy efekt jaki mamy.
Dlatego ja bym się na siłę nie pozbywał zbyt wielu piłkarzy i to po kosztach po słabym sezonie i ryzykował z następnymi na drogim rynku. Nie robić błędu poprzedniego sezonu i skupić się na tym co już jest, dokupując niezbędnych piłkarzy, czyli w tym momencie głównie atak, może jakiej korekty na wahadle i to bardziej prawym, bo na lewym to bym nawet wykorzystał jako rezerwę powracającego Kosticia.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
No jak nie było skrzydłowych do 4231 to po co tym ustawieniem grał? Bezsens. Nieważne co się komu podoba, ustawienie i skład powinny być w miarę kompatybilne. Motta chyba nie widział czego chciał, a G. to G. - spieprzył wszystko i wyszło jak wyszło.
Paradoksalnie pod Tudora nie potrzeba wielkich roszad. Dwóch napastników, harujących cały mecz, a nie lalusiów jak Vlaho. Wraca Miretti. Za plecami dziewiątki może grać Turek, wspomniany młody Włoch, Adzic koniecznie, no i Luiz. Kogoś na lewe wahadło to mus, najlepiej młodego perspektywicznego do rotacji z Cambiasso, bo Kostica to chyba nie chciałbym więcej u nas oglądać i tyle. Trzy transfery. Nie ma co znowu kombinować jak koń pod górkę. I albo Chorwat ogarnie i kierunkowe, sensowne wzmocnienia w następnym sezonie albo nie da rady, ciao -ciao i nowy trener, i wszystko znowu od początku.
Koop jeszcze może ogarnąć na środku pomocy, to nie leszcz. Ja tam w niego jeszcze wierzę.
Paradoksalnie pod Tudora nie potrzeba wielkich roszad. Dwóch napastników, harujących cały mecz, a nie lalusiów jak Vlaho. Wraca Miretti. Za plecami dziewiątki może grać Turek, wspomniany młody Włoch, Adzic koniecznie, no i Luiz. Kogoś na lewe wahadło to mus, najlepiej młodego perspektywicznego do rotacji z Cambiasso, bo Kostica to chyba nie chciałbym więcej u nas oglądać i tyle. Trzy transfery. Nie ma co znowu kombinować jak koń pod górkę. I albo Chorwat ogarnie i kierunkowe, sensowne wzmocnienia w następnym sezonie albo nie da rady, ciao -ciao i nowy trener, i wszystko znowu od początku.
Koop jeszcze może ogarnąć na środku pomocy, to nie leszcz. Ja tam w niego jeszcze wierzę.