Wybory Parlamentarne 15 X 2023
- AdiJuve
- Juventino
No na pewno konfa to ma wszędzie swoich ludzi pochowanych po urzędach, sądach itd., że mogą swoich tak chronić, tyle lat już u sterów politycznych, że się dorobili swoich ludzi
Ja tam nie twierdzę czy jest winny czy nie, ale zasadniczo na tę chwilę chłopu bazując na tym tekście nawet zarzutów nie postawili, to do udowodnienia winy drogą bardzo daleka.
unbelievable87@
Prędzej to UE sama pierdzielnie jeżeli w porę się nie opamiętają. Afd w Niemczech już w sondaż przekracza 20% jeszcze kilkadziesiąt "ubogaceń kulturowych" przez emigrantów, kolejne próby pchania do szkół dziwnych ideologicznie tematów jak drag queeni, dodatkowo zubożenie części społeczeństwa poprzez forsowanie na siłę zielonego ładu to znaczna część ludzie będzie szukać alternatyw, a akurat w Niemczech ta alternatywa jest bardzo skrajna. To się naprawdę może skończyć tragicznie.
W kwestii 500+ niektórzy bulą podatki na każdy + jak ja i nic w zamian nie mam. Czemu ja mam płacić więcej w podatkach by ktoś inny miał dodatkowe hajsy na dzieci? W normalnym świecie jak kogoś na dzieci nie stać to ich nie robi, a jak stać to te 500/800+ jest mu absolutnie zbędne. Takie programy powinny być kierowane do osób naprawdę potrzebujących, którym z niezależnych przyczyn życie sie posypało np. dziecko zachorowało, któryś z rodziców zmarł a drugi został z 4 dzieci. Tutaj powinno być kierowane wsparcie.
Teraz mamy iście patologiczne zjawiska jak sytuacja gdzie matka 4 dzieci gdzie mąż zarabia dobre hajsy ma gwarantowaną emeryturę a matką 3 dzieci wychowująca je sama ma figę z makiem. Pomoc socjalna powinna być kierowana celowo np. obiady dla dzieci z patologii w szkołach, zatrudnienie korepetytorów, psychologów dla tych dzieci, którzy im pomogą w szkole a nie macie wszyscy i głosujta na nas.
Od przyszłego roku na bombleka jak się ziszczą wszystkie obietnice to w praktyce przez rok będzie można dostawać 800+, 1000 kapitał opiekuńczy + 1500 babciowe, czyli razem 3300zł, rozdawnictwo pełną gębą.Także jak ktoś popiera te plusy to popiera też cały zestaw patologicznych sytuacji.

unbelievable87@
Prędzej to UE sama pierdzielnie jeżeli w porę się nie opamiętają. Afd w Niemczech już w sondaż przekracza 20% jeszcze kilkadziesiąt "ubogaceń kulturowych" przez emigrantów, kolejne próby pchania do szkół dziwnych ideologicznie tematów jak drag queeni, dodatkowo zubożenie części społeczeństwa poprzez forsowanie na siłę zielonego ładu to znaczna część ludzie będzie szukać alternatyw, a akurat w Niemczech ta alternatywa jest bardzo skrajna. To się naprawdę może skończyć tragicznie.
W kwestii 500+ niektórzy bulą podatki na każdy + jak ja i nic w zamian nie mam. Czemu ja mam płacić więcej w podatkach by ktoś inny miał dodatkowe hajsy na dzieci? W normalnym świecie jak kogoś na dzieci nie stać to ich nie robi, a jak stać to te 500/800+ jest mu absolutnie zbędne. Takie programy powinny być kierowane do osób naprawdę potrzebujących, którym z niezależnych przyczyn życie sie posypało np. dziecko zachorowało, któryś z rodziców zmarł a drugi został z 4 dzieci. Tutaj powinno być kierowane wsparcie.
Teraz mamy iście patologiczne zjawiska jak sytuacja gdzie matka 4 dzieci gdzie mąż zarabia dobre hajsy ma gwarantowaną emeryturę a matką 3 dzieci wychowująca je sama ma figę z makiem. Pomoc socjalna powinna być kierowana celowo np. obiady dla dzieci z patologii w szkołach, zatrudnienie korepetytorów, psychologów dla tych dzieci, którzy im pomogą w szkole a nie macie wszyscy i głosujta na nas.
Od przyszłego roku na bombleka jak się ziszczą wszystkie obietnice to w praktyce przez rok będzie można dostawać 800+, 1000 kapitał opiekuńczy + 1500 babciowe, czyli razem 3300zł, rozdawnictwo pełną gębą.Także jak ktoś popiera te plusy to popiera też cały zestaw patologicznych sytuacji.
Ostatnio zmieniony 19 września 2023, 15:45 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 3 razy.
- Oldfan
- Juventino
Nicram_93 pisze: ↑19 września 2023, 15:30Wiesz, człowieka dawniej uważano bardziej za inteligentnego od zwierząt, między innymi dlatego, że umiał rozróżniać co wypada, co nie, co przystoi, a co nie. Co mieści się w granicach moralności i zdrowego rozsądku, a co już nie. Oczywiście zdarzały się pojedyncze odchyły, ale ogół społeczeństwa wiedział o co chodzi. Dzisiaj świat tak odjechał, że za chwilę wszystko będzie odbierane jako norma, ale to tylko świadczy o ludziach jak nisko równają. Obok LGBT masz kobiety, które jak mówią mają tu piekło, bo nie pozwala im się piep... jak popadnie bez żadnych konsekwencji (żeby nie było, krytykuję zmiany w prawie aborcyjnym, nie podoba mi się ta zmiana, jak dla mnie wcześniejszy kompromis był bardzo dobry, ale na pewno nie samowolka jakiej domagają się kobiety). Świat w ostatnich latach tak leci moralnie na dno, że szkoda komentować. Ale na tym kończę ten temat , bo nie mam zamiaru na siłę nikogo przekonywać, współczuję tylko przyszłym pokoleniom jaki syf zastaną jak się nic nie zmieni.
Z morderstwem to był tylko przykład, możesz sobie tam wstawić cokolwiek innego.
Co do Unii, to uwierz jak dla mnie mogę się już przekonać od dzisiaj, ale potrwa to zapewne dłużej, bo ja Unii przyszłości nie wróżę w takiej formie, przyjdzie czas, że upadnie z hukiem. Chyba, że zmądrzeje, ale na to się nie zanosi póki co.
Co do 500+ skomentuje tylko tak jak zawsze w takich przypadkach. Jak tak, to jestem pierwszym krytykiem, ale jak przychodzi co do czego, to jestem pierwszy po te pieniądze. Hipokryzja level hard. Skoro tak Ci przeszkadzają, to po co je bierzesz? Ale najlepiej narzekać, a i tak z tego korzystać. Jak pamiętny Wałęsa, "jestem za a nawet przeciw". I żeby nie było, osobiście takim jak Ty nie żałuję tych pieniędzy, masz dodatkowy grosz żeby coś tym dzieciom więcej kupić i spoko. A patologia zawsze gdzieś była, jest i będzie, tego się całkiem nie wyzbędziemy. Co innego już inne programy rozdawnicze, ale to już temat na inną dyskusję.
Tyle w temacie, jak pisałem wyżej, nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać. Niech każdy głosuje według własnego uznania, a że osobiście uważam, że świat zmierza w fatalnym kierunku, to już moja opinia. Czas pokaże, czy właściwa i wierz mi, chciałbym się pomylić.

- Aleexxx
- Juventino
Chodzi o słowa Przemysława Wiplera, który 2 sierpnia powiedział: „Gdyby w ogóle z kimkolwiek rozważać koalicję, to uważam, że z różnych powodów sensowniej byłoby taktycznie dogadać się na głębokie zmiany w Polsce po tych ośmiu latach, na chwilę, na techniczne wyczyszczenie państwa, z obecną opozycją, ale bez Lewicy. (...) Gdyby w ogóle to rozważać, to uważam, że z różnych powodów byłoby to rozsądne”.
Jezeli bedzie jakis rzad mniejszosciowy to jestem przekonany ze pierwszy bedzie chcial go Tusk. Konfederacji duzo blizej do starego PO niz do obecnego PiSu. Nie mowie o dzisiejszym KO ktore jest tozsame lewicy.
Ale rownie dobrze moze stanac na rzadzie mniejszosciowym PIS Konfederacja.
Zobaczymy, najwiekszym bledem moim zdaniem jest to co robi Trzecia droga, prog wyborczy 8% zabil praktycznie SLD. Mam wielka nadzieje ze sie nie wyrabia na tym, bo przez ta kretynska metode d'honta bedzie ciezko.
Jezeli bedzie jakis rzad mniejszosciowy to jestem przekonany ze pierwszy bedzie chcial go Tusk. Konfederacji duzo blizej do starego PO niz do obecnego PiSu. Nie mowie o dzisiejszym KO ktore jest tozsame lewicy.
Ale rownie dobrze moze stanac na rzadzie mniejszosciowym PIS Konfederacja.
Zobaczymy, najwiekszym bledem moim zdaniem jest to co robi Trzecia droga, prog wyborczy 8% zabil praktycznie SLD. Mam wielka nadzieje ze sie nie wyrabia na tym, bo przez ta kretynska metode d'honta bedzie ciezko.
- Oldfan
- Juventino
Prawo i Sprawiedliwość w najnowszym spocie przypomniało, co do powiedzenia o przyjmowaniu imigrantów w Polsce mieli politycy Platformy Obywatelskiej. O propozycje PO dotyczące polityki migracyjnej na antenie Radia Plus zapytany został Sławomir Neumann. Jego zdaniem, Polska powinna brać przykład… z NIEMIEC
LOL
LOL

- Bobby X
- Juventino
Weź idź stąd ruska onuco. Pisiory to największe zło i zaraza jaka spotkała Polskę po Wałęsie i Millerze. Trzymaj te swoje zmyślone poglądy dla siebie i naciśnij magiczny przycisk "WYLOGUJ".Oldfan pisze: ↑19 września 2023, 18:41Prawo i Sprawiedliwość w najnowszym spocie przypomniało, co do powiedzenia o przyjmowaniu imigrantów w Polsce mieli politycy Platformy Obywatelskiej. O propozycje PO dotyczące polityki migracyjnej na antenie Radia Plus zapytany został Sławomir Neumann. Jego zdaniem, Polska powinna brać przykład… z NIEMIEC
LOL![]()
Masz mur na granicy, a za dolary przylatują z całego świata przeróżne elementy na wyraźne życzenie i zaproszenie polskiego hrrr tfu rządu! Precz i milcz pariasie.

- AdiJuve
- Juventino
Pisiory afera wizowa, afera zbożowa vol2 czyli afery realnie mogące uderzyć w ich elektorat i jakoś osłabić jego betonowość przykrywają redaktorkiem z tvp atakującym Tuska oraz niby nieporozumieniem z zatrzymaniem posłanki po, co na pewno na pisowski elektorat negatywnie nie zadziałała a jedynie może osłabić td kosztem po a po gra w to z nimi
Podręcznikowe działania przykryć faktyczną aferę by zająć czymś opinie publiczną.

- Aleexxx
- Juventino
Co by nie mowic PIS od lat rozgrywa opinie publiczna. Juz pol biedy media publiczne ktore oglupily totalnie juz biedny narod, ale rozgrywanie opinii publicznej poprzez referenda przez ktore robia kampanie, czy pompowanie ogromnych sum w agencje piarowe (jak chociazby ta od Hofmana) robi wrazenie.
Mysle, ze najwieksza afera byly wybory kopertowe, za cos takiego ktos powinnien karnie odpowiedziec, a ludzie im to zapomnieli. Jest to nierealistyczne, jak czlowiek przypomni sobie inne afery z przeszlosci i jak te duzo mniejsze afery rozwalaly poszczegolne rzady tak PiS jest niesamowity w swojej bezkarnosci. Powymieniaja kilku ludzi przerzuca odpowiedzialnosc na opozycje i wio!
Co by nie mowic Kaczynski z Tuskiem polykaja kazdego bez jencow. Rozgrywaja kraj od 12lat bez zadnych reperkusji. Z tym ze Kaczynski wydaje sie byc tym bardziej przebieglym.
Mysle, ze najwieksza afera byly wybory kopertowe, za cos takiego ktos powinnien karnie odpowiedziec, a ludzie im to zapomnieli. Jest to nierealistyczne, jak czlowiek przypomni sobie inne afery z przeszlosci i jak te duzo mniejsze afery rozwalaly poszczegolne rzady tak PiS jest niesamowity w swojej bezkarnosci. Powymieniaja kilku ludzi przerzuca odpowiedzialnosc na opozycje i wio!
Co by nie mowic Kaczynski z Tuskiem polykaja kazdego bez jencow. Rozgrywaja kraj od 12lat bez zadnych reperkusji. Z tym ze Kaczynski wydaje sie byc tym bardziej przebieglym.
- unbelievable87
- Juventino
Ty chyba nie rozumiesz, że homoseksualistą nie zostaje się z wyboru, tylko takim się człowiek rodzi. Oczywiście można kogoś na siłę próbować od tych, jak to ująłeś odchyłów odwrócić, ale po to mamy wolną wolę, żeby każdy samodzielnie podejmował w swoim imieniu taką decyzję, a nie Ty, ja, czy jakiś Konfederata. Dla mnie publicznie nazywanie takich ludzi ideologią LGBT powinno być przez wszystkich potępiane, a nie aprobowane.Nicram_93 pisze: ↑19 września 2023, 15:30Wiesz, człowieka dawniej uważano bardziej za inteligentnego od zwierząt, między innymi dlatego, że umiał rozróżniać co wypada, co nie, co przystoi, a co nie. Co mieści się w granicach moralności i zdrowego rozsądku, a co już nie. Oczywiście zdarzały się pojedyncze odchyły, ale ogół społeczeństwa wiedział o co chodzi. Dzisiaj świat tak odjechał, że za chwilę wszystko będzie odbierane jako norma, ale to tylko świadczy o ludziach jak nisko równają. Obok LGBT masz kobiety, które jak mówią mają tu piekło, bo nie pozwala im się piep... jak popadnie bez żadnych konsekwencji (żeby nie było, krytykuję zmiany w prawie aborcyjnym, nie podoba mi się ta zmiana, jak dla mnie wcześniejszy kompromis był bardzo dobry, ale na pewno nie samowolka jakiej domagają się kobiety). Świat w ostatnich latach tak leci moralnie na dno, że szkoda komentować. Ale na tym kończę ten temat , bo nie mam zamiaru na siłę nikogo przekonywać, współczuję tylko przyszłym pokoleniom jaki syf zastaną jak się nic nie zmieni.
Z morderstwem to był tylko przykład, możesz sobie tam wstawić cokolwiek innego.
Co do Unii, to uwierz jak dla mnie mogę się już przekonać od dzisiaj, ale potrwa to zapewne dłużej, bo ja Unii przyszłości nie wróżę w takiej formie, przyjdzie czas, że upadnie z hukiem. Chyba, że zmądrzeje, ale na to się nie zanosi póki co.
Co do 500+ skomentuje tylko tak jak zawsze w takich przypadkach. Jak tak, to jestem pierwszym krytykiem, ale jak przychodzi co do czego, to jestem pierwszy po te pieniądze. Hipokryzja level hard. Skoro tak Ci przeszkadzają, to po co je bierzesz? Ale najlepiej narzekać, a i tak z tego korzystać. Jak pamiętny Wałęsa, "jestem za a nawet przeciw". I żeby nie było, osobiście takim jak Ty nie żałuję tych pieniędzy, masz dodatkowy grosz żeby coś tym dzieciom więcej kupić i spoko. A patologia zawsze gdzieś była, jest i będzie, tego się całkiem nie wyzbędziemy. Co innego już inne programy rozdawnicze, ale to już temat na inną dyskusję.
Tyle w temacie, jak pisałem wyżej, nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać. Niech każdy głosuje według własnego uznania, a że osobiście uważam, że świat zmierza w fatalnym kierunku, to już moja opinia. Czas pokaże, czy właściwa i wierz mi, chciałbym się pomylić.
Co do aborcji to nie może być ona na zawołanie i przed obecnie rządzącymi nieudacznikami był w tym temacie idealny kompromis i do tego powinno się wrócić, a nie pozwalać kobietą umrzeć, bo lekarz boi się, że go do więzienia wsadzą za aborcję...

hipokryzja level hard, że pobieram coś co mi wcześniej w podatkach zabrali?

Przeszkadza, bo wiem co za tym się kryje - napędzanie inflacji, zwiększenie ubóstwa, większe bezrobocie, przekupstwo ciemnej masy, a dzieci, którym to niby miało pomóc dalej są w tym samym miejscu, a nawet gorszym, bo rodziców stać na większą ilość "małpek". Jakby pisowi zależało na tych dzieciach, to powinni dać im darmowe posiłki w szkołach, podręczniki, zafundować dodatkowe zajęcia poza szkolne, ale przecież po pisie nie można się spodziewać mądrych pomysłów...
Miejmy nadzieję, że nie pierdzielnie, bo to z pewnością dla Polski nie byłoby dobre.AdiJuve pisze: ↑19 września 2023, 15:32unbelievable87@
Uwierz mi, też mnie to niemiłosiernie irytuje, że trzeba się zrzucać, żeby ludziom w potrzebie pomagać, bądź ratować życie i zdrowie tych najmniejszych, bo pis nic nie robi, żeby właśnie tym potrzebującym pomóc, a w zamian tego wprowadzają programy, które zwiększają bezrobocie, bo Dżesika i Brajanek nie pójdą do pracy, bo jak to szybko wyliczyłeś, za nic dostaną więcej niż by mieli pracując

- MRN
- Juventino
Co ja tu czytam ? Dają to biorę bo to z moich podatków, które wpłacam do kasy co miesiąc w grubych kwotach więc co ? Patusy niech biorą a ja nie bo będę hipokrytą ? Nie będzie 500+ to dam sobie radę a patusy nie i przestaną się trzepać tylko po to aby kolejne bachory wypuszczać na świat a potem zakopywać noworodki w piwnicy bo do tego właśnie doprowadziły te pisowskie gady. Oprócz tych 500+ wolałbym niższe podatki, niższą inflację, niższy ZUS i sprawną służbę zdrowia, którą za te rozdane pieniądze przez pisowskie wszy można było usprawnić. W każdym razie ja pracuję, codziennie o 6 wstaję z łóżka a Ci co biorą świadczenia na kilkoro niechcianych dzieci śmieją się ze mnie, że oni nie muszą bo i tak dostaną. Dokładnie jak moja rodzina ze wsi, która nie ma nić w tv oprócz tvpis.
A co do gejów, lesbijek - pisowskie niedouki twierdzą, że to ideologia ale kolega wyżej Ci napisał, że to nie wybór tylko takim się człowiek rodzi. Mam wielu kolegów, koleżanek odmiennej orientacji i co, mam nimi gardzić ? Nie zamierzam bo są to bardzo wartościowi ludzie, którzy muszą się kryć bo zaraz będą zaszczuci. Mam kumpelę ze studiów, prawniczkę, która jest lesbijką ale na szczęście mieszka we Wrocławiu tak więc może być anonimowa. Polskiemu narodowi brakuje tolerancji, zawistny naród z mózgami wypranymi przez pisiorów pozwalający sobie na to aby jakiś stary pierdziel nie mający dzieci, rodziny uczył jak wychowywać dzieci. Więc skończ pitolić bzdury młody.
Ostatnio zmieniony 20 września 2023, 08:00 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- MRN
- Juventino
A czy Ty w ogóle znacz realia ? jest niskie bezrobocie bo wolne wakaty zapełniają Ukry, które coraz częściej zaczynają się zwijać. Wyjadą Ukry, zacznie się dramat na rynku pracy, porozmawiaj z pierwszym lepszym przedsiębiorcą jakiego znasz.
A wracając do tego co wydarzyło się wczoraj w kwestii Kingi Gajewskiej, gdyby coś takiego zdarzyło się za PO to dopiero byłoby - gestapo, nowy wymiar holocaustu itd. (już sobie wyobrażam tępe teksty) ale pisowcy bezkarni, znajdą kozła ofiarnego wśród Policji, która sama ma już dość tej patologicznej władzy bo zamiast robić to do czego jest powołana musi chronić starego prezia i jego kotka.
A wracając do tego co wydarzyło się wczoraj w kwestii Kingi Gajewskiej, gdyby coś takiego zdarzyło się za PO to dopiero byłoby - gestapo, nowy wymiar holocaustu itd. (już sobie wyobrażam tępe teksty) ale pisowcy bezkarni, znajdą kozła ofiarnego wśród Policji, która sama ma już dość tej patologicznej władzy bo zamiast robić to do czego jest powołana musi chronić starego prezia i jego kotka.

- unbelievable87
- Juventino
Znam przypadki, że ludzie porzucili stanowiska pracy, bo dostali te wszystkie 'plusy' i nie chciało im się pracować, a nie znam żadnego, że dzięki temu rozdajnictwu, ktoś nie pracował, a poszedł do pracy.
To, że statystyki pokazują coś innego to po pierwsze żaden argument, bo na bezrobocie ma wpływ wiele czynników, a po drugie, kto kompletuje dane do tych statystyk.
- Aleexxx
- Juventino
Chcialbym podkreslic ze niskie bezrobocie nie musi byc dobre dla gospodarki, takze napedza inflacje
https://obserwatorgospodarczy.pl/2022/0 ... e-analiza/
juz abstrachujac dlaczego tak jest co koledzy na gorze wyjasnili.
Co do gejow i lesbijek, ludzie ktorzy maja potrzebe afiszowania sie swoja sexualnoscia sa tak samo poryci jak ludzie ktorzy potrafia nienawidzic druga osobe za jej sexualnosc.
Tutaj znowu konfederacja a przynajmniej znaczaca jej czesc ma podobne zdanie do mojego. Jedyne czego rzeczywiscie geje potrzebuja to zmiany prawa dotyczacego spadkow, Lewica chce to osiagnac tworzac zwiazki partnerskie, Konfederacja za pomoca zmiany podatkowej.
Osobiscie preferuje system Francuski gdzie jest pojecie zwiazku partnerskiego, ktory bardzo latwo rozwiazac, a malzenstwo juz bardzo trudno, wiec nawet ludzie ktorzy sa heteroseksualni ida w zwiazki partnerskie.
Tak czy inaczej bez zmiany podatkow ani rozwiazanie Konfederacji ani Lewicy nie jest idealne. Nie pojmuje jak mozna opodatkowac cos dwa razy.
https://obserwatorgospodarczy.pl/2022/0 ... e-analiza/
juz abstrachujac dlaczego tak jest co koledzy na gorze wyjasnili.
Co do gejow i lesbijek, ludzie ktorzy maja potrzebe afiszowania sie swoja sexualnoscia sa tak samo poryci jak ludzie ktorzy potrafia nienawidzic druga osobe za jej sexualnosc.
Tutaj znowu konfederacja a przynajmniej znaczaca jej czesc ma podobne zdanie do mojego. Jedyne czego rzeczywiscie geje potrzebuja to zmiany prawa dotyczacego spadkow, Lewica chce to osiagnac tworzac zwiazki partnerskie, Konfederacja za pomoca zmiany podatkowej.
Osobiscie preferuje system Francuski gdzie jest pojecie zwiazku partnerskiego, ktory bardzo latwo rozwiazac, a malzenstwo juz bardzo trudno, wiec nawet ludzie ktorzy sa heteroseksualni ida w zwiazki partnerskie.
Tak czy inaczej bez zmiany podatkow ani rozwiazanie Konfederacji ani Lewicy nie jest idealne. Nie pojmuje jak mozna opodatkowac cos dwa razy.
- Viking
- Juventino

Czy to nie jest trochę żenada że biją się wewnątrz partii ? Ja rozumiem że Sośnierz jest nisko na liście i musi zrobić dobry wynik żeby dostać się do sejmu, ale nie kopać dołki pod koleżanką z partii.
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin