Serie A 12/13 (34): Torino 0-2 JUVENTUS
- pumex
- Juventino

Mecz 34. kolejki SerieA 12/13: Torino - JUVENTUS
Czas:
28.04.2013 (niedziela), godzina 15:00
Miejsce:
Turyn - Stadio Olimpico di Torino (25 450)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1906
Barwy: Bordowe
Przydomek: Granata, Toro
Prezes: Urbano Cairo
Dyrektor generalny: Antonio Comi
Dyrektor sportowy: Gianluca Petrachi
Menedżer: Giampiero Ventura
Oficjalna strona Torino FC
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 6
Remisów: 4
Przegranych: 6
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 2
Remisów: 9
Przegranych: 6
Ostatnie mecze:
(21.04.2013) – Fiorentina 4:3 Torino (SerieA)
(14.04.2013) – Torino 1:2 Roma (SerieA)
(06.04.2013) – Bologna 2:2 Torino (SerieA)
(30.03.2013) – Torino 3:5 Napoli (SerieA)
(17.03.2013) – Torino 1:0 Lazio (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Rolando Bianchi (10 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Alessio Cerci (7 asyst w SerieA [wg whoscored])

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 11
Remisów: 3
Przegranych: 2
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 13
Remisów: 2
Przegranych: 2
Ostatnie mecze:
(21.04.2013) – JUVENTUS 1:0 Milan (SerieA)
(15.04.2013) – Lazio 0:2 JUVENTUS (SerieA)
(10.04.2013) – JUVENTUS 0:2 Bayern (Champions League)
(06.04.2013) – JUVENTUS 2:1 Pescara (SerieA)
(02.04.2013) – Bayern 2:0 JUVENTUS (Champions League)
Najlepszy strzelec:
Mirko Vucinic (9 goli w SerieA), Fabio Quagliarella, Arturo Vidal (8 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Arturo Vidal (7 asyst w SerieA [wg whoscored])

HISTORIA SPOTKAŃ Z TORINO
Przewidywane składy
Wg LGDS:

Wg SKY:

mecz na żywo w TV:

Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
Al Jazeera Sport HD1
Arena Sport 2 HD (cro)
Arena Sport 4 (serbia)
C+ Fútbol (esp) / HD
C+ Sport (france) / HD
Canal 9 (norway)
Digi Sport (cze/svk)
Dolce Sport 2
News 7 (bulgaria)
NTV Plus Futbol / HD
OTE Sport 1 / HD
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sport 1 Select HD (ned)
Sport TV2 / HD
SportKlub (hungary)
SuperSport 1 (alb) / HD
SuperSport Blitz
TRK Futbol (ukraine)
MLT: GO Sports 4
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2013, 14:21 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Arbuzini
- Juventino
Przeciwnik nie jest jakoś specjalnie wymagający, ale obawiam się, że znowu będziemy męczyli się niemiłosiernie w ofensywie. Dałbym odpocząć Marchisio, bo ostatnio totalnie nie ma formy, a w jego miejsce niech pojawi się Gacek albo Quag. Mnie tam jakoś szczególnie 3511 nie przekonuje, za mała siła ognia przy naszych skrzydłach.
- Wojtek
- Juventino
Niektórzy wierzą że po tym meczu będziemy świętować mistrzostwo...Napoli racze nie sfrajerzy tak samo jak Roma ostatnio i nie straci punktów z Pescarą za czym idzie że do meczu z Palermo poczekamy na świętowanie(jeśli oczywiście wygramy oba mecze).
W pierwszym mecz łatwo,szybko i przyjemnie czyli 3:0. Licze na powtórke z rozrywki;)
FORZA JUVE!!
W pierwszym mecz łatwo,szybko i przyjemnie czyli 3:0. Licze na powtórke z rozrywki;)
FORZA JUVE!!
- grande amore
- Juventino
Czy ja wiem, my z Pescara sie meczylismy, i choc nie mozna mowic o calkowitym blamazu, to jednak brakowalo nam motywacji do biegania i oddawania celnych strzalow w strone bramki. Zreszta - jak nie po meczu z Torino, to z Palermo bedziemy swietowac. O ile wygramy.Wojtek pisze:Napoli raczej nie sfrajerzy tak samo jak Roma ostatnio i nie straci punktów z Pescarą
Slyszalam, ze Conte ma zamiar powrocic do ustawienia 4-3-3 w najblizszym meczu.Arbuzini pisze:Mnie tam jakoś szczególnie 3511 nie przekonuje, za mała siła ognia przy naszych skrzydłach.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Dolce Vita
- Juventino
Czyli w Nsport meczu nie będzie? Super....

- grande amore
- Juventino
Bedzie, na tym samym kanale jak ostatnio - Canal+Family2.Dolce Vita pisze:Czyli w Nsport meczu nie będzie? Super....
Juve, storia di un grande amore 
------
------
Mowcie mi Magda

------
------
Mowcie mi Magda
- PrzemasJuve
- Juventino
na ence niestety same gnioty, takze JUVE juz nie ujrzymy.. ale za to jest mecz ligi francuskiej..Dolce Vita pisze:Czyli w Nsport meczu nie będzie? Super....
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Vincitore
- Juventino
Z Toro nie przegraliśmy od 17 lat o ile się nie mylę, a od sezonu 2001/2002 nie straciliśmy nawet bramki, ewentualna tragedia byłaby straszną rysą na naszym mistrzostwie Włoch.
Nie wiem czy też odnosicie takie wrażenie, ale obecne derby trochę różnią się od tych od czasów Delle Alpi. Wtedy mecz był prawdziwą wojną, ówczesnego Juventusu przedstawiać nie muszę, a w Toro wielu gości, którzy daliby się pociąć za Granata - Ferrante, Asta, Galante, Bucci i kilku innych, teraz też niby derby, ale w zespole rywali trudno znaleźć kogoś bardziej utożsamiającego się z ich klubem. Nie oznacza to jednak, że kompletnie się położą i podejdą do tego meczu jak do każdego innego, zwłaszcza, że ostatnio są w kiepskiej formie i przy dobrych wiatrach mogą się wrzucić na karuzelę spadkową w końcówce sezonu.
Ten mecz to dla mnie ostatni checkpoint tego sezonu, później tak czy siak zaklepiemy Scudetto, nieważne z kim w składzie, więc wygrywamy derby drugi raz w sezonie i do końca sezonu z uśmiechem na ustach mogę oglądać atak Vucinic - Giovinco, skrzydła Padoin/Isla-De Ceglie, Rubinho w bramce i nawet jakiegoś Cevallosa z Primavery.
Nie wiem czy też odnosicie takie wrażenie, ale obecne derby trochę różnią się od tych od czasów Delle Alpi. Wtedy mecz był prawdziwą wojną, ówczesnego Juventusu przedstawiać nie muszę, a w Toro wielu gości, którzy daliby się pociąć za Granata - Ferrante, Asta, Galante, Bucci i kilku innych, teraz też niby derby, ale w zespole rywali trudno znaleźć kogoś bardziej utożsamiającego się z ich klubem. Nie oznacza to jednak, że kompletnie się położą i podejdą do tego meczu jak do każdego innego, zwłaszcza, że ostatnio są w kiepskiej formie i przy dobrych wiatrach mogą się wrzucić na karuzelę spadkową w końcówce sezonu.
Ten mecz to dla mnie ostatni checkpoint tego sezonu, później tak czy siak zaklepiemy Scudetto, nieważne z kim w składzie, więc wygrywamy derby drugi raz w sezonie i do końca sezonu z uśmiechem na ustach mogę oglądać atak Vucinic - Giovinco, skrzydła Padoin/Isla-De Ceglie, Rubinho w bramce i nawet jakiegoś Cevallosa z Primavery.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Przed nami końcowy etap walki o Scudetto. Właściwie zdobycie mistrzostwa jest jedynie kwestią czasu i miejmy nadzieję, że zaklepiemy je jak najszybciej.
Kibice Juve zadają sobie pytanie - lepiej wygrać Scudetto na stadionie Torino czy też świętować je 5.05 (
) u siebie. Trzeba sobie powiedzieć wprost, że takie gdybanie nie ma chyba większego sensu, ze względu na rywala, z jakim w najbliższej kolejce będzie się mierzyć Napoli. Fajnie byłoby radować się na murawie koleżków zza miedzy, ale z drugiej strony zdobywanie majstra przed własną publicznością... 8)
Liczę na to, że nasi rozklepią tych gorszych z Turynu. Swoją drogą - szczerze powiedziawszy obawiam się jakichś nienormalnych interwencji Glika, który z pewnością będzie się chciał odkuć w kolejnych derbach; on sam zresztą w dalszym ciągu jest przekonany o tym, że w pierwszym meczu NIESŁUSZNIE został wyrzucony z boiska...
SCUDETTO 31
Kibice Juve zadają sobie pytanie - lepiej wygrać Scudetto na stadionie Torino czy też świętować je 5.05 (

Liczę na to, że nasi rozklepią tych gorszych z Turynu. Swoją drogą - szczerze powiedziawszy obawiam się jakichś nienormalnych interwencji Glika, który z pewnością będzie się chciał odkuć w kolejnych derbach; on sam zresztą w dalszym ciągu jest przekonany o tym, że w pierwszym meczu NIESŁUSZNIE został wyrzucony z boiska...
SCUDETTO 31

- Orkos
- Juventino
Chciałbym żeby w końcu zagrał Caceres. Może nawet we wszystkich meczach do końca sezonu, a Barzagli czy Chiellini odpoczywali. Liczę, że nasi wyjdą normalnym ustawieniem bez wpychania na siłę Marchisio jako cofniętego napastnika.
Oby Giovinco i Bendtner przesiedzieli cały mecz na ławie.
Liczę na ustalony wynik do przerwy.
Oby Giovinco i Bendtner przesiedzieli cały mecz na ławie.
Liczę na ustalony wynik do przerwy.
- pumex
- Juventino
W meczu z Toro raczej nie ma na to szans. Wszystkie źródła jak jeden mąż stawiają na 3-5-1-1 z Marchisio za Vuciniciem. W ogóle nie wiem, dlaczego tuż za Mirasem nie może pohasać Pogba. Il Principino cofnięty na swoją nominalną pozycję mógłby tylko zyskać, zaś Paul miałby więcej okazji na strzały.Orkos pisze:Chciałbym żeby w końcu zagrał Caceres. Może nawet we wszystkich meczach do końca sezonu, a Barzagli czy Chiellini odpoczywali. Liczę, że nasi wyjdą normalnym ustawieniem bez wpychania na siłę Marchisio jako cofniętego napastnika.
Torino jakimiś strasznymi leszczami nie są, choć ostatnio tracą mnóstwo bramek. Wskazywałoby to, że powinniśmy im wcisnąć trójkę, ale znając naszych... :roll:

- kuba2424
- Juventino
Emocje w tym sezonie już się skończyły, o ile w ogóle można mówić, że jakiekolwiek w tym sezonie były. Ok, może i przytrafiły nam się porażki, ale ligę zdominowaliśmy bezsprzecznie. Dlatego mecz z Torino nie budzi we mnie wielkiego zainteresowania, bo o Scudetto już nie walczymy, my je mamy! Oczywiście że fajnie byłoby wygrać z rywalem zza rogu jak największą ilością goli - mi osobiście jedna wystarczy. Jeśli chodzi o skład, to ustawiłbym tym razem Pogbę za Vucinicem a Marchisio na swojej pozycji.
- Alexis93
- Juventino
Emocje może rzeczywiście były naturalnie mniejsze niż w magicznym sezonie 2011/2012 ale jednak mi serce kilka razy zabiło mocniej. Liczę że nasi odrodzili się na dobre i będą dominować ligę przez następne lata ale i reszta drużyn weźmie przykład i Serie A będzie pisała nową kartę w swojej historii.
Juventus na zawsze!