Coppa Italia (FINAŁ): JUVENTUS 0-2 Napoli [DPL na meczu!!!]
- pumex
- Juventino

FINAŁ Coppa Italia: JUVENTUS - Napoli
Czas:
20.05.2012 (niedziela) godzina 21:00
Miejsce:
Rzym - Stadio Olimpico (72 698)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1926
Barwy: Niebieskie
Przydomek: Azzurri
Prezes: Aurelio De Laurentiis
Dyrektor generalny: Riccardo Bigon
Menedżer: Walter Mazzarri
Oficjalna strona SSC Napoli
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 10
Remisów: 6
Przegranych: 3
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 6
Remisów: 7
Przegranych: 6
Ostatnie mecze:
(13.05.2012) – Napoli 2:1 Siena
(06.05.2012) – Bologna 2:0 Napoli
(01.05.2012) – Napoli 2:0 Palermo
Mecze Napoli w Coppa Italia 11/12:
(21.03.2012) – Napoli 2:0 Siena
(09.02.2012) – Siena 2:1 Napoli
(25.01.2012) – Inter 0:2 Napoli
(12.01.2012) – Napoli 2:1 Cesena
Najlepszy strzelec:
Edinson Cavani (23 gole w SerieA)

Najlepszy asystent:
Marek Hamsik, Ezequiel Lavezzi

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:
. 1. JUVENTUS
. …
. 5. Napoli
JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 13
Remisów: 6
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 10
Remisów: 9
Przegranych: 0
Ostatnie mecze:
(13.05.2012) – JUVENTUS 3:1 Atalanta
(06.05.2012) – Cagliari 0:2 JUVENTUS
(02.05.2012) – JUVENTUS 1:1 Lecce
Mecze Juventusu w Coppa Italia 11/12:
(20.03.2012) – JUVENTUS 2:2 Milan
(08.02.2012) – Milan 1:2 JUVENTUS
(24.01.2012) – JUVENTUS 3:0 Roma
(08.12.2011) – JUVENTUS 2:1 Bologna
Najlepszy strzelec:
Alessandro Matri (10 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Andrea Pirlo

HISTORIA SPOTKAŃ Z NAPOLI
HISTORIA COPPA ITALIA 11/12
mecz na żywo w TV:

ORANGE SPORT PL
Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
C+ Fútbol (spain)
C+ Liga (spain)
Digi Sport (cze/svk)
Digi Sport (hungary)
Digi Sport 2 (romania)
ESPN (uk/ireland)
Nelonen Pro 1
Nova Sports 1 (hellas)
RAI 1
Sport 1 (israel)
Sport TV2
SportKlub (croatia)
Sportklub (serbia)
SportKlub (slovenia)
SuperSport 3 (za)
SuperSport Maximo
Telekanal Futbol
TRK Futbol
TRT 3 [Spor]
Viasat Football (norway)
~ Al Jazeera Sport HD1
~ C+ Fútbol HD (spain)
~ C+ Liga HD
~ ESPN HD (uk/irl)
~ Nova Sports HD (hellas)
~ RAI HD
~ Sport 1 HD (israel)
~ Sport 1+ HD
~ Sport TV2 HD
~ TRT HD
mecz w Internecie:
http://atdhenet.tv/
http://rojadirecta.me/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://meczyki.pl
http://www.livescorehunter.com/
http://www.sportlemon.tv/
http://www.sportowadoba.pl/
Przewidywane składy
JUVENTUS
Napoli
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 20:12 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
puma
De Laurentiis - prze dwa "i".
Mam nadzieję, że świętowanie już się skończyło i chłopaki zapierdzielają na treningach. Trzeba przekonać Cavaniego, że warto być częścią Juve. Chociaż, czy trzeba przekonywać kogokolwiek
Mam nadzieję, że świętowanie już się skończyło i chłopaki zapierdzielają na treningach. Trzeba przekonać Cavaniego, że warto być częścią Juve. Chociaż, czy trzeba przekonywać kogokolwiek

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Neapol gra bardzo słabo, aczkolwiek brak awansu do LM może ich zmotywować. Liczę jednak że Antoś rozprawi się po raz kolejny z Butnym Mazzarim i pokaże Cavaniemu gdzie powinnien się znajdować w przyszłym sezonie 

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- stahoo
- Juventino
No to jedziemy po czwartą gwiazdkę. To nasz pierwszy finał czegokolwiek od... no właśnie? Od kiedy? 2004 roku? Większość chłopaków nigdy nie grała w żadnym poważnym finale, nie licząc oczywiście kilku wyjątków. Mam nadzieję, że nogi nie będą się trząść np. pod takim Bonuccim 8)
Conte wystawi pewnie najsilniejszy możliwy skład, nie licząc Buffona i niestety kontuzjowanego Chielliniego. Ciekawe, czy Alex załapie się do pierwszego składu, czy zobaczymy go po przerwie, czy dopiero podnoszącego puchar
ps.
Conte wystawi pewnie najsilniejszy możliwy skład, nie licząc Buffona i niestety kontuzjowanego Chielliniego. Ciekawe, czy Alex załapie się do pierwszego składu, czy zobaczymy go po przerwie, czy dopiero podnoszącego puchar
ps.
On hejtuje srebrną gwiazdkę za 10 pucharów? :shock:Giancarlo ABETE pisze:Trzecia gwiazdka? Nie ma takiego tematu, nie ma mowy o niej. Pomysł, żeby obok dwóch złotych umieścić srebrną za Puchar Włoch? To samo może zrobić 15 tysięcy innych włoskich drużyn, wierzę że Juventus uszanuje decyzje federacji i władz ligi.
- pumex
- Juventino
Daj spokój, demencja starcza to całkiem rozpowszechnione zjawiskostahoo pisze:On hejtuje srebrną gwiazdkę za 10 pucharów? :shock:

Kontuzja Chielliniego trochę utrudnia sytuację, ale mam nadzieję, że koniec końców poradzimy sobie z Niebieskimi.
Się rozumie. Poprawioneyanquez pisze:puma

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To nie demencja - to przewlekłe zatwardzenie. Jak będzie dalej tak skakał, to trzeba będzie go odpalić.pumex pisze:Daj spokój, demencja starcza to całkiem rozpowszechnione zjawiskostahoo pisze:On hejtuje srebrną gwiazdkę za 10 pucharów? :shock:![]()
Bardzo ciekawa teoria na temat motywowania. Prędzej ich to podłamie. Chyba, że masz na myśli chęć zdobycia czegokolwiek, żeby nie zmarnować sezonu... Albo jakąś złość sportową?iltalismano pisze:Neapol gra bardzo słabo, aczkolwiek brak awansu do LM może ich zmotywować.

- tomekp9-16
- Juventino
Cóż, po wczorajszym chciałbym koniecznie zobaczyć Alexa podnoszącego jeszcze jeden puchar, a potem kolejny i kolejny; niestety pewnie skończy się maksymalnie na tym jednym.
Kontuzja Chielliniego zapewne krzyżuje plany Conte odnośnie 352, które dobrze się wygląda przeciwko Napoli. Nie widzę jakoś opcji tego ustawienia z Caceresem w linii obrony, pewnie będzie 433.
Co do Abete. Mógł wczoraj wejść na stadion i powiedzieć to przy wszystkich kibicach, a mielibyśmy okazje zobaczyć czy potrafi uciekać przed nimi szybciej niż Caceres w Trieście.
Kontuzja Chielliniego zapewne krzyżuje plany Conte odnośnie 352, które dobrze się wygląda przeciwko Napoli. Nie widzę jakoś opcji tego ustawienia z Caceresem w linii obrony, pewnie będzie 433.
Co do Abete. Mógł wczoraj wejść na stadion i powiedzieć to przy wszystkich kibicach, a mielibyśmy okazje zobaczyć czy potrafi uciekać przed nimi szybciej niż Caceres w Trieście.
- Adrian27th
- Juventino
Ten skład nic nie wygrał, nie awansował do LM więc jedyne co im zostaje to zwycięstwo w CI. Myślę że to bardzo motywujące. Poczytaj sobie wypowiedzi chociażby Cannavaro na temat tego finału. Oni BARDZO chcą go wygrać.yanquez pisze:To nie demencja - to przewlekłe zatwardzenie. Jak będzie dalej tak skakał, to trzeba będzie go odpalić.pumex pisze:Daj spokój, demencja starcza to całkiem rozpowszechnione zjawiskostahoo pisze:On hejtuje srebrną gwiazdkę za 10 pucharów? :shock:
Bardzo ciekawa teoria na temat motywowania. Prędzej ich to podłamie. Chyba, że masz na myśli chęć zdobycia czegokolwiek, żeby nie zmarnować sezonu... Albo jakąś złość sportową?iltalismano pisze:Neapol gra bardzo słabo, aczkolwiek brak awansu do LM może ich zmotywować.
Bieda że wypadł Chiellini. Nie jestem aż tak pewny zwycięstwa, dlatego uważam że wygramy. Bałem się Neapolu u nas, Milanu u nas, Lazio u nas. Skończyło się jak się skończyło ; )
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- bendzamin
- Redaktor
Z uwagi na kontuzje Chielliniego i De Ceglie, postawilbym na 3-5-2. Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Esti/Pepe - Del Piero, Vucinic. To ustawienie wydaje sie rowniez lepsze dla Il Capitano.
Trzeba sie spiac i to wygrac. Juz jest pieknie, ale zakonczenie takiej posuchy dubletem byloby czyms szczegolnym. A osoba taka, jak Del Piero, musi sie pozegnac z kibicami czyms szczegolnym.
Trzeba sie spiac i to wygrac. Juz jest pieknie, ale zakonczenie takiej posuchy dubletem byloby czyms szczegolnym. A osoba taka, jak Del Piero, musi sie pozegnac z kibicami czyms szczegolnym.
- Amarillo
- Juventino
No chyba nikt nie spodziewał się, że oddadzą Puchar Włoch bez walki, albo że będą mówić w mediach "co będzie to będzie". Napoli ma aspiracje do bycia 4 potęgą Serie A walczącą sezon w sezon o Scudetto. Skład nic nie wygrał ponieważ po raz pierwszy musieli grać na 3 frontach, a to była nowość zarówno dla piłkarzy jak i sztabu. Co nie zmienia faktu, że jak na nieopierzonych w LM poradzili sobie nadzwyczaj dobrze. Pytanie co jeśli kluby z pokaźną sumą gotówki na rękach przyjdą po ich największe gwiazdy (w tym i myiltalismano pisze: Ten skład nic nie wygrał, nie awansował do LM więc jedyne co im zostaje to zwycięstwo w CI. Myślę że to bardzo motywujące. Poczytaj sobie wypowiedzi chociażby Cannavaro na temat tego finału. Oni BARDZO chcą go wygrać.

Coś mi tu nie pasuje :C Chyba, że to jakaś zależność przyczyna > skutek, a brak pewności jest dla Ciebie dobrym zwiastunem. W takim wypadku bardzo przepraszam :oops:iltalismano pisze: Nie jestem aż tak pewny zwycięstwa, dlatego uważam że wygramy.
Sapere Aude!
- pakman
- Juventino
Musze was rozczarowac ale Alex nie zagra w 1 skladzie
bardziej Q albo Boriello . Wejdzie na boisko ale bedzie to dopiero w 2 polowie.

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- Vimes
- Juventino
- Adrian27th
- Juventino
Amarillo pisze:No chyba nikt nie spodziewał się, że oddadzą Puchar Włoch bez walki, albo że będą mówić w mediach "co będzie to będzie". Napoli ma aspiracje do bycia 4 potęgą Serie A walczącą sezon w sezon o Scudetto. Skład nic nie wygrał ponieważ po raz pierwszy musieli grać na 3 frontach, a to była nowość zarówno dla piłkarzy jak i sztabu. Co nie zmienia faktu, że jak na nieopierzonych w LM poradzili sobie nadzwyczaj dobrze. Pytanie co jeśli kluby z pokaźną sumą gotówki na rękach przyjdą po ich największe gwiazdy (w tym i myiltalismano pisze: Ten skład nic nie wygrał, nie awansował do LM więc jedyne co im zostaje to zwycięstwo w CI. Myślę że to bardzo motywujące. Poczytaj sobie wypowiedzi chociażby Cannavaro na temat tego finału. Oni BARDZO chcą go wygrać.) Wtedy imperialistyczne zapędy De Laurentiis będzie musiał odłożyć na potem
Coś mi tu nie pasuje :C Chyba, że to jakaś zależność przyczyna > skutek, a brak pewności jest dla Ciebie dobrym zwiastunem. W takim wypadku bardzo przepraszam :oops:iltalismano pisze: Nie jestem aż tak pewny zwycięstwa, dlatego uważam że wygramy.
Dlatego wydaje mi się że będą najwyżej 3-4 miejscem w Serie A. Nie inwestuja wielkich pieniędzy, a tacy gracze jak Cavani, Lavezzi chcą wygrywać nie mecze, lecz trofea.
Ad.2
Przeprosiny przyjęte! ; ) Zazwyczaj gdy byłem zestresowany i miałem obawy radziliśmy sobie wręcz znakomicie (Roma,Milan,Lazio,Napoli,Palermo(A)), dlatego też obawiam się , w głębi czując że to dobry znak

- jarek88
- Juventino
Ja raczej spodziewam się meczu podobnego to tego z Neapolu w tym sezonie. Dla Napoli to jedyna szansa na uratowanie tego roku i na pewno przystąpią do tego meczu bardzo zdeterminowani. My natomiast możemy zagrać na luzie (oczywiście w pewnym stopniu), co może nam pomóc w odniesieniu kolejnego sukcesu.