Serie A (4) Juventus 2-0 Livorno

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:23

Obrazek

mecz 4 kolejki Serie A Juventus-Livorno

Zapowiedź video (Made by Pan Zambrotta)

Obrazek

Czas:
2009-09-19 (sobota)
Godzina 20:45

Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino

O przeciwniku:
Rok założenia: 1915
Barwy: Czerwone
Przydomek: Amaranto, Labronici
Prezes: Aldo Spinelli
Menedżer: Gennaro Ruotolo
Strona: www.livornocalcio.it
Sukcesy: brak

Ostatnie mecze:

30 sierpnia 2009
Napoli-Livorno 3:1

12 września 2009
Livorno- Milan 0:0

Aktualna pozycja w tabeli:

2. Juventus
...
17. Livorno

Najlepsi strzelcy drużyn:

2. Diego
1. Cristiano Lucarelli

Mecz na żywo w TV:
Al Jazeera Sport +1
Boom Sport One
C+ Fútbol
C+ Sport 1 (Fin)
Canal 9 (DK)
Digi Sport plus (RO)
ESPN (uk/irl)
Nova Sports 2 (Hellas)
NTV+ Football
Raitalia 3 Africa
Sky Calcio 1
Sky Sport 1 (Italy)
Sport 1 (Ukr)
Sport 1.2 (Ned)
Sport 2 (Cze/Svk)
Sport 2 (Hun)
SuperSport 1 (DigitAlb)
Viasat Football (Swe)
YES Sport 2
~ C+ Deportes HD
~ DigitAlb HD5
~ Sky Calcio 1 HD
~ Sky Sport HD1 (Italy)

mecz w Internecie:
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.kuszotv.pl/
http://www.freefootball.org/

Przewidywane składy:
JUVENTUS
Livorno

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it

Kibice we wszystkich miastach Polski spotykają się by razem by oglądać ten mecz - zrób to i Ty, wstąp do pokoju KIBICE

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

-----------------------------------------------------------------------------------

Jako , że nie ma Tabo89 postanowiłem zrobić zapowiedź w czasie Jego nieobecności :) . Więc po meczu z Bordeaux w Champions League czas na powrót do ligowej rzeczywistości. Przeciwnikiem będzie toskańskie Livorno, które jak narazie zgrodzmadziło 2 oczka i jest na 17 miejscu w tabeli. Z pozoru rywal łatwy do pokonania, ale na pewno tak pięknie nie będzie. Właśnie w ostatnich latach Juve miało problemy z takimi właśnie rywalami. Na dodatek Stara Dama do tego meczu przystąpi mocno osłabiona, bo nie zagrają: Tiago, Melo, Del Piero, Cannavaro, Salihamidzic, Sissoko, Diego i Ariaudo- wszyscy kontuzjowani. Jednak jeśli piłkarze Ferrary odpowiednio się zmotywują powinni wygrać to spotkanie.

EDIT: Quiet i Dr Dev thx for help :wink:
Ostatnio zmieniony 19 września 2009, 14:46 przez Dybala 4ever, łącznie zmieniany 1 raz.

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:27

No fakt, znów nas męczą kontuzje, mam nadzieję, że to tylko chwilowe i za jakiś czas Ciro będzie miał do dyspozycji już całą kadrę.

Jednak pomimo nieobecności kilku podstawowych graczy uważam, że zagramy dzisiaj zawody, które dadzą nam 3 punkty... Liczę na dobry występ Seby i może nawet jakaś bramka... ;)

diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:32

Kadra na Livorno:
Bramkarze: Buffon, Manninger
Obrońcy: Caceres, Chiellini, Grosso, Zebina, Molinaro, Grygera, Ariaudo, De Ceglie, Legrottaglie
Pomocnicy: Marchisio, Camoranesi, Poulsen, Giovinco, Marrone
Napastnicy: Iaquinta, Amauri, Trezeguet

5 pomocników w tym jeden z Primavery to brzmi porażająco :doh:

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:35

Nie powiem, ale trochę obawiam się tego spotkania. Z powodu licznych absencji, męczącym meczu z Bordeaux w środku tygodnia i motywacji na ten mecz, głównie chodzi o burzę charakterów gdzie Livorno wyjdzie na pełnej z chęcią żarcia trawy, a w Juventusie o jakąś głębszą mobilizację na mecz ze słabszym rywalem raczej ciężko. Niemniej jednak mam nadzieję że Ciro uświadomi naszym że mecze tego typu są kluczowe do zdobycia Scudetto, dlatego naprawdę nie ma co się rozwodzić nad tym meczem, trzeba go po prostu wygrać i czekać co zrobią rywale.
Typuję skromnie 1:0
:ball: Amauri (niech się w końcu przełamie)

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:37

Znowu mamy kilku zawodników kontuzjowanych. Ale myśle, że nawet ławkę rezerwowych mamy silniejszą niż pierwsza "11" Livorno. Nie będzie Melo, Tiago, Sissoko, Diego, Del Piero. Dlatego zespół ustawiłbym na stare 4-4-2 Ranieriego. czyli z dwoma def. pomocnikami i dwoma skrzydłowymi.
Myśle, że taka zmiana byłaby korzystniejsza niż gra obecnym systemem. Większośc nieobecnych to def. pomocnicy.

Wg. mnie ustawienie powinno wygladac, tak:
Buffon w bramce, od prawego skrzydła Caceres(nie wiem czy Zebina już jest gotowy dłuższą częsc gry), Legro, Chiellini i Grosso. W pomocy, jak dwójka defensorów Marchisio i Poulsen. A na skrzydłach Camor i Giovinco(który moim zdaniem lepiej radzi sobie na skrzydle). W ataku Iaquinta i Treze. Amauri niech sobie wejdzie z ławki. Niech sobie trochę odpocznie, bo teraz gramy co kilka dni. Może David znów przyfarci.

Obstawiam skromnie 1-0.

Forza!

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:40

W związku z plagą kontuzji i tym, że mamy tylko pięciu pomocników, myślę, że warto byłoby spróbować wystawić De Ceglie w pomocy - z tego co pamiętam, grał tak ustawiony w U-21. Może nie od początku, ale w drugiej połowie mógłby wejść.

Skład myślę, że taki:
Buffon - Caceres, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Marchisio, Poulsen, Camoranesi - Giovinco - Amauri, Iaquinta.
W drugiej połowie na boisko Trezeguet, De Ceglie i Marrone.

diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:42

Ja tam stawiam gładkie 3-0
:ball: Trezeguet
:ball: Iaquinta
:ball: Iaquinta

"Nie oczekuję, by drużyna koncentrowała się na układzie tabeli podczas meczu z Livorno, chcę, by zespół pokazać pełną skuteczność i brak litości, ponieważ nie możemy tracić żadnych punktów w tego typu spotkaniach. W poprzednim sezonie pozwoliliśmy na to, teraz nie może się to powtórzyć" przyznaje Ciro Ferrara na konferencji prasowej.

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 12:58

Ja chciałbym z Livorno zobaczyć coś takiego:
--------------Buffon------------
Zebina-Legro-Chiellini-Grosso

-Camor/Mar.-Poulsen-Marchisio

--------Giovinco/Camor

-----Treze--Amauri/Gio
lub tak jak ktoś wcześniej napisał zagrać skrzydłowymi i z dwoma def. pomocnikami,ale chyba Ciro niezaryzykuje zmiany taktyki w trakcie sezonu.

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 13:02

mecz ciezko powiedzieć albo łatwa wygrana lub cieżka przeprawa wygrana bedzie nasza ważne by sie oszczedzali bo w środe mecz o Lidera jest ktory trzeba wygrać no i może coś dziś Poulsen w końcu ustrzeli ;) Trezegool tez coś powinien dziś upolować zobaczymy o 23 czy moje prognozy sie sprawdzą ;)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 13:03

Ten mecz wbrew pozorom będzie bardzo ciężki dla Juventusu. Liczba kontuzjowanych zawodników niemal dorównuje czasom Siwego i połowy kadry niedostępnej. Jest to mecz ligowy i najważniejsze są po prostu trzy punkty. Bez względu na styl i ilość bramek liczy się po prostu zwycięstwo. A osobiście mam nadzieję że Giovinco tym meczem zamknie usta krytykom jego talentu i przydatności dla drużyny. Jak w podpisie FORZA JUVENTUS!!!
Ps. Co do transmisji to pozostaje chyba Sportingbet... ale lepszy rydz niż nic 8)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 13:10

A ja z kolei przewiduje nasze latwe zwyciestwo. Wydaje mi sie, ze zawazy chec pokazania sie zastepcow kontuzjowanych graczy. Bedzie dobrze - 2(3)-0.

Make friends for life or make hardcore enemies!
kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 14:01

Przede wszystkim liczę dzisiaj na zwycięstwo. Może byc nawet wymęczone 1:0, ważne jest zdobycie kolejnych 3 punktów.
Zagramy dzisiaj osłabieni brakiem kilku podstawowych zawodników, ale mam nadzieje, że rezerwowi wykorzystają okazję i pokażą się trenerowi z dobrej strony.

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 14:06

diegoool pisze:5 pomocników w tym jeden z Primavery to brzmi porażająco Doh
Oczywiście lepiej by było jakby Juventus miał możliwość rozegrania meczu w pierwszym składzie, ale mnie akurat cieszy dacie szansy młodym - gniewnym. No co tu dużo mówić Livorno nie jest mocną drużyną, a może właśnie dla "naszego" młodzika otwiera się właśnie wielka kariera piłkarska :wink: .

Co do spotkania spodziewam się dosyć łatwego meczu z wynikiem korzystnym dla Juventusu. Martwi oczywiście kilka kontuzji naszych kluczowych graczy, ale nie oczekuje żadnych niespodzianek. Obstawiam spokojne 3 - 0.

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 14:38

Będzie 2:1 dla nas po strasznych męczarniach. Będzie gładkie 3:0 po perfekcyjnym meczu Giovinco. Nie będę się bawił w typowanie, liczę na wygraną tak jak w każdym naszym meczu.
ForzaJuve!

Obrazek
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 14:54

Beznadzieja. Wywaliło nam wszystkich najważniejszych zawodników. Na szczęście już od następnego meczu będzie trochę lepiej, lecz obecnie sytuacja absolutnie nie do pozazdroszczenia.
Wg mnie dzisiejszy duet to Treze-Iaquinta. Amauri powinien odpocząć. Miejmy nadzieję, że Giovinco tym razem w pełni pokaże na co go stać. Pomoc wygląda średnio ciekawie. Poulsen może wreszcie pokaże garstkę swoich umiejętności z przeciwnikiem na miarę swoich umiejętności, czyli Livorno. Niech się spłaci chociaż tym.
Grunt to kolejne trzy punkty.

Forza Juve

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
Zablokowany