Serie B (28): JUVENTUS 1-0 Treviso
- Wonki
- Juventino

Po katastrofalnym meczu z Brescią Juventus zmierzy się na własnym boisku z 11. w tabeli Treviso. Nasz przeciwnik skompletował 33 punkty i ma bilans bramkowy niezbyt imponujący (2 na plusie). Jeśli chodzi o wieści przedmeczowe, to David Trezeguet został zawieszony na 3 mecze za starcie z obrońcą Brescii. Czy to zapowiedź szansy dla Bojinova czy też DD będzie wolał skorzystać z usług Palladino? Same powołania na ten mecz również mogą być pomocne w typowaniu wyniku. Zwracam uwagę na brak Camora

www.fbctreviso.it strona oficjalna
Mam nadzieję, że nasi zawodnicy przynajmniej częściowo zrehabilitują się za ostatni mecz. Camora już nie obejrzymy w tym meczu - nie wiem, jak Wy, ale ja się z tego faktu cieszę. Mam nadzieję, że grając w podstawowej 11 Marchionni odbuduje swoją formę i będzie błyszczał.
Z telenoweli "Bojinov kontra Deschamps" chciałbym, aby w następnym odcinku Bojinov dostąpił zaszczytu gry od pierwszej minuty i pokazał, na co Go na prawdę stać. A nóż-widelec trafi się jakiś szczęśliwy happy-end...? Bo stawianie w następnych 3 meczach na Palladino będzie, moim zdaniem, doskonałym manifestem kompletnego braku zaufania trenera do Bułgara i nie zdziwię się, że w takim przypadku w następnym sezonie Bojinov będzie biegał w innej koszulce. Jakkolwiek by nie patrzeć, jak na razie Palladino miał więcej szans na zaprezentowanie się, przydałoby się te szanse nieco wyrównać.
I żebyśmy nie musieli jutro liczyć zbytnio na Vicenzę

PS wiadomo coś o transmisji...?
FORZA JUVE
- mpolek
- Qualità Juventino
Widać skutki w meczu z Brescią są Katatrofalne jak juz kolega wyżej napisał. Sądze jednak, że ten mecz u siebie bedzie taki jak każdy inny mecz domowy - dobra gra zespołowa, dużo bramek, wykorzystywanie sytuacji i mało traconych bramek. No myślę, że będzie 3-1 dla Juventusu. (takie zrefleksowanie się za porzedni wynik:p)Bramki:
Bojinow
Bojinow
Del Piero/Nedved
Bojinow powinien grać od początku zamiast Trezeuget, a Del Piero powinien odpocząć bo non stop gra więc fajnie by bylo gdyby wszedł dopiero w drugiej połowie za Palladino.

Bojinow powinien grać od początku zamiast Trezeuget, a Del Piero powinien odpocząć bo non stop gra więc fajnie by bylo gdyby wszedł dopiero w drugiej połowie za Palladino.
- mesju
- Qualità Juventino
Wszystkie znaki na niebie wskazują, że jutro powinniśmy zagrać lepiej niż ostatnio. Chociażby dlatego, że gorzej grać po prostu nie można :roll: Chłopaki zapewne zrobili sobie rachunek sumienia. Ten sam, który robią po każdym nieudanym pojedynku :roll: . Wierzę jednak, że jutro zobaczymy zespół, który przyzwyczaił nas do dobrych wyników (przynajmniej u siebie).
Jestem dobrej myśli. Jeśli nie wydarzy się żadna katastrofa to powinniśmy dość spokojnie wyciągnąć z tego spotkania 3 pkt.
Jestem dobrej myśli. Jeśli nie wydarzy się żadna katastrofa to powinniśmy dość spokojnie wyciągnąć z tego spotkania 3 pkt.
- mpolek
- Qualità Juventino
genialny paradoksChociażby dlatego, że gorzej grać po prostu nie można

Wracając do meczu to zapomnialem ustawić swojej jedenastki, która według mnie najlepiej by zagrała, dodatkowo dodaje zmiany i w jakich minutach one byłyby wprowadzone:
-----------------------------Buffon------------------------------
------Zebina------Boumsong-------Chiellini-----Balzaretti----
----Marchionni---Giannicedda-------Paro-------Nedved------
------------------Bojinow--------Palladino-----------------------
Zmiany: 46 minuta <-Palladino, -> Del Piero,
38 minuta <-Chiellini, -> Legrottaglie,
65 minuta <-Giannicedda, -> Marchisio.
Formacja oczywiście standardowa= (1)-4-4-2
- Supersonic
- Juventino
I koniecznie trzeba zadbać, żeby tak koło 76 minuty był rzut rożny z lewej strony... ew. może to być wrzut z autu w pole karne a'la Tom Hajto 8)

Buffon będzie takiego lotnego grał, czy może zagramy kto bliżej ten broni?mpolek pisze: Formacja oczywiście standardowa= (1)-4-4-2

- MeHoweck
- Qualità Juventino
Po takim meczu, jak z Brescia, to DD raczej nie wpuści dwóch młodzianów do ataku. Prawdopodobnie za Trezegueta zagra Palladino, a Bożo, jeżeli już wejdzie, to dopiero pod koniec drugiej połowy. Tak ja to widzę. Wolałbym, żeby młodzież zagrała i pokazała pazur, tak jak to pokazał Bożinow na początku. On ma potencjał, ale musi grać częściej. Co do Palladino, to marnuje mnóstwo sytuacji. Przeważnie strzelał gola, ale po kilku 100% zmarnowanych sytuacjach.
- Wonki
- Juventino
a żebyśmy się nie zdziwiliChociażby dlatego, że gorzej grać po prostu nie można

Skąd Wy takie rzeczy wieciempolek pisze:Wracając do meczu to zapomnialem ustawić swojej jedenastki, która według mnie najlepiej by zagrała, dodatkowo dodaje zmiany i w jakich minutach one byłyby wprowadzone

Co do tematu napastników - dziwnym trafem Alex "u siebie" jest bardzo skuteczny, na razie chyba jest w ataku nietykalny, przynajmniej do jutra. Uważam, że nie powinni razem ze sobą grać Del Piero i Palladino, bo są to zawodnicy podobnego typu. Bojinov z kolei nie powinien grać z Palladino, bo we dwóch sobie trochę jakby nie radzą (był już chyba taki mecz i oboje się tak charcili że szok, zero współpracy, a jak mają obok jakiś autorytet to prędzej podadzą zamiast bez sensu strzelać). Potrzebują doświadczonego partnera. Dla mnie wybór jest jeden: Del Piero - Bojinov i Palla na zmianę za Alexa, bo i On musi czasem odpocząć.
Dzięki takiej brawurowej zagrywce trenera uzyskamy przewagę w poluBuffon będzie takiego lotnego grał, czy może zagramy kto bliżej ten broni?
Dlaczego nie ma Zanettiego w składzie

EDIT
Hmmm... Zalayeta w kadrze meczowej... mam złe przeczucia...
- CzarnyZkultury
- Juventino
ja osobiscie wystawilbym Del Piero - Bojinov na atak, a Palladino na skrzydlo. wtedy bylaby ciekawa rotacja na pozycjach poniewaz kazdy z w/w lubi schodzic do boku. w srodku postwaic Nedved - Paro. a na drugim skrzydle Marchionni i jedziemy z Treviso. sadze ze bedzie to o wiele lepszy mecz. jakies 2-0 do przodu :lol:
Forza Bianconeri !
Forza Bianconeri !
- Cyba
- Juventino
Wonki pisze:Zalayeta nie wejdzie.Hmmm... Zalayeta w kadrze meczowej... mam złe przeczucia...
cGramy u siebie więc wygramy bramke strzeli Capitano i licze na ładną bramke Bojinova 2-0 dla nas
Ostatnio zmieniony 13 marca 2007, 22:50 przez Cyba, łącznie zmieniany 1 raz.
- mpolek
- Qualità Juventino
Chciałem ustawić Zanettieo, ale patrze - nie ma go w powolaniach. Sam sie zdziwiłem.
A co do tego lotnego to cos ala Casilas w Realu często na wrzuty w ostatniej minucie wbiega
I w tej 76 minucie przewidziałem faul na Paro w środku pola, potem będzie rzut wolny (wrzuta) i gol Del Piero cos w styluw meczu z Parmą w sezonie 2005/2005
P.S.Tak dla poprawienia chmoru:
Sory za oftop ale zagrałem se w Pesa na lotne znaczy Buffon grał w ataku a Palladino w bramie i 2-0 wygraliśmy.
(co prawda z Catanią, ale Treviso nie ma, wię trza bylo kimś zastąpić)

A co do tego lotnego to cos ala Casilas w Realu często na wrzuty w ostatniej minucie wbiega

I w tej 76 minucie przewidziałem faul na Paro w środku pola, potem będzie rzut wolny (wrzuta) i gol Del Piero cos w styluw meczu z Parmą w sezonie 2005/2005

P.S.Tak dla poprawienia chmoru:
Sory za oftop ale zagrałem se w Pesa na lotne znaczy Buffon grał w ataku a Palladino w bramie i 2-0 wygraliśmy.
(co prawda z Catanią, ale Treviso nie ma, wię trza bylo kimś zastąpić)

Ostatnio zmieniony 12 marca 2007, 22:00 przez mpolek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr Cezary
- Juventino
Cyba pisze:Skąd ta pewność?Wonki pisze:Zalayeta nie wejdzie.Hmmm... Zalayeta w kadrze meczowej... mam złe przeczucia...![]()
Nie żebym się czepiał, ale razi po oczach, Il Capitano jak cuś. To nie hiszpańskicGramy u siebie więc wygramy bramke strzeli El Capitano i licze na ładną bramke Bojinova 2-0 dla nas
Juve ma za zadanie wygrać ten mecz. I nie patrzeć, czy będzie to piękny futbol, czy też nie. Po takiej katastrofie, trzeba dać upust emocjom. Niech nasi piłkarze zamienią je w bramki, a będę szczęśliwy. Liczę ponownie na Aleksa, na którym jak na razie się nie zawodzę. Buffon drugi raz nie powinien popełnić takiego błędu, jak w meczu z Brescią. Nie ma Camora, więc zagra Marchionni. I dobrze. Wniesie na pewno więcej do gry niż Mauro. Jedyną niewiadomą jest obrona. Niech oni zagrają w końcu tak, jak od nich tego wymagamy. Czasami im coś wyjdzie, ale to zdecydowanie za mało.
- Buffi-luki
- Juventino
A props Zalayety to ja też mam złe przeczucia.... Może nasz trener zdecyduje się na pokerową zagrywke i wystawi np. Buffona w ataku?? :-D . Tak na poważnie to chciałbym , żebyśmy zgrali w ustawieniu 1-4-3-3
Oto moja Wyjściowa "11"
---------------------------Buffon---------------------------
---Zebina-----Boumsong------Ciellini---------Balzaretti-------
--------Gianicheda----------Nedved-----------Paro---------------
--------Del Piero--------Bojinov-------------Palladino------------
Wtedy byłby git 8)
Oto moja Wyjściowa "11"
---------------------------Buffon---------------------------
---Zebina-----Boumsong------Ciellini---------Balzaretti-------
--------Gianicheda----------Nedved-----------Paro---------------
--------Del Piero--------Bojinov-------------Palladino------------
Wtedy byłby git 8)
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Szymek
- Juventino
Jako, że mam wolną chwilę, to dorzucę jeszcze kilka słów ode mnie.
Po ostatnim meczu, na pewno pozostaje wielki niedosyt. Nie tego się spodziewaliśmy. Był to jednak mecz wyjazdowy, a wszyscy wiemy, że na wyjazdach nie idzie nam tak dobrze jak w meczach domowych. W trzech ostatnich spotkaniach u siebie strzeliliśmy aż trzynaście bramek, tracąc zaledwie dwie. Uważam, że te liczby doskonale ukazują naszą potęgę na Stadio Olimpico. Mecz z Brescią nie spełnił naszych oczekiwań, podrażnił on nasza ambicję. Jutrzejszy mecz z Treviso będzie okazją do udowodnienia, że zapomnieliśmy o ostatnim meczu i dalej idziemy przed siebie. Chciałbym zobaczyć jutro pełne zaangażowanie wszystkich zawodników i obejrzeć dobry mecz. Po prostu chciałbym zobaczyć prawdziwy Juventus. Liczę, że Deschamps zrobi to co do niego należy i zagramy dobre spotkanie. Mam nadzieję, że obejdzie się bez głupich wpadek naszych obrońców i nie stracimy żadnej głupiej bramki. Alex w ostatnich meczach strzela dużo bramek, szczególnie przed własną publicznością więc na niego również liczę, może trzeci hat-trick z rzędu w meczu "u siebie"? Heh, niby niemożliwe, ale kto wie. Zagrajmy tak, jak na nas przystało i odeślijmy Treviso do domu z dorobkiem równym zero.
Po ostatnim meczu, na pewno pozostaje wielki niedosyt. Nie tego się spodziewaliśmy. Był to jednak mecz wyjazdowy, a wszyscy wiemy, że na wyjazdach nie idzie nam tak dobrze jak w meczach domowych. W trzech ostatnich spotkaniach u siebie strzeliliśmy aż trzynaście bramek, tracąc zaledwie dwie. Uważam, że te liczby doskonale ukazują naszą potęgę na Stadio Olimpico. Mecz z Brescią nie spełnił naszych oczekiwań, podrażnił on nasza ambicję. Jutrzejszy mecz z Treviso będzie okazją do udowodnienia, że zapomnieliśmy o ostatnim meczu i dalej idziemy przed siebie. Chciałbym zobaczyć jutro pełne zaangażowanie wszystkich zawodników i obejrzeć dobry mecz. Po prostu chciałbym zobaczyć prawdziwy Juventus. Liczę, że Deschamps zrobi to co do niego należy i zagramy dobre spotkanie. Mam nadzieję, że obejdzie się bez głupich wpadek naszych obrońców i nie stracimy żadnej głupiej bramki. Alex w ostatnich meczach strzela dużo bramek, szczególnie przed własną publicznością więc na niego również liczę, może trzeci hat-trick z rzędu w meczu "u siebie"? Heh, niby niemożliwe, ale kto wie. Zagrajmy tak, jak na nas przystało i odeślijmy Treviso do domu z dorobkiem równym zero.
- Mrówa
- Juventino
Dla zainteresowanych obejrzeniem spotkania na zywo w internecie :!:
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
Wlaczamy Sopcasta i ogladamy
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
Wlaczamy Sopcasta i ogladamy

- JUVENTINO-666
- Juventino
Juventus tym razem wygrał, ale nie bez problemów. Gra naszej drużyny nie kleiła się zbytnio i to zwycięstwo możemy zawdzięczać szczęsciu. Liczyłem, że Juve po ostatniej wpadce pokaże coś więcej, no ale jak by niebyło najważniejsze jest to, że nasi idole wygrali i zdobyli kolejne 3 cenne punkty w kontekście awansu. Gola zdobył młody Palladino co bardzo cieszy. Ale na to, że DD go wystawił złożyło się wykluczenie Trezegola, który w ostatnich meczach zawodzil. Szkoda, że dopiero takie coś jak kontuzja lub wykluczenie zmusza pana DD do rotacji w składzie.Cieszy wygrana, ale ten mecz pokazał, że nasi zawodnicy już są zmęczeni i że bez jakiejś rotacji w skladzie o awans wcale nie będzie tak łatwo. A młodzi utalentowani zawodnicy czekają na swoją szanse na ławce.
Miotamy się w granicach życia jak dusza, która nie może wyzwolić się od ciała. Miotamy słowami - naszą jedyną bronią. Koktajle Mołotowa mogą palić tylko policyjne samochody, myśli mogą zwalać z piedestałów...